Pár hónapja gyökeres fordulatot vett az életem. Egy csöpp lény költözött az addig üres gyerekszobába és ezzel egy tökéletesen új világ nyílt meg előttem. Első körben átértelmezésen ment keresztül a szűk "body" kifejezés. Mindenkit figyelmeztetek, innentől fogva fikarcnyi erotomán tartalma sincs. Rádöbbentem, hogy nem csak az állatok vonatkozásában van létjogosultsága a fejésnek, és hogy az orrszívó porszívó azon kívül, hogy szépen rímel, hasznos is. Sőt megtapasztaltam, hogy a kis belsőségünk képes egyszerre kiszarni testsúlyának csaknem a tízszeresét. Kicsit olyan, mint a hangya a cipekedéssel.
Nade, hogyan lesz a Nők Lapja online-ra írt posztból igazi máglyára való büntis? Elmesélem!

A feleségem jó fej. Nem az az ősanya típus, aki már a terhesség második hetétől nem megy társaságba, mert a.) szédül, b.) fél, hogy bekap valami vírust és azzal vége mindennek. És még csak nem is az az otthon tespedős, aki hol csokikáért, hol meg rúd kolbászkáért ugraszt ki boltba egy kibaszott fontos meccs alatt.
Szépen éltük is az átlagosak életét, mikor, a hatodik hónap környékén kurvára elkezdett püffedni. Annak rendje és módja szerint járt a kontrollokra, hol az államira, hol pedig a magánpraxisba. (Gondolom mindenki számára tiszta, miért kellett ide is, oda is...). A faszikám csak hüppögött végig, hogy semmi gond, szokott ez így lenni, meg hogy polcolja a lábát, ha meg nagyon dagadna, akkor itt van egy kis vízhajtó. Teltek-múltak a hetek, a csajom meg már úgy nézett ki, mint egy amorf michelin-bábu. A vége felé azt sem tudtam eldönteni, melyik az eleje és melyik a háta. (A kép nem illusztráció, azon a feleségem és viszonyítási alapként a húga lába látható. Alaphelyzetben tökéletes az egyezés, de itt még volt +17 kiló víz rajta, amit a szülés követő első héten adott le...)
A nyolcadik hónapban járhattunk, mikor lementünk a szüleihez vidékre. Mint később kiderült, ez volt a mázlink. Az édesanyja ugyanis szintén orvos és meglátta, hogy a lánya már inkább hasonlít a habcsók-emberre a Szellemirtókból, mint arra, akit megszült. Irány a klinika! Nem szaporítanám a szót, a lényeg, hogy toxémia gyanúval bent is tartották. Haza már nem jöhetett, sőt két és fél héttel hamarabb megindították nála a szülést. Az orvosok szerint kurva nagy gáz volt, ha nincs az anyósom, elsőszülött lányunk maradandó károsodást is szenvedhetett volna.

Jogosan merülhet fel a kérdés, mi a toxémia? Azóta sem tudom pontosan. Csupán szemantikailag nézve sincs túl sok pozitív fuvallat a szóban. Egy olyan hívatlan vendég, ahol a szimptómákat (ödéma, magas vérnyomás és fehérjeszint) egy orvosnak kb. annyira egyszerű észrevenni, mint nekem a saját szakmámon belül azt eldönteni, hogy mi a jobb, ha pénz van a zsebemben, vagy ha az uzsorások baseball-ütővel kergetnek...

A mágusunk egyetlen egy dolgot tett, vízhajtót írt fel, hogy az majd jó lesz az ödémára. Igen ám, de ez nemcsak a felgyülemlett, felesleges víztől szabadít meg, hanem a magzatvíztől is, ami ugye meglehetősen fontos tud lenni, kiváltképp ha az ember szülni indul...

És hogy ez a longobárd sztori honnan jutott eszembe? Minap nézem a TV-t, mikor meghallom, hogy egy kismama meghalt, a kórház meg eljárást indított az ügyben. Lehet, ez volt számára megírva és nem történt mulasztás, de az is lehet, hogy csak belebotlott egy, a miénkhez hasonlóba. Vajon miért kell ekkora hendikeppel indulnia egy újszülötnek? Felfoghatatlan...

