A tavaszias idő közeledtével lassan elkezdhetünk gondolkodni azon, hogy mennyi aprópénzt készítsünk a középkonzolba, ha el akarjuk kerülni a kellemetlen helyzeteket a pirosra váltó közlekedési lámpánál.

Tapasztalataim szerint legtöbbször egy Fedél Nélkült áruló hajléktalan kopogtat autónk üvegén. A városi közlekedéstől felbaszott agyú, mindazonáltal kőszívű sofőrök nem adnak neki pénzt, aztán lelkiismeretüket azzal nyugtatják, hogy a zseton úgyis a koldus maffiához kerülne. A lágylelkűbb és szociálisan érzékeny járművezetők ugyanakkor nagyvonalúan átadják a parkolásra vagy áruházi bevásárlókocsiba szánt érmék egy részét, de az újságot ők sem kérik el. Erre a „vásárlói szokásra” egyébként flexibilisen reagáltak a kéregetők, hiszen a korábbi jelentős példányszámot lecsökkentették, és ma már csak egyetlen elázott (kis rosszindulattal szar- és húgyfoltos), de gondosan zacskóba csomagolt újságot hordanak maguknál. Velük amúgy általában nincs bajom, hisz nyilván nem úri passzióból csinálják azt amit. Ugyanez érvényes a második hullámban érkező értékesítőre, a virágárusra is. Ők viszonylag hamar megértik, hogy semmi keresnivalója a kocsiban egy csokor rózsának vagy tulipánnak, és mátkánkat se egy közlekedési dugóban vásárolt bokrétával szeretnénk meglepni aznap.

Az igazán embertpróbáló kihívás akkor kezdődik, amikor az első két pályát sikeresen abszolváltuk, és jön a főellenség, a legrámenősebb ügynököket is megszégyenítő sales animal, a közúti kereszteződések csúcsragadozója, a KATATÓN SZÉLVÉDŐMOSÓ. Ellene nincs az a kombó, speciális mozdulat vagy tünde varázslat, ami működne. Már akkor érdemes rezignált üzemmódra váltanunk, amikor meglátjuk, hogy közeledik a vödrével, amelyben a likvid anyag színe azonnal felidézi bennünk a különböző fesztiválokról megismert toi-toi wc-k tartalmát (és a korábban a Fedél Nélkülön látott foltokat). Üvölteni és hevesen integetni egyaránt tökéletesen felesleges! A legagresszívabb példányok úgyis egyből megtámadják az üvegfelületet; a kifinomultabb modorúak ugyan rákérdeznek, hogy suvickolhatnak-e egy jót, de kérdésükben még csak a „Főnök úr”-nál tartanak, amikor az autónk már megkapta az első lögybölést a hígfos színű ablakmosó koktélból. A sikálási reflexüket beindító felület szennyezettségi fokára persze egyáltalán nincsenek tekintettel. Ha éppen akkor jössz a mosóból, és a karosszéria fénylik, mint egy fényesre szopott makk, az üvegről pedig az angol királynő is libamájat ehetne lilahagyma lekvárral, ők akkor is vad tisztításba kezdenek. A rövid közjáték alatt a felháborodott de tehetetlen emberek félmondatát („Miért kell ez?”) ismételgetjük félhangosan, ám legbelül tudjuk, nincs menekvés.

A gyorsmosás végeztével realizáljuk, hogy kocsink úgy néz ki, mintha valaki egy hájas nő meleg motorháztetőn történő megkefélése utána az izzadsággal vegyült ondót szétmázolta volna az ablaküvegen. Ezt még tetézi, hogy elérkezik a "számla kiegyenlítésének" pillanata. Eleve nem szeretek olyan szolgáltatásért fizetni, amit kurvára nem kértem. Fokozottan igaz ez, ha olyan termékről van szó, amiről csak a kínálati oldal érzi azt, hogy hasznos, de számomra valójában kifejezetten káros. Ennek ellenére az a balek állat beszari balfasz fajta vagyok, aki nem mer nem fizetni az ablak összegányolásáért. Ennek az a "bágátel" oka van, hogy ránézésre két ablakmosó típust vélek felismerni: az egyiknél feltehetőleg olyan szúró-vágó arzenál lehet, mint egy fullextrás nindzsánál; a másik meg olyat köp, hogy a legkülönbözőbb testnedveket tartalmazó sercintés önmagában képes lemarni a fényezést. Hát keresem én a bajt?

MILYEN BÜNTIVEL SZABHATUNK GÁTAT A KÉNYSZERES SZÉLVÉDŐMOSÓK ÁMOKFUTÁSÁNAK?

