2008-ban találkoztam először a jelenséggel: egy déli kis nyaralóhely főterén egy szál magában állt egy kissrác, háromnegyedes vászongatyában, teljesen tudatában (amúgy nem létező) maszkulinumának mind a 16 évével, és az aktuális slágert hallgatta kihangosítva a mobilján, bólogatva hozzá, hogy bizony nem azért hallgatja, mert utálja, hanem mert szereti, és neki igen jó ízlése van.

Nem gondolom, hogy ebbe a hibába nem estünk bele mindannyian, hiszen a walkmanből annak idején kihallatszottak a cinek, a nagy fejhallgatóban freestylerkedés még annál is modorosabb, még ha meg is ideologizáljuk hifiskedve, és a villamosmegállónál lehúzni az ablakot, és visszatekerni a számot mocskos alja pojáca egy művelet. Tegyük a szívünkre a kezünket, minimum az egyikben benne voltunk már!

De ennek a mobilos feszítésnek a szépsége, ami egyébként a bőrtokos mobilos téma közben jutott eszembe, hogy ez relatíve új, a technikai haladásnak köszönhető prosztóság. 32 mega is elég hozzá, elég azt az egy Tiesto számot feldobni rá, úgyis csak mutiba van. Azóta importáltuk ezt a szokást, itthon is látok 2-3 fős kis bandákat, kibaszott nevetségesek, és olyan karcosan néznek, mintha minimum fegyvert pucolnának. A hangulat alighanem akkor hág a tetőfokára, amikor emberünk a magasba emeli és eltartja magától a telefont, hogy a hang (gyengítetlenül) tovaterjedjen száz és ezer kilométerekre. Viszont pozitív, hogy szeretik a zenét, van kedvencük, nem mindegy nekik, mi szól, még ha a divat is mondja meg nekik, hogy ki. A divat legalább periodikus, látszólagos változatosságot hoz az ember életébe, és segít elviselni az elviselhetetlen állandóságot. De ha már fontos, hogy a körülöttünk elhaladó 50 ember tudja, milyen zenét szeretünk, visszasírom a breakes boomboxokat!

MIT ÉRDEMEL A MOBILJÁVAL
MÁSOKAT DISZKÓZTATÓ UTCA EMBERE?

Szerintem DJ-pultot! Ilyen nyikhaj hangon semmire nem megy, és az is idiótán néz ki, ha fényes nappal egyedül táncol árul petrezselymet. Ha valakiben felüti fejét a lemezbemutatás ösztöne, kívánom, hogy legalább 1 estéje legyen, amikor az ő hátán megy el a buli. Ha ez nem jön össze, akkor tudjon róla, hogy a mobillal való vagánykodást és táncolást akár versenyszintre is fejlesztheti.

"diszkót" by StavrosMenace. Tényleg, mi volna, ha hirtelen köréjük építenénk egy klubot?

"Bunyós Pityu ébressze minden áldott nap egy néhány órás kedves kis nótacsokorral az ilyet" by vivax

Megosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://bunti.blog.hu/api/trackback/id/tr891838894

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A mobil-DJ - 1. 2010.03.16. 15:32:34

Ennek most nincs előzménye, egyszerűen a mobilon hangosan zenét hallgatók ellen szólok. Őket azért elég sokan utáljuk, sőt, úúútáljuk, nemde?Cölöp Józsika raj csávó hírében állt a "tesók" körében, mindig nagyon laza volt, egyszer talán még a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

raoul_duke 2010.03.16. 10:14:30

Mit érdemel a cigányhifi? :)

Amphiprion Ocellaris · http://bohochal.tumblr.com/ 2010.03.16. 10:17:38

"Tegyük a szívünkre a kezünket, minimum az egyikben benne voltunk már!"
Fullgizda feliratú kazetta BE, ablak LE, könyök KI! Tényleg voltunk már főszereplők óriási pojácáskodásban, és ha letagadod, hogy te ültél az anyósülésen, posztot írok rólad!:)

De ez a mobilos performansz mindent visz. Egyszer odadobok nekik némi fémpénzt, hátha elő lehet csalni belőlük valami speckó mozdulatot.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.03.16. 11:13:48

én azt kívánom az ilyennek, hogy soha ne hallhasson zenét jobb minőségben, mint a kihangosított mobil. A saját lagziján is mobilról húzzák neki a talpalávalót!
Egyszer egy szólóban utazó kissrácnak nyájasan mosolyogva felajánlottam a fülhallgatómat, mondván: látom, otthonfelejtette. Szegény vette a lapot és lehalkította a telcsit :)
(ebből aztán arra lehet következtetni, hogy néhányuknak őszintén fogalmuk sincs arról, hogy esetleg zavarnak valakit, amiről leginkább a jó édes anyukájuk tehet)
de falkába verődött elkövetőknél nem ajánlatos kipróbálni ezt a taktikát.