A szülés után mi mindenesetre megtettük a szükséges lépéseket az orvossal szemben, de valahogy senkinek sem volt fontos, hogy kukoricára térdepeltessék. Él, virul, praktizál…

MIT ÉRDEMEL A FELELŐTLEN NŐGYÓGYÁSZ?

Váljon fehér egérré és hajtsanak végre rajta minél több gyógyszerkísérletet!

Zanzo véleményében minden benne van: "energiatakarékos izzót a hátsójába, majd egy kiadós seggberúgás - van olyan jó, mint a didergős sün."

Btk.171. § (1) Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés. Nem nagyon bízom az eljárás hatékonyságában, de köszönjük csintapala!

 

Megosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://bunti.blog.hu/api/trackback/id/tr841712015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csintapala (törölt) 2010.02.03. 09:05:23

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés.

Btk.171. § (1) Aki foglalkozása szabályainak megszegésével más vagy mások életét, testi épségét vagy egészségét gondatlanságból közvetlen veszélynek teszi ki, vagy testi sértést okoz, vétséget követ el és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

Kamela 2010.02.03. 09:47:56

Dugjanak fel neki bab-csírákat és keltsék ki őket.

nyílméregbéka 2010.02.03. 10:51:07

Egy dolgot lehet (és a többi kismama érdekében: KELL) tenni. Amit @csintapala említett, Btk. 171. § (1) bekezdésére hivatkozva feljelentést tenni az illetékes rendőrkapitányságon. Bemész, lediktálod, a többi már az ő dolguk.
De ezt tényleg meg kéne tenni, mielőtt egy msáik kismama meghalna!

redrick 2010.02.03. 11:04:32

Uhh bazzeg, ez durva. Hirtelen az jut eszembe, hogy szivesen rendreutasitanam egy teherauto-lokharitoval, ahogy Tusko Hopkinssal tette vmelyik atmeneti tettestarsa.
Ja, es KURVA ANYAD, ha esetleg olvasnad te rohadek. Orulj, hogy egy ilyen nyugodt emberrel hozott ossze a sors, mint a poszt iroja! Nem lesz ez mindig igy...

white_widow · http://bunti.blog.hu 2010.02.03. 11:08:59

@redrick:
A gyerek születése előtt, főleg ha az első, feszült vagy, semmivel sem foglalkozol. Utána meg mintha oxigént szívattak volna veled palackból, csak vigyorogsz és kizökkenthetetlen leszel. Na ez volt az ok, hogy nem váltam vérnyúllá...

diktatorikus kleptokrácia 2010.02.03. 11:15:10

sok szép ötletem volna...
energiatakarékos izzót a hátsójába, majd egy kiadós seggberúgás - van olyan jó, mint a didergős sün.
remélem, legközelebb másik orvost választotok, ha jön a következő bébi. egészséget, boldogságot

nudlee 2010.02.03. 11:19:54

Pedig magánrendelés, éérted, még nyomod is neki a lét és mégsem vigyáz rá?
Az ismerőseim 90%-a is először megkereste a dokit, aki egyből a magánrendelésére irányította mindegyiket, hiába rendel hetente 2x szakrendelésen is...
Tényleg, végül ugye nem nála szült az asszony?

redrick 2010.02.03. 11:20:00

@white_widow: jaja, emlekszem meg. Nem cinkelni akartalak, bocs, ha igy hangzott... Kulonben is, ha osszeverted volna, csak te szivnad meg, a tetu meg tovabb csinalna, amit csinal.
Kiveve ugyebar, ha a simaszkos modszert alkalmazod ;) Nem vagyok nagy hive az anonim hirignek, de az eljovendo generaciok erdekeben talan...

Asszonkaval minden rendben amugy? Kolok?

white_widow · http://bunti.blog.hu 2010.02.03. 11:26:39

@nudlee:
dehogy nála!

@redrick:
minden rendben. kicsit mondjuk nagy a feje. rám ütött...:)

gnme 2010.02.03. 11:27:16

ISMÉTLÉS:

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés.

