Információs társadalom, tudástranszfer, turbulensen változó környezet. Hangulattól függően hol a röhögéstől fulladozom, hol meg a hideg futkos a hátamon ezektől a kifejezésektől. A vállalatoknak azonban komolyan kell venniük - bármit is jelentsenek, és ennek szellemében a K+F, az innovációs fejlődés igénye manapság már nem elhanyagolható tényező az éves pénzügyi tervezésben. De mi van akkor, ha a vásárlókért (előfizetőkért) folyó versenyben nincs elég idő az új termék tesztelésére és a megfelelő vevőkezelést szolgáló back-office csapat felállítására? Gáz, baszott nagy gáz. Az új cucc robbant, lehagy, majd amikor már leköröz minket, akár meg is állhatunk és csöndben szemlélhetjük az ámokfutását…

Ha még nem meséltem volna, egy ideje IP TV-ben utazom. Visszatekerem, megállítom, felveszek, teljes utópia. De ami ez után jön, az már inkább valóság. A hazai "monopolhelyzetben" lévő szolgáltatókra jellemző rideg valóság.

Tavaly november végén elkezdett lefagyogatni a TV. Annak rendje és módja szerint lejelentettem a hibát, de december közepéig a napi szinten kiszálló műszakisok csak vakargatták a fejüket. Végül a beltéri egység cseréjét javasolták. Náluk majdnem mindig mindenre ez a megoldás. Nálam nem, mert ez már a második ilyen akció lett volna 1 éven belül és nem akartam újra elveszteni az összes felvételemet. Ezért megkértem őket, hogy amennyiben nincs más út, akkor valami adathordozóra tegyék ki a felvételeket, ha már ilyen okosan letiltották a készülékeken lévő USB kimeneteket és ezt magam nem tudom megcsinálni. Válasz sokáig nem jött, sőt, kisvártatva a TV is elsötétült végleg. Közben telefonálgatások, panaszlevelek és a szokásos vevőkezelés: „A hiba elhárítása folyamatban van!” – igen baszdmeg, közel egy hónapja folyamatban…

December vége felé szól a csajom, valaki felhívta, hogy minden oké és nincs más hátra, mint nyomni a beltérin egy „reset” gombot. Bármennyire is szabadkozott, hogy fél, elveszik minden, amaz megnyugtatta, hogy nincs ilyen veszély. Így hát követte az instrukciókat, majd mikorra jelezte volna, hogy anyád, minden elszállt, a faszi már nem volt vonalban.

Persze a TV sem javult meg, ugyanúgy belefagyogatott az adásba, így maradtak az újabb panaszlevelek, telefonok és legvégül a Hírközlési Hatóság (HH) bevonása. Nem lennék fair ha nem írnám le, milyen visszajelzéseket kaptam eddig. Az első panaszlevelemmel kapcsolatban egy olyat, hogy örömükre szolgál, hogy partnerük vagyok és most, hogy a TV-m megjavult, minden jót kívánnak. Egy másikra, hogy a számlajóváírási igényemet továbbították a számlázási osztályra. Lehet, egy másik előfizetőnek volt ilyen igénye, nekem nem. A HH-tól meg kaptam egy levelet, hogy nem fizettem be a 3000 forintos eljárási illetéket, így amíg ezt nem teszem meg, az üggyel nem áll módjukban foglalkozni. A könnyeimmel küszködve állapítottam meg: csodálatos entek között élek!

A hab a tortán az elmúlt egy hét. A feleségemet és engem felváltva hív egy automata, hogy a gombok nyomkodásával igazoljuk vissza a hiba elhárítását. Ha azt választjuk, hogy a hiba még fennáll, akkor pár percen belül bekapcsolják az operátort, aki a műszakis kollégát, aki feltesz egy csomó balfasz biztonsági kérdést, majd megkérdi, mi a probléma… Két napja már meg sem rezzenünk, amikor valamelyikőnknek megszólal a telefonja. Az ismerőseink is inkább e-maileznek...

MIT ÉRDEMEL AZ ILYEN SZOLGÁLTATÓ?

 A döntéshozók és fejlesztési mérnökök házaira kis elitalakulatokat dobnék, akik az "Amelie csodálatos élete"-ből, a gúnyt űző szomszédra mért büntetéssel sújtanának le (7:20-tól). Nem sokáig, csupán addig, amíg velem is baszakodnak.

Ingenium rusticus szerint: "Barátok Közt főcímzenéjének folyamatos ismétlése napi 18 órában. Csak hogy lássák, milyen az, amikor egy szolgáltatás működik!"

Megosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://bunti.blog.hu/api/trackback/id/tr421751463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

voodoux 2010.02.15. 16:20:28

az nem HH hanem NHH. bocs.

Elemér_ · http://nonprofit.info.hu/blog 2010.02.15. 16:23:48

Hadd kérdezzem meg, hogy melyik szolgáltató van feléd? A Magenta színű a Tisztelt szolgáltató?

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.02.15. 16:49:08

Hozzánk meg be sem kötik. Legalább most már tudom, hogy ez nem akkora baj.

Az ítélet:

Barátok Közt főcímzenéjének folyamatos ismétlése napi 18 órában.
Csak hogy lássák, milyen az amikor egy szolgáltatás működik!

