Egy átlagos, aktív felnőtt hétköznap vakulásig dolgozik, hétvégén pedig kintlévőségeit próbálja behajtani: párkapcsolatát rendezi, gyereket nevel, pihen... Ez így lesz egész addig, amíg Fekete Gyula "Kék sziget"-ben leírt valószerűtlen és idealista utópiája valósággá nem válik. Persze a nálam optimistábbak is pontosan tudják, hogy ez az ördögi kör sosem lesz máshogy, és talán ezért is ragaszkodunk foggal-körömmel a 2 napi nyugalomhoz.

Nem ismerem a csendháborítás tényállásának pontos definícióját, kedvem sincs most utánanézni, de úgy gondolom, hogy pusztán emberségből sem lenne szabad fittyet hányni polgártársaink regenerálódás utáni vágyára. Továbbmegyek, kutya kötelességünk a saját dolgainkat is úgy vinni, hogy az másokat ne zavarjon.

Ezt teljesen máshogy érezte az a galeri, amelyik múlt hét vasárnap reggel 6 órakor ellenállhatatlan vágyat érzett egy elbaszott nagy fa precíz, ugyanakkor éktelen hanggal járó kivágásához, felaprításához, majd több körben való elszállításához. Gyanítom, 96 év után épp mostanra járt le a szavatossága, és ha nem vágják ki akkor, a reggeli harmattal, úgy tízezrek életét kockáztatták volna, hogy a szomszéd épületekben és parkoló autókban okozott anyagi kár mértékéről már ne is beszéljünk... Fájdalmamat csak mélyítette, hogy ekkorra még 3 óra alvásnál sem jártam, köszönhetően az előző esti születésnapi elhajlásnak. (De persze ez az én bajom, hisz lehet szórakozás nélkül is élni...)

Ugyanebbe a kasztba tartozik a volt szomszédom is, aki hétköznap a késő délutáni órákban 10 percenként tudott átjönni, hogy hangos a zene, pedig a végén már jószerivel én sem tudtam pontosan, hogy épp mit is hallgatok. Az persze belefért, hogy minden áldott hétvégén hajnal 6 és 7 között letolta a kislányát az ablakom elé biciklizni. Ez nem is lett volna baj, mert alapvetően egy csendes sportágról beszélünk, de ő büszkeséggel teli fejhangon adta az utasításokat a teljesen tehetségtelen lányának, akinek nem mellesleg műanyag kerékkel, macskakövön kellett volna a szakma fortélyait elsajátítani. Így semmi mást nem hallottam, mint "drrrrrrrrrrrrrrrrr pffff", "drrrrrrrrrrrrrrr pffff", ahol az első hang a gurulás a második meg a 10 méteres út vége és falba csapódás lehetett.

Egy szó mint száz, lehet, hogy intoleráns vagyok, de nyakszirten rúgnék mindenkit, aki szombat délutántól hétfő reggelig bármi hangosat, másokat zavaró dolgot művel. EZ AZ IDŐ A PIHENÉSÉ! Szóval konyhapultjukat szétverő húskloffolók, a parkettát kefés vég nélkül, izomból porszívózók, az autójuk, motorjuk faszomtudja milyen beömlő nyílásának dugulását túráztatással orvoslók, harci kutyájukat pallérozók, előre nem jelzett házibulizók, szicíliai párkapcsolatban élők, ügybuzgó favágók és volt szomszédom, VASÁRNAP KÉREM KÍMÉLJETEK! Vagy takarodjatok fel valami hegyre egy remete-lakba, távol mindentől, mert a társas együttélést nem nektek találták ki!

BÜNTESSÜNK, HOGY VISSZAKAPJUK MEGÉRDEMELT BÉKESSÉGÜNK!

Hegedűs nénivel beszéltem, küldjük az uruk-hai harcost (by NAPIRAJZ...)

Sok kritika ért a drasztikus büntetés miatt, ezért csak a migueldiez által ajánlott "Revenge - 20 ways to calm down your noisy neighbours" c. CD-t postáznám minden érintettnek.