cicómicó 2010.03.16. 12:01:22

Engem már az is kezd bosszantani, hogy mindenki fülén ott a fejhallgató, és olyan hangosan hallgatja, hogy mindent hallok én is. Ma a buszon rengeteg fejhallgatós volt, és vagy 5 felől jött a mindenfélefajta zaj. @Rékuc: a hordákba verődött céltalan egyének hangos mobilzenélése tényleg félelmetes, de az is, ahogy táncolnak rá.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.03.16. 12:25:27

@cicómicó: erre egyetlenegy megoldás van: viszel te is magaddal zenét :) én öt percig sem bírnám tömegközlekedésen fülhallgató nélkül, mert sajnos nem érdekel a munkából hazafelé tartó kolléganők pletyizése, sem a tegnapi bulit kibeszélő gimnazisták röhigcsélése (ahogyan feltehetően őket sem érdekli, ha én beszélgetek valakivel).
Amúgy manapság egyre több embernek van rendes, ear canal típusú fülhallgatója, amiből nem árad ki a tüctüc a nagyvilágba.

cicómicó 2010.03.16. 13:40:53

@Rékuc: Igen, erre én is gondoltam, de a munkahelyemen szinte egész nap zenét, rádiót hallgatok norm. hangerővel. Kell egy kis zenementesség is, meg nem szeretnék idő előtt megsüketülni.
Egyébként elég morbid volt ma, hogy a buszon 10 emberből 9-nek lógott ki a füléből a zsinór. :)

Rejtélyes 2010.03.16. 14:05:41

A fülest egy trombita "kiindulási" végébe, az IQ-huszárt a másikhoz és hallgassa :D Garantált permanens halláskárosodás :D

DArchAngel 2010.03.16. 14:13:28

@cicómicó: Láttál már olyat, aki táncol rá? Hihetetlen. A hülyeség végtelen.
Én olyat láttam, hogy papa, mama, kislány és apuka mobiljából valami nagyon borzalmasan a Danubius vagy mi vinnyogott.

Az ilyen suttyó tizenévesek meg esténként lepik el a tereket, isznak és háttérzajnak valami extra nagy sz*rt hallgatnak. Iszonyatosan idegesít, legszívesebben egy marha nagy boombox-szal a hátuk mögé sunnyognék, és a frászt hoznám rájuk egy max hangerővel prezentált Bodommal.

Silent Bob 2010.03.16. 14:21:30

@Rékuc: Dettó, meghalnék zene nélkül a BKV-n. Rendes füles kell, amiből nem hallatszik ki és akkor a cigányhifi sem zavar. :)

2010.03.16. 14:31:52

ez amolyan intelligencia hiányra utal

336 2010.03.16. 14:32:34

Legalább vennének hozzá egy ilyet:
www.hi-fun.hu
Ez legalább jól szól...

hááááát 2010.03.16. 14:36:52

99-es busz.Aki ismeri tudja milyen.Alábbi beszélgetés:
-Légyszíves hallkitsd le.
-Mán mér?
-Mert zavar!
-Engem meg nem érdekel.
-Pedig le fogod hallkitani.
-Most azért mert cigány vagyok?
-nem azért, mert egy kis köcsög vagy akinek mindjárt beverem a pofáját.
Lekapcsol, csend.következő megálló felszáll két haver.
-Az a geci gádzsó lecigányozott és meg akart verni.
-kápcsold csak be azt nekünk pofázzon.
Következő megállónál a férfi leszáll.
-Beszartál mi faszkalap?
-Nem itt lakom,de ti leszállhatok ha akartok.Megvárom.
Persze nem szálltak le.Busz indul,ablak félrehúzz és jön a köpés ami nem talál.
Kor max 12-13 év.

