Mit érdemel Clara Zetkin?

Címkék: közélet társadalom

2010.03.08. 07:40

A Valentin nap ugyebár az az alkalom, amire a barátnőnk azt mondja, hogy "nem fontos", de ha nem kedveskedünk neki valami kis aprósággal, akkor 1 napig nincs mosoly, 1 hétig nincs szex, 1 hónapig nincs sörözés a srácokkal és 1 évig nincs meccsnézés a nappaliban. Cseréljük az előző mondatban a "Valentin napot" nőnapra, a "nem fontost" pedig "csak egy idejétmúlt szocialista ünnep"-re, és az állítás örökérvényű igazság mivolta cseppet sem csorbul! Mégis van néhány el nem hanyagolható differencia, avagy 3 idegesítő dolog, amiben a nőnap különbözik a Valentin naptól:

  1. A nőnap sokkal alattomosabb jelenség, mert ROHADT KÖNNYEN KIMEGY A FEJÜNKBŐL. A "legkönnyebben elfelejthető ünnepek EVÖR" listán öldöklik egymást a pedagógusnappal az első helyért. Ami igazán övönaluli, hogy a barátnők / feleségek nagy része szintén elfeledkezik róla, és ha valami rádió vagy tv műsor (esetleg blogbejegyzés...) nem emlékeztetné őket AZNAP eme nemes alkalomra, akkor meg is úszhatnánk az egészet. Így viszont általában tüzet kell oltanunk...
  2. A szebbik nemnek szentelt nap bepofátlankodik a munkahelyünkre is. Mindig van egy istentelenül modoros kollega, aki reggel korábban megy be dolgozni, hogy kikészíthesse a hóvirágot a kolleganők asztalára. (Ez a cselekedet eleve 10.000 Ft / hóvirág Bünti manapság.) Aztán persze jön tőle egy "LÁNYOK KI" tárgyú levél, amiben tájékoztat a költségek ránk eső részéről... Ő egyébként ugyanaz a kollega, aki a húsvét hétfőt követő első munkanapon valami pacsulival meglocsolja az összes kolleganőt. Másik kollega a konyhában arcoskodik rendszerint: "Nálunk minden nap nőnap!" Erre az übermacsó rákontráz: "Férfinap mikor van? Miért nincs apák napja?"
  3. A nőnapi klisék királynője, hogy mindig van egy celeb vagy politikus MILF, aki rámutat, hogy jó lenne, ha nemcsak ezen a napon figyelnénk kiemelten a nőkre és a nők jogaira. "Legyen 365 nőnap egy évben!"

Fentiek tükrében vádolom Clara Zetkint azzal, hogy több, mint 100 évvel ezelőtt kinyitotta pandora szelencéjét, és ránkszabadította a nemzetközi nőnappal járó összes macerát! Enyhítő körülmény: a nők jogaiért harcoló baloldali érzelmű amazon bizonyára maga se gondolta volna, hogy a II. Internacionálé alakuló közgyűlésén a nők munkához való joga mellett kardoskodó beszéde virágvásárlási presszúrát hagy örökül a férfiakra. Pedig, kedves Clara, 2010-re teljesen elvesztünk a nőnap körüli ideológiai katyvaszban. Ez most a női egyenjogúságról és arról szól, hogy a nők is lehessenek bányászok, topmenedzserek, vadászpilóták, pékek,  masiniszták, nindzsák, análfűrészelő tűzoltók? Vagy ez egy ilyen kedveskedős, gondoskodós, gügyörészős, odafigyelős, virágvásárlós, szeretetosztós, figyelmeskedős nap? Mindkettő? Egyik sem? Esetleg tényleg csak egy a szocializmusból ittmaradt csökevénnyel állunk szemben? Vagy a fő mondanivaló még manapság is érvényes? Valaki vezessen már ki a Zetkin kisasszony által tervezett labirintusból, mert tudni akarom, hogy mit is szimbolizál az a virág, aminek az árába ma be kell szállnom a munkahelyemen!

TE HOGYAN BÜNTETNÉD AZT, AKI ÖRÖKÜL HAGYTA RÁNK A NŐNAPOT?