 

Megosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://bunti.blog.hu/api/trackback/id/tr51857064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.03.27. 09:31:01

Latom lakotelepen vagy hol lakik a kedves blogolo.

Lakna zoldovezetben ahol minden portanal kutya van.
Mar reggel elindulnak a kerti munkak stb, stb, stb.
Ket, harom het utan visszasirja a lakotelepet a blogolo.

Asidotus 2010.03.27. 09:41:45

én a annyival módosítanám, hogy szombat ÉS vasárnap reggel 9 óra előtt legyen csend.
Nálunk is a nyugdíjas, aki egész héten otthon van, annak is szombat reggel nyolckor jutott eszébe füvet nyírni vagy szőnyeget porolni

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2010.03.27. 09:46:05

kerteshazban elunk, vannak kutyak. mielott ide koltoztunk az eletem nagyon nagy reszet tarsashazban toltottem, ahol kulturalt egyuttelest sikerult mukodtetni (en se zajongtam akkor, amikor a szomszed akart pihenni, O sem zajongott akkor, amikor en).

mindig raszolok a kutyakra ha ugatnak, mert engem is zavar, ha a szomszede ugat. persze O sosem szol rajuk, hiszen "azert vannak, hogy ugassanak"

es igaz sajnos, hogy a nyugdijasok szombat reggel 7kor allnak neki fuvetnyirni, hetkoznap napkozben soha

Levest befejezted? 2010.03.27. 09:46:32

...MINDEN este 11-kor NDK mosogatógép tánca...
... kutya sajnos a panelházakban is van, és ugat, vakkant, folyton, hangosan+ a lépcsőház visszhangzik is...

De. Azt sem szabad elfelejteni, hogy mint írtad is, hétköznap 8-10 (vagy több) óra meló, így minden egyéb - esetenként zajos - tevékenység a hétvégére marad. A házirendünk szerint hétvégén 9-14 között lehet zajongani. És ezt 90%-ban be is tartja a t. lakóközösség. Persze, ha nem így lenne, mindig van valaki, akinek oda van készítve a fakanál a radiátorhoz, és 14.01-kor már veri a tam-tamot.

xlac 2010.03.27. 09:57:57

Én a kibelezett kipufogóval járó robogós kis gyökereket rúgnám nyakszirten.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.03.27. 10:02:17

Én azokat nem értem, akiknek hajnali 1-kor jut eszükbe a szemétledobón ledobni a szemetet, ami végigzörömböli az emeleteket, ahogy zuhan a földszintre.

Az ilyen emberek pszichopaták.

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2010.03.27. 10:12:57

Mit érdemel az az ember, aki lelövi más poszt-ötletét? :)))

Mindamellett nyilván a kertesháznak, falunak is megvannak a maga pohenést zavaró rákfenéi. Láthatóan nem létezik olyan, hogy tökéletes lakóhely, valami mindig van, tanyán pl. a városi/falusi nyüzsgésből kiszabadult quadosok és enduro-sok. Talán egy barlang jó lenne, de ott meg a vadászok, más esetekben pedig a vadállatok végeznek álomportalanítást.

dmm 2010.03.27. 10:31:24

és mit érdemel az, aki másokat nyakszirten rúgna?

SimiTomi 2010.03.27. 10:32:41

Teljesen jogos. Imádom a hétvégén fúrókat kalapácsolókat. Mondjuk a szombat talán még beleférhet, akkor nem is nagyon szoktam hőbörögni ellene, na de vasárnap?

A Beckó utcában laktunk, amikor az alsó szomszédom vasárnap reggel hétkor kezdte el szögelni a balkonládát az erkélyen. Agysebész.