Szereljék be őket gépi autómosókba a henger alakú mosókefe helyére, ahol hosszanti tengelyük körül forogva kedvükre tisztíthatnák a kocsikat!

"Egy belülről irányítható mini vízágyú kellene a motorház tetejére. Savat nem mernék beletenni, mert az én motorházam is felmarná, de kék festéket, vízbázisút bátran :-)" by maholnap

 

Megosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://bunti.blog.hu/api/trackback/id/tr861804522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalloa121 2010.03.06. 09:23:44

Első mosó vagyok-e?

stnl 2010.03.06. 09:38:14

bekapcsolt ablaktörlőnél is megcsinálják?

Plumper 2010.03.06. 09:44:24

megmondom, én mit szoktam:
- kalimpálok, hogy nem kell!
- ha ez sem megy, akkor előre rádudálok, ilyenkor a legtöbb eltakarodik
- ha mégis lemosta, ingerülten kiszólok, hogy én nem kértem!
- nem volt még olyan, amelyik megkarcolta/leköpte volna a kocsimat, mert akkor kap egy nyaklevest a gázpisztolyomból, ami mindig ott figyel a kocsimban.
- csak rendőrt kell hívni a környékre, máris eltűnnek a rohadékok (pl. Árpád-híd, pesti hídfő)

bunkó · http://bunko.blog.hu 2010.03.06. 09:44:27

Közeledéskor határozottan jelezni ,hogy kösz nem.
Ha mozdul az ablak felé, szélvédőmosót+ablaktörlőt bekapcsolni, plusz dudát hosszan nyomni hogy mindenki odanézzen (senki sem szeret túl nagy közönség előtt aljaskodni másokkal).
Ablakot/ajtót nem kinyitni, mert profin köphet.

órarugógerincű felpattanó 2010.03.06. 09:54:45

Én múltkor még ki is szóltam, hogy ne kezdjen bele, mert nem csak hogy nem akarom, hogy "lemossa" de nincs is nálam pénz. Beleegyezően bólintott, majd "lemosta". Aztán meglepődött, amikor mondtam, hogy szóltam, hogy nincs nálam pénz.

snt 2010.03.06. 09:55:09

Nekem az a módszerem, hogy ha bármi gyanus lejet látok, már jóval a piros lámpa előtt lelasítok. Nagyon. Ha szépen lassan csorgok a lámpa felé, a felém cammogó emberkék mellett szimplán elhajtok. Ha nagyon gyanus a helyzet, akár 10 méterrel a záróvonal, vagy az alőttem álló autó előtt állok meg, majd ha jönnek felém pucolni, előrremegyek. Így eleve nyerem azt az időt, amíg hozzám cuccol a mosóbagázs, majd pedig valószínűbb, hogy a mögöttem jövőket támadják be.

snt 2010.03.06. 09:55:42

Nekem az a módszerem, hogy ha bármi gyanus lejet látok, már jóval a piros lámpa előtt lelasítok. Nagyon. Ha szépen lassan csorgok a lámpa felé, a felém cammogó emberkék mellett szimplán elhajtok. Ha nagyon gyanus a helyzet, akár 10 méterrel a záróvonal, vagy az alőttem álló autó előtt állok meg, majd ha jönnek felém pucolni, előrremegyek. Így eleve nyerem azt az időt, amíg hozzám cuccol a mosóbagázs, majd pedig valószínűbb, hogy a mögöttem jövőket támadják be.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.03.06. 09:56:35

pedig ha fizetsz adót, rendszeresen fizetsz olyan szolgáltatásért, amit nem kérsz

nem értem mi ez a műfelháborodás, amíg van állam ez mindig így lesz, ez szükségszerű

Plumper 2010.03.06. 10:01:29

@wmiki: a szélvédőkoszoló huligánokat az állam fizeti, hombre?

@snt: nade így a mögötted állóra tukmálod a rohadékokat. nem lehetne össznépileg összefogni, egyszer mindenkinek kiszállni, és szarrá verni a huligánokat (a rendőrt nem érdekelné), aminek híre menne, és többé eszükbe nem jutna ilyenre vetemedni?

apolloniusz 2010.03.06. 10:15:58

paprika spray kifigyel a "lukon" és tiszta ( maradt) az ablak!!

soproni1 2010.03.06. 10:17:06

10 ft-os érme mindig legyen az autóban.

