Mit érdemel a rendőri brutalitás?

Címkék: erőszak

2010.04.15. 14:00

SÜN: az első hungarikum, ami be tudott törni az amerikai piacra! Az amerikai diákok láthatóan sebezhetetlenségi téveszmében szenvednek, és nem mérik fel, hogy nem okos dolog fókajelmezben úszkálni a fehér cápák között, de talán két büdös nagy pofon is bőven elég lett volna...

(A 2010. április 13-án nyilvánosságra került videón az látható, ahogy amerikai rendőrök megregulázzák a University of Maryland kosárlabdacsapatának győzelmét nem éppen európai kulturált módon ünneplő diákokat.)

HOGYAN TANÍTANÁD MEG A REND ŐREINEK
AZ ARÁNYOSSÁG FOGALMÁT?

Azért volt óriási csacsiság a rendőri túlkapás, mert ha csak okosba "hazatessékelik" a hőbörgő suhancokat, akkor most "Mit érdemelnek az utcai randalírozók?" címmel született volna poszt. Így viszont azt kell javasolnunk, hogy ismertessenek meg velük további hungarikumokat: menjenek pálinkakóstoló túrára magyar tűzoltókkal!

"Ha valaki utcai randalírozásba "keveredik" akkor ez bizony benne van a pakliban. [...] az értelmesebbje ilyenkor nem megy a redőrsorfallal szembe... Egyébként a látottak alapján [...] tényleg jogos lehet a bünti a rendőrbácsiknak, -néniknek, -paciknak." by wadallat

Megosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://bunti.blog.hu/api/trackback/id/tr751923206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.04.15. 14:25:53

Az amerikaiak nem viselkednek európai módon :)) Egyébként ha azt mondod neki, hogy ez nagyon nem volt amerikai tőle (unamerican), az rohadt nagy sértés, az életben nem szól hozzád többé, vagy nagyon elszégyelli magát. Nem szoktam kipróbálni.

wadallat · http://wadallat.blog.hu 2010.04.15. 16:17:29

Ha valaki utcai randalírozásba "keveredik" akkor ez bizony benne van a pakliban. Lehet, hogy pont nem a legnagyobb kutyát agyalták el a rendőrök, de az értelmesebbje ilyenkor nem megy a redőrsorfallal szembe...
Egyébként a látottak alapján (ami egy perces anyag egy valószínűleg több perces vonulásból ahol ki tudja mi történt eddig) tényleg jogos lehet a bünti a rendőrbácsiknak, -néniknek, -paciknak.

Mindfield 2010.04.15. 16:44:31

Igen, hát, a rendőr az mindenhol olyan állat, ami üt. Mondjuk mivel az usában vagyunk, szerencséjük hogy nem lő!

Sir Black The Brightest 2010.04.15. 16:49:29

mért baj ha szétverik a randalírozókat? aki nem akar pofont, ne garázdálkodjon hőbörögjön az utcán... aki meg megteszi annak ne legyen egy szava se ha jól megruházzák

ügyfélszolgálatos 2010.04.15. 16:51:53

@VodkadrinkerPíter: Ott a pont. Engem valahogy soha nem ruháztak meg a zsaruk, igaz nem is szoktam részegen randalírozni...
@Mindfield: Hülye - e vagy?

Amphiprion Ocellaris · http://bohochal.tumblr.com/ 2010.04.15. 16:58:56

Beraktam egy szavazást, hogy egyértelműen kiderüljön, ha a népítélet másként látja a dolgokat, mint én/mi.

Archenemy 2010.04.15. 17:18:12

@VodkadrinkerPíter: ez így van, így tartották ezt a kommunisták is

Cs 2010.04.15. 17:20:55

@VodkadrinkerPíter: Miért baj? Azért mert nem szokás kultúrországokban ilyet tenni. S szerintem nem azért gyepálták meg brutálisan* mert randarilozott, hanem mert vodkát ivott. Ennyi erővel azokat is meglehetne verni :) Meg ügye, ha a rendőr se tartja be a törvényeket, akkor minek vannak, meg az egyenruha kivételével miben különbözik a randarílozótól?

* Ez a verés brutális volt. Nem azt mondom, hogy ilyen esetben egy-két pofon nevelő/elrettentő hatással nem fér bele, makarenkoi pofon jelleggel, de okos rendőr nem nyilvánosan teszi. De ezt már jóval több volt ennél, félholtra verték a srácot, Fejre, pláne földön fekvőt meg nem szokás ütni, mert a beton rögtön ad a földön fekvőnek egy másikat is. Súlyos sérüléseket lehet így okozni.

index-cenzura.biz 2010.04.15. 17:24:38

Nézd a jó oldalát. A csávó odament kötekedni, kapott 5-öt.