Csore60 2010.03.27. 10:33:55

Na és a fűnyírás vasárnap reggel? A tavasz beköszöntével harsányan bömböltetett vasárnapi hobbimotorok? A szombat éjszakai nyári kerti partik?
És természetesen a kedvencem, harangzúgás minden reggel 6-kor?

infrablu 2010.03.27. 10:36:28

Ez egy reménytelen harc. A 7. kerületben elég sok szórakozó hely van, sokig (hajnalig) nyitva vannak, az üzemelésükkel zaj jár. Ez hagyján. De a hazafelé tartó többnyire részeg, nagyon bátor, épp a tyúkjának villantani akaró fa@fejek miért kérdik meg ordítva, kórusban az utcán, hogy "alszotok parasztok/prolik/nyuggerek" ???? hajnali 3-4-kor? Én nem vagyok nyugger, sem paraszt, sem proli, csak időnként 10-12 órát dolgozom, ha úgy adódik hétvégén, ügyeletben, ha kell alpin eszközökkel, szóval nem jó kialvatlanul nekifogni a reggelnek. Ez persze magánügy. Az más kérdés, hogy a csendháborítás szankcionálására vannak egész jó jogszabályok. Hogy ki alkalmazza őket? Jó kérdés. Miért pont ezt kéne komolyan venni. Ez Mo.

gramercy 2010.03.27. 10:40:41

bazmeg te is itt laksz?
ebben a lepcsohazban HAROM muanyagkereku szarral turaztatott gyerek van

amikor reggel arra ebredek hogy 200 decibellel csrrrr-og es ordibal: instant fejloves

dmm 2010.03.27. 10:46:30

@gramercy: és mit érdemel az, aki instant fejlövéssel intézné el a játszó gyerekeket?

Imbolygó Hollander 2010.03.27. 10:47:48

Van heti két szabadnapod? Jó neked..

hoel 2010.03.27. 10:57:08

Igy is van. Nyakszirten rúgni mndenkit, aki nem bulizik péntek éjjel és utána nem akar aludni délutánig, hanem bicikliztetni akarja a kölykét, nappal, pláne délelőtt. Ja és. Azt is nyakszirten rúgni, aki szól, ha hangos a zene. Basszus, csak nagyon keményen!

szemesnek áll a világ-aki szemtelen 2010.03.27. 11:02:09

ne idegeld magad,ecsém!

Nincs olyan szombatom, h vki ne flexelne vagy nem az áltLad taxatíve felsorol tevékenységekkel foglalatoskodna,mehetek a Vérhalom tértől,Veszprém belvárosán át bárhova.mindig van egy szaki.
Svájcban este. 11utÁn a vécét sem húzhatod le,itt meg a csendrendeletet húzhatod le.he
Inkabb elcsùszok horgászni a Tiszára.nekem s jobb,a családnak is.a sok kádárproli meg már nem izgat...

Udv.

Lira 2010.03.27. 11:02:13

Én laktam panelban 15 évig, ott nem volt olyan gond a hangoskodással, ami emlékezetessé vált volna...
Viszont a nagypapámék paneljában mindig akad... A felette lakók évekig a nappaliban bowlingoztak pár sörösüvegel esténként, legalábbis a hangokból ítélve. Egy ideje abbahagyták, helyette vettek egy kutyát, szerencsétlen pára egész nap vonyít, míg nincsenek otthon a gazdik... A lépcsőházban lakó nénik meg kilépnek az ajtajukon, és a korlátra támaszkodva pletyóznak, nem zavartatva magukat a ténytől, hogy az egyikük az elsőn, a másikuk a másodikon lakik...
A kertes háznál pedig... a hétvégén reggel füvet nyrók ott is megvannak, a szomszéd kutyája rászokott az éjszakai maratoni ugatásra a semmiért (az utca összes többi ebe békésen szunnyad ezidőtájt, mert seni és semmi nem jár felénk), a hátsó szomszédban pedig a kiskockás viacoloron gurigáznak a gyerkőcök a műanyag motorokkal, aminek magában is van egy bizonyos zajszintje, de ha társul hozzá a velük lakó kiskutya hisztérikus fejhagú ugatása, amit az üldözés izgalma vált ki belőle, az már felettébb zavaró pláne, hogy kétkörönként egyszer a kölyök valószínűleg nekimegy a kutyának, akkor jön a szűkölés... Ilyenkor anyuka kiüvölt az ablakon, hogy csöndben legyenek, és mindezt teszik akkor, ha valaki kint ténykedne a szomszédok közül a kertben... pl. polírozná a kocsit, vagy hasonlók...