Én hangosan megköszönöm, ha befejezte, mosolyogva átadom a tizest. Nagyobb büntetés, mint anyázni.

redriot77 2010.03.06. 10:17:15

Milyen büntetést? Igyák meg a vödör tartalmát a helyszínen. Az utolsó cseppig. Ha beledöglik így járt, nem nagy kár érte.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.03.06. 10:20:24

@Plumper: nem erősséged a logika igaz?
én csak azt írtam:
amíg létezik állam, addig mindig fizetsz olyan szolgáltatásért, amit nem veszel igénybe
ez szükségszerű

a szélvédőkoszolókat nem az állam fizeti, bár van amihez hozzájárul velük kapcsolatban...

Plumper 2010.03.06. 10:21:06

használható megoldásokat

Plumper 2010.03.06. 10:23:03

@wmiki: fater, itt egyszerű szélvédőgenyákról volt szó, te meg idehozod az államot. mindjárt megjelenik nálad rohadtgyurmány is. ne rugózz már.
van egyáltalán autód? Budapesten jársz-e vagy csak a tanyán?

nyekk 2010.03.06. 10:24:31

A Fradi pályánál (a pénzverde sarkán) szokott egy 6-8 főből álló cigánybanda markecolni ablakmosás ürügyén. Már a puszta megjelenésüktől is összeszorul az autós valaga. Fellépésük símán kimeríti a fenyegetéssel, megfélemlítéssel elkövetett rablás fogalmát, mégis nyugodttan elmotorozgatnak mellettük a járőröző rendőrmotorosok, meg rendőrautók(annak ellenére, hogy látják az autósok kétségbe esett kapálózását)
Remélem, a választások után (a rendtermetés során) eltakarítják az útkereszteződésekből az erőszakos ablakmosókat, a félrészegen a száguldó kocsik között kóválygó csöveseket, egyforma mankókkal, egyforma táblákkal kéregető román koldusmaffiát.
Szerintem már most is tilos, de nincs aki a szabályoknak érvénytz szerezzen.

órarugógerincű felpattanó 2010.03.06. 10:30:05

@wmiki: Te nagyonhülye. Addig jó, amíg "fölöslegesen" fizetsz az államnak, pl egészségügyi szolgáltatásokért. Ha már neked van rá szükséged, akkor már a fasz rossz oldalán vagy. Mellesleg bármikor megbetegedhetsz, és ha meglátnád a kórházi számlát (nem azt amit az oep térít, szándékosan alacsonyan tartva) hanem piaci alapon beárazva, tolhatnád is zaciba a családi házadat.

pg2 2010.03.06. 10:30:53

@Plumper: Egyszer nem lenne elég. Értelme a rendszerességben lenne, vagyis napi 2000 ilyen esetet kéne produkálni két hétig...

Koós Miklós · http://koos.hu 2010.03.06. 10:32:20

a hirtelen bekapcsolt ablaktörlő, némi kis spricc-cel általában megteszi a hatását, különösen, hogy nem számítanak rá.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.06. 10:33:06

Csak már jönnének a választások...
Csak lenne már a parlamentben a Jobbik, minél nagyobb százalékkal...
RaJTAD is múlik!

Plumper 2010.03.06. 10:37:46

@Epikurosz: és ez most hogy jön ide? mennyit fizetnek neked az online kampányért?

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2010.03.06. 10:40:40

ha jo kocsid van: ugranak rad
ha csaj vezet: ugranak rad
ha baleknak tunsz: ugranak rad
ha nagyon nincs mas, akkor a szakadt gepekre is ramozdulnak, nincs tuti recept

tenyleg csak egy megoldas van: idoben lassitasz, majd alapjaraton csorogsz elore 10 metert. nem eri meg kekeckedni, mert az ablaklehuzo aluminium merevitesevel siman osszekarcolja a fenyezest. kiszalni ugysem fogsz, mert megvernek, a szamla a serult elemek szamatol fuggoen akar 100e-be is fajhat. szoval figyelni es megelozni a bajt (megtalalhatok meg a Thokoly keresztezodesben is a Lagymanyosi iranyaba, mert ott delutan arnyekban vannak)

motorosok: a Nepliget utan a Gyalira felhajtonal ovatosan a belso kanyarodoban, joido miatt megint ott egy mankos, aki cseszik felreallni, elfoglal 1 metert a savbol, emiatt az autok hirtelen rantjak felre savon belul a gepet, ne akarjatok hogy velettlenul ratok legyen huzva a kocsi segge

hawkeye 2010.03.06. 10:42:41

Magyarok, válasszatok:

1. Lemosónak adni, ezzel támogatni a román koldusmaffiát.

2. Parkolási díjat fizetni, ezzel támogatni az ukrán (2010 közepétől magyar) maffiát.

Ez a kérdés, válasszatok!

