Minden negyedik évben fontos a politikai pártoknak, hogy megmutathassák az embereknek, mennyi pénzt is tudnak elkölteni (szerintem teljesen feleslegesen) a város elcsúfítására. Mintha attól függne, hogy balra, középre, jobbra, előre vagy hátra szavaz a szerencsétlen megvezetett választópolgár, hogy 230 vagy 240 alkalommal látja a szétretusált fejét valamelyik elhízott politikus úrnak vagy karfiolfrizurás képviselőjelölt hölgynek.

A pénzköltés önmagában nem elég, feltétlenül szükséges, hogy a pártok mindezt komoly vizuális környezetszennyezés formájában tegyék, felidézzék a 60-70-80-as éveket vagy éppen bebizonyítsák, hogy márpedig ők értenek a wordhoz és tudnak 3D hatású betűket használni, ráadásul még a színskála összes színével is tisztában vannak. Persze van olyan párt, amelyik (nyilván) szándékosan csak a fekete-fehér plakátokban hisz és esetleg egy teljesen értelmetlen szám és évmisztikával (20) igyekszik még inkább nyomatékosítani mondanivalóját (nem is beszélve a Népítélet szó használatáról, melyről inkább a bunti.hu vagy a totalcar.hu jusson mindenkinek eszébe). Már-már üde színfoltként hat, ha arról kell tanakodni egy plakát kapcsán, hogy ezek most homokosok vagy éppen leszbikusok a képen, vagy éppen nagyítóval kell keresni, hogy akkor most mi is a mondanivaló, kinek is a plakátjáról van szó.

Katasztrófa, amit az utcákon lehet tapasztalni: ótvar papírok csüngenek, igénytelen, szétázott, letépett fecnik lógnak és szórólapok tömegei árasztanak el bennünket. Hányás, ahogyan a város kinéz. Ezt még tetézi, hogy a plakátokra a vérmes ellenszimpatizánsok: a "buzik", "gecik", "hazaárulók", "takarodjatok" szavakat és egyéb válogatott trágárságokat írnak ki. Persze a "viccesen" felpingált bajusz, szemüveg vagy éppen nemi szerv sem sokat javít a látképen, de - lássuk be - nem is ront rajta...

TE HOGYAN BÜNTETNÉD
AZ UNDORÍTÓ VÁLASZTÁSI PLAKÁTOK ALKOTÓIT?

Óvodások rajzait nézegesse napi 8 órában, hátha ebből ihletet tud meríteni a következő választásokra!

Értékelhető javaslat hiányában az első fok emelkedett jogerőre, egyúttal politikamentes Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk, előre is.

FAKULTATÍV FELADAT KISÖTÖSÉRT: Az indafotón szelektíven összegyűjtött választási papírhulladékból kimazsoláztuk személyes "kedvenceinket". A plakátok alkotóinak kiszabandó büntetési tétel meghatározása mellett arra is megkérnénk a T. Esküdtszéket, hogy válassza ki az alábbi moslékból a közízlést legjobban irritáló förmedvényt! FIGYELEM: ízlésrendőrök és nem pártszimpatizánsok szavazataira számítunk!

MIÉP - A költséghatékonyság és a minimalista design szerelemgyereke:

Civil Mozgalom - Szalagavatós képpel feltuningolt gyönyör egyenesen a szövegszerkesztőből:

Munkáspárt - Zászlót gyűrő munkásököl-vasököl alkoholfilces üzenettel:

MDF - Benetton reklám metroszexuális férfiakkal, szar sálban:

LMP - Szétázott Fedél Nélkül a lámpaoszlopon:

Jobbik - Megtépázott ex-celeb a magyar aszfalton:

MSZP - Almáspite sütésből elrángatott, szétfolyt sminkű, boldog nagyi a hóesésben:
(Név alapján neki a férje a celeb.)

FIDESZ - Szocreál látványterv a WORDART csodájával fűszerezve:

 

Megosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://bunti.blog.hu/api/trackback/id/tr611806640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kkp · http://mkkp.hu 2010.03.13. 11:16:22

Az orosz-magyar lobogót szorongató munkáskéznek remélem nem a segélytől ilyen mocskos a körme!

kuki123 2010.03.13. 11:23:45

@kkp: a komcsis plakát mindent elmond a pártról...tőkéletes görbetükröt állított saját magának...le se tagadhatná

melyik a legízléstelenebbb hát nehéz megmondani...

a miép fidesz munkáspártos
de mind más szempontból
a miépnek nincs pénze ehhez képest megfelelő
a fidesznek van ehhez képest okádék
komcsik...elmegy de mint mondtam görbetükör

nyertes fidesz az övé a legszarabb

de a legjobb a Jobbiké...semmi sallang kispénz kis foci, a lényeg rajta van
sajnos sokaknak nem tetszik: letépik ráragasztanak

Peppone Botazzi 2010.03.13. 11:31:49

Viszont abban biztos vagy hogy a MIÉP-es jut el a legtöbb emberhez. Mert megállnak rajta röhögni. Szóval a nincs szar reklám csak reklám filozófiát követve (lásd. Vámház krt. 9) lehet funkcionálisabb mint a többi. Egyszerű ember kis pénzből ennyit tud kihozni. Lehet ettől még tisztességes ember.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.03.13. 11:47:33