Clara Zetkin 1933-ban elhunyt, ezért nem lenne ízléses Büntit javasolni neki. Magát a nőnapot büntessük azzal, hogy mostantól legyen minden hónap 1., 2., 3. és 4. szombatja sörözős, böfögős, meccsnézős, macsóskodós férfinap! Vagy ez már teljesült?;)

A szavazás végeredménye meglehetősen beszédes... A népítéletet talán jó Lujza foglalta össze a legjobban:
"A nőnap annyira kínos, hogy ezúton kérek elnézést miatta a férfiaktól. Szerintem nőknek, férfiaknak egyaránt megalázó, a kényszeredettség-kényszerítettség miatt [...]. UGYANIS azoknak a férfiaknak akik elfogadják és becsülik AZOKAT a nőket akik ezt megérdemlik, bőven van alkalmuk ezt bizonyítani, mint ahogy nap mint nap meg is teszik."

 

A Bünti blog tengermély hódolattal és őszinte tisztelettel köszönti valamennyi nőnemű olvasóját a nemzetközi nőnap alkalmából! "Édesanyákat, nagymamákat, dédnagyiknat, gyerekeket feleségeket, élettársakat, szerelmeket, társakat, egyéjszakás kalandokat, forever love-okat, alkalmi love-okat, kedveseket, háklisakat, rumlisakat, házisárkányokat szeretetreméltókat, tündibündiket, megcsaltakat, elhagyottakat, visszaszerzetteket, fiatalokat, időseket, szépeket és még szebbeket! MINDENKIT!" B-oldalas szalaggal átkötve küldjük nektek (és mindenkinek, aki szereti) a TOP5 fiúbandát EVÖR!

Megosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://bunti.blog.hu/api/trackback/id/tr371815997

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Beszélgetés nőnapról 2010.03.08. 12:06:46

Andrással és Zozival beszélgetünk squash után. Ilyenkor mindig leküldünk egy-egy pofa sört, hogy a frissen elégetett kalóriákat pótoljuk és ezzel szinte tökéletesen feleslegessé tegyük az elmúlt órák mozgását.Valahogy szóba kerül, eltűnt-e a nőnap, és ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

avejoe · http://ostobacsajok.blog.hu/2008/04/14/avejoe_szuletese_es_megdicsoulese 2010.03.08. 08:58:44

Amúgy pedig, kedves Hölgyeim, illene végre eldönteni, hogy nőnap legyen a továbbiakban, vagy emancipáció?

A kettő együtt, azazhogy "a tenyerünkön hordozzunk Benneteket" (magyarul elvárt seggnyalás), és közben harcos feminizmus + egyenjogúság (magyarul nektek mindent szabad ), az valahogy visszás...

peti papagáj 2010.03.08. 09:12:53

mit érdemelnek a hóvirágos-kölnis modoros buzgómócsing kollégák?

Steerio 2010.03.08. 09:14:38

@avejoe: tudod, pont ugyanabba a hibába esel a "nőkkel", mint mások a "zsidókkal": nem fognak tudni neked választ adni, mert nincs egy darab szóvivőjük, ami az egy darab közös véleményüket tolmácsolná feléd, hogy akkor mi legyen. Ennek az az oka, hogy nincs egy darab hivatalos véleményük.

Ha megkérdezel egy "harcos feministát", szerintem utálni fogja a nőnapot. Aki hóvirágért visít, azt meg aligha fogja ez érdekelni. Ha egy nőben egyszerre van meg a kettő esetleg, na ott már meg lehet kérdezni, hogy mire gondol azzal kapcsolatban.

Nincs itt tehát semmi visszás, a "nők" is emberekből áll. Igazából bármilyen légből kapott kritérium alapján csoportosíthatnál embereket, felszólíthatnád a barnahajúakat is például, hogy döntsék már el, hogy mit tartanak egy bizonyos kérdésben, mert így nem tudod, hogyan viszonyulj hozzájuk, kollektíve.