:)

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2010.03.06. 10:47:03

Szerencsére a Hummerem szélvédőjét nem érik fel!

Plumper 2010.03.06. 10:47:21

@hawkeye: ja, legyen inkább a magyar maffiáé, mint a románé!:-D

@gergo: van olyan honlap, ahol a tarháló utcai bűnözőket veszik lajtromba, ki, melyik, hol?

Plumper 2010.03.06. 10:48:15

@misbelief: viszont amikor hajtasz el, hátulról még rádkarcolhatnak. ha van egy telepített .50cal géppuska a Hummered tetején, szólj, beülök lövésznek.

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2010.03.06. 10:54:46

Amikor a fizetésre kerül a sor, megmondani, hogy a fedél nélkülinél van. Vagy fordítva: amikor jön a fedél nélküli, azt mondani neki, hogy szívesen vásárolnál, de sajnos egy ablakmosó huligán elszedte tőled a nekik szánt aprót. Ha valóban van koldusmaffia, akkor nem lesz többé ablakmosó huligán, kivéve, ha egy kézben van az egész.

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2010.03.06. 11:00:23

"Gyere komám, megfürdetlek, látom szükséged van rá!" Majd amikor előhúzod még koszosabban a saját mocskos vizéből, elkéred az általa amúgy nem kért szolgáltatás árát. Az a különbség, hogy ezek az emberek általában koszosabbak a saját vizüknél, így ők nettőban csak nyerhetnek, veled ellentétben

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2010.03.06. 11:01:14

De jó, a következő mondatban rácáfoltam a saját állításomra. Na ezt csináljátok utánam :).

hawkeye 2010.03.06. 11:01:37

Jól elmarháskodunk itt, de amikor a József Attillánál 3 - 4 kigyúrt ork körbeveszi az autót, az ember örül, ha ép bőrrel szabadul.

A múltkor lefeszítettek egy ablaktörlőt, mert a sofőr nehezményezte, hogy összemocskolják az autóját.

S történik mindez az ORFK-tól 150, a kerületi kapitányságtól 200 méterre...

magyar bucó 2010.03.06. 11:04:20

@nyekk:
"nyugodttan elmotorozgatnak mellettük a járőröző rendőrmotorosok, meg rendőrautók(annak ellenére, hogy látják az autósok kétségbe esett kapálózását)"

Persze, mert nincs rajtuk fekete nadrág fehér inggel, azaz nem látszanak gárdistáknak.
Az autósok zaklatása meg nem zavarja a rendőröket, ők is azt csinálják.

Herbert27 2010.03.06. 11:06:02

A legnagyobb probléma szerintem az, hogy valószínűleg a rendőrség is tudja, hogy hol szoktak ezek a kéretlen ablakmosók garázdálkodni, mégsem tesznek semmit! Mert ugye nem csak mi vagyunk olyan kurvaokosak, hogy nyitott szemmel járunk a városban. A rohadt sünök!!!

tzi 2010.03.06. 11:13:25

Gazt kell adni :D

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2010.03.06. 11:15:37

Nincs igazatok, a rendőrök igenis odamennek hozzájuk igazoltatni őket! Mit gondoltok, hogy adják át nekik másképp a kenőpénzt?

Netuddki. 2010.03.06. 11:17:51

@órarugógerincű felpattanó: te nagyonhülye!
Előbb azt nézd meg máshol mennyi adót fizetnek és azért mennyi szolgáltatást kapnak az államtól!

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2010.03.06. 11:21:00

@Plumper: nincs sajnos, de nem adtal rossz otletet: TMC-re kellene vinni, mint kulonleges esemeny.

Netuddki. 2010.03.06. 11:22:14

@Herbert27: B+! Mennyi bejelentést tettél a rendőrségen?

Ezek ellen egyféle módon lehet tenni. Ha akinek nem tetszik feljelentést tesz. Nem egy szabálysértést követ el aki az úttesten koldul.
Ha mindennap lenne 500 feljelentés, akkor hamar eltüntetnék őket az utakról.
Fogjátok már fel SENKI nem fogja a problémáitokat helyettetek megoldani. Még a rendőr se, inkább félrenéz. De ha hátulról seggberúgják, akkor már nem teheti meg.

magyar bucó 2010.03.06. 11:25:32

@kovi1970: Dehogynem...
Szerinted hány autólopást jelentettek be? És mit tettek?

2010.03.06. 11:28:51

"Hát keresem én a bajt?"

