Újra valóságshow. Nem mintha az elmúlt 5-6 év tehetségkutatói, táncos műsorai és celebfőzőcskéi nem azok lennének, de a klasszikus bezárós műfaj nagyon régen pihen. A sokáig közel azonos nézettségű két nagy kereskedelmi tévécsatorna egymást előzgette évekig. 30-35%-okra gondoljatok még 2003-ban. Most viszont jó rég óta úgy áll a helyzet, hogy az RTL 25-35% között kaszál, a TV2 meg rendre 17-25, de már rég megvolt néhányszor a ping-pongból ismert "köztetííííz". A TV2 éppen most látszik erősíteni, és az utóbbi időben párszor beérték a vetélytárst, de úgy kellene nekik egy nagy húzás, mint egy falat kenyér. A látszólagos helyreállásra aki már pezsgőt bont, az nem veszi figyelembe, hogy még mindig szaporodnak a tematikus csatornák, és NYÁR VAN, amikor a génjeink a tévé elől kirángatnak sokunkat a szabad levegőre (tévézni:)).

2-3 éve szinte szomjazik a lakosság a szemétre, ha tetszik, ha nem. Nem az értékteremtés szempontjából, hanem a nézői igények kiszolgálásából a TV2 most végleg leszerepelt. Ebből a szar helyzetből ezt a ziccert sem tudták behúzni, akkor jó egészséget kívánok az RTL részére a bevételekhez. Mert nem lesz csekély.

Múlt hónapban lemondott Várdy Zoltán, a TV2 vezérigazgatója, aki belefáradt a válságkezelésbe - tavaly 20%-kal csökkentek a reklámbevételek, és a korábbi 600 dolgozóval szemben már csak 380-nal gazdálkodnak. Eközben nem tudom, a műsorigazgató(k?) belefáradtak-e valamibe, mert bele kellett volna, többször is. Az ugyanis nem véletlen, nem csoda, és nem balszerencse, hogy az RTL-nél Kolosi Péter alatt szalad a szekér. Egy seggel nem lehet két lovat megülni, tény, hogy a TV2 igyekezett a kevésbé nézett műsorsávokban igényes tartalmat szolgáltatni, éjjeli filmek, új sorozatok tökös bevállalása. A többség nem fog ezzel egyetérteni, és könnyű begurítani a "média felelőssége", meg "a tévének értéket kell közvetíteni", és "az egyszerű ember azt nézi, amit adnak, ezért kell kulturális műsorokat adni" bődületesen leketyegett dogmákat, ezzel lehet a többség hátbaveregetését is kivívni, de kétlem, hogy aki bármelyikkel mélységesen és 100%-ban egyetért, az ki tudná húzni a TV2-t a szarból.

Igen, a valóságshow és még jópár műsortípus ostoba rágógumi, de tömegek igényét szolgálja ki. És aki ezt nem érti meg, az se vendéglátásba, se szórakoztatásba ne fogjon. Ezzel számomra a TV2, amit továbbra is nézek, és magam számára egy fokkal igényesebbnek tartom az RTL-nél, felsorakozott ügyfél-megnemértésben a Magyar Posta mellé. Mert ez a műfaj nem az én szórakoztatásomról, sőt, a blogolvasók 75%-a nevében mondhatom, nem a MI szórakoztatásunkról szól. Szélmalomharc ez a mímelt erkölcsök megtartásával.

És akkor még nem említettem azt, hogy ott van az RTL mögött a tematikus kínálatban a Film+ 1 és 2, a Sportklub, a Cool, a Poén, és még ki tudja mi, ami a tévéműsor licencek és az irgalmatlanul drága stúdió(feleszerelése)k kihasználásának tálcán kínálkozó módja. Erre a TV2 beballag idejekésőn egy FEM3-mal. A valóságshow indítását ahhoz tudom hasonlítani, mintha az aranytojást tojó tyúkot átrúgdosnád a konkurens csatornához, mert a lábtörlődre szart.

Én ezt tartom igazán vérlázítónak és szomorúnak, és csak utána azt, hogy megint kapunk 10-12 senkicelebet, akiktől a vércukor fog a fülemen folyni, amikor elmondják, hogy szeretnének bekerülni a médiába, meg letenni az alapfokú angolt, és jelentkezni az orvosira (30 évesen), majd addig oszcillálni a csatornák között, amíg az RTL rommá nem pereli őket. Én ezt az alja jelenséget zokogó kövér örömkönnyek között fogom időnként nézni.

 Egy ideig arra gyanakodtam, hogy ez a céljuk szándékosan, de ha nem, akkor is: legyen a TV2 a legmagasabb nézettségű tematikus csatorna. Azt még lehet meggyőződésből, részben önmegvalósításként és minőségi tartalommal csinálni.

 Kenyérért és cirkuszért cserébe várjuk a javaslatokat...

Megosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://bunti.blog.hu/api/trackback/id/tr262231113

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ELHUNYT SIXX! ANYÁDAT IS NYUGGENREK HÍVOD? 2010.08.19. 15:05:08

 Az idült internettfüggő, hírhedten mocskolódó troll nem tudta abbahagyni a kommentekbe foglalt tömény gyalázkodást, még annak ellenére sem, hogy vércukorszintje vészesen leesett, majd inzulinos kezelésre szoruló cukorbetegségén...

Trackback: A TV2 és a magyar kapitalizmus rákfenéje 2010.08.19. 13:11:46

Ez a réteg sokszor egyetlen forint valódi gazdasági érték megtermelése nélkül tesz szert óriási profitra. Nem kell kiválónak lenni: elég csupán ügyesen tárgyalni az állammal. Távozik Várdy Zoltán, a TV2 2007-ben kinevezett vezérigazgatója, aki három ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

M11an 2010.08.19. 14:06:26

itt a légy a tré

kisfaszú 2010.08.19. 14:08:39

Rendezze a tv2 minden műsorát ifj. Vezekényi László!

2lkedő 2010.08.19. 14:44:12

Jaaa, pornóra is nagy igény vóna, hát nem kihaggyák?
Szopásyalást, spriccelő gecit a főműsoridőbe!
Legyen már kicsit karakán, a valóságsó is leginkább erre megy ki, csak jó magyar prüdériának megfelelően szemérmesen álcázzák.
kukkolást, dugást, ostoba csajok és pasik nyűglődését mindenkinek!
Sőt, igény vóna még mondjuk embervadászatra, biztos sok nézőnek tetszene mondjuk egy kis rendrakás cigányok meg zsidók közt élő adásban, tessék szépen megragadni a lehetőséget és megszervezni, lehetne csendőrsó, meg halálbrigádsó, tuti jelentős nézettséget hozna.
Mindent a közönségért!

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.08.19. 15:17:46

@2lkedő: TÉNYLEG pornópótló ez az egész. Nem véletlenül volt régebben egy összefoglaló 5 körül, majd egy másik késő este. Ott lehetet nyomni a "Renátó, nem megyünk be kefélni a szobába? Úgy kajakra, tudod..." - "Há.. jóú."-t.

Puch Cavette 2010.08.19. 15:42:06

Lehet, az RTL-t tobben nezik majd, de nem biztos, hogy az a vasarloerot jelento reteg, amelyre a hirdetok hajtanak. Ha mar igy nezed a kerdest, ezt is tedd hozza.

ben2 2010.08.19. 16:10:04

Először elmondod, hogy nem szereted a szart.Majd hogy szar műsorok nélkül nem éri utol az RTL-t a TV2, ezért tessék sok szart sugározni és akkor jó lesz. Most akkor néző vagy, vagy részvényes?
Nézőként mit érdekel a TV2 reklámbevétele?
Tetszik a műsor vagy nem?
Ha nem, ne nézd, ha igen, akkor nézd, de mi köze ennek az össznézettséghez?
Ha tudod, hogy többen nézik, akkor jobban tetszik a műsor, vagy mi?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.19. 16:19:45

Speciel ha a kishatásfokú Bárt a Viasaton számoljuk, akkor az első hazai valóságshow a Big Brother volt, ami úgy verte meg nézettségben az élőadásban kefélő Renátó-Évi párossal az egy héttel később induló Való Világot, mint annak a rendje. Utána tört el valami az addig piacvezető TV2-nél, azóta csúszott le az örök második szerepére...

sertésmájkrém 2010.08.19. 16:25:41

A tv2 a minőség, mi?

Félreértés ne essék az rtl is szar, de legalább profin. A tv2 szánalmasan rossz.

schdl (törölt) 2010.08.20. 13:07:26

Régebben is max az esti filmek miatt néztem kereskedelmiket, de az utóbbi időben elég ergya a kínálat mindkettőn.
Engem nem érdekelnek az ilyen nagyon "eredeti" műsorok, még azért sem nézem, hogy felidegeljem magam. Egyszerűen szánalmas...

mancaa 2010.08.20. 16:43:39

A TV2-n tényleg csak a sorozatokat lehetett megnézni, de most nem a Jóban-rosszbanra gondolok. Minden más műsor valahogy el lett cseszve..

lancelotbéka · http://lancelotbeka.blog.hu/ 2010.08.26. 13:50:53

Néha megértem Vonát,hogy le akarja dózerolni a kereskedelmi tévéket....De sajnos van ezekre a műsorokra társadalmi igény...

GutBesserWasser · http://blog.gutbesserwasser.com 2010.09.06. 15:01:34

Én már régen éhhalálra ítéltem őket: nem nézek se RTL Klubot, se TV2-t.
(Társadalmi igény meg mindigis volt a szarra. Lásd akasztás a falu végén, mind ott volt, nem csak az öregasszonyok. Tehát nem szabad ebből kiindulni. Az igazán nagy baj, hogy tényleges választási lehetőség nincs. A tudományos tematikus csatornák műsorainak a nagy része is show.)
süti beállítások módosítása