Melchi Zadok 2010.02.15. 17:00:27

a t-home-os cucc szar. anyáméknál van, kb ugyanaz a helyzet, mint a postírónál. útálom a upc-t mint varjú a rohadt tököt, de ez rendesen működik nálam, még nem volt gond eddig.

Kisruszki 2010.02.15. 17:31:02

az fel sem merül senkiben, hogy esetleg a központtól vagy távol, lehet nem ártana megkérdezni a szolgáltatót, hogy milyen messze vagy mert ahhoz hogy egy tv-n simán menjen 8 Mbit/s az ajánlott és ugye még kell a nethez is valami, ha messze vagy a központtól jöhet ott bármennyire a cucc az ip tv szar lesz és kész

Hegyirablo 2010.02.15. 17:45:50

Kábé ugyan ez volt nekem, kábé ugyanekkor. Megspékelve azzal, hogy nekem net sem volt meg telefon sem nem.

Előzmény, hogy a vonal vizsgálat szerint nálam tökéletsen megy a PTV, a DSL net és a DSL telefon is. Nos, nem megy.

PTV helyett lett sat, ami véleményem szerint jobb képet ad, mint az IPTV. Csak hát felvenni, visszatekerni nem lehet, de állítólag ez változni fog, úgy 100 éven belül, ismerve ezt a céget...

Hegyirablo 2010.02.15. 17:47:24

Ja, azt elfelejtettem írni, hogy jól megreklamáltem, igaz, nem sima ügyfélszolgálaton, hanem felsőbb szinteken, aminek az eredménye az lett, hogy azóta nem fizettem számlát. :)

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2010.02.15. 17:58:55

Kollégámnak van lassan elege az IPTV-ből. Nem elég, hogy nem lehet normálisan csatornát váltani (2-3 másodpercre mindig fagy az adás, amíg utol nem éri magát), de a csatorna kiosztáson sem változtathatsz, amit ráadásul szinte havonta átvariálnak( ez kimegy az bejön - van olyan csatorna ami 3 hónap alatt 4-szer került majd vissza úgy hogy ugyanaz az előfizetése volt) a visszatekerés pedig csak néhány csatorna néhány műsoránál működik.

ValakiX 2010.02.15. 18:11:32

@Kisruszki: Szüleim (vidéki megyeszékhelyen élnek) szeptember óta szintén IPTV előfizetők a magentánál. Náluk is elég gyakran akadozik, illetve lefagy a tv-adás, pedig elég közel laknak a központhoz és ráadásul optikán jön az adat. A nettel nincs semmi baj, az stabilan tartja a 25 Mbit/s-et, tehát itt valószínű, hogy nem a sávszélességgel van gond. Többször bejelentettem már a hibát, akkor pár napig nincs fagyás, de aztán kezdődik minden előröl. A próbahónap alatt nem volt semmi gond, ezért nyugodtan aláírták az egy év hűséget. De az is érdekes, hogy mindig pénteken délután 3 órakor fagy le úgy a rendszer, hogy csak a teljes áramtalanítás segít rajta (boxok és a modem). Más felhasználó is tapasztal hasonló jelenséget?

Igaz Juhász 2010.02.15. 18:18:53

"December vége felé szól a csajom"
"A feleségemet és engem"

Félrekúrsz?? Akkor szopjál is.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2010.02.15. 18:22:52

Az elmúlt pár évben nem találkoztam olyan műsorral a tv-ben, aminél sírva fakadtam volna, ha lemaradok róla vagy esetleg egy kis részéről :-(
Meg aztán ahogy itt megy a net, egyetlen percig nem csodálkoznék, ha az arra épülő tv szolgáltatás is ramaty lenne.

vidéki suttyó 2010.02.15. 18:28:24

Pestszentlőrincen 2009. december 25-én (tehát karácsony első napján) déli 12.00 órától este 20.30-ig nem volt T-Home kábeltévé szolgáltatás.
Sem "elnézést kérünk", sem "jóváírjuk", se semmi. Egyszerűen leszarták.

movhu 2010.02.15. 18:29:21

Sajna sokszor a műsor tulajdonosa határozza meg, hogy nem adhat az előfizető kezébe olyan vevőt a szolgáltató, amiből a műsor kinyerhető, ezért kell letiltani az USB portot :(
Nekem speciel DIGI van otthon, itt a kábeltévén az összes csatorna mellett mind jön kódolatlan DVB-C-ben(kivéve ugye HBO). Így olyan beltérit rakok rá, amilyen tetszik. Nekem egy külső USB-s mindenttudó dobozom van, elégedett vagyok vele. Igaz, a vinyóra ez is olyan TS formátumot készít, amit PC-n nem lehet lejátszani, de ennyi baj legyen :)
Arra kiváló, hogy ha mégis tévét nézek, akkor eleve késve ülök a tévé elé, a reklámokat áttekerem, és ugyanakkor van vége, csak nem vettek el 10-20 percet az életemből, és nem felejtem el a filmet, mire vége a reklámnak.

white_widow · http://bunti.blog.hu 2010.02.15. 19:50:13

@Igaz Juhász: Menet közben belefért két szakítás és egy esküvő is. Az elsőt a reset-elés miatt tettem lapátra...
süti beállítások módosítása