Én nem szoktam megvárni amig hozzáér a kocsihoz. Már jó előre szólok, hogy mindkét kezét eltöröm, ha hozzáér a kasznihoz. 120+ kg és a fenti mondat kombója általában megteszi a hatását.

Netuddki. 2010.03.06. 11:36:56

@magyar bucó: Ééééééééés??????
Leszarom! Ha valami nem tetszik megy a feljelentés. Ha nem intézkednek akkor meg jön a számonkérés.
Nehogymár azért fizessem őket, hogy ne végezzék el a munkájukat!
Öntudat polgártárs! Öntudat! Ezért Te mind fizetsz, nem is keveset. Ha maguktól nem takarítják el a szemetet az utakról, akkor rájuk kell szólni csinálják a dolgukat.
Magyarországon nagyon kevesen csinálják meg amunkájukat mindenféle noszogatás nélkül. Sajnos.

magyar bucó 2010.03.06. 11:42:45

@kovi1970: Maguktól is kellene intézkedniük, munkaköri kötelességük. Csak szarnak rá, ők is inkább az autósokat zaklatják.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.06. 12:15:56

Van még vmi ebben az országban, ami működik?
Talán az adóbehajtás, de most azok is elkedtek sztrájkolni.

2010.03.06. 12:28:36

@Epikurosz: "Van még vmi ebben az országban, ami működik?"

Úgyszólván semmi.

nyekk 2010.03.06. 12:29:29

@kovi1970: Én már tettem. Telefonon is, írásban is. (pont a Fradipályás erőszakos cigánybanda miatt)
Ha telefonáltam a rendőrségnek, vagy küldözgettek, hogy más az illetékes, vagy rám hagyták;jó,jó, megnyugszik a beteg, majd intézkednek. Persze szartak intézkedni.
De mindkét variációnál érezni lehetett, hogy a hekus a segge mélyéig fel van háborodva, hogy mit zaklatom én a becsületes rendőröket ilyesmivel. És ez nagyon nagy baj. Ilyen hozzáállással ha kétszer ennyi rendőr lesz, az sem ér semmit.
Egyszer meg az írásos bejelentésemre felhívott valami rendőr középf.sz őrnagy telefonon (!), és egy órahosszáig méltatlankodott, meg burkoltan fenyegetőzött, hogy nincs nekik ilyenre idejük, és jobb lenne, ha nem okoskodnék itt. Telefonszámom sem a bejelentésen, sem a telefonkönyvben nem található, úgyhogy valszeg kinyomozták valahogy. (Erre volt idő, meg kapacitás.)
Miután mondtam, hogy jó lenne a telefonálást rövidebbre fogni, és különben is az írásos bejelentésre írásos válasz várok, akkor írtak azt is, persze abban már az volt,hogy ismert a probléma, fellépnek a ellene, de tehetlenek mert az anyagiak, meg a törvényi háttér bla..bla..bla. Aztán minden maradt a régiben, pedig még a TV2 Naplójában is bemutatták az áldatlan helyzetet.
Ezért kell olyan pártra szavazni, amelyik nem csak beszél a biztonságról, hanem gyűlöli a bűnözőket, és hittel, lelkesedéssel lép fel ellenük.És a fenekéig felfordítja, és átalakítja az eddigi pártok által létrehozott mocskot.

nyekk 2010.03.06. 12:34:59

@Epikurosz: De azért a sztrájk alatt is lekopasztották a számlámról az utolsó fillért is. Fütyülnek rá, hogy cég működését, az emberek fizetését miből fizetem ki.
Az ÁFÁ-val maradtam el. Annak a be nem folyt (!) bevételemnek az ÁFÁ-jával, amit a megrendelő elismer, de nem tud (vagy nem akar) nekem befizetni. De azét nekem a nem létező bevételem ÁFÁ-ját be kell fizetnem.

Plumper 2010.03.06. 12:37:27

@nyekk: jogszabályokból lehetne keresgélni. pl. nem nyúlhat a tulajdonomhoz a felhatalmazásom nélkül, vagy nem rongálhatja meg azt. vagy fenyegetés esete. jogos önvédelem?

közlekedési bűnöző (törölt) 2010.03.06. 12:41:52

Nem olyan nagyon nagy kihívás ezeket az ablakmosókat lepattintani:

Mikor közelít lehúzod az ablakot és jó hangosan elmondod neki a következőket:

- Ha hozzá mersz érni az autóhoz kiszállok és agyonbaszlak!

Nálam bevált (igaz nem túl elegáns, de működik)

rádió 2010.03.06. 12:52:57

SHOVIET Milyenre gondolsz?

