Mit érdemelnek a koncerttahók?

Címkék: szabadidő

2010.08.12. 07:40

Mai vádlottaink, a koncerttahók az anyatejjel szívták magukba, hogy miként zúzzák szét mások zenei élményét. Legtöbben az ingyenes koncertek keltetőgépeiben fogannak, de a már kifejlett egyedek is az ilyen események alkalmával mutatják meg magukat teljes pompájukban. Ebből is következik, hogy az adott rendezvényen jelenlévő koncerttahók számossága a jegy árával fordítottan arányos. Legjelentősebb fesztiváljuk és szakmai konferenciájuk a Kapcsolat koncert, ahol elleshetik egymástól az új trendeket, innovatív suttyóságokat. Empirikus vizsgálataink alapján jelenleg ez a módi koncerttahóéknál:

  • A koncerttahó sosem elégszik meg azzal az egy négyzetméterrel, ami neki jut a közönség soraiban, ezért folyamatosan mozgásban van, izgágáskodik, járkál. Ha a színpad közelében már egy gyufát sem lehet leejteni, ő akkor is nyomakodik előre. Nem ritka, hogy két társasága van és azok között oszcillál. Ilyenkor a tömegen úgy megy át, hogy sehol, senki miatt nem lassít, olykor egész baráti társaságát húzza maga után vadkan módjára. Ez a tézis halmozottan igaz punk-rock koncerteken.
  • Fentiek ellentéte, de csöppet sem lebecsülendő típus, aki kényelmesen ücsörög a tömeg közepén és csak az általa kedvelt számokra méltóztatik felállni. Te természetesen belébotlasz, mire még ő van felháborodva.
  • A koncertidegen homo sapiens sosem érzi saját helyét az úgynevezett "koncerthagymában", a színpad közelében állással zavarja a tombolókat, hátrébb tombolással zavarja az állókat.
  • A tömeg közepére hátizsákkal érkezik, azt leteszi a földre, társaival védelmező bástyaként körülállja. Mindenkire véres rongyként néz, aki átgázol a mesterséges akadályokon. (MI A FASZ LEHET A TÁSKÁBAN eleve?) Söröspohár földrerakással ugyanez. (Csak ezesetben értjük, hogy miért viszi be és mi van benne.)
  • Kevés hallgatóság, ezáltal sok hely rendelkezésre állása ellenére is közvetlenül eléd, az arcodtól 10 centiméterre áll, könyörtelenül az intim zónádba tolakszik. Te kénytelen vagy költözködni, ezért mások téged néznek izgága, járkálós koncerttahónak.
  • Nem tud ellenállni a belső hangnak, mely folyamatosan az suttogja, "egy ilyen srácnak a színpadon a helye". A színpadról való letessékelés után még 13x felmászik sörrel a kezében, félmeztelenül, mintha a konyhájában volna. Ha sikerül huzamosabb időre pozíciót foglalnia a színpadon, einstandolja a mikrofont, énekelni próbál, majd miután a fellépő produkcióját elrontotta, erőlteti a stage divingot, mert mégiscsak az a stílusos távozási forma.
  • A zenét leszarja, unja. Szórakozás gyanánt inkább megpróbálja a tömeg tetején vitetni magát.
  • A nagyhajú rocker koncerttahó bizonyosan a közeledben kezd vad headbangelésbe, méteres hajszálait és izzadságcseppjeit a szádba rázza.
  • Sok koncerttahó tulajdonképpen csak divatrajongó, az együttestől max. 2 számot ismer, de azoknak sem érti / tudja a szövegét. Ennek ellenére önbizalommal üvölt valami közeli halandzsát. Legveszélyesebb alfajuk az ún. "divatkvimbisek": őrületes hadoválásukat csak akkor szakítja meg értelmes szó, amikor végre fejhangon süvölthetik a füledbe az Autó egy szerpentinent, mert azt megtanulták a rádióból.
  • A büfét ignorálja, és a nézőtéren fogyasztja el a 300 Ft-os vörösbort, amit dugóbenyomással nyit. Az üres üveget elgurítja mások lába alá.
  • Abban a tévhitben él, hogy söröspohárral és/vagy égő cigivel a kezében is ugyanolyan táncmozdulatokra képes, mint mindezek nélkül. A teli söröspoharat vadul lengeti, téged leönt, a ruhádat csikkel kiégeti.
  • A félig teli műanyag (rosszabb esetben üveg) söröspoharat egy hetyke mozdulattal behajítja a tömegbe. Néhány felső kasztbeli koncerttahó egyenesen a színpadot, a hangszereket vagy az énekest célozza.
  • Ha nincs barátnője, de felszed egy csajt, azzal szalagavatós társastáncolást erőltet a külvilág, az ütem és a ritmus teljes kizárásával. Folyamatosan a lábadon tapos, lökdös, te pedig kádár-kéztartással próbálod óvni a sörödet a sergetőktől.
  • A becsajozni képtelen koncerttahó maga köré gyűjti néhány sorstársát, és együtt szirtakiznak egy jót.
  • Ha a koncertre a barátnőjével érkezik, akkor bizonyos, hogy a lányt 10 percen belül a nyakába veszi, és te onnantól kezdve nem látsz semmit. Ha van benned egy kis koncerttahó vér, a hátralevő időben a csaj seggének fejelgetésével szórakoztatod magad.
  • A koncertre kisgyerekkel érkezik. A babakocsit megpróbálja áttolni a tömegen, vagy a nyakába veszi a kis klambót, és te onnantól kezdve nem látsz semmit. Ha van benned egy kis koncerttahó vér...
  • A koncertet a saját stand up estjeként értelmezi és öncélúan poénkodik. Quimby koncerten "Jó ez a Lovasi!", illetve "Kár, hogy feloszlanak" fordulatokkal harsánykodik. Mivel azt hiszi, hogy azért nem nevet senki, mert nem hallják, fokozatosan emelkedő hangerővel ismétli ugyanezt. A koncert végéig tuti összetűzésbe keveredik a divatkvimbisekkel.
  • A legjobb számnál érzi úgy, hogy spontán spanolásba kezd. Átölel, hozzádszól, megzavar, cigit, sört, füvet lejmol. Még tüzet is adsz neki, csak hagyjon már békén.
  • Különböző eszközökre (diktafon, mobiltelefon) próbálja rögzíteni a koncertet. Megvetően néz azokra, akik az első sorban lökdösődésükkel rontják a felvétel minőségét.
  • Képtelen elszakadni a külvilágtól, erőlteti a telefonálást. Először állva, majd lehajolva óbégatja, hogy "Koncerten vagyok, nem hallak!". Ha nem őt hívják, akkor ő hívja ismerőseit, és helyszíni tudósítás keretében számol be róla, hogy mennyire jól érzi magát. Ez nyilván sokakat érdekel...
  • Koncert után a zenészeken csimpaszkodik, a "Hallod geci, hallod..." formulával operál, és rákérdez valamelyik húszéves szar számra, hogy az "Mé nem volt?" VAGY
  • A koncert előtt még látványosan lengeti a jegyét azok előtt, akiknek nem jutott. Utána már az öt méteres sugarú körben állók által is jól hallhatóan fikázza a zenekart, bennfenteskedik, más (külföldi) koncerteket dicsér, ahol a crew-val óriási "aftert" nyomtak, és ő a dobossal szívta az utcácskákat.

