Mit érdemel az Ázsia Center?

Címkék: gazdaság

2010.04.23. 13:09

Egy csomó dologban a kínaiak a legjobbak a világon, de egy banánhéjon mindig elcsúsznak, és minden sikersztorijukba vegyül valami kellemetlen mellékíz. Mondok néhány példát. Kína nagyhatalom a sportban, de amikor nem ping-pongról van szó, biztosan felmerül, hogy az eredményt nemcsak valami überfasza ősi receptúrának köszönhetik. Rohadt jó az édes-savanyú csirkéjük, de két falat között azért egy kisördög mindig belénkplántálja a cifra gondolatot, hogy esetleg kutyát vagy a megboldogult Li Xian Hu maradványait fogyasztjuk. Adtak nekünk egy fullgizda Bruce Lee-t is, de ahelyett, hogy szerencsétlen végelgyengülésben halt volna meg, máig él a gyanú, hogy a gonosz triádok végeztek vele. Már a kínai gazdaság finanszírozza az Egyesült Államokat, de a szabadságjogokról, jogokról, igazságosságról még mindig nincsen fogalmuk. Ami pedig mai témánkhoz kapcsolódik: szép csendben lehetnének ők a világgazdaság legolcsóbb iparosai, de ehelyett a nemzetközi kereskedelem gagyiexportőreiként kerültek a köztudatba.

A nyugat az olcsó munkaerő miatt kihelyezi a termelését Kínába, ahol sokat tanult "ipari kémek" fogják, és lemásolják a nyugat vívmányait, majd - jó esetben - teljesen más név alatt elkezdik értékesíteni fillérekért. A rossz eset az, amikor az eredeti márkanév alatt dobják forgalomba, lemásolva a betűtípust, a csomagolást, táskáknál az anyagmintát, farmernál a patentot, szegecset, egyszóval mindet. Szinte tökéletes hamisítványt készítenek a fogyasztók megtévesztésére. Persze ennek megfelelően árazzák is a termékeket.

Azzal a kijelentéssel, hogy a kínaitól vásárolt portéka jelentős része gagyi, hamisítvány, bóvli olyan túl nagy kockázatot még nem is vállalunk; hiszen minden ember, aki kínai üzletben vásárol valamit, tisztában van a választott termék "minőségével". (Legyen az póló, dömper a gyereknek, karácsonyfaizzó, mjúzik center, esetleg Dubwill táska vagy Adios sportcipő.)

DE, ha mi tisztában vagyunk ezzel a kockázattal, akkor hogy a tökbe fordulhat elő, hogy az Ázsia Center telis-tele van kamu parfümtől kezdve a ruhákon át, a játékokig mindennel? Vajon a VPOP nem ismeri a kínai importban rejlő kockázatot? Esetleg ezek azok a termékek, amelyek már átmentek az eredetvizsgálaton és egyfajta minőségellenőrzésen is?

Arról az "apró" dologról már nem is beszélek, hogy legutóbbi látogatásom alkalmával, szándékosan sasoltam az eladók számla/blokk adási hajlandóságát. Komolyan mondom, megdöbbentő! A legtöbben a látszatra is szarnak, és még mutiba se képesek kitenni egy pénztárgépet. Vegyünk egy "életszerűtlen" példát: hibás a termék. Hogy viszem vissza? Mivel bizonyítom a vásárlás tényét? Miként érvényesítem fogyasztói jogaimat?

Felháborítónak tartom, hogy Magyarországon ma ez előfordulhat. Amíg a hazai vállalkozások rá vannak kényszerítve a számviteli- és adószabályok betartására (több-kevesebb sikerrel), amely által gyakran lehetetlen helyzetbe is kerülnek, addig állami hozzájárulással a Gazdasági Minisztérium 3 és feledik emeletén ülő, vertikálisan hátrányos helyzetben lévő lobbisták elérték, hogy legyen egy sziget Magyarországon, ahova gyakorlatilag sem a VPOP sem az APEH nem teheti be a lábát!?

Sokat segítene a megítélésen, ha legalább azt elmondhatnák, hogy kulturált körülmények közé terelték a kínai zsibvásárokat, de még ezt se sikerült maradéktalanul elérni. Tulajdonképpen építettek a piacosok köré egy márványépületet, ahol ugyanúgy a saját hokedlijükön ülnek naphosszat öltönynadrág + papucs + fehérzokni szettben, mintha otthon meresztenék a seggüket mackónadrágban és távirányítóval a kézben. Azt leszarják, hogy hol a vége a boltnak, mindent kitolnak a folyosóra egymás szájába, mintha egy konténerben császkálnál. Olyan az egész, mintha nyitottak volna egy lépcsőházat egy szép új lakóházban azok számára, akik a rendezett folyosóra csakazértis ki akarják tenni az 1955-ös nagymamabútort a sárga műanyag kaspóban hervadozó páfránnyal, meg a harmadikon felmatricáznák a lépcsőfordulót egy 12 négyzetméteres fátyolvízeséssel. Mindezek tükrében mérsékelten hiteles, hogy: "A feng shui (fengsuj) ősi kínai hagyomány, mely az Ég és a Föld törvényszerűségeinek megfigyelésével és alkalmazásával segít az ember és a természet közötti összhang megvalósításában. A hagyományos feng shui célja a legmegfelelőbb lakhely meghatározása a sikeres élethez a környező táj és terepformák elemzésével."