Btk.171. § (1) Aki foglalkozása szabályainak megszegésével más vagy mások életét, testi épségét vagy egészségét gondatlanságból közvetlen veszélynek teszi ki, vagy testi sértést okoz, vétséget követ el és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2010.02.03. 11:32:56

Bünti: váljon terhes nővé és járjon magához :)
És grat, a kisgyerek kurvajó dolog :)

redrick 2010.02.03. 11:33:04

@gnme: jovan bazzeg, ismetelgetheted ot percenkent, de ez nem jogasz blog. Valszeg tudja jol a papa, hogy mit csinaljon doktor mengelevel a valo vilagban.
Inkabb talalj ki vmi vereset, kegyetlent, igazsagosat :)

Öreg Sam 2010.02.03. 11:34:55

@gnme:
Ne legyenek illuzióid! Ebben az országban még egy orvos sem kapott letöltendőt kvázi gyilkosságért sem!
Egyetlen megoldás: nálam kell szülni!
Komolyan: én azért elvittem volna az asszonkámat még legalább két másik dokihoz,nem is feltétlenül szülészhez,hanem mondjuk belgyógyhoz.

redrick 2010.02.03. 11:35:17

@white_widow: hehhe. Nagy fej miatt nem kell aggodni, ugyis azt mondja mindenki, hogy deszeeeep :)
Mit ossze rohogtunk rajta, ahogy probaltak az ismerosok dicserni az en dinnyefeju lanyomat :)
Meg ra is kerdeztem neha: "de nem nagy a feje?" - Neeeeem!!
Felesegem kozben mar vinnyogott a rohogestol :)

Kupa Troopa 2010.02.03. 11:45:13

Meghökkentő történet, a magánpraxis már csak olaj a tűzre. Neki csak egy vagy a sok közül akit lehúzhat flegmán, ráadásul nem mandulaműtétről, vagy kéztörésről van szó!

Az ilyen minek megy orvosnak?
Sünszülészetet javaslok bármit jelentsen is;)

szappanhabostorta 2010.02.03. 11:55:32

:)) de höle vagy redrick!!:))
de igazad vagyon, mert én lánykám szőrös füllel jött az evilágra és rajtam kívül senki nem vette észre...azóta már a füle nem szőrös ...hihihi

kovácspéterke 2010.02.03. 11:56:27

Talán leírhatnátok ide a nevét, hogy kevesebb legyen a páciense. Nem hiszem, hogy az törvénybe ütköző lenne.

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.02.03. 11:58:01

@csintapala: Hülye!Meg a poszt írój ais egy hülye!A 8.hónapban megindított szülés veszélyesebb mint ha a 7.hónapban indították volna meg.Vagy 7 vagy 9 de soha nem a 8.-ban indítják meg mert az egy veszélyes hónap!Bizonyára olyan vízhajtót írt fel az orvos amit szedhetnek kisnyanyák is.Van már vagy ezerkétszáz féle vízhajtó!A dagasás nem biztos hogy toxikémia,lehet hogy csak a vesék nem úgy működtek ahogy elvárható volt,mivel egy ekkora magzat már minden létezőt elnyom ott belül.Szóval ez egy felesleges idióta hozzá nem értő poszt ami csak arra született hogy a dokikat kritizálja!

szappanhabostorta 2010.02.03. 12:01:09

@white_widow: tényleg lépj az ügyben...bár valóban kevés az esély, hogy bármilyen szankciót alkalmazzanak ellene, de a kollégai, ha egymás között vannak, tudnak okozni neki egy-két kellemetlen percet...
jellemző az orvostársadalomra, hogy kifelé védik egymást, de belül megvetés jár a sarlatánnnak

redrick 2010.02.03. 12:03:31

@IárifIári: kicsit mintha tul konnyen es tul keves infobol szurned le a kovetkezteteseidet. Nincs ezzel baj, ha te vagy Jezus, aki hivtalbol tudja, hogy ki hulye es ki nem, de en inkabb arra tippelnek, hogy egy arrogans, nagykepu okostojas vagy, akinek a fenti okokbol nem erdemes adni a velemnyere...

csintalanul 2010.02.03. 12:06:06

Szegény egereket ne bántsuk. A dokit nyugodtan.