TE HOGYAN AKADÁLYOZNÁD MEG A KONCERTTAHÓK ÁMOKFUTÁSÁT?

Lássuk be, borzasztó mesterkélt lenne, ha a közönség az érettségi zakójában és vigyázállásban hallgatná végig a koncerteket! Sőt, mindenki gyónja meg őszintén, hogy a fenti pontok némelyikében őt is "bűnösnek" lehetne találni! Aki viszont rendszeresen és halmozottan koncerttahóskodik, azt egész egyszerűen ássuk be derékig egy metál koncerten a küzdőtér első pár sorába, adjunk a kezébe egy korsó sört, aztán hadd mulasson!

"Életük hátralévő részében csakis Gwar koncertekre mehetnének és az együttes a névjegyüknek számító "showelemeket" rajtuk mutatná be..." by D0ki

"A poszt írójának büntije meg legyen az, hogy ki kell állnia egy Exploited koncert előtt a színpadra Lacoste pólóban, jólfésülten, és közölnie kell a közönséggel, hogy addig nem lesz koncert, amíg ő föl nem olvassa ezt a posztját." by shitgun

A koncerttahók megfigyelésében résztvett: Interstellar Overdrive, nosferato, R0li és white_widow

Megosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://bunti.blog.hu/api/trackback/id/tr242212670

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ilyen koncert nincs a Szigeten 2010.08.12. 15:51:33

Bár az Index tudósítása szerint meztelen shemale már előfordult koncertszínpadon a Szigeten is, ez azért már Gerendaiéknak is sok volna. Azt hiszem a blog címéhez ennél jobban passzoló videó nem létezik:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.08.12. 09:39:45

Aggódtam, hogy nehéz lesz megtalálni az igazságosságot, de ez a beásás szerintem tök oké.

Balance Of Power 2010.08.12. 10:16:16

Remek tema, kar hogy nem cimlapos. Mar regen megfogalmazodott bennem, hogy legszivesebben a nappalinkban neznem meg az osszes koncertet, ugyanis barataimmal egyutt semmilyen kozosseget nem vallalok a rockkoncertek kozonsegevel. Miattuk kell pironkodva valaszolnom a "milyen zenet szeretsz" c. kerdesre...

Egy tipus talan nem szerepel a leirasban, bar valahogy megis benne foglaltatik: az otthonrol kiszabadulo 40-es, aki a par ora szabadsag miatt 3 sor utan teljesen megorul.

bbking 2010.08.12. 10:22:39

Voltam már koncerttahó, yeahh.

Ahogy olvasom a pontokat, inkább csak fiúk lehetnek koncerttahók.

A hajas tahót nagyon utálom, az a legrosszabb.

Jó bünti lenne egy Gwar koncert első sora is. Sok kis piros emberke volt tegnap.

D0ki 2010.08.12. 11:36:33

Életük hátralévő részében csakis Gwar koncertekre mehetnének és az együttes a névjegyüknek számító "showelemeket" rajtuk mutatná be...

na jó igazából az dobja az első követ aki még nem volt koncerttahó soha :)

Vfair 2010.08.12. 11:56:33

én a félmeztelen, izzadt ffi felsőtestektől vagyok kiakadva...

Baggio.77 2010.08.12. 12:24:49

Szerintem te ne menj koncertre....
Maradj otthon a fotelben nyálas nyápic!

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.08.12. 12:36:35

A legnagyobb tahóság: Egyszer csak azt veszed észre, hogy egy ÉGŐ dekk ívet húz a tömeg felett és elindul feléd.

Valaki megunta és hátrabaszta.

Mondjuk 20 év alatt a fent leírt dolgok nagy része elnézhető.

Casus Belli 2010.08.12. 12:46:37

Kimaradt a koncerten hatalmas zászlót lobogtató tag, aki mögött 3 sor nem lát.

0123456ggg 2010.08.12. 12:52:21

ne menjen senki koncertre, és ha mégis, akkor ne viselkedjen sehogy.

Salvatore Bonanno 2010.08.12. 13:03:00

Azt utálom, amikor a kiscsajok magasra tartott kézzel lóbálják a cigijüket járkálás közben, ami nekem pont szemmagasság...