Az Ázsia Center egy népszerű hely, ahol kedvükre vásárolhatnak azok is, akiknek költségvetési korlátja nem ad lehetőséget a plázázásra. Ennek ellenére jó lenne, ha valaki felszedné a padlóról a banánhéjakat...

TE HOGYAN BÜNTETNÉD AZ ÁZSIA CENTERT?

Vegyék körbe a Nagy Fallal!

Nélkületek csak azt tudjuk, hogy minden "öccá"!

Megosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://bunti.blog.hu/api/trackback/id/tr31943927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pepe83 (törölt) 2010.04.23. 12:27:05

Amíg ilyen olcsó a mosószer, a pipere, meg az írható DVD, addig leszarom :)))

www.BiSzex.hu · http://bisex.hu 2010.04.23. 14:14:00

és karton dobozokról árulnak, nem bolti bútorzatból-ról

Hümüzhümümüz 2010.04.23. 14:17:33

@Pepe83: miért, mennyi a DVD ott?
100 éve nem jártam arra, akkor tetszett ez a fura káosz! :)

AvgDvl 2010.04.23. 14:23:20

Elég viccesnek tartom, hogy a posztíró kiment oda ócsóé vásárolni, aztán meg fikáz.

Magyar kereskedők meg száradnak kifele.

ave 2010.04.23. 14:28:11

A lopott mososzer, lopott pipere, lopott dvd meg olcsobb. Vedd azt.

Yasashi Tanuki 2010.04.23. 14:28:21

Ezek a "magyar" kínaiak már a 60 év kommunizmus utáni kínaiak. Érdemes körülnézni főleg Taiwanon de esetleg Hong Kong is megteszi aki kíváncsi arra, hogy milyenek lennének ha nem éri őket a radikális kommunista hatás.

johevi 2010.04.23. 14:28:52

Nem értem miért került a Büntibe az ÁP? Megszűnt a sok konténerváros, az ÁP tisztább, mint bármelyik Pláza, és több ingyenes parkoló van, mint a Hortobágyon. Aki ócsót akar, az menjen oda, aki eg nem, azt meg nem zavarja.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2010.04.23. 14:32:55

És ráadásul nem is annyira olcsó! Pár termék talán igen, de ha sok helyen jár valaki és jól körbe néz, kiderül, hogy az csak a becsalogatásra jó. Esetleg a választék bizonyos tekintetben jobb az átlagnál.
Egyszer viszont nekem cseréltek! :-)
Aszonta' kis kínai: Nem többcör, cak moszt!

ezsoezso 2010.04.23. 14:40:56

Teljesen igaza van a posztírónak.
A hazai vállalkozók teljesen versenyképtelenek, az adót nemfiztő, gagyit áruló kínaiak ellen.
Hozzáteszem, az is hibás aki tőlük, meg a multiktól vásárol, mert emiatt tudnak fentmaradni.

"Amíg ilyen olcsó a mosószer, a pipere, meg az írható DVD, addig leszarom"

Az ilyen idióta hozzá állás miatt tartunk itt.
10 év múlva meg mi adófizetők költsünk rád milliókat, mert esetleg rákos leszel az "occó" mosóportól, meg piperétől?!

övön alul 2010.04.23. 14:49:32

@ezsoezso: nem olvastad el alaposan a posztot, pedig ott a megoldás, a hivatalban: Felháborítónak tartom, hogy Magyarországon ma ez előfordulhat. Amíg a hazai vállalkozások rá vannak kényszerítve a számviteli- és adószabályok betartására (több-kevesebb sikerrel), amely által gyakran lehetetlen helyzetbe is kerülnek, addig állami hozzájárulással a Gazdasági Minisztérium 3 és feledik emeletén ülő, vertikálisan hátrányos helyzetben lévő lobbisták elérték, hogy legyen egy sziget Magyarországon, ahova gyakorlatilag sem a VPOP sem az APEH nem teheti be a lábát!"

Öntudatot elvárni magyar állampolgároktól? Hol élsz Te?

safranek 2010.04.23. 14:58:31

Akinek ez túl jó, ajánlom a Sárkány Center-t.

pakesz (törölt) 2010.04.23. 15:01:21

"dömper a gyereknek"

az itt nalunk valahol rakosizen termelodik...
nem artana eszbol posztolni amugy :)))
a domper az nagy, azt nem eri meg idehozni
hany polot tudsz berakni pl egy domper helyere?

amugy ha barki ketelkedik nezzen utana a motor nagyhatalomnak, hogy miert nem exportalunk nyugatra, miert csak szurkeexport van :))) es hany nyugati gyerek irigykedik a magyar motorosokra ott kint Londonban meg mas trendi helyeken, de mocit sosem kapnak, csak ha ott termelik meg :)

gabcigirl 2010.04.23. 15:02:27

Azért nem tehetik be a lábukat oda a szervek, mert Pintér Sándor érdekköre az egész...