Steerio 2010.03.08. 09:17:07

@grimoire: Hát ez egyszerű, csak össze kell szépen fogni:
szleng.blog.hu/2008/11/05/cipozes

Mao elvtárs · http://diamondhostess.hu 2010.03.08. 09:18:14

A no legyen NO, annak minden biologiai termeszetu hozzavalojaval. A tarsadalomban pedig dontse el, hol szeretne helyet foglalni. Az egyenjogusag rendben van, de nem osszetevesztendo az azonossaggal.
A legtobb emancipalt no ott teved, hogy a jogaival elni kivan, a kotelessegeirol pedig lemond, arra hivatkozva, hogy a jogai gyakorlasa kozben elfarad.
Harom megoldas van:
- klasszikus szerep: a no feladata az otthon megteremtese (ehhez viszont nekunk kell ferfinak lenni es megteremteni a biztonsagot)
- szocialista szerep: kereset es otthoni feladatok munkamegosztasa (az onellatasra es csaladfenntartasra keptelen ferfiaknak megfelelo partner)
- koztes szerep: a no elfoglalja magat valami kevesbe idoigenyes munkaval (felallas vagy muveszeti alkototevekenyseg stb.), megvalositja onmagat, de jut eleg energiaja a haztartasra es onmagaval valo torodesre is.
En ez utobbit preferalom.

HgGina 2010.03.08. 09:30:49

Ma sok virágot kérek.
Cserébe csak holnaptól leszek feminista.

Mimas 2010.03.08. 09:44:41

Nő vagyok. Ha a körülöttem élő férfiak nem emlékeztetnének a nőnapra, én bizony simán elfelejteném.
Egyébként a hóvirág nem védett növény?

bereniké 2010.03.08. 09:53:37

Atyaég, akkor szocialista lettem:)

De ez nem jelenti azt, hogy életem párja önállóan képtelen eltartani egy családot. Csak jó dolog (számomra legalább is, meg gondolom a férjemnek is), hogy két normális fizetéssel is rendelkezünk. A gyermeknevelési feladatokat igyekszünk megosztani, bár több hárul rám. Leginkább azért, mert nekem passzol a munkarendem ehhez. De ha nekem van halaszthatatlan dolgom, akkor ő van gyermekkel akár estig is.

A nőnapi ünneplést amúgy nem igénylem.

Németh András 2010.03.08. 09:56:45

a hóvirág védett, de nem a kertedben

köbö még 50 olyan kerti növényt fel lehet sorolni ami a természetes élőhelyein védettnek számít

szóval 10000 HUF/szál akkor ha természetes állományból gyűjtöget az illető

náncsi néni kertjéből még ingyen lopható, ha valaki mindenképp lopni szeretné az ajándékot, de lehet nevelgetni is és akkor még értelme is van

gorillka 2010.03.08. 10:02:07

Jé, nőnap van! :-)
Akkor ezért kaptam tegnap virágot?
Reggel kávéval ébresztem az uramat, elsődlegesen háztartást vezetek, gyereket nevelek (imádom), másodlagosan önmegvalósítok (érdeklődésemnek megfelelően, maradék időmben dolgozom).
Én intézek mindent a családi pénzügyektől a lakásfelújításig.
Virágot nem várok el, de örülök neki...

Aki csak nőnapkor vesz virágot a kedvesének, az ne is vegyen.
Aki meg szereti a párját és érezteti is ezt, az virág nélkül is megkapja a poszt elején felsoroltakat.

R2D2 & C3PO 2010.03.08. 10:05:36

Én speciel tüntetni szeretnék: azonos munkáért igenis azonos bért akarok kapni.

Míg ez nincs így, addig örülnék, ha nem találkoznék ennyire ostoba és szűklátókörű véleményekkel...

gorillka 2010.03.08. 10:09:32

@R2D2 & C3PO: azért kapsz 20-30%-al kevesebbet, mert...
sokat gondolkodtam, de nem tudom miért.
Mint ahogy az üvegplafont sem értem.