lujo22 2010.03.27. 11:26:11

Sajnos nem tud mindenki a hétvégi házához hétközben lemenni, és annyi pénze sincs, hogy vkit a munkákkal megbízzon. Marad a hétvége, és néhány munka sajnos zajjal jár, a motoros permetezőtől, a fűnyírón át, a részeg vendégig.
Ha nem tetszik el lehet menni egy lakatlan szigetre.

migueldiez 2010.03.27. 11:28:42

Nem vagyok az a "vasárnap az vasárnap, déli 12-kor legyen az asztalon a húsleves meg a kirántott hús, és a rádióból menjen Jó ebédhez szól a nóta" arc.
De igenis, csomó embernek a hétvége az egyeten lehtősége, hogy regenerálódjon, kipihenje a hetet, és felöltődjön. És aki ezt nem tartja tiszteletben, és hupákol bárhogyan(!)ilyenkor, az, legyszerüsítem, vagy idióta, vagy pszichopata. Ha felnőtt korára még nem jött valaki rá, hogy hétvégén igenis, vannak emberek, akik pihennének, akkor az előbbi, ha meg csak szimplán szarik rá, akkor ez egyszerűen kegyetlenség, akkor pedig az utóbbi.
Mindkét esetben az anyja picsáját az ilyennek.

Hümüzhümümüz 2010.03.27. 11:30:31

Mi kertes házban lakunk, egy lakóparkban. Általában mindenki dolgozik hétköznap errefele, és teendőiket hétvégén végzik. Fűnyírás, takarítás, flex stb. Mi ilyenkor elmegyünk vásárolni, nézelődni, aztán délután már fűtünk az esti bulira, ha megyünk, vagy hozzánk jönnek. Zene felcsavar, iszogatunk. Nyáron persze ezt hallhatják a szomszédok is, de nem igazán zavarja Őket, mert szintén fiatalok és én is szoktam hallani az Ő zenéjüket. Ízlésünk majdnem azonos. :D

Problémám a kipufogó nélküli robogós, kvados kis ge*ikkel van, akik feszt itt motorozgatnak!!! Az idegesít! Ja meg a beriasztózott lakásban felejtett macska. Grrrrrr! Na attól felrobbanok! :S

Imbolygó Hollander 2010.03.27. 11:39:20

@migueldiez: "De igenis, csomó embernek a hétvége az egyeten lehtősége, hogy regenerálódjon, kipihenje a hetet, és felöltődjön."

Mint ahogy sok embernek a hétvége az egyetlen lehetősége, hogy a napi robot után otthon is rendezze a sorait. Bár én mondjuk el tudom képzelni, hogy ezek az emberek nagyon szívesen pihennének otthon csöndben.

Az az ember, aki meg azt hiszi, hogy a szomszéd kizárólag azért zörög, hogy őt bosszantsa az "vagy idióta, vagy pszichopata"

pefki 2010.03.27. 11:44:30

Az én munkám olyan,hogy hétvégén is kell dolgozni és a szabadnapjaimat hét közben kapom meg! Velem ki a fasz törődik?

migueldiez 2010.03.27. 11:47:47

A "mit érdemel" kérdésre meg egy konkrét válasz:
létezik egy CD, a címe az hogy "Revenge CD - 20 ways to calm down your noisy neighbours" A tracklistát beileszteném ide: 1) Drill; 2) Party (At Least 200 People); 3) Orgasm (Outstanding); 4) Train; 5) Drum (Played by a Child); 6) Inhuman Screams; 7) Walking (High Heels); 8) Domestic Squabble; 9) Doors Banging; 10) Bowling; 11) Unhappy Dog; 12) Practicing Scales (Violin); 13) Traffic Jam; 14) Garbage Truck; 15) Newborn; 16) Phone Ringing; 17) Ball Game; 18) Pigeons; 19) Spring Cleaning; and 20) Cock-a-Doodle-Doo!
Meg lehet találni, és megrendelni, de
én, a netes fordulattal élve, Jim bácsival küldettem el; odabasz.
Élesben még nem mertem kipróbálni, de egyes effektek tényleg szörnyűek; az ordítás, a fúrás, az otthoni veszekedés-dulakodás, a kúráshangok, vagy a járkálás magassarkúban, de ízls dolga.