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2010.03.16. 14:43:28

Nem vagyok rá büszke, de egyszer részegen hazafelé a villamoson kicsavartam egy cigányhifiző kislány kezéből a telefonját. Onnantól zene ugyan nem volt, csak sokan kiabáltak velem, meg is fájdult a fejem.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.03.16. 14:47:17

@DArchAngel: elképzeltem, ahogy bedörren a Bodom és a nyikhajok szívbajt kapnak, szívderítő kép volt :)

cicómicó 2010.03.16. 14:50:17

@DArchAngel: Igen, jó ötlet. Most, hogy jön a jó idő, este a parkokban, lakótelepeken is hallható lesz a suttyó hordák zeneműhallgatása a mobilból :):)

cicómicó 2010.03.16. 14:51:30

@hááááát: Igazi életkép. Bizonyára mindegyiknek volt érvényes jegye vagy bérlete.

devadel 2010.03.16. 14:54:09

miért, Rékuc például rendszeresen ostobaságokat kommentel be blogokra. az mennyivel jobb? és az esetében még csak arra sem lehet számítani, hogy fejlődik, kinövi, mert hát nem mai csirke.

mit érdemel például az az öregedő nő, aki társtalanságában azzal szórakozik, hogy éretlen tiniknek kíván rosszat kultúrsznobista magasságokból?

Powerpill 2010.03.16. 14:54:25

engem a kocsmában kezdett el a közelmúltban kurvára idegesíteni ez a dolog. azért járok olyan krimóba, ahol nincs zenegép, hogy NE halljak zenét, tudjak beszélgetni, vagy csak az esti bömbölős zenehely előtt jól esik csendben bekapni pár felest. erre a legtöbb helyen már előfordulnak ezek az arcok, akik ülnek az asztal körül, beszélgetnek és szól a szar zenéjük (függetlenül a stílustól) ami rajtuk kívül senkit nem érdekel. jellemző, hogy ezek mindíg 4-nél többen vannak, így a megrendszabályozás is kissé bonyolultabb mint a magányos cigány purdé esetében.

algi 2010.03.16. 15:00:48

És az milyen, amikor direkt hagyja valaki csöngeni a mobilt, hogy mindenki hallja, milyen vagány szám a csöngőhang?

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2010.03.16. 15:03:48

Egyszer nekem is sikerült felb@sznom magam a kis hülyegyereken a villamoson, mert pont nem volt nálam fülhallgató. Először csak a csúnya nézés, kiscsávó veszi a lapot, két megálló között ráhangosít, megállóban lehalkít. És ugyanazt a három számot (ráadásul valami lagzis szar volt ebből kettő) egy 28 perces villamosúton már kicsit untam. Úgyhogy szóltam neki az Europark előtt, hogy most gyere leszállunk, és veszek neked egy fülhallgatót a telefonodhoz, meg egy memóriakártyát. Aszondja minek? Mondom, hogy valami normális zenét rakhass rá, és ne csak hármat, meg hogy ne zavard a töbi embert a szaroddal, mert a kutya sem kíváncsi rá. De hogy ne kelljen annyit költenem, ha még egyszer megnyikkan a telefonod, kicsavarom a kezedből, kivágom az ablakon, téged meg utána. Gyerek szépen elrakta, és amikor leszállt, kinyújtotta a nyelvét. Ó, mondom magamban, most jól ki lettem gúnyolva :D

2010.03.16. 15:06:17

szlengblog úgy hívja ezt, hogy „cigány hi-fi”.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.03.16. 15:08:26

@devadel: és az mit érdemel, aki Rékucradarral rendelkezik, itt-ott felbukkan és ahol meglátja, azonnal provokálatlanul beleköt, bármit is írt az illető? hm? :) frusztrált lehetsz, de irgalmatlanul.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.03.16. 15:11:23

@algi: ebben bűnösnek vallom magam :)
'csak még egy picit hadd csilingeljen, olyan széééép' :D
pont a minap sikerült amúgy cigányhifiznem a metrón, mailben kaptam egy youtube linket és gyanútlanul rákattintottam. Fene se gondolta, hogy azonnal elindul a lejátszás, ráadásul valami borzalmas death metal volt, Murphy törvényének megfelelően teljes hangerőn. Úgy megrémültem, azt se tudtam, hol kapcsoljam le a szart, az emberek döbbenten néztek :D

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2010.03.16. 15:13:26

Fekve hallgassa a saját mobiljából a zenét, amikor körülötte mindenki áll!

zenooo 2010.03.16. 15:15:39

Emléxem gyerekkoromban ugyen ez volt csak akkor az öreg bák Sokol rádióval sétáltak végig a városban csak akkor nem Tiesto szólt a rádióból hanem a Kossuth rádió:)

devadel 2010.03.16. 15:19:38

@Rékuc: nincs rékucradarom, de ez már felidegesített, hogy egy hülye ártalmatlan divat miatt, ami egy év múlva nyomtalanul le fog csengeni, tizenéves gyerekeknek szívből rosszat tudsz kívánni.

hát mi kell már, hogy valaki ennyire gonosszá tudjon válni 50 év alatt?