Utó Pista 2010.03.08. 10:20:50

Én meg nem fogok tisztelni valaki azért, mert apuka "X" kromoszómát hordozó harcos lovasa hamarabb ért célba. :O)

Ezek is nők. Csak erős gyomrúaknak.

www.animal36.com/

eezandwizz 2010.03.08. 10:22:40

Ez a poszt az ostobaság világrekodjára pályázhatna... Ennyi mindent összekeverni és egy kapal alá vennni -- az a kérdés, hogy ez milyen büntetést érdemel? Vagy a reklámozókra hajtasz, hogy minél több látogató tudj felmutatni?!
Mi köze a Valentin-napnak, a modoroskodóknak és a szocializmus korának (illetve a mai kor) hipokritáinak ahhoz (vannak elegen!), hogy 100 éve a nők választójogáért kellett küzdeni?! Az is tény, hogy a nők ugyanannyi munkáért kevesebb pénzt kapnak, őket hamarabb építik le a munkahelyeken, kisebb valószínűséggel lesznek felső vezetők (még akkor is, ha egyébként mindenben alkalmasabban a posztra, mint az a férfi, akit végül kineveznek), stb. A háztartásban pedig (főleg Magyarországon) szinte kizárólag rájuk hárul minden feladat. Erről azért nem árt "megemlékezni" legalább egy évben egyszer....

mezítlábasfellebbezés 2010.03.08. 10:24:35

Én nem kaptam virágot. Nem is kérek. Amikor gimis voltam ('98-2002), a fiúk kollektív akciója volt (nem felszólításra, vagy osztálypénzből, hanem maguk szervezték meg), hogy virágot adtak a lányoknak. 36os osztálylétszámban 18 fiú volt és 18 lány. Minden fiú kiválasztott magának egy lányt és a nagyszünetben átadta a virágot. Nagyon kedves dolog volt, hogy 14-18 éves kamaszok vörösödő füllel "boldognőnapot-puszipuszi-virágotátnyújt" jelenetre adták a fejüket.

AvgDvl 2010.03.08. 10:25:22

Vagy minden nap nőnap, vagy egyik sem.
Követeljük vissza a Zoltán napot.

orlando 2010.03.08. 10:28:38

En dolgozom + gyereket nevelek, es a ferjem is. Igy van penzunk dogivel, es jol erezzuk magunkat mind otthon mind a munkaban. Ja es a gyerekunk is boldog es kiegyensulyozott, mert amikor otthon vagyunk o az elso, es tenyleg figyelunk ra.

Csak azoknak a noknek valo az csalad plusz gyerek kombinacio, akiknek annyi agyuk van mint egy marek lepkenek, es mashoz nem ertenek. Es ezeknek a noknek a ferjeik halnak meg 40 evesen szivrohamban, mert "agyon dolgozzak magukat a csaladert".

orlando 2010.03.08. 10:35:31

Ja es a temahoz szolva, szerintem a Nonap felesleges.
Akit tisztelnek, azt a mai napon is tisztelik ugy mint a tobbin. Aki meg altalaban pofont kap, az ma is meg fogja kapni.

Amphiprion Ocellaris · http://bohochal.tumblr.com/ 2010.03.08. 10:38:10

@eezandwizz: A poszt minőségére vonatkozó megjegyzésedet elfogadom. Vitatkozni nem kívánok vele, ez is egy vélemény. Ez a "reklámozókra hajtasz" szöveg viszont szépenn felbassza az agyam. A blog valamennyi szerzője szabadidejében, puszta kedvtelésből ír. Örülünk, ha sok látogató van, mert akkor több és sokszínűbb vélemény érkezik. Egy büdös forintot nem keresünk az egésszel, inkább csak költsége van. Ha kapnánk pénzt, mind neked adnánk, hogy írjál jó és nem ostoba posztokat.

@Lukréciamia: :)) A sulis nőnapi virágadás nekem is eszembe jutott, de az tényleg vidám volt, kvázi aranyos.

vikoca65 2010.03.08. 10:56:11

Az apák napja egy világi ünnepnap, Magyarországon június harmadik vasárnapján ünneplik. (Vannak, akik - viccesen - május 19-ét, Ivók napját tartják apák napjának.) A 20. század elején kezdték el megtartani az anyák napja párjaként. Az apaságot és a szülői szerepet ünneplik ilyenkor. Ilyenkor emlékeznek az apákra, nagyapákra és a többi férfi elődre. Az apák napját világszerte számos különböző időpontban ünneplik. Ezen a napon általában ajándékot adnak az apáknak, és ilyenkor a család általában együtt van.