A többi csávó nem ment oda keménykedni. Egyet vertek meg 150 helyett. Megmaradtak a kirakatok, az autok, és megmaradt a rendőrök tekintélye, ami nélkül nem lehet az állampolgárokat/lakosokat megvédeni a csürhétől

Cs 2010.04.15. 17:32:06

@index-cenzura.biz: Ha jól számoltam a srác 13-at kapott. A rendőrök tekintélye megmaradt????! Lehet, hogy voltak akiket megfélemlítettek, de sokakban ilyenkor ellenszenv alakul ki. A rendőr azért van ,hogy megvédjen nem azért, hogy szarrá verjen.

Csürhe. LOL! Ezek szerint a bepiált, bezsongott egyetemi ifjúság csürhe.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.04.15. 17:33:52

Az amerikaiak nem tudnak euroapi modon viselkedni.

Nalunk mar reg borultak volna a kukak es sunoztek volna.

Sir Black The Brightest 2010.04.15. 17:41:16

@Cs: Kultúrországok alatt azt érted hogy a rendőr kulturáltan tűrje ahogy a rendbontók kulturálatlanul viselkednek? :) alapból semmiféle kulturált viselkedésbe nem fér bele hogy kosármeccs után zavarogjak az utcán és olyan emberekkel kötözködjek akik nekem személy szerint nem ártottak és csak a munkájukat végzik (rendőrök ha nem lenne egyértelmű). sajnos napjainkban a világ sok táján "menő" szapulni és szídni a rendőröket. a srác tökmind1 mi célból volt ott 1 tuti: amit tett azt szándékosan tette. 600* elmehetett volna, de vagánykodott... rendőrökkel szemben sokan pont azért mernek vagánykodni mert őket köti a törvény nem úgy mint pl 1 kocsmai alkeszt akire ha csúnyán nézett volna csak egy kicsit is már egyből kapott volna... nem pedig 600 figyelmeztetés meg hosszas nyílt provokáció... amúgy mondj egy jó okot ezek alapján hogy a srác miért állt ott és kitudja miket tett előzőleg meg miket mondott. tuti nem találsz rá értelmes magyarázatot. az ho piás nem mentség. milliószor voltam már kotta részeg utcán és találkoztam is már rendőrökkel akik igazoltattak meg beakartak vinni de nem lettem elpáholva mert nem kötözködtem velük. ennyi

szepi79 2010.04.15. 17:45:26

@wadallat: a bünti maga jogos volt (/lehetett?), de földön fekvő ember fejét gumibottal ütni nem az. láthatóan harc- és védekezésképtelen állapotban volt a srác, az ezután bevitt ütések egy dolgot szolgáltak, mégpedig hogy a rendőr az agresszióját kiélje.

Cs 2010.04.15. 17:58:29

Elég furcsán nézed. Kultúrországokban a kulturálatlan viselkedést az erre vonatkozó törvényeket és szabályokat nagyjából betartva NEM tűrik el. Igen a rendőrt kötik szabályok. Azért mert vannak törvények. S ezek a törvények kötik az állompolgárt is. Én nem védem a srácot, mert ha megszegte a törvényt, akkor el kell vele szemben járni, azért van ott rendőr, hogy ezt megtegye, mert ez a dóga, ezért fizetjük. Onnan kezdve, hogy rendőr se tartja be törvény, ugyanolyan köcsög, mint az a srác, mert az se tartotta be. S tök mindegy, hogy miért állt ott, miért ment oda. A rendőr nem ezért ment oda, hogy törvényt szegjen, hanem, hogy betartsa és betartassa.

Most őszintén, mennyivel jobb ez, mint szépen őrizetbe venni, pláne ha már volt olyan hülye odament a rendőrökhöz? Így van belőle balhé, felháborodás, kórházi számla, pereskedés rendőrségi brutalitás miatt, pár kirúgott rendőr, brutális kártérítés és stb. Sose értettem azokat a rendőröket, akik ilyenkor ennyire túlzásba esnek. (S mondom ilyenkor egy-két okosan megejtett pofon belefér, sőt talán még kötelező is a dolog jellegéből adódóan, de nem félholtra verés, 13x megütve) Ennek nincs értelme, mert csak több kár lesz belőle, mint ami az ilyen brutalitásnak a haszna.