2010.08.12. 13:08:13

Egy tipikus koncerttahóval kiegészíteném: a túlvállalósan alkoholt fogyasztó tizenéves kiscsíra, aki a tömeg közepéből próbál kicsörtetni a friss levegőre, miközben két kezével próbálja visszatartani a gyomrából felbugyogó nagyleót, több-kevesebb sikerrel. Rosszabb esetben pogózás közben okád össze mindent és mindenkit egységsugarú körben maga körül, esetleg - ha elöl van a dühöngőben - _óne zsenánt_ telerókázza a színpad szélén a mélynyomót.

magil 2010.08.12. 13:08:58

Legidegesítőbb idei fesztiválélményem:
Lézengős nézőtér, mindenkinek jut min. 1,5 m2 tér, egy ifjú női koncerttahó mégis közvetlen előttem, 10 cm távolságban kezd vad csápolásba, integetésbe. Én -a fent említetteknek megfelelően - arrébb megyek fél métert. A koncerttahó azonban követ, akárhova álljak is. Így megy el másfél óra, míg a koncert véget ér. Legfeljebb azzal kárpótolhattam magam, hogy tánc közben "véletlenül" beleakasztottam a kezem a fültövébe... (nagy baja nem lett, mivel én is ifjú vagyok és nő:)

azbeszt+b (törölt) 2010.08.12. 13:09:42

"koncerttahók számossága a jegy árával fordítottan arányos" ezzel azért vitatkoznék, mert minél drágább a jegy, annál több koncerttahó megy el, hogy elmondhassa, hogy ott volt és ő mekkora arc, na meg persze hogy kiélje a koncerttahóságát, mert ugye magát a koncertet magasról leszarja.
gyűlölöm ezen kívül az arcom előtt a 1,5 órás koncertet végigsmárolókat/szárazkúrókat, akiknek a kurvaanyát ezúton is.

Muntari · http://muntari.blog.hu/ 2010.08.12. 13:12:22

Mi Ghánában nagyon sokat táncolunk a koncerteken, közben boldogok vagyunk és azt kiabáljuk, hogy BOOYA!

titan 2010.08.12. 13:20:00

A kisgyerekesről jutott eszembe, amikor Maidenen egy fószer középre előre vitte be 8 éves forma gyerekét kézenfogva. És mivel hálaégnek mindenki odafigyelt, körülöttük ment a tánc, elég érdekes volt ltáni a nyugalom szigetét a vihar közepén.

Egyébként néhány koncerttahóságot én is elkövettem már, ezúton szórnám a hamut a fejemre, csak nincs a közelben hamutartó...

honeva 2010.08.12. 13:23:55

Szerintem a járkálós minősített alfaja a zizegő kosárcsapat - többször felmerült bennem, hogy a 190+ méretű ifjú hímek alapjáraton nem tudják, hogy ők mekkorák, vagy a bevitt tudatmódosítóktól felejtik el? Amikor beállnak az átlag méretű nők elé láncban, hogy még véletlenül se láthass át rajtuk, majd mozgásuk leköveti a mögöttük állókét, hogy a helyváltoztatás se legyen elég a színpad láthatóságához - az nálam bőven kiveri a biztosítékot.

The Welsh 2010.08.12. 13:25:59

kedves cikkíró

kiszoktam a koncertrejárásból (évente 1-2 koncert az átlag), s már általában leghátul vagy oldalt a fal mellett állok, de szerintem aki a fent felsorolt dolgok jó részét nem bírja el, az kurvára ne menjen koncertre.

De leginkább emberek közé sem, mert rosszul fogja érezni magát.

Sierpe (törölt) 2010.08.12. 13:28:27

leöntős, cigivel hadonászós, pogó címén rugdosós/ököllel ütős, a leglassabb Deep Purple dalra is folyamatosan kényszeredetten és érthetetlenül arcomba headbangelős egyéneket nem kedvelem, a többi nem érdekel különösebben. Persze ezek akkor zavarnak leginkább, ha nem elöl hanem hátrébb vagyok, ahogy nyugodtabb a közönség, de van néhány tahó.

Amit meg még nem nagyon szeretek (különösen ha józan vagyok), az az, mikor bármilyen rendezvényen furakodik valaki arra amerre te állsz a tömegben, sok hely nincs, de mivel rendes vagyok valahogy kicsit elhúzódva elengedem, erre az illető, nem furakodik tovább, hanem megáll ott előtted vagy melletted ezzel téged egy hering pózba beszorítva

Sierpe (törölt) 2010.08.12. 13:30:30

ahogy = ahol
+ valamiért több vesszőt raktam a kelleténél, de azért érthető talán :)

Libidó 2010.08.12. 13:39:53

Kimaradt a felsorolásból a lézer pointerrel az énekes arcába és/vagy a kivetítőre stb. pöttyöt nyomó tahó.

beenezzo 2010.08.12. 13:47:18

honeva

Érintve érzem magam a 190+ os témában.
Mi a fenét csináljon az az ember aki 190 fölött van?? Ne menjen koncertre soha?

artDsellers 2010.08.12. 13:50:49

"divatkvimbisek" :D:D ez jó. miattuk nem járok már hosszú-hosszú évek óta Quimbyre. amúgy ez szerintem zenétől is függ. Mark Knopfleren például csak egy-két, magának utat törő tahó volt, de csak elenyésző számban.

2010.08.12. 14:01:16

Aki rock/punk koncerten a közönséggel van elfoglalva, netán még józan is, az mindek ment oda? Vegye meg BluRayen, hallgassa otthon, '76-os Chateu Lafitte-ot kortyolva. Maiden ne keverjük ide, az popzene, ott tényleg baj lehet a mozgás, mert rátaposol valami 12 éves csimótára.