www.wikipedia.org

vincere 2010.03.08. 11:00:43

szerintem is egy kicsit össze lettek keverve a dolgok a posztban.
miért kellett pont Clara Zetkint kiemelni és büntetni, pont őt, aki a nemzetközi nőmozgalom egyik kiemelkedő alakja volt. a száz évvel ezelőtti nemzetközi nőmozgalom olyan dolgokért küzdött, amiket ma evidenciának veszünk, pont azért, mert valaki ezt már megharcolta helyettünk. egyenlő esélyek, választójog, és egyáltalán a szabadság (@Mao elvtárs: kösszépen, de örülök, h. olyan világban élek, ahol én döntöm el, hogyan éljek, és nem más).

@Steer: az immár 100 éves nemzetközi nőnap 1-2 évtized alatt szinte elfelejtődött és a feminista mozgalmak erősödése miatt kelt új életre a 60-as években.

engem különösebben nem izgat a nőnap, főleg hogy az utóbbi években semmi jelét nem is látom. azért régebben mindig örültem, mikor a kollégáktól kaptam virágot :)

de ne keverjük a dolgokat, Clara Zetkint és társait nem hagyom bántani, hogy mára mi lett a nőnapból, annak legkevésbé sem ők az okai.

Kupa Troopa 2010.03.08. 11:23:20

@Amphiprion Ocellaris: Inkább azért adjátok neki a nemlétező bevételt, hogy kiegyenlítődjön a férfi és a nők közötti fizukülönbség...

Kupa Troopa 2010.03.08. 11:32:11

@eezandwizz: A háztartás nagy része azért hárul a nőkre, mert ez a tradíció, de egyébként akár ők is megcsinálhatnák a ház körüli feladatokat, villanyszerelés, csap-, lefolyószerelés, apró barkács dolgok, régen Dacia/Lada/Skoda szerelése...

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.03.08. 11:32:20

Ez is ilyen kommunista zsidó agyrém.
Pár femina kitalálta hogy gatyába akarnak járni, meg bárba. Aztán ezt ráeröltették a tisztességes emberekre is.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2010.03.08. 11:33:21

Megjött az első bevétel a blogból! Este majd elmondom! Addig továbbra is az az álláspont:

NINCS BEVÉTELÜNK!

Hállelujaaaaa.

dimitrij 2010.03.08. 11:51:06

szerencsétlen Zoltánok. :(

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.03.08. 12:19:15

jól van, legyenek a nők bányászok meg feministák, meg amik csak akarnak.. csak akkor nem tudom ki fogja felnevelni a következő generációt.

tessék emberhez méltó munkát adni a férfiaknak, tisztességesen fizessék meg őket, és akkor újra lehetne normális családokról beszélni. nem utolsó sorban eltűnne a munkanélküliség.

dolgozzanak a nők, de ne kényszerből és semmiképpen sem annyit, hogy amiatt ne tudják ellátni évmilliók alatt kialakult szerepüket a családban.

és akkor újra jogos lehetne, hogy a tenyerünkön hordozzuk asszonkáinkat, kinyitjuk előttük az ajtót és a többi és a többi..

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.03.08. 12:20:59

nők, mint többé-kevésbé főállású anyák nélkül nincsenek családok, családok nélkül nincsenek gyerekek, gyerekek nélkül nincs emberi faj. szerintem elég egyszerű a képlet.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.03.08. 12:25:55

sztem amúgy ahogy fejlődik a technológia, úgy lesz egyre kevesebb munkaerőre szükség.. csak az a baj, hogy egy nő, ha nagyon szar a helyzet a munkaerőpiacon, ha nincs kedve/képessége komoly szakmát tanulni és érvényesülni, még mindig elmehet szülni pár gyereket és ezzel akár évtizedeket ki tud bekkelni.

egy férfi maximum felkötheti magát, ha nem kap munkát. ez lenne a női egyenjogúság? nagyon el tetszettek valamit kúrni, kedves Clara.