Amphiprion Ocellaris · http://bohochal.tumblr.com/ 2010.04.15. 17:59:07

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: OFF: ezt az "európai" dolgot többen nem tudtátok emészteni, úgyhogy javítottam.:)

Sir Black The Brightest 2010.04.15. 18:24:00

@Cs: nos lényegében valóban eltúlzott volt a verés mértéke ebben igazad van. viszont nem okolom a rendőrt ezért mert nem ő provokálta a srácot hanem fordítva. ilyen helyzetekben valszeg a rendőrökben eléggé felmegy a pumpa ami emberi dolog. srác rábaszott. ennyi... viszont megérdemelte. legközelebb majd nem lesz élhuligán. :)

Sir Black The Brightest 2010.04.15. 18:27:21

@Archenemy: ja a fasisztáknál lehetett garázdálkodni meg randalírozni. :) igazad van. teljes mértékben kommunista találmány a tömegoszlatás és garázda, rebellis elemek felszámolása. fasizmusban tiszta káosz volt az utcákon. hippik álma a fasizmus! :)

Cs 2010.04.15. 18:43:45

@VodkadrinkerPíter: A rendőr, amikor beáll rendőrnek vállalja, hogy önmérsékletet tanúsít, hogy ne szegjen törvényt. Elismerem, hogy ez sokszor nehéz, s minden tiszteletem azoké, akik minden körülmény között rendőrök és emberek tudnak maradni. De ha a rendőr, normálisan fel szerelve és jól ki van képezve erre faladatra és még is megteszi az nem alkalmas rendőrnek. A kurvát se sajnáljuk azért mert basszák.

ui.: Lehet, hogy nem lesz élhuligán, de lehet, hogy méginkább az lesz vagy azok, akiket ez az eset felháborított. Az ember, pláne a fiatal nem olyan, hogy, mint egy húsdarab, hogy ha ütöd akkor egyre puhább lesz. Könnyen lehet, hogy pont az ellenkezője fog történni.

Én lennék terrorista! 2010.04.15. 18:49:05

A srác odaugrált bohóckodni, a mozgásán látszott hogy nem hőbörgött hanem hülyült. Megállt előtte 2 lovasrendőr de a gyerek nem kalimpált, nem ugrált, nem pofozta vagy rugdosta a lovakat, hanem felismerte a helyzetet, befejezte a bohóckodást (látható ahogyan visszahőköl a fal melletti ló fejmozdulatától), szép nyugodtan megállt és várta az intézkedést.

Erre kiugrik két köcsög és szarrá verik, majd mikor a földön fekszik magatehetetlenül még szarrá is rugdossák.
Nevelési céllal egy füles is bőven sok lett volna.

Furkó gyökér sünök voltak, Molotov koktél kellett volna a nyakukba!
Bezzeg ha valami narkós niggerrel csinálják ezt kirúgatják őket a fajvédők náczizmus (C)(R)(tm) miatt.

Mezitláb 2010.04.15. 18:50:01

A maszop vesztett, de a cucialista embertípus tovább él! Húzzuk csak be fülünk-farkunk és reméljük hogy mi nem kapunk a kádárkolbászból!

Az első faszkalapot már fel is függesztették és a többit is kirugdalják majd. Örülhetnek ha nem perlik le róluk a gatyájukat.
www.wjla.com/news/stories/0410/724880.html

Ennyit arról, hogy akkor ez most rendőri brutalitás-é vagy nem.

Közöd?? (törölt) 2010.04.15. 18:56:08

bazz ezek tényleg verik a négereket xD

Spiritmonger 2010.04.15. 19:32:03

a verésben résztvevő rendőröknek 1 perc áldozati szerepet, ahol gumibottal verik őke egyenként a srác rokonai/barátai, majd amikor az lejárt, akkor a srác, akit megvertek, újabb 1 percig verheti őket egyenként bottal
ezek után a felvett büntetést lejátszani 2 hónapig napi 3 alkalommal az összes rendőrörsön és kapitányságon egy magyarázó szöveg kíséretében, hogy csoportosan nem verünk senkit. természetesen azok a rendőrök, akik részt vettek a verésben, immáron nyomorékon, kizárták magukat a közösségi nyugdíj- és társadalombiztosítási rendszerből, sőt, megnyomorodva kerülnének jóféle niga és latin életfogytosok közé, úgy, hogy mindenki tudja meg róluk, hogy rendőrök voltak

nem kellene 2 ilyen eset, hogy a köcsög rendőrök világszerte megtanulják, mit tehetnek és mit nem

lepojka 2010.04.15. 19:36:14

Majd a három csapás. Gratula a választáshoz.

dorkoka 2010.04.15. 20:02:15

Gyerekek értsétek meg, agyba főbe verni valami ellen tiltakozó embereket, még akkor is ha nem hagyja abba(miért hagyná, azért teszi) nem korrekt. A szemét politikusok módszere ez. Tárgyalni-ugyan már, ott a hülye rendőr majd szétveri mi meg megmagyarázzuk.