és igen, nekik legalább lesz lagzijuk...

vivax 2010.03.16. 15:22:24

Bunyós Pityu ébressze minden áldott nap egy néhány órás kedves kis nótacsokorral az ilyet

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.03.16. 15:22:40

@devadel: lehet nem tűnt fel, hogy bünti blogon vagyunk :)
egyébként nem hinném, hogy ez túl rossz kívánság lenne annak, akinek a jelek szerint semmi igénye nincs a jó hangminőségre. Lehet akkor éreznék rosszul magukat, ha high-end hangminőséget erőszakolnánk rájuk :)
egyébként pedig nyugi, nem kívánok senkinek szívből rosszat, szóval ha a bevallottan rosszindulatú kommentelők ekézésére vágysz, akkor láss neki, mert vannak páran.

Keen25 2010.03.16. 15:29:41

Szia Rekuc, orommel latom, hogy aktivkodsz. :)
Mindenesetre en mar parszor elovettem a sajat telefonomat, es alakodalmas zene ala kevertem egy kis Moonspell-t vagy Sepultura-t. :)
Egy darabig birjak a gyurodest. pedig csak egy szutyok motorolam van. :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.03.16. 15:34:52

@Keen25: és a többi utas mit szólt ehhez? ürült a busz? :D

devadel 2010.03.16. 15:37:27

@Rékuc: az első feleségem 16 éves korában szakadt csöves volt, meggyújtott gyufafejjel kihúzott szemmel, hosszú szőke lobonccal. neki nyilván azt kívántad volna, rohadjon el az aluljáróban, mert még rendes ruhára sincs igénye.

a lány jelenleg szentendrén lakik egy 120 milliós villában, közgazdász és jogi diplomája van, habos-babos ruhákban jár, A mercivel, férje és két helyes kisfia van. a létező legkonszolidáltabb nő.

de te csak élvezd, hogy kultúráltabbnak érezheted magad fejlődőben lévő "igénytelen" kamaszoknál :-)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.03.16. 15:40:38

@devadel: elképesztő, őszintén fogalmam sincs, ezt honnan veszed, dehát kedves egészségedre.
egyébiránt hadd idézzelek téged:
'beszélgethetünk rólam is, ennek az a módja, hogy írsz rólam egy posztot, és akit érdekel az kommenteli.'
befejeztem, elnézést a sok offolásért.

devadel 2010.03.16. 15:43:18

@Rékuc: viszont meghat hogy soraimat a szíved fölött őrzöd :-)

nem is gondoltam volna, ez már több éves lehet...

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2010.03.16. 15:45:57

@devadel: Nem Rékuc védelmében: amikor te kamasz voltál, rád szóltak-e vajon, ha valami olyat csináltál, ami másokat zavar? És most ennyi idős fejjel hogy látod, jogos volt-e a dolog? Úgy gondolod, hogy mindenkinek joga van bármit csinálni, még akkor is, ha az másokat zavar? Szerinted az a megoldás, hogy hagyjuk rá, forduljunk el, és ne is foglalkozzunk vele? Ha te élvezed azt, hogy a fejedre sz*rnak, lelked rajta. Én nem kértem a zenéjéből, én sem fingok az orra alá. Ilyen dolog ez, mindenki annyi türelmet és tiszteletet várjon el másoktól, amennyit ő ad másoknak.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.03.16. 15:54:52

@devadel: ez nagyon jó mondat, szégyentelenül lopni fogom, gyaníthatóan még lesz rá szükség :)

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2010.03.16. 15:58:46

Anno 90-es evek eleje-kozepe hiaba a legintimebb Jutasi house mix uvoltott a kabriombol kifele ha a varosban megalltam valahol egy lampanal, vagy villamos megallonal, ha ugy tetszik, mindig szemermesen lehalkitottam a zenet...

