Margaret Thatcher nem végzett elég alapos munkát a szakszervezetekkel, vagy csak messze vagyunk a szigetországtól ahhoz, hogy az ott elért eredmények tovagyűrűző hatását mifelénk is érezzük. A magyar sztrájkol reggel, délben, este. Néha szent cél érdekében, néha csak azért, hogy hozzuk az éves tervszámokat.

Nem célom megítélni, hogy a mostani BKV-s mizériában melyik volt a sötét oldal. Nem azért, mert toleráns vagyok, vagy csak lazulós anyagot tolok, hanem mert fingom nincs, kinek volt igaza.

Két dolog biztos:

- a végkielégítési botrány farvizén nem tartom túl jó kommunikációs fogásnak a „nincs pénz” érvet,

- utálom a dugókat és annak negatív externáliáit.

Ebben az amúgy is nyomorult helyzetben, ahol alapból mi voltunk a fasz rossz végén - hisz kétségünk se legyen, a tárgyaló felek egyike sem jár tömegközlekedéssel -, a pikantériát a Horváth-Tafferner duó és a mögöttük álló, szemmel láthatóan egymás rezdüléseit nem igazán érző apparátus szolgáltatta.

13-án H. Csaba főpolgármester-helyettes a Tényekben bejelenti, hogy ha egy gépkocsiban a sofőrön kívül még két ember ül, akkor használhatják a busz sávot. (Gondolom azért kettő, mert ha csak egy, az tuti rokon, ellenben, ha már kettő, akkor kurva élet, hogy legalább az egyik egy BKV miatt szopó, felvett stoppos…)

T. Éva BRFK szóvivő következő nap egy picit ellene megy a városvezetésnek: „Csak akkor van erre lehetőség, ha ezt konkrétan a rendőr karjelzéssel megteszi. Egyébként pedig a hatályos jogszabályok szerint kell eljárni mindenkinek.”

Számos kérdés merül fel az emberben az ügy kapcsán, de az igazi gond, hogy a két nyilatkozat között eltelt egy nap, amit a rendőrök kis, sárga, LA4-es méretű szeretet-bonbonok osztogatásával tölthettek és a hírek szerint töltöttek is...

MIVEL BÜNTETNÉD A KÉTFÉLÉT BESZÉLŐKET?

Meztelen, amolyan Bruce Willis-féle szendvicsemberként kidobnám őket a Moszkván, azzal a felirattal: Mindenki leszophat! Siker esetén a művelet megismételhető a Blahánál vagy a Nyugatinál...

H. Csabát meztelenül végigfuttatni néhány forgalmas buszsávon. Hátán tábla: "Ne fékezz, ne kerülj ki, HARCOLJ!" by Vaandor

Megosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://bunti.blog.hu/api/trackback/id/tr281681106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.01.19. 08:48:05

"LA4" méretű szeretetbonbon :)) Amerikában a belső sáv az autópályán csak azok számára használható, amelyik autóban legalább 2-en (nem 3-an) ülnek. Ott ilyen emberméregű barbibabákat és felfújható játékokat ültetnek a kevésbé társadalomérzékeny vezetők maguk mellé, hogy megússzák a büntetést. Őket szeretném hozzácsapni a büntetendők csoportjához.

Expurgatio 2010.01.19. 11:01:01

H. Csabával fizettetném ki az összes, így kirótt bírságot. Hogy csinálhat valaki ekkora marhát magából. Illetve köszönjük a rendőrségnek a sok jóindulatot!

Amphiprion Ocellaris · http://bohochal.tumblr.com/ 2010.01.19. 14:06:41

Én azzal is beérném, ha 1) legközelebb tényleg lehetne a forgalmat olajozni azzal, hogy beengednek a buszsávba; 2) nem lenne legközelebb.

Lawjer · http://bunti.blog.hu 2010.01.19. 14:51:32

Álljanak ki buszsávot ellenőrizni reggel az Árpád híd budai (Szentendre felöli) felhajtójához és minden lesötétített benga kocsiban ellenőrizzék a bent ülők számát, majd próbálják meg megbüntetni őket.

Vaandor 2010.01.20. 13:14:50

H. Csabát meztelenül végigfuttatni néhány forgalmas buszsávon. Hátán tábla: "Ne fékezz, ne kerülj ki, HARCOLJ!"

Ha túléli, lehet perelni közüzem megzavarásáért, közlekedés biztonságának veszélyeztetéséért, stb.
(Pl.: index.hu/belfold/budapest/2010/01/12/sztrajkol_a_bkv/buszsavban_kozlekedo_szemelyautos_karambolozott/ )

Hadd jegyezzem meg, a BRFK még aznap este kiadta a közleményét. Bár tény, hogy ez a sajtó jó részében csak 1 nap késéssel lett hír.
süti beállítások módosítása