Alikam 2010.04.15. 20:06:59

@VodkadrinkerPíter: Te barom, a rendőrnek mindig törvényszerűen kell eljárnia.
Ha ők sem tartják be a törvényeket, akkor az egésznek semmi értelme, és ilyen diktatórikus erőszakszervezetté silányodnak.

És soha nem mond, hogy soha, ezek után kívánom neked, hogy ipeg menjél le tejért, aztán pont arra fusson 10-15 rohamrendőr és verjék be a fejedet.

Alikam 2010.04.15. 20:08:41

@dorkoka: agyba-főbe verés semmilyen szempontból nem törvényes.

A rendőr kényszerítő eszközöket alkalmazhat addig(!) amíg lefegyverzi a gyanúsítottat.

Földön fekvőt ütni rúgni, olyan nincs, nincs az a törvény ami erre felhatalmazást ad.

Alikam 2010.04.15. 20:12:35

@VodkadrinkerPíter: te nyomorult, demokrácia alapjait fel sem fogó barom.

Nem kell tétlenül néznie, a rendőrségi szabályzat teljesen egyértelmű eszközöket ad a kezébe erre vonatkozóan, ennek megakadályozására.

Viszont az nincs benne, hogy védekezésképtelen embereket is lehet ütni rúgni.

De még az ütésnek és rúgásnak is vannak formai követelményei lágy részeket, fejet, vesetájékot nem érhet szándékosan!

Jaj, imádkozom, hogy egy 5 főből álló részeg rohamrendőr csapat elkapjon téged és úgy szétlapítsák az arcodat, hogy utána plasztikázni kelljen.

Aztán amikor nyűszítesz a fájdalomtól a flegma orvos megszán egy kis lejárt morfiummal...

Te szar....

tlvajferi 2010.04.15. 20:28:39

az usa mindig is a demokrácia mintapéldája volt

úgy kezdték, hogy halomra lőtték a bölényeket és az indiánokat
azután elmagyarázták a világnak, hogy ők a demokrácia őrei

de mivel nem szerettek dolgozni és az indinokat kiirtották, hoztak helyettük négereket rabszolgának
és közben magyarázták avilágnak, hogy ők a szabadság országa

később megkívánták mexikót, nem az egészet, csak a 4/5-ét, tőrbe csalták, legyőzték, elvették a mexikóiak javait, azóta is másodrendűként kezelik őket
de ők adnak tanácsot kelet europának, hogyna bánjanak a cigányokkal

később, mikor már az egész világon ciki volt rabszolgát tartani, rendeztek egy szép kis polgárháborút, mely után észak kirabolta délt
a szó szoros értelmében, a demokrácia zászlaja alatt

mindenz nem volt elég, rájöttek, hogy a négerek túl gyorsan szaporodnak, hát adtka nekik egy kis kraket és egyéb lájtos drogokat
ez olyan nagyon jól sikerült, hogy a társadalmuk nagy része rászokott

ez sem volt elég, pénzeltek és rendeztek két világháborút és eljátszották pear harbourt akárcsak szeptember 11-ét napjainkban
de volt pofájuk atombombát dobni a japánokra (nem mintha nem érdemelték volna meg)

manapság ha valaki nem vezs fel kölcsönt az imf-tőlés nem úgy táncol mint kegyeltjük, a mesterségesen létrehozott közel-keleti terrorista állam, akkor kikiáltják terroristának és végigbombázzák napalmmal mint koreát, vietnamot, laoszt, kambodzsát, jelenleg pedig afganisztánban és pakisztánban hódolnak tömeggyilkolási szenvedélyüknek
éljen az amcsi demokrácia!

Neocon 2010.04.15. 21:28:31

@Cs: "Ezek szerint a bepiált, bezsongott egyetemi ifjúság csürhe." - Ha rendorokkel kotekednek, akkor igen (meg neha maskor is). A kolyok abszolut megerdemelte, ha mar ilyen hulye volt es bedugta az oroszlan szajaba a fejet.

Sir Black The Brightest 2010.04.15. 23:45:44

@Alikam: téged análisan inzultáltak gumibottal hogy ilyen pipa lettél? :) kulturáltabban is lehet értekezni valamiről te fröcsögő szájú igazság bajnoka...
süti beállítások módosítása