Mit érdemel a foci VB himnusza?

Címkék: sport foci vb

2010.04.15. 07:40

Meg tudja valaki magyarázni, hogy miért kell minden jelentős sporteseményhez kiizzadni egy hivatalos dalt? Mintha nem lenne elég az aggasztó közbiztonsági helyzet, illetve a vuvuzela által okozott zajszennyezés, tetézik a bajt, és a 2010-es foci VB-hez is komponáltak egy förmedvényt. Nehéz szülés lehetett kitolni ezt a torzszülöttet, de annál könnyebben jön majd ki a könyökünkön a VB alatt!

Első blikkre azt mondtam, hogy a duettet Ronald McDonald és Lionel Richie szerelemgyereke adja elő egy malacarcú Balázs Pali imitátorral. Kis kutakodás után azonban kiderült, hogy előbbi K'naan, egy szomáliai-kanadai rapper, utóbbi pedig David Bisbal a Megasztár spanyol verziójának 2001-es "ezüstérmese". Bombasztikus ékpár, akik egyenesen az idegrendszerünket támadják.

A könnyen fogyasztható és mégkönnyebben feledhető dalhoz készült videóklip tartalmazza az összes elengedhetetlen klisét: résztvevő országok tomboló szurkolói, gól a vinklibe, önfeledt gólöröm, ellenfél fanatikusaival való összeborulás az egyetemes szeretet jegyében és főszponzor logójának huncut felvillantása. (Az énekesek pojácáskodására és a mögöttük ugrabugráló Erica C dance school tanítványokra még keresem a magyarázatot.)

Nem gondoltuk volna, hogy lesz ilyen, de visszasírjuk Ricky Martint, ha meleg, ha nem...

 

TE HOGYAN VENNÉD ELEJÉT,
HOGY EZT KELLJEN HALLGATNUNK A FOCI VB ALATT?

Az előadókat a 2010. június 11. és július 11. közötti időszakra tereljük be a Puskás Ferenc stadionba az összes vuvuzelással együtt. Szórakoztassák ott egymást kedvükre!

"A két énekes vuvuzelával a seggében adja elő a dalt a megnyitón! a "zeneszerzők", producer, rendező, stb. és a klipben szereplő táncosok pedig koccintsanak kokakaulával csapatuk kiesését követően." by zetiz

Megosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://bunti.blog.hu/api/trackback/id/tr691917035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mancaa 2010.04.15. 10:50:19

Hajjaj... A klip merő nyáltenger, a zene nem gyengén egyszerű, ráadásul minduntalan visszatér a "főszponzor" reklámdallamához.. Értem én, hogy kell egy hallható védjegy is, de ezt túlhegyezték. A creative staff-ot zárják nudiközösségbe a kiskunhalasi ápolókkal!

Ui. no, de mi a jó a fociban? :P

Zsüli · http://musiquedujour.blogspot.com/ 2010.04.15. 10:57:52

neee... k'naan elnyálasodott? :((
3 éve rengeteget hallgattam egy albumát.

a kokakóla dallam elviselhetetlen.

Amphiprion Ocellaris · http://bohochal.tumblr.com/ 2010.04.15. 11:04:00

@Zsüli: Bevallom, én nem ismertem korábban K'naan-t, de amikor utánanéztem, láttam, hogy korábban voltak normális megmozdulásai.

zetiz 2010.04.15. 11:07:08

a két énekes vuvuzelával a seggében adja elő a dalt a megnyitón! a "zeneszerzők", producer, rendező, stb. és a klipben szereplő táncosok pedig koccintsanak kokakaulával csapatuk kiesését követően.

Zsüli · http://musiquedujour.blogspot.com/ 2010.04.15. 11:07:10

ja, a bünti pedig... mostantól csak kokakólát ihatnak. semmi mást. soha többet.

wadallat · http://wadallat.blog.hu 2010.04.15. 11:38:06

Kissé félve mondom ki, de: Szerintem nem olyan rossz!
Azt még nem tudom, hogy csak azért mondom ezt, mert a beharangozó szöveg után elképzelt kliphez képest nem rossz, vagy azért mert ilyen vagyok... Remélem az előbbi! :) Az iylen önfeledt boldogságban és nyálban (és kólában) úszkáló számokat nem szoktam szeretni. Abban viszont biztos vagyok, hogy bármilyen számmal jöttek volna elő a VB végére már ráunnék.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2010.04.15. 14:04:11

A Safri Duonál szerintem jobb, én rosszabbra számítottam! Felmentééééést! :))

Amphiprion Ocellaris · http://bohochal.tumblr.com/ 2010.04.15. 14:43:40

Egyébként guglizás nélkül fel tudja valaki idézni a legutóbbi pár foci VB hivatalos dalát?

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.04.16. 20:06:35

Wave your FAG, azt mondja a végén. Felvilágosult! Fantáziátlan recept-tömegszar, csoda, hogy van benne néger egyáltalán. Egy kis Benetton + "egy kis mozgás mindenkinek kell" stúdiójában pár részlet, csak a háttérből leszedték a Senior emblémát.

3:17-nél nemcsak a zene kólás, hanem a háttérben ott a logó is 1 másodpercre. Azért erre figyeljünk odaaaa :) Szarok a focira amúgy, viszont magyar siker: a VB hivatalos betűtípusát egy magyar srác tervezte évekkel ezelőtt, és úgy néz ki, ez tetszett meg (ugyanazoknak az idiótáknak, akik a klipet is jóváhagyták, gondolom)

balazsman 2010.04.16. 23:16:29

nincs ezzel semmi gond, jó kis szám és klip, aki focit néz az pont ezt érdemli
:)

wirth6 2010.04.17. 15:16:09

Azt érdemli, mint minden más dal: csak az hallgassa, akinek tetszik.
süti beállítások módosítása