2010.08.12. 14:05:50

A poszt írójának büntije meg legyen az, hogy ki kell állnia egy Exploited koncert előtt a színpadra Lacoste pólóban, jólfésülten, és közölnie kell a közönséggel, hogy addig nem lesz koncert, amíg ő föl nem olvassa ezt a posztját.

a katona fehérben 2010.08.12. 14:15:11

Másnak is az az érzése, hogy bárhová is áll, mindig épp őelőtte-mögötte nyílik egy frekventált közlekedőfolyosó? (És nem mindenkit kárpótol ezért az évtizedre elegendő mennyiségű hozzádörgölődő lánysegg és mell.) Ugyanakkor igyekszem megértést tanúsítani, mert ugye hozzátartozik az élményhez és a tömeghez. A hétfői Kispál-koncerten viszont többen beszóltak nekem kifelé menet (értelmiségi zenekar, my ass), pedig elég nehéz három órát végigállni pisilés nélkül, fogalmam sincs, hogy a frontvonalhuszárok hogy csinálják. Legközelebb annak a lábára fogom kicsorgatni, aki beszól. Hö!
És ha már Borz, a posztból kimaradtak a végig ordítva éneklők, akiket a hang terjedési sajátosságai miatt jobban hallasz, mint az előadót.

driopios 2010.08.12. 14:18:02

Népszerűtlen zenekarok koncertjeire kell járni, azt ott nincs tömeg.

goes 2010.08.12. 14:20:15

Nem rég, egy koncerten volt egy rámmászós koncerttahó csaj. Akármennyire távol mentem, mindig előttem termett idővel, pedig közvetlenül üvöltöttem a fülébe kurva hangosan és a fejét vertem, amikor tapsoltam. Nem zavarta, még csak hátra sem fordult.

2010.08.12. 14:27:47

@goes: értsd a virágnyelvet, fel akart szedni. Te meg csak fanyalogtál...

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2010.08.12. 14:28:13

@driopios: Én például eldöntöttem, 3000 Ft alatti jegyár esetén Quimbyre nem megyek.

Balance Of Power 2010.08.12. 14:33:49

@magil: Igen, erdekes modon MINDIG utanunk megy. Lehet, hogy tudat alatt, de mindig.

@a katona fehérben: Na, ez meg a masik ;))))MINDIG arra jarnak befele-kifele. Sot, befele ROHAN az ismeros taktusra (az az egy szam, amit ismer). De a legjobb tenyleg az, ha megall ott.

Balance Of Power 2010.08.12. 14:45:09

@azbeszt+b: Az "otthonrol vegre kiszabadulos" tipus is ki tudja fizetni a magasabb jegyarat. Plane, hogy ez 2 evente egyszer fordul elo.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.08.12. 14:52:14

Kimaradt az is, amikor a Müpában a karmester bemutatja az első hegedűst, és a koncerttahó nem tapsol.

Dzsiga 2010.08.12. 14:58:36

Még egy tahóság: Sátoros, nyugis kiskoncerten a nagyobb figyelem érdekében nőpajtások felállnak az asztalodra, semmit nem látsz a koncertből, az orrodtól és ember orrától 10 cm-re erőteljes seggrázás, képzelt rúd melletti vonaglás, miközben ugrásra készen figyeled az asztalra lerorult, a nadrágját már elhagyó, borosüvege tartalmát a cipődre öntő fickót, hogy mikor okád pofán. Ja! A férfiak ezt a verziót természetesen hím rúdtáncosokkal képzeljék el!!!

blah 2010.08.12. 15:01:25

Meg vannak azok a hülyék akik odaállnak a legnagyobb tombolózóna mellé és teljesen fel vannak háborodva ha meglökik őket. Volt olyan is aki kihúzott pár pofont belőlem, meg akit a saját sörével locsoltam le. Nem is értem az ilyen emebereket, minek megy egy koncertre bosszankodni vagy szórakozni? Persze a furakodós koncerttahóságot már elkövettem én is amikor késve érkeztem.

fabritius 2010.08.12. 15:03:37

látom nagyon nem jött be a multkori quimby koncert

toxikus 2010.08.12. 15:31:55

a közlekedőfolyosókat énis vonzom mindig. ezt sose értettem:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.12. 16:06:33

@tff:
Vazz, egyszer léptem ki adott helyről, hát egy ilyen nem félcentire eresztette ki magát? Akkorát ugrottam! :S

Mászkálósoktól ki vagyok. Én se bírok mindig minden számot, mégse állok neki mászkálni. Előre meg a buli előtt kell odafurakodni. Közben nem, mert előfordulhat pár arc, aki nyaklevessel jutalmazza a próbálkozást.

És megvolt a "korsósörökkel dobálózni jajdejó" élmény is. Hál ég, csak cseppeket kaptam.

Amitől viszont végképp a falnak a megyek az az iszonyat nem-partner közönség, ami helyenként összegyűlik. Operában nem ciki, ha nincs interakció, rockbulik viszont pont attól lesznek pofásak, ha az a szerencsétlen "bazári majom" a deszkán kap visszajelzést a kommunikációs kísérleteire.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.08.12. 16:16:02

A legnagyobb tahósággal Prágában találkoztam, a nyugat-csehszlovákok a stadion talaját képező kőzuzalékból tömegesen dombot kapartak maguknak tyúkmódra és ráálltak. Csodálkoztam először, hogy milyen magasak ezek, otthon mindig láttam a koncerteken, itt meg nem.

stockar 2010.08.12. 16:20:01

tipikus meg a zenekar legjobb baratja. elso sorbol ket szam kozott hangosan kommental, mersekelten vicceset, vagy csak haverkodot, mert o az egesz zenekart ismeri. aztan forog korbe, hogy ki hallotta.

enba 2010.08.12. 16:22:12

agyonlőni. mindet.

stockar 2010.08.12. 16:24:50

@neccharisnyás útonálló: inkabb a mellette allo csajnak akar bevagodni, meg persze akinek csak lehet. Ilyen 5 perc hirnev, csak nagyon luzer mod :) Szoval igen, jol latod, brr..

egykosarnyul 2010.08.12. 16:28:17

basszus, basszus... ha nyuggerkedsz, ne menj a zúzós-zónába, ha meg igen, viseld el az ottani közeget. és arra senki sem gondol, hogy milyen idegesítő amikor tombolnál, de jólfésült szemlélők csak állnak előtted? az nem tahóság? :)

ljosecska 2010.08.12. 16:30:09

Milyen ez a kádár-kéztartás?

pakesz (törölt) 2010.08.12. 16:39:04

"te pedig kádár-kéztartással próbálod óvni a sörödet a sergetőktől."

errol hol van a kep???