Most a kormányváltás miatt újra előtérbe kerülhet mindez...

belagezabela 2010.04.23. 15:02:52

tőlem akár arannyal kivert pultról is árulhatnak.
Mit kell császkálni ilyen helyen?

nickita 2010.04.23. 15:08:56

Én mindig kérek blokkot, ha ott vásárolok és mindig adnak. Ha nem nyitod ki a szádat, akkor nem kapsz. Úgy látszik ez így működik. Blokk ellenében meg simán vissza tudod cserélni az árut (egyszer volt egy talptörött cipőm visszáruban).

pakesz (törölt) 2010.04.23. 15:09:02

ja amugy fikazni nem kene...
nem kell odamenni ennyi
masok meg a turkalokat fikazzak hogy milyen undorito
azoknak is uzenem nem kell odamenni :)))

amugy markas cuccot ami annak nez ki en meg nem veszek sulyos 10e -ert szoval koszike :)

szagergo 2010.04.23. 15:10:48

@ezsoezso: Nagy észlény vagy. Ítéld már el azt az embert, aki nem akar 10.000 forintért parfümöt venni, amikor ugyanazt az illatot megkapja 5.000-ért is. Ha a ruhádra fújod a nagy részét, nem leszel rákos tőle.

Hogy mered hibáztatni az embereket mert a lehető legolcsóbban vásárolnak amikor a fizetésük 50%-át elviszi az adó, a maradéknak az 50%-át meg a rezsi? Aztán meg élj ahogy tudsz a maradékból. Nem azért tart ott az ország ahol, mert az egyszerű nép kínait vesz, hanem azért mert 100 milliókat fizetnek ki végkielégítésnek, magasan itt fizetik a legtöbb szociális juttatást a régióban, mindent 5-10 szeres áron rendelnek meg a "haver" cégétől a politikusainak. A MI pénzünkből. Vegyem meg a kétszer drágábbat, mert attól majd helyrejön az ország, jó vicc. Inkább a magyar termékeket veszem, még ha 10-20 százalékkal drágább is, de dupla árat azért nem fizetek érte. Ugyanez a DVD 50-60 forint piacon, ugyanaz a bevásárlóközpontokban 120-130 forint.

szagergo 2010.04.23. 15:13:08

@ezsoezso: A hazai vállalkozók azért vannak ellehetetlenítve, mert a külföldinek mindenféle kedvezményt adunk, amit a magyarokon hajtanak be. A magyar vállalatok alig vagy semmi állami támogatást nem kapnak, ezért magasabbak az áraik. Ha kapnának, olcsóbban árulnának, és az ember is inkább azt venné meg, ha egy árban van.

bazd meg 2010.04.23. 15:47:45

Szagergo igazad van, csak egyesek elfelejtik hogy a magyar termelok meg is mi a faszt arulnanak?????? A Bori neni piros fejkendojet??? Nincs mit arulni csovesek vagytok magyarok ennyi;^)Fikazni azt tudtok, na ezert hivjak ciganyoknak a magyart csak ti ezt nem latjatok;^) A Kinai aru nelkul meg mindig azt a lofutyi fecske kerekparral jarnatok;^)

tyberius 2010.04.23. 15:49:58

Mit érdemel az a blog, amit nem lehet elolvasni Opera alól?

Büntetés: A blog írói használjanak 5.0-s Internet Explorert!

pakesz (törölt) 2010.04.23. 16:02:07

@bazd meg: azert nem kene ilyen szelsosegesen gondolkodni!!!
jo volt az a Favorit bringa nincsen semmi gond vele

Ica a fekete cica 2010.04.23. 16:05:11

@tyberius:

Miért ne lehetne elolvasni Opera alól? A hiba az ön készülékében lehet.

Kandabula 2010.04.23. 16:10:40

Csak halkan jegyzem meg, hogy a Favorit bringa csehszlovák gyártmány volt... Vissza a mába: a magyar eper 3400.- Ft, a görög, meg a spanyol 540.-Ft. Viszont én felszámoltatnám a kőbányai kínai piacokat, ha már felépült ez a csodapalota, koncentrálódjon minden kínai, vietnámi ott. Kulturáltabb és könnyebben ellenőrizhető. Akár egy kihelyezett vámhivatallal, mint a Hungexpo területén. Tartok attól, hogy hülye vagyok?

pakesz (törölt) 2010.04.23. 16:24:16

@Kandabula: persze sceh volt, ez ok, de nem kinai!
gorog meg spanyol eper azert occo mert nem kell futeni a meleghazat, ebben nincsen semmi kulonleges, az osszes deligyumolcs is megtermelheto lenne nalunk csak a 300 Ft -os banan lenne itt 5000 Ft nem erzed az osszefuggest?