Bennem azért ilyenkor felmerül, mert ugye nem egyedi eset, hogy minek járnak az emberek magán rendelésre?

A nőgyógyászból iparos lett. Ez van.

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.02.03. 12:18:26

@redrick: Az inkább a poszt írója,akinek lövése nincs a szüléshez és nőgyágyaszti dolgokhoz és csak arra volt esze hogy megint egy orvost fikázzon,ahelyett hogy utánanézett vagy kérdezett volna dolgoknak!Egy igazi kőhülye!

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.02.03. 12:19:40

@csintalanul: Minek járnak egyáltalán dokihoz ha annyira rosszak ezek az orvosok?Mindenki szüljön otthon vagy a bokorban vagy ahol akar és akkor nem születnek ilyen barom posztok mint ez a fenti is!

white_widow · http://bunti.blog.hu 2010.02.03. 12:23:19

@Mrs. Jackman: Félek attól, hogy sajnos, de. Pedig de leírnám, csupa kisbetűvel...
@IárifIári: Kérlek, értelmezd újra a szöveget, mert egy kicsit megcsúsztál. Ha valakinek 2,5 héttel hamarabb indítják meg a szülést, akkor hol jár? Na hol? Hááát, a 9.-ikben. A kritikát amúgy adom, többen mondták már, így lehet valóságalapja...
@szappanhabostorta: Tudod, mi a durva? Tudják róla. De mivel kifele ezt nem nagyon nyomják, így számunkra is csak az eset után egy direkt kérdésre mondták el. Ha belegondolsz, azért mégsem mehetsz egy orvosválasztás után oda a kollégájához, hogy "Figyeljen má', a kollégája jó szaki?"...
@csintalanul: Azért, mert így tudsz jattolni

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.02.03. 12:24:34

Sarlatán nőgyógyász aki nem indította meg a szülést a 8.hónapban egy kis lábdagadás miatt,lévén a nyolcadik hónapban fejlődik a magzat idegrendszere és még pár igen fontos dolga.Micsoda egy "dögszemétállat" orvos és ráadásul mindkettő doki "szemétállat volt és hozzá nem értő ezekszerint" ha ugyanaz volt a véleményük és egyik sem látta a kisnyanyát veszélyeztetettnek.Bezzeg az anyós aki lehet hogy épp egy fül orr gégész vagy istentudjami,ő bezzeg kurvára értett mindenhez,de legfőképpen a kollegáit lefikázni és beleokoskodni a dolgokba.

flea 2010.02.03. 12:25:45

A feljelentés igenis alap, bár az nem a bünti része.

Az ilyen idióták ellen csak az véd, ha magad nézel utána, mikor mire kell vigyázni, mit kell a vérképben megnézni. Röhej, de még egy babanetes regisztráció is hasznos lehet...

Ha megvannak a leletek, amik igazolják a toxémia gyanúját, akkor jogilag megáll a veszélyeztetés. Más kérdés, hogy hasonlóan durva sarlatánok dolgoznak más területen is országszerte. Nyilván másképp gondolkodnak az igazságügyi orvos szakértők (akiknek a véleménye alapján ítélet születik), mint a "közemberek"...

flea 2010.02.03. 12:26:36

@IárifIári: toxémiája volt, te idióta, hallgass már el.

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.02.03. 12:26:45

@white_widow:Te figyelj már!Nekem is fel volt dagadva a lában a kilencedik hónapban 37-ről 39-re és még sem voltam toxikémiás,most akkor mi van?
Továbbá te írtad hogy:
A nyolcadik hónapban járhattunk, mikor lementünk a szüleihez vidékre. Mint később kiderült, ez volt a mázlink. Az édesanyja ugyanis szintén orvos és meglátta, hogy a lánya már inkább hasonlít a habcsók-emberre a Szellemirtókból, mint ar

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.02.03. 12:30:23

@flea: Te vagy az a tipikusan feljelentem a szomszád macskáját is ha nyávogni mert típus.Befújj!(köp!)
Ki nem állhatom a fajtádat!

redrick 2010.02.03. 12:35:05

@IárifIári:

"toxikémiás"

hat igen...