JonC 2010.08.12. 16:48:00

már a postcímről beugrott: PAFE 2010, Irie Maffia koncert: csávókám hótnyugodtan ücsörög a színpadon az egyik kontrollhangfalon, arcán a bennfentesek flegma arckifejezése, nem is érdekli a zene, ő most a koncert Főura. persze a közönség fele (főleg akik közelebb állnak a színpadhoz) tőle nem lát szinte semmit a színpadból, a kurvaanyázást meg persze nem hallja a zenétől. utólag belegondolva egy korsó sört megérdemelt volna, hogy észrevegye magát, amikor hozzávágom.

fehéregér 2010.08.12. 16:50:33

Köszönöm! Nagyon jól szórakoztam!

Amphiprion Ocellaris · http://bohochal.tumblr.com/ 2010.08.12. 16:58:46

@ljosecska: @pakesz: Majd megkérdezem white_widow-t, hogy pontosan mire gondolt, mert az ő szavajárása.
SZERINTEM ez az, amikor első figyelmeztetésben részesíted a koncerttahót, hogy ne közelítsen a sörödhöz: m.blog.hu/bu/bunti/image/kadar_1.jpg
Ez az, amikor a testedhez szorítod a sört, a másik kezeddel opcionálisan letakarod:
m.blog.hu/bu/bunti/image/kadar_2.jpg
Ez pedig a legbiztosabb védekezés:
m.blog.hu/bu/bunti/image/kadar_3.jpg

Murderface 2010.08.12. 17:11:37

A posztban leírt dolgok alapján mindenki koncerttahó a koncerten.

2010.08.12. 17:15:20

A legutolsó koncerten amin voltam nem volt egy ilyen sem... mondjuk lehet a stílus miatt :)

BKV reszelő 2010.08.12. 17:22:05

Bakker, te minek jársz koncertre?! Te látens remete vagy.

passaran 2010.08.12. 17:40:35

Az is jó, ha a zenekar játssza a blues műsorát és drága koncerttahó 2 szám közt ordít 100 decibellel, mint a sakál, hogy P. Mooooooobil. De azt is jól tudja a marhája, hogy az adott banda sose játszik mobil számokat... De legalább jól elb*ssza a környezetének kedvét.
Sördobálás: na az még rohadtul hiányozna, ha valaki teleöntené "jófejségből" a hangcuccunkat. Mér hiszi az istenbarma azt hogy a gitárpedál szereti a sört???

Dave_bloghu 2010.08.12. 17:42:39

A Kispál 10 éves Pécsi koncert cd-jéről Lovasi idézetek beordítása számok között a zenekar felé:

"Halk nagyon a basszus"
"Technikusok"

Szpájk 2010.08.12. 17:53:25

A Szigeten, aki bejött Kispálra biciklivel, á'la kerékpárral a tömeg közepére, majd onnan közben ki akart menni...
A koncert közepén.
Na azokat akartam anyjukon baszni, vagy anyjuk abortuszszökevényén, csak lefogtak, mint tavaly a telefonálás(előadás közben!!) lökdösődő rasztánál.
Mindkettőt bánom nagyon utólag.
Bár.
Nem érte volna meg.
Ezek főleg a saját maguk bajai...

honeva 2010.08.12. 18:04:14

@beenezzo: Mi a fenét csináljon az az ember aki 190 fölött van?? Ne menjen koncertre soha?"
Neeeem, félreértettél, nem arról van szó, hogy egyedül mit csinálsz, mert azt lehet kezelni, hanem kötelékben :D

sorica123 (törölt) 2010.08.12. 19:05:43

@Baggio.77: hát te is sétálni jársz a koncertre angyalom? Vagy te melyik vagy?
@dave_he: ez is kicsit olyan bennfenteskedés-féle, ha konzerv is: megtanulta ezeket a lemezről, és olyan, mintha képbe lenne.
@honeva:'zizegő kosárcsapat' - nem, ne csukják magukat a fészerbe a nagyok, csak sandítsanak a hátuk mögé, hogy hány nyújtózkodó embert látnak. Még én is hátranézek, pedig 178 centi vagyok. Ééés igen, ha valaki nem lát tőlem, odébb araszolok. Nem kell sokat, tapasztalatból tudom, hogy elég pár centi.
@tff: azám:DDD ZöldPardonba járt rengeteg ilyen idétlenség... valahol meg kell tanulni, na de há akkor is kész borzadály:)
@azbeszt+b: igaz - max a bunkóság hogyanját és körítését határozza meg. Esetleg a műfaj, de még az se: valaki írt MüPát és komolyzenét, abban is lehet trotlinak lenni, hogy fogalmatlanul ülsz&nem akkor tapsolsz, mikor köll.

borovi 2010.08.12. 19:57:11

@Sierpe: Tévedsz, kevesebb vesszőt tettél a kelleténél.

migueldiez 2010.08.12. 20:03:52

Ezt meg a mozitahos bejegyzeshez kommenteltem, es nem kifejezetten a z ilyen fesztivalos koncertekre vonatkozik, de itt a helye;

Az megvan, mikor a közeledben ul valami muertö, aki, jelezve hozaerteset vagy ritmuserzeket, a labaval veri a ritmust - ez a fabol acsolt nezötereken jo - esetleg kezevel a karfat - ezzel elvezhetetlenne teve a koncertet.
Olyat is lattam mar, aki a ritmusra elöttem rangatozott, de tenyleg valami idegbeteg modon.

v2peti 2010.08.12. 20:36:53

Én is voltam nemrég egy (ingyenes) koncerten.

