Egyszer érdemes lenne szemétdombot rakásolni a különböző közösségi oldalakon tapasztalható trágya viselkedésmintákból, hogy aztán kiskakasként kapirgálva Büntit talájunk az ún. "facebook baromnak" (FBB) vagy "iwiw idiótának" (IWI). Az mindenesetre bizonyos, hogy a Down-szindróma ellenes profil megalkotója sárga trikóban tekerne a prosztóság élmezőnyében.

A profil gazdája ugyanis egy Down-szindrómás csecsemő fényképét a "gyengeelméjű" felirattal látta el, és Facebook oldalán ahhoz gyűjt támogatókat, hogy a veleszületett rendellenességgel élő gyerekeket lőtéri céltáblának használják.

A cikk olvasása közben egyből az ókori Spárta képe ugrott be, és ihletem támadt, hogy párhuzamot vonjak az antik világ gusztustalan kegyetlenkedése és a modern kor kegyetlen gusztustalankodása között. Egy gyors kutatómunka után azonban kiderült, hogy a spártaiak sem vetették le a Taigetoszról a fogyatékossággal született gyermekeket, hanem "adtak nekik egy esélyt" azzal, hogy az ún. kitevés helyére (Apothetai) vitték. Az Apothetait ugyanis gyakran látogatták azok a szülők, akiknek nem volt gyermekük, és elvihették a kitett csecsemőt. Spártaiak tehát felmentve, így marad egy kevésbé művészi vonal, és kénytelen vagyok simán posztnáci elmebajnak aposztrofálni a Down-szindrómás gyerekek kiirtására való uszítást.

Őszintén remélem, hogy ez a fasiszta állat a profil létrehozója "csak" polgárpukkasztó tréfának szánta eszement ötletét, és ugyanígy gondolta az az 1700 "rajongó" is, aki csatlakozott a csoportjához. Azért ha belegondolok, mit érezhet egy szülő, aki azt olvassa, hogy gyermeke egy "céltáblának való visszataszító teremtmény", erős késztetést érzek a facebook náci példamutató megbüntetésére...

TE HOGYAN BÜNTETNÉD AZT, AKI DOWN-SZINDRÓMÁS GYERMEKEK MEGGYILKOLÁSÁRA USZÍT?

Taigetosznál fényképezzük le őket, de egy lépést még lépjenek hátra! 

Szülessen Down-szindrómás gyermeke és kapjon hasonló támogatást a környezetétől, mint ő viseltetik! by MikeW

Csatlakozzatok inkább a Bünti Facebook csoportjához ITT!

Megosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://bunti.blog.hu/api/trackback/id/tr391781581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MikeW 2010.02.24. 17:37:52

Szülessen Down-szindrómás gyermeke és kapjon hasonló támogatást a környezetétől, mint ő viseltetik!
süti beállítások módosítása