Szelid sunmalac 2010.03.08. 12:30:48

A hoviragot otthon nevelgetem, a noket tisztelem, a parom szeretem es probalok neki mindennap nonapot csinalni.
Viszont hivatalos nonapot nem vagyok hajlando unnepelni, pont a fentiek miatt. Egyreszt mert en is vallom az egyenjogusagot es ebben a formaban a nonap bizony diszkriminacio, hiszen megkulonboztetjuk oket, masreszt eleve tisztelem oket, tehat ebbol az aspektusbol is hulyeseg.
Kulonben is. Nem fogok valakit unnepelni, csak azert, mert nonek szuletett. Arrol o nem tehet illetve nem is tett erte semmit. Ez egy helyzet, egy allapot. Az anyak napja mar mas, mert akkor olyat tett le az asztalra, ami bizony megerdemli a kituntetett figyelmet. No de kerem, csak azert mert o tortenetesen no, elvarni valamit?!

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.03.08. 12:37:09

azzal, hogy a nők 99%-ából dolgozó, pénzcsináló automatákat csináltak ezek az őrült feministák, kb. ennyit értek el:

-most már tényleg nem lehet egy fizetésből tisztességesen megélni

-értelmes, képzett, fiatal férfiak milliói nem kapnak munkát, irgalmatlan nehéz lett elindulni a karrier-létrán, ugyanis az alacsonyabb fokokon, a belépő-szintű munkakörökben túlnyomó részt nők vannak

-emiatt egy átlag férfi 30-35 éves koráig nem tud olyan egzisztenciát teremteni, amely mellett gyereket vállalhatna - egy nő nem tud eddig várni.. a nők többsége emiatt 10 évvel idősebb férfival van, ezek a gazdasági kényszer szülte kapcsolatok valójában elég betegek, nem csoda, hogy minden második válással végződik.. és akkor meg sem említettem még a millió fiatal férfit, aki örök sebként hordja egész életében magában a traumát, amelyet az okozott, hogy pl. az egyetem alatt megismert barátnője az egyetem után lelépett egy már befutott férfival.. ezernyi példa van erre nap mint nap. meg lehet köszönnni az elmebeteg feministáknak ezt is.

-tönkremennek a családok, minden túlzás nélkül kihal az emberi faj - legalábbis a "civilizáltabb" része..

nőnap? szerintem inkább gyásznap.

Frakk_a_macskák_réme · http://multipedia.hu/page/ajanlo/ 2010.03.08. 12:57:06

@vikoca65:
Tegye fel a kezét az az apa, akinek egyszer is mondta valaki, hogy (legalább) "lófasz a seggedbe apák napja alkalmából".

Nem hiszem hogy sokan lennének. Nőnap, anyák napja, valentín nap, az ember persze megünnepli a szerettei kedvéért, de valahogy visszás a dolog.

Így lesz a férfiakból mocskos hímsoviniszta, ha azt látja néhány évtizeden át, hogy tőle csak elvárnak, és egy kösz se hangzik el - társadalmilag, de akár családi körben sem - akkor könnyen lehet az a benyomása, hogy csak fejőstehénnek tekintik.

Nem csoda, ha ilyenkor tele lesz a töke a nőnapi bazsajgással...

AnnaKarenina 2010.03.08. 13:21:22

Csak nézek, mik nem kerülnek elő. A márc. 8. nőmozgalmi ünnep, apák napjával összevetni felesleges, a férfiak jogaiért, egyenjogúságáért nem annyira kellett küzdeni. Mára a nők ENSZ -világnapja.

AnnaKarenina 2010.03.08. 13:23:57

Azt a kis virágot, meg l.sz. ne sajnáljátok a szeretteitektől.

avejoe · http://ostobacsajok.blog.hu/2008/04/14/avejoe_szuletese_es_megdicsoulese 2010.03.08. 13:33:28

Meg vagyok lepve.

Arra számítottam, hogy a szándékosan provokatív felütésre lehordások tömkelege fog jönni :)
A végén még megdől egy dilemmám: Nem csak én vagyok helikopter.

Frakk_a_macskák_réme · http://multipedia.hu/page/ajanlo/ 2010.03.08. 13:38:33

@AnnaKarenina:

azért, mert nem divatos téma, igenis érdemes lenne szóba hozni. (nem megyek bele, de ha csak a magasabb halandóságra, a szociális ellátások megoszlására, a családjogi bíróságok részrehajlására, a férfiakat nagyobb arányban érintő válságtényezőkre gondolsz, láthatod a különbségeket)

Az meg felháborító, hogy megpróbálod sóherságnak beállítani, ha az embernek magával a mesterségesen megcsinált ünneppel van baja.