A zsúfolt tömegben van pofája egyeseknek rágyújtani, és hadonászni a cigivel! :( A csikket is a földre hajítja, holott nem egy többezer fős koncert ez, hogy ne tudna a szélére húzódni, a bűzrúddal a szájában, és nem is fesztivál, ahol már mindenki be van állva a végére, csak egy önmagában lévő (+előzenekar) koncert ahová nemcsak hardcore rajongók látogatnak ki! Na meg a hülye önkormányzat nem tiltotta meg a kitelepült büféseknek az üveges sör árusítását, így pár üveg alánk került a végére. :(

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.12. 21:04:08

@golondrina: Hú, volt ilyen. Bár ez nem a tahóság megfordítása? Ja, várj. Előlről a 4. sor nem. Szal poén mikor ide beparkol a nyuggerszekció.

@exonka: Mert a gitárpedál szereti a sört. Szomjas. A jónép pedig érzékeli. És segít. De ezek után tényleg muszáj lesz elmennem egy bulitokra, csak hogy a megfelelő pillanatban vágottorkú malac hangomon besikíthassam az éterbe, hogy "Pééémobiiiil!!!" "Kétforintos daaaaalt jáátsszatooooook!!!!" ;P

Azt ti már figyeltétek, hogy a színpadról milyen frankó náczigyűlésnek tűnhet egy buli? Az a sok ütemre intézett, tömeges karlendítés.... ez a 10 millió náczi országa. Semmi kétség. Az öreg Gardener-nek (Kertész az inglisből felmentetteknek) igaza volt.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.12. 21:06:40

@Amphiprion Ocellaris: Nagyon jók ezek a kádármozdulatok. Asszem ezentúl lesegetek, hátha valakit rajtakapok. :DD

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.12. 21:09:57

@tff: Mentős haver egyik nyáron szabályosan ideglelést kapott és sírva imádkozott, hogy péntek estékre ne ő legyen beosztva, mert annyira nem bírta a ZP-detox közötti ingajáratot. Főleg, ha még a kiscsíra a mentőautót is végigrókázta.

passaran 2010.08.12. 21:55:50

@neccharisnyás útonálló: A pedál nem szereti a sört és ráadásul a gitáros se iszik. Azt meg kifejezetten nem szereti ha buli után takarítgatnia kell a ragacsos cuccát :) Egyébként még Krúdy is megírta az Álmoskönyvében (valahol a közepefelé van...), hogy elektronyos ketyere locsolgatva közeli pénzkiadást jelent :(
A visításoddal meg nem hozol zavarba, mert túl sok "kisbüdösben" játszottam már eddig és megvan erre a kérésedre a standard válaszom :D

mangorlo 2010.08.12. 21:59:09

azt hittem hogy ezt a kvimbin vicceseket kiabálni h milyen jó ez a kispál ezt más nem csinálja :)

adört 2010.08.12. 22:03:13

A legundorítóbb mind közül, aki koncert közben rágyújt. Nem igaz, hogy nem lehet kibírni azt a bő/szűk egy órát.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.12. 22:04:58

@exonka: Ajj, hát alföldi kemény emberek maguk. Tudom ám. Nem ilyen nagyvárosi nyápicok, mint akiket én vagyok kénytelen olykor nevelés alá fogni.
De arra a reakcióra kíváncsi lennék. Kérés intézése az összegyűltekhez, hogy valaki ugyan tömje már be a kisasszony száját egy üveg sörrel? Vagy mi? :DDD

De nagyon nincs maga humoránál. Este van, mi? Tudom én hogy delejes kütyük nem szeressék a folyadékot. Telóm mondjuk egyszer régen megúszta, mikor megsöröztették. De azóta van másik. Az meg a sziklaugrást gyakorolja.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.12. 22:08:44

@mangorlo: Mér? Pokolgépen önfeledten skandálni, hogy Ka-la-pács! Ka-la-pács! (aki ugye már 20 éve nem ott tolja, lol) Csak ötlet kell, meg pár életét nem féltő idióta, aki bevállalja.

passaran 2010.08.12. 22:09:33

@neccharisnyás útonálló: Ááááá, dehogyis :) Nem vagyunk mi olyan kemények :) Majd szeptemberben vagy októberben élőben próbáld ki és majd megtudod :D :D

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.12. 22:11:26

@neccharisnyás útonálló:
Ja, várj, és kimaradt, hogy ugye kétforintosdalt csakis aprópénz hajigálás közbeiktatásával kérünk. Már értem, miért szedte vissza az MNB. Azért pár zacskóval még akad a kamrában. :DDDDD

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.12. 22:14:15

@exonka: Tudod, annyi mindent láttam Nagyfaluban, én már annak örülök, ha az emberke nincs beszíva, ergo tudja hogy hol van. Ha még vernyogni is tud az már a lottóötös. :DDDDDD

passaran 2010.08.12. 22:15:34

@neccharisnyás útonálló: Hölgyem! Változnak az idők! 2 forint??? Már a XXI. században élünk! Mi átutalást, bankkártyát vagy eurót is elfogadunk :D

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.12. 22:17:39

@exonka: És a bankkártyát hol kell lehúzni?
Nem hiszek a láthatatlan pénzben. Az olyan..... láthatatlan.

passaran 2010.08.12. 22:26:10

@neccharisnyás útonálló: Megoldjuk a lehúzást :) Kreatív vagyok ilyenben eléggé :D

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.12. 22:28:29

@exonka: Ó, igen. Mint minden férfi. Nincs kéznél semmi, de félpercen belül mégis olyan magánszámot bírnak produkálni, ha igény mutatkozik rá, hogy az ember lánya teli szájjal mosolyog.

sbarrett 2010.08.12. 22:57:31

Ezek szerint néha már én is voltam koncerttahó! :) (egy vagy két felsorolt pontnak már megfelelek olykor részegen)

ifjabb Hábetler János 2010.08.13. 06:28:08

Rockkoncerten
miért is ne? De utcán, tömegközlekedési eszközön, bárhol?