Stilus az ember.

devadel 2010.03.16. 15:58:54

@pszicho pete: a poszt (ha lenne kedved elolvasni, egyébként jó poszt, érdemes...) nem arról szól, hogy ez zavaró, hanem hogy milyen vicces. a poszt nekem azért tetszik, mert elnéző megmosolygással nézi a jelenséget, és nincs benne semmi dögöljönmeg féle indulat. a posztoló által javasolt büntetésben is inkább a nevelő jelleg domborodik.

egyébként akit az zavar, hogy 12 évesek szar minőségben hallgatnak közösen zenét, annak szerintem elsősorban magával van baja, de ez csak magánvélemény :-)

ja, és félreértések elkerülése végett, nem azért csinálják ezt, mert nem veszik észre a gyenge hangminőséget, hanem mert 12-16 éves korban a közösségi élmény megélése mindent felülíróan előtérbe kerül ezeknél a fiataloknál. később majd ez enyhülni fog, meg kell várni, felesleges 30-50 éves fejjel észt osztani nekik.

devadel 2010.03.16. 16:02:34

@Rékuc: igen, jól írok. persze, használd csak, de forrásmegjelöléssel, nem vagy te még esterházy.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.03.16. 16:11:40

@devadel: ezt úgy mondod, mintha az otthon csendes magányában gyülekeznének egy kis zenehallgatásra. Nem az a baj, hogy közösen zenét hallgatnak, hanem az, hogy ezzel másokat zavarnak. Pl. munkából hazatartó embereket, akik esetleg fáradtak és amúgysem kíváncsiak a legújabb LL Junior slágerre.

egyébként fenntartom, hogy többségük nem direkt zavarja az utastársakat, egyszerűen fogalmuk sincs arról, hogy zavar, mert otthon soha nem tanították meg nekik.

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2010.03.16. 16:13:15

A büntetése legyen neki vascsőre szerelékelt erős pistába forgatott ijedt süncsalád análisan, orálisan, na jó, nem bánom, nazálisan is. Rezgőre állítva.

csillafuck (törölt) · http://csillafuck.blog.hu/ 2010.03.16. 16:15:18

aztat a mobilt helyezzék oda neki, ahova nem süt be a nap!

Reggie 2010.03.16. 16:21:56

@devadel: Stockholm szindromaban szenvedsz. Kezeltetned kene magad.

devadel 2010.03.16. 16:23:20

@Rékuc: én nem vagyok kiváncsi az autód hangjára. a kutyád ugatására. a fűnyíród zajára. a köhögésedre. a villamos is hangos, amikor nem aluszik. zavar a színészek hangja a négyeshatoson, hogy bemondják a blahát, amikor fáradtam megyek a munkából hazafelé. több felnőttet láttam már, ahogy fennhangon beszélgettek az utcán. ja, és kapcsolják ki az egész hatodik kerületet este 10 után. és csak halkan, ha elélvezel.

értem én...

devadel 2010.03.16. 16:24:58

@Reggie: az milyen? de egyébként persze, szívesen, kezeltetni szeretem magam :-)

feri_redface 2010.03.16. 16:25:02

simaliba: elülső metszőfogakkal saját mobiljának megragadása, majd az eszközt egy széklábbal megütve, azt a garat felé kell indítani, lehetőleg automatikus nyelési reakciót kiváltva.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.03.16. 16:28:16

@Chaoyang: :))) Ez megvan?
www.youtube.com/watch?v=wNQwtFgLP6g
(Munkahelyi netezőknek: Montreux Jazz Festival reklámja, zebránál tapintatosan rap berakás, ha senki nem hallja, akkor jazzre visszakapcsolnak a kabrióban. Prájszlesz.)

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.03.16. 16:29:32

@nosferato: Montreaux helyett San Francisco. Saját kommentbe utólag belejavítós modoros faszfej vagyok.

devadel 2010.03.16. 16:33:27

@Reggie: ez most nem. egész más perverzióim vannak. de azokat kezeltetem is :-)

Reggie 2010.03.16. 16:40:52

@devadel: akkor betegsegtudatod sincs. ez is baj:)

devadel 2010.03.16. 16:43:29

@Reggie: hát hadd döntsem már el a saját betegségemet :-)

de teszerinted ki volna az én rabtartóm, ha volna ilyen? stockholmban?

Reggie 2010.03.16. 17:01:49

@devadel: hat ebben az esetben nem elrabolnak, csak a szarjuk hallgatasara kenyszerulsz. de amugy analog az eset.

devadel 2010.03.16. 17:04:41

ja, dehogy kényszerülök. ha bemegyek éjjel a városba, élvezem hogy élet van körülöttem. itthon meg nem hallatszik be semmi, csak madárcsicsergés :-)

georg 48 2010.03.16. 17:07:39

Most már csak azt mondja meg valaki, hogy a 16 éves mobilos koncertezőnek ki fizeti a kiadásait? Mert gondolom, legalább háromnaponta fel kell turbózni egy kis lóvéval.
Én adnék neki olyan maflást, hogy a takony menetet vágna a nyakán!