Cselo 2010.03.06. 13:50:06

110 kg és 190 cm vagyok és van az ablakban egy baseball ütő, továbbá egy Jobbik jelvény és egy Magyar Gárda jelvény. Nemtom miért, de velem nem b@sz.akodnak. :-)))

baliquez 2010.03.06. 13:51:42

Az is jó ha az anyósülés alá véletlenül becsúszott pajszert tűntetőleg előveszed és flegma pofával hátvakarónak használod ahogy létrejön a szemkontaktus az önkényes ablakmosókkal.

Plumper 2010.03.06. 14:30:57

@Cselo: nálam meg Desert Eagle van, a kocsiban IDF jelvény. nem baszakodnak.:-)

youlopukku 2010.03.06. 15:01:53

dugóhúzót a térdbe

Parmezanidész · http://bemorgo.blog.hu 2010.03.06. 15:13:15

@Cselo: Félnek, hogy Morvai szóvá teszi az EUban :)

Egyébként az a gáz, hogy a pirosnáli szélvédőzés akár jó dolog is lehetne, egy tényleg mocskos ablakot rendesen lemosni 100-200 forintért - mindenki jól jár. De hogy kérés nélkül...

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2010.03.06. 16:06:54

Amikor kiszállok a kormányzárral, amit külön erre a célra tartok, eddig minden esetben elsunnyogtak.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2010.03.06. 16:08:51

Csak egyszer kellett elvenni a mosóját és eldobni jó messzire. Az nagyon bátornak képzelte magát, de érdekes módon csaj volt!

zebraakcio · http://zebraakcio.blog.hu 2010.03.06. 16:17:10

Nekem általában ott a németjuhászkutyám a hátsó ülésen. Ő, ha közelednek a kocsihoz, akkor ugatni szokott, mert az az övé. Érdekes, hogy tovább szoktak menni...

Iustizmord 2010.03.06. 16:41:05

én se szeretem, de a korrektség kedvéért jegyezzük meg:

amíg ott áll és mos, legalább nem lop, nem drogozik, stb, munkát végez, és csak reméli hogy kifizetik.

a tahók meg azt érdemlik hogy nekik is ablakmosónak kelljen mennie.

lamed 2010.03.06. 17:18:41

@Iustizmord: A korrektség kedvéért jegyezzük meg:
- nem lopnak, mert az erőszakkal fenyegetés az már rablás,
- nem drogoznak hanem isznak mint az állat,
- munkát nem végeznek, mert az nem munka amit csinálnak, hanem károkozás.

Azok a tahók pedig akik még ezeket védik, szintén megérdemelnének egy alapos verést.

Martian (törölt) 2010.03.06. 17:25:37

@nyekk: Én már tettem. Telefonon is, írásban is.

Jelentsd be, hogy úgy láttad, egy kopasz feketeruhás lábonlőtt két ablakmosót, hívjanak már mentőt, mert elvérzik.
:))

Semper Fidelis 2010.03.06. 18:03:47

Kormányzár+bicepsz+kopasz fej+képen látható testalkat.

Nekem ez van...

Éhesló 2010.03.06. 18:05:39

Az ablakmosós, az újságos, a táblás, a mikuláscsonmagos, a sünruhás droid, az apehos és vámos, a köjálos, a munkaügyis, az önkormányzatos és a többi számolatlan sóhivatali mocsok egy szakmában utazik és mind a pénzedre hajt, arra a kevésre, amit meg tudtál menteni a törvényben előírt sarcok, adók, áfák, dézsmák, harácsok me4gfizetése (elcsalása) után.
Szövetségesei egymásnak, ezért sosem bántják egymást, mert tudják, hogy a céljuk ugyan az: kifosztani bárkit, akinél még valami érték fellelhető és képtelen az ellenállásra.
Ezért első számú célpontjuk az állam első számú fejőstehene: az autós balek.

Nyekkk 2010.03.06. 18:52:37

@nyekk: Nyekkk ÉN vagyok! :D

Nyekkk 2010.03.06. 18:56:21

Szóval én lévén nő,halmozottan hátulról indulok:D
De nem vagyok nyúl,általában műxik az ablaktörlő beindítása.Ha mégsem,erőszakra erőszak.Múltkor a madár nagyon meglepődött,nem kértem-lemosta,mondtam sorry,erre leköpte az autót, én meg mandinerből őt.Anyádat felkiáltással szerencsé(m)re zöld lett:D

közlekedő edény 2010.03.06. 19:01:28

A nő visszaköp, hehe, jó h nem volt nálad kéznél egy teve, szegény lemosós is elázott volna.