pause 2010.03.27. 12:00:34

debrecen
kisbetuvel
furas:szombat este 8-tol
kozoskepviselokepviseloje csonget: szombat reggel 8tol
rantotthus kloffolasa:vasarnap reggel 7tol
ordenare hangos msnezes minden este 9tol
neha csak leforditom a hangfalat a padlora.
lagy zenet hallgatok,sok basszussal.

pause 2010.03.27. 12:06:08

bp 17.ker
valamibarmiakarmi tologatasa es/vagy gorkorizas minden este

El Argentino 2010.03.27. 12:08:20

A szomszédom van, hogy a Harley-val babrál, volt, hogy reggel 6-kor már bőgött a motor. Én van, hogy 8kor a garázsban gyakorlok gitáron. Egész jól szólnak az erősítők. Még nem hallottam panaszt soha. :D

kommenter 2010.03.27. 12:12:48

Ne zörögjek hétvégén? Hát nem tudom kinek merre görbülne a szája a lépcsőházban, ha hétköznap, munka után (este 6-7-8)elengedném a vídiát a betonba, vagy akkor mosnék, takarítanék,stb. Én még a büdös életben nem szóltam senkinek a lépcsőházban, hogy kussoljon, pedig ébren alvó vagyok. Volt pedig itt háromnapos bazi nagy roma lagzi, erkélyen hajnalig részegen éneklés, pornófilm minőségű kétórás dugás pont felettem, stb. DE!!!
Nem tűrném el, ha valaki verné a radiátort, amikor nagy ritkán elengedek 1-2 száz wattot a házimozin. Egymás kölcsönös elviselése a "status Quo" alapja. Ez ott bukhat meg, ha valaki tényleg antiszociális.

egy atlag 2010.03.27. 12:13:32

magyarisztánban a rossz/elavult (komcsi) törvények miatt minden társasházat elképsztő rossz/nem létező zajszigateléssel láttak és látnak el. ez lassan társadalmi problémává növi ki magát, mivel a társadalmi viselkedési normák megváltoztak/megváltoznak. tovább tetézi a bajt az eleve primitív módon megtervezett és kivitelezett épületgépészet.

én kezdetnek nem a szomszédot rúgnám tarkón, hanem a magyarisztánban valaha dolgozott építészek/építőmérnökök kezeit csonkolnám csukló fölött egy szép, tavaszi vasárnap reggelen.

migueldiez 2010.03.27. 12:13:48

@Imbolygó Hollander:
"rendezze a sorait"?
Ez, remlem, nem valami eufemizmus a 120B-t megaladó otthoni munkákra ;)

Azt azért tisztázzuk, hogy elsősorban a nagyon zajos tevékenységekre gondoltam;
Illetve te sem cáfoltál meg, hiszen ha visszaolvasod, én ilyet NEM írtam, hogy "szerintem a szomszéd kizárólag azért zörög, hogy mást bosszantson", kérlek, ne forgasd ki, amit írtam. Az emberi oda nem figylésre, tapintatlanságra, és tahóságra céloztam, arra, amikor fel sem merül valakiben, hogy más pihenne, vagy ha mégis, hát elegánsan átsiklik felette. Természetesen vannak olyan munkák, amelyeket el kell végezni, elismerem, belátom - de lássuk be, sok olyan ember is van, aki kényszeresen, hiperaktivitását, zajfüggősgét, vagy nem tudom mit kiélve, zajong, nem törődve másokkal. ;)Ezekre gondolok én leginkább.

ludyko 2010.03.27. 12:21:44

Amit lebetegedés idején tapasztaltam meg: az exszomszéd minden nap 4-kor a folyosón bicikliztette a gyerekét.... Izgatott rikkantások, csapódások, egy idő után a szülő anyázása. Az első kettőt kevésbé bántam... Egyszer láttam a gyereket, rettegett minden ismeretlentől, nem csoda, ha még játszótérre sem viszik...