felszamolni fel kellene ja, meg jobban ellenorizni is

beszerző · http://beszerez.hu 2010.04.23. 16:32:38

Időről-időre megfordulok ott, úh. pár dolgot tapasztalatból:
- ha kérsz blokkot, adnak (sőt, próbáld ki, h csak 1 (egy) Orbit rágót veszel...ezer százalék, h beütik, nyilván nem véletlenül:-)
- ha kérsz számlát, nem biztos, h kapsz...nincs és kész...esetleg vmi hasonló jellegű termékről, ua. összeggel
- az árusok minimum fele vietnami
- jól behatárolható az a termékkör, ami egyértelműen olcsóbb (nem kizárólag ruha)
- a trükkök egy része kikövetkeztethető, mmint h mitől sokkal olcsóbb az adott termék

Kandabula 2010.04.23. 16:35:16

@pakesz: én csak a versenyképesség fonákságaira akartam rámutatni. A kínai árakkal az amerikai sem tud versenyezni, nemhogy a magyar. Közgazdasági elemzésbe itt nem nagyon szeretnék belemenni. Szerinted így van jól.

has 2010.04.23. 16:44:48

Azért még mindíg jobb, mint a köbányai .Egyébként ott is járnak fináncok. Persze a barmai mindig a zebrák előtt állnak meg, ahol ugye tilos. Ja és megkülömböztető jelzés nélkül.

Daniellyn 2010.04.23. 16:47:36

@szagergo: boccs de ez konkrétan nem igaz, illetve nem úgy igaz ahogy te írod. mert az állambácsi nem úgy támogatja a külföldit, hogy nesze itt a pénz, oszt add olcsóbban a portékád hadd dögöljön meg a magyar. te kb ezt állítod. az állam támogat olyan nagy beruházásokat, amik sok (több száz vagy ezer) új munkahelyet hoznak létre, jelentős tőke befektetéssel járnak, növelik az ország gdpjét stbstb. amit korábban írtál, azzal maximálisan egyetértek, annyival kiegészítve, hogy azok akik nem fillérekből élnek, és mégis spúrságból az ázsia centerben vásárolnak, gondolkozzanak el rajta, hogy az olcsó vásárlásuknak az az ára, hogy lopott dolgokat vesznek, hamisítványokat, és olyan ellenőrizetlen szarokat, amiktől tényleg rákosak lesznek 20 év múlva.megéri?

Ica a fekete cica 2010.04.23. 16:52:44

@Pepe83: ennyiért a blahánál fullprint tdk-t adnak, kicsit többért Taiyo Yuden-t, kevesebbért meg Sony-t és nem kici kinai keres rajta hanem deli magor nepper:)

vagyok59 2010.04.23. 17:05:03

Ráadásul már elég régóta nem is olcsóbb.

Ami azért érdekes, mert a számla náluk tök ismeretlen fogalom, szerintem simán megvesztegetik az APEH-ot, hiszen kizárt, hogy az APEH évek óta nem vesz észre egy kurva nagy áruházat, miközben magyar kiskereskedőket naponta vegzál. Én még soha nem kaptam ott egyetlen számlát sem, de ezek szerint más sem.

pakesz (törölt) 2010.04.23. 17:07:15

@Kandabula: hat a ruha meg a deligyumolcs az mas
az egyikhez kell futes a masikhoz meg nem, azzal hasonlitani az egy kisse durva

a kozgazdasagi elemzes nem kell, tudom en miert occo...
amugy folyamatosan figyeltem, hogy mit is irnak mert a kinainal vett bovli az ok, de pl. Kinaban is mar gyartanak alaplapokat meg elit kiegeszitot szamitogepekhez, es hat azoknak a minosegevel gond egy szal se!!!

pakesz (törölt) 2010.04.23. 17:10:51

@szagergo: tevedsz...
ruhaiparban SENKIT nem tamogat a magyar allam
sot lehetove teszi hogy a ruhaipari gyar az minimalberen foglalkoztassa az alkalmazottait, marmint a jarulekokat nem kell dupla minimalber utan fizetni
ennek ellenere a ruhakat nem nalunk gyartjak tomegevel
(mivel markasabbol akad meg magyar gyartmany, pl Thomas vagy Budmil)
de a nagy mennyisegu gagyival a magyarok nem tudnak versenyezni

ugyanugy nem tudunk a gumipitypanggal a kaucsuktermelesbe beszallni... szomoru de ez van :)))

Avatar 2010.04.23. 17:13:52

@ezsoezso:
"A hazai vállalkozók teljesen versenyképtelenek, az adót nemfiztő, gagyit áruló kínaiak ellen."