Nna, kb eddig erdekelhetett barkit is a velemenyed. Ketszer is leirtad. Az elsonel nem szoltam, mert mindenki elutheti egyszer, de masodszor is megvolt.

"Nekem is fel volt dagadva a lában a kilencedik hónapban 37-ről 39-re és még sem voltam toxikémiás,most akkor mi van"

Az van, kedves r'tard, hogy nem csak egyetlen okbol dagadhat fel vkinek laba, hanem egy egesz csomo mindentol. Peldaul toxemiatol. De vascso is okozhat ilyet, ha az ember tul sok faszsagot hord ossze nyilvanosan

Kupa Troopa 2010.02.03. 12:36:21

@IárifIári: Nem, neked van igazad, hiszen ott voltál és ráadásul még értesz is hozzá...

Szüjjé sünt!

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.02.03. 12:37:11

@flea: Ha megvannak a leletek, amik igazolják a toxémia gyanúját, akkor jogilag megáll a veszélyeztetés.

Olvassál már utána hogy egyáltalán mi a toxikémia te nyomoronc,mielőtt belerángatsz egy szerencsétlen lúzer családot valami végelláthatatlan és bizonytalan feljelentgetésekbe és perekbe!

flea kussolj bazzeg és keress rá a googliban de segítek neked:
Az elsődleges terhességi toxémia immunológiai eredetű, ugyanattól a férfitól második terhesség ritkán jelentkezik.

halacska1 2010.02.03. 12:38:19

@IárifIári: az anyós valóban nem nőgyógyász, de orvos. Csak azért nem tűnt neki fel hamarabb, hogy úgy nézek ki mint egy elfuserált botoxos disznó, mert nem találkoztunk kb. 2 hónapig. Valóban 8. hónapban derült ki, hogy gáz van, amikor is NEM megindították a szülést, hanem beköltöztettek a kórházba, ahol folyamatosan figyelték a gyereket. Azért indították meg (pontosítok) 10 nappal a kiírt időpont előtt a szülést, mert a vérnyomásom 180-ra felment. Na! Érthető?

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.02.03. 12:39:09

@redrick: Még szép.Ugyan is amiről itt egyesek rinyálnak az ugyan egy hasonló kifejezés ellenben egészen másféle terhességi baj.

DE LEHET UTÁNAOLVASNI IDIÓTÁK!OTT A GOOGLE PÖLÖ!AZTÁN LEHET LEDOKTORÁLNI MINDENKINEK ÉS BEÍRATKOZNI A JOGI EGYETEMRE HOGY FEL TUDJATOK JELENTENI MINDEN VEREBET AKI A FEJETEKRE SZART!
Barmok!

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.02.03. 12:41:25

@halacska1: Elvileg két orvos vizsgált.A terhességi mérgezés a vérből kimutatható ugyan de hirtelen is kialakulhat látványos előzmények nélkül(itt már buktátok is a pereteket).
Ha két orvosnak sem hiszel akkor javaslom az ideggyógyászatot neked mert paranoiás vagy.
Off!

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.02.03. 12:43:37

A googliból:

Terheségi toxikémia

A terhességi toxémia olyan orvosi kifejezés, aminek nincs igazán magyar megfelelője. Fordíthatnánk terhességi mérgezéses állapotnak (a toxin mérget jelent), de ez nem terjedt el a hétköznapi gyakorlatban. A kórkép a terhesség harmadik harmadában fordul elő. Három fő tünete van: magas vérnyomás, fehérjevizelés és ödéma (vizenyő). Ezek közül az ödémának a legkisebb a jelentősége, hiszen ez a legtöbb terhesnél - kisebb fokb

De most már elegem lett a sok sötét posztólóból úgyhogy leléptem!

redrick 2010.02.03. 12:43:41

@IárifIári: harom.

hej, bunti, nem akarnatok kirakni innen larifari kollegat (kolleginat)? Elvonja az utalat eredeti targyarol a jol megerdemelt nepharagot. Engem pl mar majdnem annyira ver tole a viz, mint a mi nogyogyaszunktol...