Viszont a másik oldal: folyton rettegek, az alattunk lévő mikor jön fel az éjszaka közepén, hogy hagyjuk már abba a rohangálást. A tettes: az időnként megkergülgő macska :-) Mikor becsapódik a radiátorba, azt szerintem három emelettel alattunk is hallják :-) Innen is bocsánat!

Imbolygó Hollander 2010.03.27. 12:36:24

@migueldiez: "Ez, remlem, nem valami eufemizmus a 120B-t megaladó otthoni munkákra ;)"

Dehogynem, nem lehet mindenki irodai dolgozó, csendes laptoppal:)

zsoltix 2010.03.27. 12:52:53

A madarakat meg mind le kell lovoldozni mert kurva hangosan csiripelnek mar hajnalban. Hetvegen senki ne csinaljon semmit, aludjon mindenki reggeltol estig. Tevet ne nezzen senki, zenet se hallgasson, tiltsak be a lagzikat es a robbanomotoros jarmuvek kozlekedeset. Funyiro helyett kotelezzenek mindenkit sarlo vagy kasza hasznalatara. Hetvegen ne kohogjon senki, mert zavarhat masokat. Tiltsak be a kutyakat meg a gyerekeket. Megoldhato? Nem. Aki nem tud elviselni masokat, koltozzon tanyara. Megoldhato? Igen.

migueldiez 2010.03.27. 13:38:07

Valóban nem leht mindenki irodai dolgozó. De akkor az olyan típusú munkának is megvan maga helye és ideje, és változatanul nem tartom fair dolognak, hogy miért kell embereknek, akiknek a hétvége az egyetlen pihenési lehetősége, elvenni tőlük.

(Nem akarok dzsimmiként sem kakasokra lövöldözni, tehát így sem sarkítsuk le a problát.)
De ha most az mondanám, hogy van erre megoldás, és mondjuk aki felújítási munkákat végezne otthon, az vegyen ki szabadságot, akkor nyilván jönne az, hogy "hogy jövök én ahhoz, hogy más szabadnapjait beosszam". Megérem.
Amire én visszaérdezek, hogy a zajos szomszéd hogy jön ahhoz, hogy az enyéimet - és esetleg egy tucat más lakóét - beossza, azáltal, hogy elbassza hétvégéjüket, mert nem tudom/ tudják kihenni magam/magukat. Csak arra akarok célozni, hogy ez is egy jogos(!) szempont.

migueldiez 2010.03.27. 13:42:42

Ja, és olyan is volt, hogy elutaztam vidékre(!), hogy kipihenjem magam.
Na mire ébredtem hétvégén reggel?
Igen, talált. Flex.

Imbolygó Hollander 2010.03.27. 13:50:16

"Csak arra akarok célozni, hogy ez is egy jogos(!) szempont. "

A szempont jogos, csak nem kell túlzásokba esni. A poszt kb. arról szól, hogy péntek estétől hétfő reggelig kuss mindenkinek, ami így általánosságban baromság.

Azt sem állítom, hogy nem tud idegesítő lenni, amikor egyértelműen szarnak az ember fejére. Ide tartozik az éppen az utcában föl alá quadozó szomszéd gyerek, aki jogsi és forgalmi hiányában 200m-en rugatja a gépet, vagy az a jóember, aki rendszeresen jön reggel 6óra előtt valamelyik szomszédhoz, és dudaszóval csönget be....

Az ilyen jellegű bunkóságok viszont nem hétvégefüggők.