Én ritkán látok ilyet, úgy tűnik véletlenül épp elkerültem a lepukkant kereszteződéseket. Egyébként szerintem ezek nem annyira lóvé nélküliek mint, azt mutatják.

Nyekkk 2010.03.06. 19:08:48

@közlekedő edény:
Közlöm Veled, olyan pipa lettem,ha van nálam egy teve,csatába indulok "Vesszenek a tarhálók!" felkiáltással :D

Bejgli 2010.03.06. 19:18:31

kedves, nem feltűnően drabális csajnak mit tudtok ajánlani a fent vázolt probléma megoldásának??? egyszer mondtam, hogy nincs pénzem, ne mossa le, aztán felháborodva követelte a cukromat. azt odaadtam, de üres doboz volt :) viszont ez nem mindig működik...

gitáros 2010.03.06. 19:27:57

@wmiki:
Figyu, most meg rágörcsöltél az állam-témára?
:)
Vedd észre, picim, hogy mint mindig, most is ostobaságokat beszélsz...

totyatotya 2010.03.06. 19:34:02

@Bejgli: a fenti, lassan elore csorgos dolog nekem is mukodott mindig. Ezzel raadasul az ember a mogotte levoket is tulkeppen protektalja kicsit. ha esetleg kozben meg telefonalsz is, akkor egyszeruen elkonyvelnek hulyepicsanak, dehat naes.

Bejgli 2010.03.06. 19:38:24

@totyatotya: ja, telefon a koldusokat néha megzavarja, kipróbálom, köszi :)

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2010.03.06. 20:18:06

régebben egy szakadt ladával jártam és egy csávó mindig lemosta az ablakot annak ellenére hogy mindig szólam h ne, meg h nincsen nálam zsé. nem is kapott semmit, viszont semmi gond nem volt vele. kb a 20 lemosás után kapott egy 100-ast, asszem megdolgozott érte.

VilMarci 2010.03.06. 20:30:34

@wmiki: Ez nem igaz.
Adó: jogi kényszer útján kivett és behajtott közvetlen ellenszolgáltatás nélküli jövedelemátengedés.
Tehát az adót nem egy szolgáltatásért fizetem.

_atya_ 2010.03.06. 20:36:43

Nekem az ablakmosóspricni meg az ablaktörlő beindítása nem volt hatással a nyomoroncra, serényen csiszatolta a szélvédőt, hiába ráztam az öklöm és kiabáltam ki a lehúzott ablakból, hogy takarodjon, nem kértem mosást, majd mikor mellémállt és nyújtotta a markát és közöltem, hogy mehet a vérbe, egy petákot se kap tőlem, méltatlankodva eloldalgott és közölte, hogy élhetetlen balfék vagyok. He?

órarugógerincű felpattanó 2010.03.06. 20:43:10

@kovi1970: A többszörösét az itteninek, te nagyonokos. Btw szövegértelmezési versenyen ne nagyon indulj, a lényeg az volt, hogy addig jó, amíg fizetsz, és nem kapsz vissza semmit. Mert addig fiatal vagy és egészséges.

Donor 2010.03.06. 21:07:14

Milánóban láttam olyat hogy a csili vili frissen vaxolt Porshet akarta lemosni egy csöves az említett fos színű lével. A tulajdonos ráordított, de az csak elkezdte mosni, előre ment 1 métert de csak folytatja, erre elindult nagy gázzal át a piroson és elsodorta a csövit (nem lett baja), ezek után én is átmentem a piroson mielőtt nekem is le akarja mosni :)

Donor 2010.03.06. 21:08:16

@VilMarci: Az a rablás. Az adóért valamit illik kapni, még ha nem is közvetlenül neked.

magyar bucó 2010.03.06. 21:17:14

@Donor: "Az adó az állam által egyoldalúan megállapított, kényszer útján behajtható, közvetlen ellenszolgáltatás nélküli állami bevétel."

amize 2010.03.06. 21:54:27

Felháborít a mocskos erőszakosok hada.
Ugyanilyen dühítő dolog az áruházak parkolóiban kéregetők erőszakos hada is.
Ha nem adsz a rohadéknak, attól félhetsz, hogy sunyi módon megkarcolta valahol a kocsidat mire kijöttél a vásárolt cuccal. Ugyanez a helyzet, ha egyedül pakolsz be a kocsiba, és erővel ő akarja visszatolni a bevásárló szekeret. Persze a benne lévő százasért.
Néhányan említették korábban, hogy szavazzunk egy rendpártibb pártra aki kordában tartja a megélhetési bűnözőket és a bodzásokat.
Megfontolom még a dolgot.