A hazai, adót nemfizető, gagyit áruló vállalkozók is teljesen versenyképtelenek a kínaiak ellen.

bazd meg 2010.04.23. 17:29:54

Amito vilag a vilag, a magyarnak nem volt semmi jo aruja, leszamitva azt a rengeteg vilaghiru,( nem lett belole semmi) arukkal. Egy kicsit elkanyarodva a mezogazdasag is a beka segge alatt volt es lesz is. Megsugom azert szar a kulfoldrol behozott pocskondiazott termek mert a ti draga nagykereskedotok a SZART VESZI MEG NEKTEK, mivel tudja hogy azt tudjatok megvenni es az valo a szatokba, ennyi;^)

Kandabula 2010.04.23. 17:36:54

@bazd meg: Sok dologban igazad van, de egy kicsit fogd vissza magad. A mezőgazdaságot a patakvéres kisgazdák tették tönkre. Pont ők!

mosolyognék de nem tudok 2010.04.23. 17:51:55

T.Cikkíró!
Nagy tévedés az írás, a családunk több tagja rendszeresen ott vásárol, mindíg kaptunk számlát. Nagyon sok jó árú van, elfogadható áron, csak mindíg meg kell nézni mielőtt megvásároljuk. A pamut textil árujuk jó minőségű és olcsó. Egyébként a plázákban pl.Westend
sok helyen azt az árut lehet kapni amit az ázsia centerbe, csak háromszoros áron. Ilyen élhetetlen helyzetben, ahol éppen, hogy még valahogy meg vannak a családok, örüljenek, hogy vásárol valaki. Egyébként az üzletek rohamosan mennek tönkre, mindegy milyen profilú.
Nézzék már meg a piacon ki ad számlát?!
Nagyon jó hely az ázsia.
Küldöldön messziről meg lehet ismerni a magyar embereket a silány minőségű ruháikról, kivéve a jól kereső cicababákat, akiket a korosodó emberek öltöztetnek. Sok idős embernek csak a kinai műanyag cipőre telik. Ha felszállunk a metrora ennyi rosszulöltözött szegény embert kevés helyen lehet látni.

mosolyognék de nem tudok 2010.04.23. 18:03:39

Miért lennének rákosak az emberek. Nem kell ahhoz kínai termék. 20 évvel ezelőtt egy orvos ismerősöm amikor csernobil felrobbant azt mondt, - hogy rengeteg rákos ember lesz a földön. Lám, lám a földön minden 4 ember valamilyen daganatos betegségben szenved. Nem az ázsia center miatt, hanem a sok génkezelt élelmiszer, a mű tej a hormonnal kezelt csirke, ami megnő pár hét alatt, az olyan növekedéstserkentő szerektől, amitől ötször annyi gabona terem egy területen mint régen csak a negyede, és hosszasan sorolhatnánk. Rákkeltő a desodor, a ruhaöblitő és hosszasan sorolhatnánk. Nem beszélve a fejünk felett cikázó millió mobiltelefon hullámairól.
A ma élő ember egy része rákban, vagy közlekedési balesetben, a stressz miatt szívinfarktusban és egyéb betegségekben hal meg, mit számít ez a kis parfüm vagy bármi semmit.

Zahara 2010.04.23. 18:12:56

1x vásároltam ott:
A férjemmel beruháztunk 2 böszme nagy bőröndre utazás előtt, tudva, hogy a szemszonájt sem gyárt olyat, ami a magyar reptéren egészben átjön, ha épp szerencsétlenül állnak a csillagok.
Az egy dolog, hogy egészben túlélte a rakodást mindkettő, de mikor hazafelé út előtt a kairói autópályán 100+ km/h órával a repülőtér felé döngető taxi tetejéről az útra rucskázott, kisebb horzsoláson túl baja nem esett.

Még megjegyezném azt is, hogy a legolcsóbb helyen 4500 forint volt darabja- pár héttel később jártam Szolnokon, ahol a kíváncsiság kedvéért beugrottam egy sarki kínaiba összehasonlítani az árakat, és ott 7000+ volt.

Szóval nekem mindegy, ki hova tolja az árut, és még arra is képes vagyok kedélyesen rálegyinteni, hogy a bőrönd számzárja 000, és nem állítható.
Persze annak én is örülnék, ha nem csalnának adót, de ha reálisan nézzük, így a pénz az emberek zsebében marad, ellenben ha a kínai a ránk áthárított adót befizeti az államkasszába, nem tudni, melyik becsületes ember tárcájába vándorol.

Parajpuding 2010.04.23. 18:42:55

Óhhhh...én már láttam náluk olyan magyar számlatömböt és szállítólevelet, amelyikbe mindig oda írtak, ahol véletlenszerűen kinyílt. Terrmészetesen kínai írásjeleket karcoltak bele, úgyhogy kérem szépen azért szoktak adminisztrálni is:))))

Gabor73 2010.04.23. 19:03:56

Amúgy a posztoló eszmefuttatását nem értem a kínai nagyhatalomról és egyebekről. Mutatóba van pár kínai :) , a többi az vietnámi, mongol, stb. Hasonlítsuk akkor inkább a mongol birodalmat az Ázsia Centerhez :)

maci13 2010.04.23. 19:49:49

Tudomásom szerint a magyar jól menő butikokban is a kínai termékeket árulják, csak jóval drágábban... Sajnálom, hogy neked nem megy az üzlet. Van megoldás: tedd olcsóbbá az áruidat. Ja, és ne légy irigy a kínaiakra! Ők legalább dolgoznak, még hétvégén is.