Intizar 2010.03.16. 17:27:23

Csókolom, nem lehetne ezt a blogot úgy megcsinálni, hogy mind a főszöveget mind a hozzászólásokat végig lehessen olvasni ettől a szürke nemtommitől itt a jobb oldalon? Köszike!

DArchAngel 2010.03.16. 17:28:22

Nem az a baj, hogy aktívkodik, a kisgyerekek is szeretnek például üvölteni, hogy kitűnjenek a tömegből, és figyelmet kapjanak. Lépjünk túl azon is, hogy ez a módszer olyan gyök kettő IQ-ra is utalhat. Amit én rühellek, az a pofátlanság, amivel pont lesz*rják, hogy téged rohadtul nem érdekel a zenéjük, és direkte a legforgalmasabb helyeken tudják tolni iszonyatosan bicskanyitogató arccal. Legyenek már tekintettel arra 99%-ra, akiket ez rohadtul nem érdekel.

Intizar 2010.03.16. 17:29:04

Most látom, hogy meg lehet, mert a régebbi bejegyzések elférnek a szürke nemtommi mellett. Akkor ez miért nem?

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2010.03.16. 17:32:16

@nosferato: jóóóó :) mióta lelassultam nálam is inkább Acid jazz szól mint Ice Cube vagy House... de nagysebességű távolsági vezetés esetében továbbra is Trance a leghatékonyabb élénkítő szer :)

Más... volt egy régi piktogram a buszokon, hogy no fagyi, no rádió stb. Az vajon érvényben van-e még? Mert az kihangosított telefonra is érvényes kell hogy legyen.

Luos 2010.03.16. 18:08:08

Ne mondj hülyeséget a nobel díjakkal kapcsolatban :)

www.nationmaster.com/graph/peo_nob_pri_lau_percap-nobel-prize-laureates-per-capita

Semmi előkelő helyünk nincs.

Luos 2010.03.16. 18:09:16

Ahh, rossz blogba, tudtam hogy valamit elnéztem :)

Intizar 2010.03.16. 18:24:41

Tisztelt Devadel, attól, hogy az Ön exe gyerekkorában furcsaságokat művelt, és mégis ember lett belőle, még nem lesz kevésbé tahóság a tahóság. És van olyan gyerek is, aki - például mivel jól nevelik - még hamarabb válik emberré. Az akusztikus agresszió van olyan rossz, mint hogyha megütnék az embert. Csúnya dolog, tahó dolog. Attól még nem biztos, hogy a hülyegyerekek mind gazemberek, de tahónak tahók. Remélhetőleg kinövik. Ja, és Rékuc azért "kívánt gonoszakat" a hülyegyerekeknek, mert ez egy ilyen blog. Képzeletbeli büntetésekről szól minden egyes bejegyzése. Még ilyet!

devadel 2010.03.16. 18:33:46

@Intizar: neked is figyelmedbe ajánlom a blog gazdáját, akit még eddig én nem láttam gonoszat kívánni senkinek. lehet ezt így is, meg úgy is.

szintén fellebb már tettem arra utalást, hogy persze ha így nézzük, az egész világ mennyire zavaró tud lenni, ha ezen akarjuk felhúzni magunkat. de ez esetben könnyen ébredhetünk arra, hogy kezünkben fejsze, előttünk meg berreg a láncfűrész. hogy finoman utaljak a mai nap egyik vezető hírére.

nem érdemes minden apróságon felhúzni magad. a kamaszok esetlenségén meg főleg nem. és aki komolyan azt akarja nekem állítani, hogy egy mobiltelefon prüntyögése zavaróbb a villamoson mint a villamos irdatlan zaja.... hát.... nem is tudom.

ja, és neked milyen a csengőhangod? engem például az zavar. akkor te milyen ember vagy?

warrenbarton 2010.03.16. 18:54:36

Az a szomorú ebben, hogy amúgy intelligens(nek hitt) emberek is csinálják. Haveri körömben előfordult párszor, hogy 4-5-en vártuk a vonatot, és valaki benyomta a cigány hi-fit, szerencsére nem én voltam az egyetlen, aki szóvá tette.

cserfes csermely 2010.03.16. 19:19:24

Ebben csak az a jó, hogy hirtelen mindenki halálosan toleráns lett a villamoson/buszon/tengeralattjárón stb. hangosan zenét hallgatókkal, de kíváncsi lennék hogy holnap reggel hányan fintorognak majd a tömegközlekedésen a másikra mert valami olyat csinál ami a jelenlegi toleranciahuszárokat zavarja.