BKV reszelő 2010.08.13. 07:59:19

@honeva: Miért maradtál kicsi, kicsim? Miattad nem fogok lemondani a bulikról, hozz létrát.

Kulmar 2010.08.13. 08:44:55

A cikk írója nem koncerteken szocializálódott, az már biztos. Azzal egyet tudok érteni, hogy a kapcsolat koncerteken álljunk vigyázba, meg a Népstadionban is (ott jellemzően drága a jegy) De hogy bármelyik fesztivlálon ne a fent felsorolt lehetőségek közül választva bulizzunk, azzal már nem! Szóval szerintem ülj le, 1-es!

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2010.08.13. 08:55:38

zasszony ezt híjja részleges fesztiválvakságnak.

ha csoportba vannak verődve, meg fesztiválon vannak akkor az alapvető etikai szabályokat is eldobja, nem érdekli senki, és semmi, csak az hogy ott van (igen, a zene sem érdekli). az ilyen úgy denszel hogy belédkönyököl, azután is hogy szólsz neki, a szemedbe nyomja a csikket csápoláskor, ugráláskor ráugrik a hátadra. ha huggyoznia kell (vagy sörért megy) akkor juszt se ott megy ki az emberek között ahol a hely van mászkálni hanem becélozza a klotyót (pultot), és egyenes vonalba közlekedik. ha ott valaki van akkor azon átlép, meglöki... egyszóval zavarja.

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2010.08.13. 09:04:46

Az én kedvencem a videózós arc, aki felháborodott pofákat vág mindenkire, aki csak a közelébe megy a kamera látószögének, a vállukat kopogtatja, sőt egy idő után még el is tolja őket egyre agresszívabban.
Nyilván nem tudja, hogy aznap este fenn lesz az egész a youtube-on többszáz másik tahótársának köszönhetően. De neki a saját felvétele kell, mint a japán turistának a fénykép a Monalisáról.
Ez leginkább akkor érdekes, amikor hivatalosan is veszik a koncertet HD minőségben a zenekar honlapjáról letölthető opciókkal.

supracoger · http://supracoger.blog.hu/ 2010.08.13. 09:43:54

király, párszor magamra ismertem :)

Csurár apuka 2010.08.13. 10:15:05

koncerttahó vagyok
koncerten jól érzem magam
sok csíra meg nem, mert azzal foglalkozik, hogy más mit csinél, ne ma zenére.
így jártatok.

KolomparVinetu 2010.08.13. 10:38:21

Szerintem te ne járj koncertekre, ha neked még a szar is büdös. Rázza a haját, meg lökdös is?! Jézus, most mi lesz veled bazmeg? Nem valami elfuserált bölcsész csíra voltál te, akin mindenki röhögött, te meg nagy világfájdalmadban magadban jártál koncertekre, hogy fikázhasd azokat, akik jól érzik magukat?! Tényleg, mi a faszért nem mész valami sznob gecc helyre, ahol pingvin ruhában a haverjaiddal kibeszélhetnétek a sok tahó koncert látogatót.
K5sög.

"Can't Stop The Signal..." 2010.08.13. 10:43:31

én is voltam koncert tahó, de a legutolsó koncerten szinte csak azok áltak körülöttem.
Jazz, lemezbemutató koncert. Elöttem rocker srácok, az egyiknek gipszelt könyöktől lefelé a keze. azzal folyamatosan csapkodott és ugrált. Persze a lábamon. Ha elálltam mölülük, követtek a haverja eadbangelt. Jobbra töllem öltönyös srác próbálta felszedni az új koleginát, nyomta a süket marketingdumát, a csaj folyamatos fejhangú vihodásától szinte semmit nem lehetett hallani. Mögöttem idősebb házaspár tangózni próbált. Baloldalamon folyamatosan cserélődtek de aki jött az üvöltött, aztán rájöttem, hogy próbálnak énekelni csak a szöveget nem tudják, meg a dallamot sem.
kb 4 szám után meguntam és hazamentem. Buktam a koncertjegyet, másnap viszont megvettem a cd-t és otthon meghallgattam. Semmi bajom nem lett volna velük, ha mindezt valami más koncerten adják elő, de jazz?

KolomparVinetu 2010.08.13. 10:46:05

@shitgun: "A poszt írójának büntije meg legyen az, hogy ki kell állnia egy Exploited koncert előtt a színpadra Lacoste pólóban, jólfésülten, és közölnie kell a közönséggel, hogy addig nem lesz koncert, amíg ő föl nem olvassa ezt a posztját. "
Úgy van!

pumpusek bácsi 2010.08.13. 10:57:15

Koncerttahó vagyok, most micsunáljak? Előfordult, hogy a koncertre Pestre kellett felutazni, nekem meg büdös bunkó módon igényem vlt arra, hogy utazás közben - ami néha 12 - 14 óra volt - egyek szendvicset, gyümölcsöt és a várakozást, utazást olvasással töltsem. Na ezek voltak a hátiban, meg amiről zenét hallgahttam. Persze, ha csak ittam volna, erre nem lett volna szükségem...