Ami a hétvégét illeti, én is hálás lennék azért, ha mondjuk kényelmesen megélnék heti 4 nap munkából, az 5. napon elvégezném a házimunkát otthon ha zajos, ha nem, és maradna még két szabad napom, amikor unatkozó bloggerek azzal szórakoznak, hogy magukat hergelik minden zaj miatt:)

Még egy kérdés a végére azoknak, akik nem tudják kiheverni a péntek esti lázat szombat délig a szomszéd fűnyírója miatt: szerintetek hova fogtok járni szórakozni, ha a hétvégén csendben kell lenni?:D

Ernoke 2010.03.29. 11:38:40

én igazán nem szoktam ilyesmit kommentelni, de ez egy geciszar poszt.

a posztoló szerencsés, h hétvégén pihenhet ahelyett, h elvégezné a hétköznap nem elvégezhető munkákat, vagy gyereket nevelne (és nem akarja senki nyakszirten csapkodni a péntek esti szórakozása miatt, amit szerintem nem 0 decibellel művelt ő sem).

a gyerek viszont hangos, és gyakran reggel 6-kor már megébred és visít, a fölöttem lakó a radiátort is veri. ok, lőjük le. a korán reggel flexelőket is lőjük le, mert van, aki akkor tud legjobban, legaktívabban dolgozni, hát kurvaannyát. engem is le kéne lőni, mert én meg este tudok mindent a legjobban elvégezni, gyakran porszívózok este 7-8 körül, és a porszívóm HANGOS! mondjuk a posztoló kedvéért szívesen szétverem egy doronggal, csakis _miután_ öngyilkos lettem.

a társas együttélést nem a posztírónak találták ki, annyi szent, inkább neki kéne remetének vonulnia. (bezzeg hogy meg lennél sértődve, ha vki beszólna, h hangosan szórakoztál péntek éjjel.:D)

Ernoke 2010.03.29. 11:41:53

ja, hozzá kell tenni, h borzalmasan zajérzékeny vagyok, és gyakran kurva nehezen alszom el, de eszembe nem jutna ilyen faszságokat gondolni, mint ez. unatkozó blogger tényleg azzal szórakozik, h hergeli magát a semmin.:D

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2010.03.29. 15:44:07

Ez egy büdös nagy féligazság ez az egész íromány. Magam is bagoly típus vagyok, és rühellem, ha felvernek hajnalban (hétköznap 8, hétvégén 10 óra előtt), de a napközbeni zajongásért nem tudom, miért kell b*szakodni mással egy bizonyos mértékig. Ha nem minden hétvégén egész nap megy az aréna (gyerek vagy állat tartása, házimunka, szar zene hallgatása) akkor az alábbi időszakban kölcsönösen megbocsájthatók az ilyenek. Valamikor nekem is ki kell porszívózni, húst verni, szekrényt összerakni, és a kedvenc zenéimről sem vagyok hajlandó lemondani. Néha elégtétel is a szomszédékkal szemben, akik sokszor veszekednek meg fogadnak zajos vendégeket akkor is, amikor én már hulla vagyok, de egyébként nincs bajunk egymással. Tetszik vagy sem, tényleg az embernek nincs lehetősége arra, hogy hétköznap, munka után végezze el a dolgait, mert esetleg az meg éjszakába nyúlna, és megint ugyanott vagyunk. Hétvégén viszont megvan az esély, hogy elmenjen az ember máshová...

mancaa 2010.03.30. 15:25:42

Én panelgyerek voltam, de most családi házban lakom. A panelben valahogy toleránsabbak voltunk régebben, némi zörej vele járt... de most már meg bírnám mérgezni a szomszéd k. kutyáját mert be nem áll a pofája, a gyerekektől meg herótom van, mikor az utcán pattogtatják a labdát. Pedig a lakótelepen nem 5 gyerek volt a játszótéren, hanem 50...

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2010.03.30. 19:45:03

Az mit érdemel, aki nem képes a nyolcadikon lakó haverjára rácsörögni telefonon (ha már a paraszt nem képes venni egy kaputelefont), hanem tíz percig oltári hangerővel füttyög neki a bejárat előtt, mire lejön? És mindezt random időpontokban, tehát előfordul, hogy hajnali kettőkor, munkanap. (Én az elsőn lakok, a bejárat fölött...)

hegyilany 2010.03.31. 13:15:31

Az oké, hogy éjjel meg reggel nem zajong az ember, de könyörgöm, a másik (amatőr favágó, fűnyíró stb.) is dolgozik hétközben nappal, ezért hétvégén intézi ezeket...
Több toleranciát...
süti beállítások módosítása