devadel 2010.03.16. 19:46:28

@cserfes csermely: nagyvárosban kénytelen vagy toleráns lenni. egyszerűen nincs más választásod, mert túl sok az ember.

fehéregér 2010.03.16. 19:57:59

Tökéletesen egyetértek Intizarral. A bunkó, másokat figyelembe nem vevő viselkedés egy kényszerű közösségi térben (ez már önmagában frusztráló) jelesül egy BKV-járaton nem fiatal-specifikus jelenség, de a mobilon zenehallgatás, illetve az engem szintén baromira idegesítő a "kivülhallgatóknak" csak a tüc-tüc hangot kiadó baromi hangosra tekert fülhallgatós cucc a rájuk jellemző. Nos, másokra figyelmmel lenni egy ilyen kényszerű közösségi térben egy tanulandó folyamat, bírnám is, ha nem csak én figyelmeztetném erre kedvesen és udvariasan az ifjúságot. (nyilván nem abban a rasszista g*ci stílusban, ahogy az egyik kommentelő tette)
Az meg Devadel egy baromság, hogy a villamos vagy busz zajával hozod össze a dolgot, ha kicsit gondolkozol, minden bizonnyal te is erre a következtetésre jutsz.

Sztávrosz_ (törölt) 2010.03.16. 20:02:11

Nekem az a furcsa hogy bárki is élvezi a SOKOL903 haqngján megszólaló Tiesto-t.

Seth Gecko 2010.03.16. 20:27:34

@DArchAngel: Boombox-os sunnyogás, Bodom, jót röhögtem! :D

szürke_tag 2010.03.16. 21:05:49

Ez nagyon bunkó dolog. Már azért kell lassan nekem a fülhallgatót felvennem, hogy ne azt kelljen használnom amit a kis csávók hallgatnak. Ln is merek olyan srácot aki ebbe süketült meg, akkoriba nagy legény volt ma nagyot hall. Már bánja de késő, a nagyothalló készüléket szégyenli, így meg alig hall.

30 éve a vidékről jött nagy legények még nagy magnóval rohangáltak. ma ez már csak egy teló, de ugyan az a vízszint.

ergerberger 2010.03.16. 21:14:11

@devadel: "miért, Rékuc például rendszeresen ostobaságokat kommentel be blogokra. az mennyivel jobb? és az esetében még csak arra sem lehet számítani, hogy fejlődik, kinövi"

Dehogynem, például a seggét meg a belét azt növeszti folyamatosan.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.03.16. 21:44:51

@Chaoyang: ebben semmi különleges sincs, azóta is benne van a BKV szabályzatban, hogy zenét mások számára hallhatóan játszani tilos. sajnos tiltani kell, mert nem mindenkinek jut magától eszébe (némelyeknek még a tiltás ellenére sem, no meg van az a virtuskodó szellem is, mely szerint jó vicc leszarni a szabályokat, meg rám úgyse érvényes, meghát nehogymár megszabják, hogy mit csinálok a saját telefonommal.)

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.03.17. 07:23:33

@Intizar: kapsz egy sört, ha megfejted, miért szar Operában és IE6-ban némelyik poszt. Valószínűleg a kommentek közé kerül egy név+URL+dátum sor, ami túl hosszú, mi nem jöttünk rá.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.03.17. 07:43:28

@Luos: te ezzel a Nobel-díj linkkel MIHEZ szóltál hozzá? :) Nem sikerült megtalálni, hol volt erről szó.

A toleranciával kapcsolatban felmerültek bennem dolgok:
- egyre jobban egymás szájában lakunk, a tolerancia szép dolog, de nem mindig örömmel teszi az ember ("de jó neki, hogy ő élvez olyasmit, amit én nem"), hanem csak azért, mert akkor cserébe talán neki is jár
- de ha ezt nem lehet legalább itt kihőbörögni, akkor már nem olyan egyszerű büszkén toleránsnak lenni
- azt nem szeretem feszegetni, hogy néz ki és milyen zenét hallgat egy fiatal, mert a szüleinket is megszólták az idősebbek, minket is, hogy nem lesz belőlünk senki, nekik sem volt igazuk, akkor nekünk sincs
- nagyon menő volna, ha ebben a felnőtt generációban sikerülne minimálisra csökkenteni a "bezzeg az én időmben" és "amíg mi fiatalok voltunk, mi csak ... de ezek már ..." önigazoló hazugságokat
- a BKV-tól sok éve elszoktam, márciusban néhány napig jártam vele, KIBASZOTT ideges lettem attól, ahogy, és amiről beszélnek az emberek. Ostoba, semmiről nem szóló lapos párbeszédek, állandó ismételgetéssel, hibás következtetéssel, "én"-nel kezdődő mondatok, másik kérdésére nyolcadszorra sem válaszolás, stb. Ilyenkor odébbmegyek, különben agyvérzést kapok. A csúcs a hiperaktív kislány volt az anyukájával (Anúú, mikor megyünk vasárnap? - 10-re. - ÉS HOVÁ?), illetve a két nyugdíjas nő, akik a teljes Zepter-Tupperware termékkínálatot felsorolták egymásnak fejből, ki melyiket vette magának, melyiket a _menyének_ 60 meg 200ezer forintért (lábost!!!!) - egyszerre sírtam és nevettem belül.