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2010.08.13. 10:58:17

Figyelmen kívül hagyva, hogy gyakorlatilag mindannyiunkban megvan a fenti pontok közül valamelyik (lehet, hogy nem is tahóság?), másfelől figyelembe véve hogy ez egy büntetés-javasló, nevelő célzatú blog: egyszerűen pateroljuk össze őket egy jó nagy (divat)koncertre, lehetőleg ingyér', mi magunk telepedjünk le egy helyre, ahol jó a rálátás a tömegre, elő a pattogatott kukoricát és a sört, aztán kezdődhet a szórakoztató műsor. Hogy érthető legyen: nekünk nem kell semmit tennünk, megbüntetik ezek egymást.

helianthus 2010.08.13. 11:32:01

Én nem szoktam egyiket sem csinálni, ugyanakkor engem is zavarnak a fentiek.
Egyáltalán nem tartom normálisnak egy koncerten a fenti viselkedést.
Az első dühöngő részben ok, de amikor direkt hátrébb áll az ember és ott csinálják ezeket az kifejezetten zavaró.
Én nem azért megyek koncertre, hogy leöntsenek, hányjanak, rúgjanak, stb. hanem, hogy lássam az általam is kedvelt együttest élőben és halljam őket.
És ezt az élményt nem pótolja az otthoni zenehallgatás, viszont a fenti vviselkedés tönkre tudja tenni rendesen.

Horvie 2010.08.13. 12:21:11

All time favorite koncerttahó:
Ennio Morricone koncert. Leül mögém 2 pár. Kigyúrtvadállat-szőkecica. Együtt annyi IQ-val, mint ahány foga van a tagnak. Ugye a képhez párosul a melegszendó 7deci kokakola. Klasszikuszenei koncerten vagyunk! Elkezdődik. Olyan hangzás, hogy minden nanométeremre jut egy libabőr! Hátulról meg jön a röhögcsélés meg a hallod milyen koncert is ez? (ingyenjegyesek) Hátrafordultunk letosztuk őket, ahogy utoljára a tanítónéni tette velük ötödikben. Onnantól csönd volt.

A sztandard koncerttahót, akikről itt szó van - leütöm "véletlenül", jajbocsneharagudj. A szemmagas cigiket elkobozom, hogy bocs van egy cigid?, eldobom (a lábam mellé), elküldöm anyjába. Volt már belőle inzultus, de amikor én jövök ki jól (a környezet, akiket szintén zavar, bevéd), a probléma megoldódik.

Azért, mert ilyen degenerált hülyék járnak a kedvenc együtteseim koncertjére, attól még nem hagyom ki. Érdekes módon külföldön ezek nem annyira jellemző jelenségek, mint itthon!

killercsiga 2010.08.14. 04:36:52

Kimaradt egy típus:
A kívülről alattomosan befelé lökdöső/rúgdosó figura. Ő az, aki a pogózásból ugyan kimarad, de a biztonságos helyéről időnként a többiek lába alá lök egy-egy gyanútlan áldozatot.
Persze ha nem kellően aljas és óvatos módon csinálja, akkor "érdemei szerint bánnak vele".

redriot77 2010.08.14. 11:23:05

Ma este a Maidenen én is tahó leszek: 198 magas vagyok, és a nézőtéren be fogok állni valaki elé!!!! Szar lesz neki, nem fog látni semmit, de mit csináljak. :( Ott lesz kb. 40.000 ember, nem lehet megoldani hogy ne álljak senki előtt. :/

reichenberg kenéz 2010.09.13. 11:01:56

Én azokat irtanám ki akik képesek elmenni egy koncertre és bár kurvára nem akarnak táncolni, tapsolni, énekelni, pogózni azért előre állnak és nagyon nagyon megsértődnek ha szólnak nekik ezért és kurvára elrontják nem csak az ezt csinálni akaró koncertrejáró örömét hanem a zenekarét is hiszen a közönség nem tud "beindulni" mert néhány faszkalap nem hajlandó 5 lépést hátrább menni... Úristen de sok koncertet elbasztak már így...!

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.10.24. 17:09:45

Én könnyűzenei koncertre nem járok, de tahók vannak az operában is szép számmal.

- mit érdemel aki, aki a legszebb lírai résznél tíz percig köhög / orrot fúj?
- és az, aki a cukorkapapírral zörög, majd leejti a cukrot és mobilfénynél keresi?
- és aki a végén nem bírja kivárni, míg az utolsó hang elhal, hanem beletapsol jó pár ütemmel előbb?
- aki beletapsol a zenébe, csak mert bejött a sztárénekes, és így jó eséllyel megzavarja a belépését?
- aki beletapsol egy ária két része közé, holott a zene meg sem állt?
- aki haláláriák után hangosan bravózik?
- aki akkor sem búúzik, ha az énekes kritikán aluli volt?
- az olyan rendező, aki életveszélyes mutatványokat követel az énekesektől?
- az olyan vezetés, amelyik totálisan ignorálja a mindenütt máshol a világon népszerű XX. századi szerzőt, holott '13-ban centenáriuma lesz? (Igen, kiszúrták a szemünket egy gyerekoperájával... szar rendezésben)

Kremyy 2011.04.23. 16:17:11

Egyáltalán nem igaz,hogy csak fiúk lehetnek tahók,sőt. A lányok szeretnek a legjobban cigivel hadonászva táncolni.

Amúgy a cigi zavar a leginkább meg az,ha agyontaposnak és látszólag észre sem veszik,ha pedig már felemelem a hangom, hogy ,,bocs,de 10 perce a lábamon állsz" akkor az a válasz, hogy ,,jóvanmá na"

Ami még zavar,az a szexuális életét a koncertlátogatók között bonyolító egyed,és itt nem a csókolózásra gondolok...

Meg a fentebb említett típus,aki előre áll,aztán duzzog,hogy minek ugrálok...

Nem kell vigyázállásban végigszenvedni semmit,csak magamból tudok kiindulni,simán végigtáncolok,ugrálok egy koncertet úgy,hogy senkit nem zavarok vele,vagy ha igen,akkor bocsánatot kérek...Szerencsére azért vannak még páran,akik képesek erre...
süti beállítások módosítása