The Great Destroyer 2010.04.23. 20:00:19

Ami nem kínai, az hamisítvány...

bazd meg 2010.04.23. 20:14:20

Ha ezeket a kulfoldi kereskedoket megadoztatnak, mi magyarok nem tudnank ott vasarolni a plusz terhek miatt, kb mint az ugynevezett atkosban, ott is hagytak egy picit elni az embereket;^) Szerintem nem is akarjak megrangatni oket. Mas tema, szerintem a rengeteg rakos ember ( a magyar egeszsegugy vilaghiru;^) ) elsosorban a stresz, masodikkent az a tomenytelen fustolt diszno aru amit elfogyasztunk, az eleve ketes helyekrol;^) Kik ellenoriztek ezeknek a szarmazasi helyet?? Ne lozungokat mondjunk ha nem konkretumokat. Azt mar mondanom sem kell hogy Poston egy MRI volt, de most sem lehet sokkal tobb.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2010.04.23. 20:26:31

Nyitni kell egy boltot az Ázsia Centerben és kész, el is lehet felejteni az adózást. (Max. a helyi kínai maffiának kell adózni...) :)

regisztráltam · http://href.hu/x/cdde 2010.04.23. 20:33:00

Igen, vannak kamu parfűmök, de én pl az Escapet, meg a Fahreinheit-et (100ml) csak ott veszem, mert eredetit adnak és rohadt olcsón. Igaz, rá van írva, hogy TEST! NOT FOR SALE:) De ez kit érdekel?

PanelProli 2010.04.23. 20:47:22

Én speciel vásárolni járok az Ázsia Centerbe, nem fikázni...

Nyilván, ha olyan lenne a jövedelmem, akkor a Luxus áruházban vásárolnék, de akkor azt bátran fikáznám :-))

Egyébként TÖK UGYANAZ a termék az Ázsia Centerben 100 egység, a teszkóban 120 egység, a Metró áruházban 150 egység, magyar kisboltban 200 egység, magyar vendéglátó helyen 300 egység, trendi helyen 500 egység...

Namost akkor miért is ciki az Ázsia Centerben vásárolni?

PiBá 2010.04.23. 21:01:02

@pakesz: Ha csak alaplapokat gyártanának ...
Pár év múlva átmegy majd a köztudatba, hogy a világ vezető távközlési gyártói lassan a kínaiak. Nem másolás, nem licence, saját fejlesztés .... 3G, más néven UMTS, 4G, más néven LTE amiben kezdenek a világ fejére nőni ... ez nem gagyi technika.

ezsoezso 2010.04.23. 21:06:51

@övön alul: "Öntudatot elvárni magyar állampolgároktól? Hol élsz Te?"

Ha nem is öntudat, de a józan ésszel való gondolkodás is távol áll a magyarok többségétől. Sajnos igazad van.

ezsoezso 2010.04.23. 21:19:43

@szagergo: Azért Te sem vagy egyszerű.
Nem is a ruhára fújt HAMIS parfűmtől leszel rákos, hanem az olcsó mosóportól.
Számos példa volt már arra, hogy sok kínai terméknek egészségkárosító hatása van.
A másik dolog a tartósság. Ha veszel egy kínai pólót, vagy zoknit, az szétmegy pár mosás után. Ha veszel egy normálisat, akkor az tartós lesz és hiába kerül 3x annyiba, ha 10x tovább tart. Tehát a drágább az olcsó.
Előbb-utóbb rájössz.

borszakértő 2010.04.23. 21:20:13

Basszunk ki a sárgákkal,lepjük meg őket, és nyissunk sok-sok lacikonyhát, meg trafikot, stb. Kínában.

GentleSpecter 2010.04.23. 21:33:07

Én csak úgy jó igényesen felgyújtanám az egészet.

Egyszer jártam ott, hát lesült a pofámról a bőr. Tényleg ott vannak a boltjaik, és mintha a piacon lennék, ki vannak pakolva a cuccok, járókák, babák a folyosóra. Öcsém....

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.04.23. 21:36:30

Ugy 7 eve voltam az Azsia Centerben.
Nekem akkor tetszett.

kvadrillio 2010.04.23. 21:39:39

Kissé levegőtlen, de széles a választéka.

Persze sokkal jobb egy patináásabb áruházban megvásárolni ugyanazt az árucikket felárral ! :O)

pakesz (törölt) 2010.04.23. 21:47:40

@PanelProli: en is ugy hallottam hogy _ugyanaz_ van ott is
ennek ellenere ha ruhara lesz szuksegem elmegyek a turkaloba :)))
az azert sokkal jobb hogy total kulonleges cccot hordhatok :)

pakesz (törölt) 2010.04.23. 21:48:55

@PiBá: azt irjak hogy nem egeszen...
hogy a japcsiknak meg a koreaiaknak sikerult sajat markaval megjelenni amit te levadaszol a muszaki boltokban de a kinaiaknak eleddig meg nem sikerult

jdgirl 2010.04.23. 22:21:09

ezsoezso, ugyanazokat a mosóporokat, öblítőket, tusfürdőket és egyéb dolgokat lehet ott kapni, mint az üzletekben. (tide, coccolino, dove, palmolive, stb.)
csak vmivel olcsóbban.