halacska1 2010.02.03. 12:45:00

@IárifIári: ...és nem két orvos kezelt, hanem ugyanahhoz az orvoshoz jártam a magán és az állami rendelőjébe.

kisnagyhal 2010.02.03. 12:45:13

@IárifIári: És neked komolyan van gyereked? Reméljük nem rád fog hasonlítani... Illetve ha terveznél még többet, szívből kívánom neked, hogy egy hasonlóan "odaadó" dokival hozzon össze a sors és akkor meglátjuk, hogy mi lesz a véleményed, különösen abban az esetben, ha ez a gyereked életébe fog kerülni....

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2010.02.03. 12:49:22

úgy tudom, a túl sok vízivásnak nagyon csúnya hatása van, javaslok napi 10 litert, ha kell receptet is írok a dokinak, aztán igyon, amíg jobban nem lesz.

OFF: büntisek, ugye egyszer felteszitek a muffirigy-posztot?

kovácspéterke 2010.02.03. 12:51:53

@white_widow:
Miért? Nem rágalmazol, egyszerű tényeket írsz le. Nem vagyok jogász, nem tudom, hogy a rosszhírkeltés hogyan alakul, de ez az eset sztem nem megalapozatlan vádaskodás.
Én leírnám.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.02.03. 12:53:10

Basszus, ez szörnyű! Örülök, hogy időben észrevették és mind a párod, mind a baba jól vannak.
Hogy mit kezdenék a dokival? Első gondolatomért, ami eszembe jut, mehetnék Kalocsára a férjgyilkosok közé - de legalább eggyel kevesebb ál-doki rohangászna. :/
Nálam is bibi volt, mikor születtem. Mondjuk, az még az átkosban volt.

redrick 2010.02.03. 12:55:04

@kisnagyhal: uubazzeg, ettol is lever a viz. Nem kivansz ilyet senkinek bazzeg, erted?? Kiveve persze, ha te is akkora (vagy nagyobb) tirpak vagy. Ez esetben viszont semmi jogod ot osztani a tirpaksagaert...

flea 2010.02.03. 12:55:13

Húbazz, ekkora elmebeteget rég láttam, de nem hiányzott.

ToxiKÉmia, az.

amenatyam 2010.02.03. 12:57:01

"Él, virul, praktizál"

Láthatóan nem vagy harcos típus! Tessék leírn a nevét, címét, és a kórháza körül minden fára, buszmegállóba kiplakátolni egy A4-esre.

osztjóvan!

csintalanul 2010.02.03. 13:01:22

@white_widow: De nem ezzel lett elrontva a dolog? Kevesebb jattal kevésbé lenne iparágszerű. Ha nem kapna egyik doki se egy forint hálapénzt se, akkor jóval kevesebben tolongnának. Aki elhivatott valószínűleg maradna, a férgesse meg hadd hulljon.

redrick 2010.02.03. 13:01:26

@amenatyam: vagy akar bemehetne a rendelojebe, 9 tanu elott leonthene benzinnel es felgyujthatna. Minden igazi harcos igy csinalna...

kisnagyhal 2010.02.03. 13:02:03

@redrick: Jogos!
Természetesen NEM ezt akartam kívánni, ezt gondolhatod! Mindössze annyi lett volna a kérdésem, hogy ő hasonló helyzetben is ezt az álláspontját képviselné e?
De amit írtam tényleg félreérthető, de ekkora paraszt nem vagyok, hogy ilyet kívánnék valakinek!!!!

redrick 2010.02.03. 13:11:29

@kisnagyhal: rendicsek :) Amugy a kerdesre a valasz: szerintem ha ilyen tortenne vele, ugyanilyen vehemenciaval szidna az orvost, mint most a posztolot. Es letagadna, hogy valaha mast mondott...