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2010.03.06. 21:58:27

Mit érdemel ez a bűnös?! Egy belülről irányítható mini vízágyú kellene a motorház tetejére. Savat nem mernék beletenni, mert az én motorházam is felmarná, de kék festéket, vízbázisút bátran :-)

nyekk 2010.03.06. 22:01:51

Szerintem sokkar egyszerűbb volna, ha a rendőrség nem egy tehetetlen, lusta, korrupt, kizárólag a politikai megrendeléseket kiszolgáló szervezet volna.
Ha a rendőr egyáltalán foglalkozna az erőszakos ablakmosókkal, tíz perc alatt meg lehetne tisztítani a kereszteződéseket a rengeteg lejmolótól.
De erre a rendőrség alkalmatlan. Úgyhogy a legalsó vezetőig világgá kell zavarni őket, és új elhivatott agilis emberekkel kell feltölteni az állományt. Vagy elzavarni az egészet, és csendőrséget, valamint egy központi bűnüldöző szervet (magyar FBI-t) létre hozni. Ez a mostani langyos fos rendőrség teljesen alkalmatlan bármire.

lunatik 2010.03.06. 22:05:35

" Cselo 2010.03.06. 13:50:06
110 kg és 190 cm vagyok és van az ablakban egy baseball ütő, továbbá egy Jobbik jelvény és egy Magyar Gárda jelvény. Nemtom miért, de velem nem b@sz.akodnak. :-))) "

lehet azert mert te kamionsofor vagy :)
vagy metro?!

mivammáhe 2010.03.06. 22:09:21

Pécsre voltam meghívva buliba, és a rá következő nap mentünk át egy másik helyszínre. Előttünk ment egy jó ismerősöm (kb.110 kg, 198cm), de mivel hosszú volt az éjszaka befeküdt a Daewoo Matiz hátsó ülésére aludni- a mai napig nem tudom hogy fért be- és a barátnője vezetett. (50 kg, 165 centi).
Na az egyik lámpánál tücsök kollegák szintén kéretlenül lemosták a szélvédőt, és miután pénzt nem kaptak leköpték az autót. Kiscsaj kipattan, veszekszik, hárman közrefogták, mire "kisbarátom" kihajtogatta magát, és - noha cefet másnapos volt- felismerve a helyzetet, szépen torkon fogva a legnagyobbat, letörölgette vele az autót.

Na, minden autóba egy morcos másnapos grizzlimedvét :-DD

nyekk 2010.03.06. 22:11:53

@amize: Budapesten, a Hungária krt-on jóidőben (mert rossz időben nincs bűnözés :-) folyamatosan motoros rendőrök cirkálnak a körút egész hosszában. Csak azt nem tudom minek pazarolják a benzint, meg szennyezik a levegőt, mikor minden szemmel látható probléma, (mint az erőszakos ablakmosók) hidegen hagyja őket.
Annál jobban buknak a jól szituált külföldi autósokra, joviális kiránduló családokra (nem ám a kopasz ukrán BMW-sekre), akiket hosszas igazoltatás után , majd széles mosollyal -a zsebüket tapogatva- bocsájtanak útjukra.

nyekk 2010.03.06. 22:14:59

@mivammáhe: Csak az a baj, hogy időnként (főleg péntekenként) a Fradi pályánál 5-6 ilyen grizli medve (csak cigányban, komoly priusszal) fogja körül a kocsidat ablakmosás céljából. Tehát ezek megrémítésére kevés az egy magaddal vitt medve. Ide hatóság kellene.

Frakk_a_macskák_réme · http://multipedia.hu/page/ajanlo/ 2010.03.08. 16:32:17

nemtom, én is kb ez a méret vagyok (187/110). Ráadásul szép kopasz fejem van, és olyan barátságos nézésem mint Ruzsa Sándornak, amikor kifogyott a butykosa.

Amikor megindulnak felém lámpánál a hiénák, mindig elég, hogy faarccal rájuk nézek, és nagyon picit megrázom a fejem. Egyből mennek inkább a következő áldozathoz...

vauvauvau 2010.03.16. 16:54:12

Ha az ember Ausztriába megy, ott nincs ez.
Csak itt keleten van ez a nyomor.

Jerky_Master 2011.01.12. 10:46:27

mit érdemelnek?! ha második felszólításra sem megy el, és kötekedni kezd, akkor egy jól irányzott lövést a pofájukba a gázpisztolyból, azt érdemlik!
süti beállítások módosítása