PiBá 2010.04.23. 22:30:59

@pakesz:
Távközlési gyártó alatt a hálózati infrastruktúrát értem. Nem a TV-t, hanem a 3G berendezéseket az állomásokon, szolgáltatóknál stb. A 3G USB stick-eket stb.
Nagyon jönnek fel. A H betűs cég minden fontos területen már a legjobb 3-ban nyomul. Meg egy rakat olyan távközlési cucc, amin még nincs ott a nevük vagy még állt össze a kép, hogy ki is az a gyártó.
Mégis mondok nevet. Huawei, ZTE ismerős? Még nem nagyon ....

PiBá 2010.04.23. 22:31:53

@PiBá:
Bocs, de úgy látom, az Asia Centerben nyitunk egy távközlési butikot is :)

isla 2010.04.23. 22:33:19

Mint mindenhol, a Ázsiában is okosan kell vásárolni. Olcsó, nagy a választék, kulturált hely. Szeretjük.

Alikam 2010.04.23. 23:49:51

Én egyszer jártam ott, egy szamurájkardot akartam venni. Igen, kínaiaktól:)

Az első számú lényeg, hogy tudd, mire számíts.

Én tudtam mire számíthatok, kb. azt is kaptam vizuálisan és adóügyileg is.

Ha a blogírónak más elképzelései vannak, akkor sajnos eddig burokban élt:)

Hozzáteszem a másik nagy igazságot, ne akarj többet mutatni annál, mint ami vagy.

Ha valaki vállalja, hogy onnan veszi a turis ruhát, hát az nekem ne tegye a fejét, hogy mekkora ász:)

Nyers Fa 2010.04.24. 00:52:23

Miért, a Józsefvárosi piacon adnak számlát? Műfelháborodás! És ez még rosszabb lesz, Pintért nem lehet megfogni

Paleee 2010.04.24. 00:52:49

Hét spec az Asia sztem egy nagyon kulturált hely a maga nemében. Igen az talán furcsa, hogy a "kínai" piacot beköltöztették egy márványkomplexumban, de mégsem az a tipikus kínai piac. Mondd meg kedves posztíró, hogy pl. a kőbányai piacon mikor tudtál úgy elmenni wc-re, hogy nem undorral jöttél ki, hanem csodálkozva, valamint tiszta és száraz kézzel (mert ott érdekes mindig van szappan és kéztörlő). No mikor? Soha! Max valemelyik bazárt tudtad (jó esetben) oldalba hugyozni...

Blokkot pedig adnak ha kérsz

GGerg · http://gergoblogja.blog.hu 2010.04.24. 01:10:49

@Zahara: Ha igazán ügyes lettél volna, 7-ért Samsonite-ot kapsz. Én kettőt vettem a Vaterán. Egyiket 9000-ért kulccsal, szállítással, másikat 6300-ért szintén szállítással és pont ugyanaz a sorozatú kulcs kell a kettőbe. Eredetiek és karcmentesek. Igaz, nagyon jó vétel volt, mert elég szarokat szoktak árulni 10-15 körül, igaz, árulják is sokáig..

kyanzes (törölt) 2010.04.24. 02:08:53

Szigorú tekintet három körig (nincs mentődobás).

böme 2010.04.24. 02:42:55

Látom a posztirónak kevés ismerete van a világ müködéséről! Jelen pillanatban szinte már mindent kínában gyártanak. Európában, Amerikában csak összeszerelik, ill. a ruhákba belevarrják a címkét és 10-100X-os áron adják el. 15 éve még Romániában varrták az Armani öltönyöket és 10-ed áron lehetetett megvenni őket Nagyváradon és Temesváron. Most a kínaiak varrják, mert még olcsóbbak. Ha rendelsz a kínai gyártól ezer darabot egyben, akkor tuti kapsz címkét is hozzá. Ilyen egyszerű ez! :D 2 hónapja vettem egy zakót a jószefvárosin 3500-ért. Ugyanaz a zakó (nem hasonló) az ázsiában volt 5500, a westendben meg 13500... Elektronikai cuccokból is nem egy márka van, ami simán hozza vagy üti a régebbi nagy nevek színvonalát. Neked, mint vásárlónak, nem tökmindegy, hogy kapsz-e blokkot, ha egyszer a termék legalább annyi ideig birja, mint az egyéb plázákban meg vett cuccok?