Igy mar csak egy problemam van veled: ne hasznald igy a "paraszt" szot! Az egy becsuletes szakma. Persze nekem konnyu ezt eszben tartani, mert a paraszt nagyapamtol kaptam egyszer egy akkora maflast "parasztozas"-ert, hogy megjegyeztem egy eletre :))

Ezzel be is fejeztem az okoskodast, megigerem :)

kisnagyhal 2010.02.03. 13:13:58

@redrick: Hú, aaszem nagyon meg kell válogassam a szavakat mielőtt Neked címzek valami :)

redrick 2010.02.03. 13:18:55

@kisnagyhal:
Ehh, tenyleg igy fest. Pedig nem is. Csak jo erzekkel pont beletenyereltel ket dologba, amire ugrok :P

bocs-bocs-bocs

Amphiprion Ocellaris · http://bohochal.tumblr.com/ 2010.02.03. 13:22:04

@redrick: Alapesetben nem nagyon szeretnénk moderálni. Mindenki mondja el a véleményét! Ha prosztó a stílusa, akkor max annyit ér el, hogy nem veszik komolyan még akkor se, ha esetleg érdekes érveket hoz fel...

redrick 2010.02.03. 13:32:12

@Amphiprion Ocellaris: ja ja, alapesetben egyetertek. De ha vki idejon osztani a posztolot, akinek a vadiuj gyereke (a poszt alapjan) epphogy tulelte a terhesseget, nem is beszelve az anyarol... hat nemtom. Annak az embernek nincs lelke.
En kiraktam volna a retekbe, a kommentjeinek a helyet pedig soval hintettem volna be. Ma' megen intolerans vagyok, basszameg :)

Amphiprion Ocellaris · http://bohochal.tumblr.com/ 2010.02.03. 13:33:09

@IárifIári:
1. Ez nem egy szakmai oldal orvosoknak.
2. Az érintett apuka története természetesen tartalmazhat túlzásokat az elfogultság okán. Az is lehet, hogy túlreagál dolgokat, de az emberek nagy része így tesz, ha a saját gyerekéről van szó.
3. Nem azt állítja, hogy toxémiás volt az anyuka. Azt állítja, hogy gyanús volt, és az első orvos ehhez képest leflegmázta. Az is lehet, hogy a második helyen meg túlspilázták, de ebben az esetben mégis ez a jobb megoldás.

Bogi24 · http://fridabogi.blog.hu/ 2010.02.03. 15:38:10

@IárifIári: Szerintem az legyen a bünti, hogy te vezeted le a szülést combfixben a dokinál, ha esetleg férfi akkor a kissünt segíted világra, törött energiatakarékos kisizzóval a kezében. És miközben mondogatod neki, hogy : "nagylevegő-nyom!" jól a pofádbaköp!

forumnick 2010.02.04. 10:12:40

Nálunk a terhesség alatt minden rendben ment, minden teljesen átlagos volt.

A szülésnél a fődoki erőltette a hülyeségeit, emiatt a gyerek sokára és nehezen született meg, erősen műhiba gyanús volt az eset. A legrosszabb az volt, hogy mindenki hallgatott, sunnyogott, a nővérektől az orvosokig kezdve. Senki nem mert mondani semmit, senki nem mert még a gyerekhez sem nyúlni, nehogy baja legyen!

Egyetlen, közel kezdő ügyeletes orvos volt az, aki a harmadik nap látva, hogy összetörve ülünk a kispadon a folyosón (ekkor az anyja még nem látta a gyereket, semmi hírünk nem volt róla!) mesélte el a történetet, de ezt is félve, mert fél, hogy kirúgják. Egyszerűen feudális rendszer van a kórházban, kéz-kezet mos....

A doki sunnyogott, szabályosan bújkált(!), nagyon nagy önuralom kellett hozzá, hogy el ne beszélgessek vele egy sötét folyosón.

Magamban két dolgot kívántam neki, és ezeket a mai napig is fenntartom:
1. Kezdjen szaladni a baleseti sebészet felé. Kevesebbet kell cipelniük a sebészetre a kollégáinak mikor utolérem és megverem.
2. Imádkozzon, hogy a gyerek egészséges legyen és felnőve visszajöjjön hozzá és ő verje laposra.

Az elsőhöz nem sok hiányzott neki, volt önuralmam.
A másodikat a gyerekre bízom, szerencsére van esélye a dokinak egy gipszelésre.
süti beállítások módosítása