A MIÉP jelöltéhez hasonló ez a Dusnok és Sükösd között vergődő tisztaszívű kertész vállalkozó úr is, csak még durvább:
helyesiras.blog.hu/2007/04/16/figaro

Unommáazegészet 2010.03.13. 12:04:36

A plakáton szereplő egyént egy frekventált helyen lévő plakátjára kiszögezném egy napra. Maszoposok előnyben!

pgreta 2010.03.13. 12:09:40

@volánrulz: nem azért tépik le, mert Pörzse Sanyi a nép nevében népítéletet hoz, jelesül 20 évet ad a 20 évért. Ráadásul tiszta erővel. Érted, tiszta erővel. Vannak elegen, ragasszanak csak tovább.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.03.13. 12:09:48

nekem a fidesz plakátról a KFT "Siker pénz nők csillogás" albumcíme jut eszembe

konyvelomo 2010.03.13. 12:27:54

Ha nem vírusmarketing, akkor...

Gondolom egy grafológus a MIÉP plakátról azért tudna mesélni. De lehet h az elsőosztályosan formázott betűk is csak megtévesztés :D

stratez 2010.03.13. 12:31:52

A legvisszataszítóbb az MDF-é, a Benetton helyében a nyakukba akasztanék egy pert, Ibolya mentelmi jogát úgyis elvitték az ajánlószelvények...

doktor.dikhed 2010.03.13. 12:31:58

A munkáspárté szerintem ötletes és látványos.

guszti 2010.03.13. 12:54:18

sajnos a gagyi plakátok a hibák ellenére is jobb fejek, őszintébbek, hitelesebbek - persze ettől még nem fogok egy helyesírni sem tudó bácsira szavazni, de haragudni jóval kevésbé tudok rájuk, mint az óriásokra. Mert azok biztos hogy lopott közpénzből vannak ott, innentől mosolyoghat öreg-fiatal, brillírozhat a kreatív, ennek a műfajnak remélem leáldozóban van. (Ne feledjük, egy pártpíáros az egyel alábbvaló kategória még a motorosrendőrnél meg a cigimarketingesnél is, hiszen ő főállásban, kötelességből, profin, büszkén hazudik, ez a dolga, ezért fizetik, nem is rosszul.)

Amúgy a választási plakátok mindenkori legundorítóbbja az, amikor nem tudsz máshova se nézni, mert jön melletted a körúton, több villamosmegállón keresztül, közben pöfög egy kis co-t is mert nincs elég a városi levegőben, a demokráciához még kell egy kicsi. Demszky tyutyu is elítélte ezeket a toyotaplatós terrorreklámokat, aztán hogy-hogynem, egyszercsak már a kovács pisti is ilyennel járt...

magyar bucó 2010.03.13. 13:07:23

@doktor.dikhed: Láttad a műkoszos körmöket is?

Idet 2010.03.13. 13:41:10

Letépést. Rám épp Mesterházy mester mered szigorú vasvillaszemekkel, ha az ablekon kinézek: Nana, vigyázz, hová vakarintod az X-et, majd aztán jön az óttó, meg Bauer et. papája...

.szali 2010.03.13. 14:04:49

Fideszesként elég igénytelennek tartom a "mi" plakátunkat is, de az MDF-é mindent visz. Ha ezek az aberráltak a célközönség, nem csoda, h úgy áll a párt, ahogy.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.03.15. 12:17:08

@Könyvelő Mo: a grafológus a nyomtatott betűkre azt mondja, hogy vagy mérnök az illető, vagy rentegetnivalója van. Vagy tényleg így van, vagy mivel hiányoznak belőle a kötések, és ezért a grafológusnak itt megáll a tudománya, erre is kell mondjon valamit :)

@guszti: nagyon megnézném most Kovács Pistit +4 évével, pattanásokkal, van-e csaja, mi a helyzet vele, 4 év múlva indul-e a választásokon, stb.

Azt vmi tájkozottabb, politikai kommunikációban jártas mondja már el, hogy:
- milyen összeghatár van, mennyi a maximum, amennyit költhetnek?
- ezt mennyivel támogatja a pártok számára az állam, és ha egyáltalán támogatja, mi a feltétele, hogy egy 10 fős párt mégse kapjon 50 milliót, egy olyan, akinek van 100.000 támogatója, az meg igen?
- és honnan szerzik a többi pénzt?
- és miből fizetik azokat a párttagokat és munkájukat, akik nem kapnak képviselői fizetést az országgyűlésben, vagy az önkormányzattól? mennyi az önkéntes? az miből él?
- mindebből mire elég a támogatás?
- és mennyi a maradék?

Miután a hirdetéseknek elég nyilvános listaáruk van, és a kedvezményes, valós árakra is lehet jól következtetni a reklámszövetség becsléseiből, nagyon gyorsan kijönne, hogy egyik pártnak sincs annyi pénze papíron, mint amennyibe a fenntartása és a választási kommunikációja összesen kerül. :D
süti beállítások módosítása