Akkor nem jutott eszembe, hogy tán zenét kellene hallgatni, de kellett volna.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.03.17. 07:51:35

Még 1 rövid walkman sztori: régi zenésztársam kb. 17 évesen ügyvédi irodánál kifutó, sorban áll a Földhivatalban. Nagyon zord arccal walkmanezik, hiszen ő a 17 éves walkmanező és ezzel tisztában van. Talán még a haja is fel van nyírva Jason Newstedre.

Ekkor ráébredt, hogy a magasak kihallatszódnak, és gyorsan hozzáigazította vagy az arcát, vagy a hangerőt, ugyanis a viszonylag vállalható jazzválogatáson elérkezett a Hófehérke-szintű hegedűbetéthez:

www.youtube.com/watch?v=p6CbrTPsuE0

Ellentmondásos :)) "Mi a faszt hallgat ez a hülyegyerek?" :) Teljes tracklist: cd.ciao.co.uk/Jazz_On_A_Summer_s_Day_Various_Artists__6028849

2010.03.27. 00:08:34

Aki cigányhifizik, az magasról lesz@rja a környezetét. Az ilyennek szólni, hogy kapcsolja le, sajnos felesleges.
És nem csak a kamaszokra jellemző, dublini hivatalban vártam, bejött egy apuka, mellette a gyerek, és mindkettő kezében mobiltelefon, és ordít a zene a piciny hangszórókon keresztül. Na, szóval erről ennyit. Amúgy tényleg baromira idegesítő, és ezzel a mobilizó is tisztában van : azért csinálja.
Mit tehetünk? Beszólunk neki / kicsavarjuk a kezéből / leszállunk / nem foglalkozunk vele / egyéb ötlet?
A zenehallgatás egy dolog, de mi a helyzet a kikényszerített, erőltetett beszélgetésekkel? MÁV például?

2010.03.27. 00:09:29

Tolerancia témakörben ajánlom a South Park idevágó epizódjait. Zseniális!

Vágási Matyi 2010.04.05. 02:29:06

Én voltam már mindhárom, de elég hamar kinőttem. Jobban is hallok.

CH-képes telefonom nem volt, de asszem haveréval nyomtuk, bár nem túl gyakran.

Azt nem bírom megérteni, aki egyedül nyomja így. Pedig egy hónapon belül láttam kettőt is.

Ghettoblaster FTW! Csak győzze elemmel...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.04.05. 15:40:53

@Humbino: érdekes mód a repülőn senkinek nem jut eszébe cigányhifizni (flight mode-ban elvileg lehetne). De szóval ott senki nem mókázik, mert tudják, hogy a légikísérő rájuk szól, nincs pardon. Egy repülőn cigizőt érkezéskor bilincsben vittek el a rendőrök. Valamiért a repülőn sikerül rendet és fegyelmet tartania a pár darab ötvenkilós légikísérőnek, miért? A BKV-n miért nem tud rendet tartani a sofőr, az ellenőr? Nem az utasok dolga lenne egymás között veszekedni, hanem egy felelős személynek felügyelnie arra, hogy senki ne szenvedjen a másik feltűnési viszketegsége miatt.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.04.05. 15:58:08

@Rékuc: nekem rémlik, mintha 15 éve még láttam volna a kis keresztjáratokban cigizgető utasokat, tök legálisan. De már olyannyira elfelejtettem, hogy nem vagyok benne biztos. Amikor meg kiírják mostanában, hogy "nem dohányzó járat", akkor felhördülök, hogy "mé, nem mindegyik az?"

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.04.05. 16:55:41

@nosferato: hátha 15 év múlva a cigányhifizés is ilyen abszurd emlék lesz csak :)
süti beállítások módosítása