drukkker 2010.04.24. 06:04:26

Jellemző, hogy az ellenőrző szervek képtelenek véget vetni ennek a feketekereskedelemnek. Fantasztikusan szervezett az egész kinai piac és hazai kereskedelem. Figyelő rendszer működik, és ha a piacra vagy bármilyen más koncentrált kinaiak által üzemeltetett egységet megközelít egy ellenőr, beindul a riadólánc.
A Kőbányai úti dzsumbujban napont a próbált ellenőrizni nagyszámú csoportokban a hatóság. Vámosok, apehosok, munkaugyisek, egészségügyisek, nagylétszámban, több csoporttal és egyszerre több helyen, mindezt rendőrségi segítséggel, de nem jártak sikerrel. A létszámuk okán elkaptak pár kereskedőt, de átfogóan nem sikerült az akció. Azért, mert volt (van) egy jelszó, mondjuk ha megjelennek az ellenőrök, a hangosbemondó megszakítja az egyébként egész napos kinai zenét és bemondja, hogy szőrmesapkák kaphatók itt és itt. Ezt egymás után háromszor. Erre pillanatok alatt kiürül a piac. Bezárnak a boltok, vagy csak úgy eltünnek a boltosok hátrahagyva az árút.
Semmit sem lehet csinálni egy üres üüzletben, nincs jog elvinni az árút, nincs ember akivel szemben lehet intézkedni. És még van jó pár trükkjük.
A nagyon szomorú, hogy bizonyítottan az a fajta kereskedelem adja a honi ellátás komoly százalékát.
Csak azt kellene meggátolni, hogy az árújuk bekerülhessen az országba (EU kapuja vagyunk). Az apeh a kutya farkát próbálja megfogni, holott azokat kellene elsősorban elszámoltatni akik beimportálják az árúkat. Nem kis meló, de egyszer megláthatnák mi az árú útja.
Könnyű elkapni a piacon a zöldségest ha nem ad blokkot egy 40 forintos ppetrezselyemről.

Szűcslaci 2010.04.24. 07:40:14

@drukkker:
Nem vagyunk Európa kapuja. Európa kapuja a Bremerhaven - Hamburg - Rotterdam tengelynél van. Amúgy is ott vámolnak, mert:
1. Azokon a konténerterminálokon óránként több ezer konténer fut át, egyszerűen képtelenség akár csak vizuálisan ellenőrizni a tartalmukat.
2. A civilizált országokban nem kell ÁFA-t fizetni előre.
*************
Az, hogy nem ellenőrzik ezeket, nyilvánvalóan személyes és pártérdekek folyománya. Voltam már ott vásárolni, de ha holnap bezárnák ( az összes kínai piaccal egyetemben), annak nagyon örülnék. A kereslet/kínálat alapján heteken belül rendeződnének a viszonyok - a kispénzűek is megtalálnák azt a helyet, ahol megvásárolhatják az egyébként méltán szarozott portékákat.

midnight coder 2010.04.24. 07:58:32

Mondjuk a sportolókkal kapcsolatban nem csak a kínaiaknál merül fel a dopping. Mára gyakorlatilag minden profi sportoló doppingol, csak van akik meg tudják fizetni azokat az anyagokat amikkel nem buknak le - vagy a doppingbizottságot.

lüke 2010.04.24. 08:08:35

hogy hogy minek?
1,hogy felvegyék az épitkezésre az állami támogatást
2,hogy Gyurcsány megnyithassa
3, hogy a vevökkel megfizetessék a bérleti díjat

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.04.25. 19:23:18

A posztíró kissé el van késve, a magyar textilipart szinte azonnal a rendszerváltás után tönkretette a kínai ruha, és a nem kínai üzletek többségében is pontosan ugyanazt lehet kapni, mert a boltos a kínaiaktól szerzi be Józsefvárosban az árut, és adja el drágábban. Ami meg a márkás cuccokat illeti, azoknak a 90%-a is Távol-Keletről, többnyire Kínából származik, ha magyar ruhát akar venni valaki, igen komoly utánajárást igényel.

schdl (törölt) 2010.04.29. 12:38:39

Mit érdemel a posztoló, aki a "Mit érdemel az Ázsia Center?" - című írásában reklámozza az Ázsia Centert?

Meeyux 2010.08.12. 15:08:12

Azért az a rákos-leszel-tőle-hülyegyerek-ne-vedd-meg hanghordozású kijelentés talán egy kicsit durva volt, tekintve hogy manapság már szinte levegőt se vehetünk anélkül, hogy a másodperc egy töredékéig el ne gondolkodnánk azon, vajon éppen milyen vegyszert szívunk be...

gilmour 2012.12.09. 21:29:18

Végtelenül egyszerű a történetz. Az OK, hogy olcsón vásárolsz, de miért is kellene lenyelni azt, hogy nem adnak blokkot???? Én amikor kimegyek, akkor mindig mondom: kérném a blokkot is...Ilyenkor mindig néznek egy nagyot, hogy mégis mit, de aztán adják...Ha mindenki így tenne, akkor végre ez az ország is sem lenne olyan nagy bajban, nem vándorolna ki az több milliárd adóforint...
süti beállítások módosítása