A családtagjaimat ugyebár nem feminista ünnepeken is meg tudom lepni egy szál rózsával, a kedvenc desszertjével, vagy egy romantikus hétvége megszervezésével.

Az "apák napja téma" pedig úgy jött elő hogy egy hozzászóló arra utalt, hogy jár a hölgyeknek a felköszöntés, mivel ugye a férfiaknak meg ott van az apák napja.

Na erre írtam valami olyasmit, hogy jelentkezzen aki felköszöntötte már az apját ezen neves ünnepen, vagy egy hátbaverést kapott a gyermekétől.

Tudom, nekünk kuss van, ha valami mégsem tetszik és szót emelünk, akkor bunkó, sóher, soviniszta vagy szűklűtókörű bagázs leszünk.

Na ezért nagyon visszás a nőnap...

A feministák ünnepeljék egymást, majd akkor kapnak tőlem virágot, ha nekem életük folyamán legalább egy sört fizetnek azért, mert férfi vagyok, vagy apa.

AnnaKarenina 2010.03.08. 13:42:37

@Bukowszky: Ebből sem az lett, aminek szánták, de hogy így lett, az történelmi tény, nem vitatható. Mert azért abból indult el, hogy a nő nem volt ember, csak a családjától, vagy a férjétől függött. Nem volt választójoga. Na most azt senki ne vitassa el egy nőtől, hogy ha tehetsége, kedve van hozzá, tanulhasson, politizálhasson, stb. Kb. 100 év már túlhaladt ezen. A női munkaerőre meg szükség volt, kezdődött főleg az I., és folytatódott a II. világháborúban. A háború után is szükség volt rá, K-Európában különösen, mert főleg mennyiségben kellett növekedni a gazdaságnak.
Kevéssé hiszem, hogy nőkkel töltenek be állásokat, akik elmennek szülni, meg a gyerekükkel otthon maradnak, ha betegek, ha mégis, akkor azt az alacsonyabb bér indokolja, ami azt jelenti, hogy még mindig lenne mit küzdeni a nők jogaiért.

AnnaKarenina 2010.03.08. 13:45:01

@Frakk_a_macskák_réme: Nem ezt írtam, sóherságot se írtam. csak azt, hogy a férfiaknak eleve megvoltak azok a jogaik, amikért a nőknek meg kellett küzdeniük.
A virág meg magánügy, inkább csak kérés volt részemről, nem gondoltam, hogy indulatot fog kiváltani.

Frakk_a_macskák_réme · http://multipedia.hu/page/ajanlo/ 2010.03.08. 13:53:18

@AnnaKarenina: "sóherságot se írtam"
előtte: "Azt a kis virágot ... ne sajnáljátok a szeretteitektől" vajon mire utalhattál? Ez az a tipikus női érdekérvényesítési taktika, ami olyan jól bevált ezidáig, de most már a többség allergiás rá. (levezetve: ha nem teszed EZT, akkor szar alak vagy) Nincs ebben indulat, csak ezeket már túlhaladta a világ. Nincs szükségetek taktikázásra, ha valamit szeretnétek, szerezzétek meg, vagy kérjetek szépen, ennyi.

A "női választójog", mint a feminista transzparensek vezérszava, már vagy 50 éve is elavult téma volt, sehol nincsenek a politikában a nők hátrányosan megkülönböztetve. (egyébként a 100 éves példádnál ajánlom figyelmedbe a svájci alkotmány változásait)

babraba 2010.03.08. 13:57:57

@Frakk_a_macskák_réme: ejjj, de irigyek vagyunk kedves férfiak...
1, ne szánalmaskodjunk ennyire a "szervezett ünnepen"... most az tegye fel a kezét, aki egy évben legalább egyszer vesz a nőjének csak úgy virágot /nem bocsikérés, és nem szülinap!!!/... jaa, hogy senki??? És ne tessék hazudni, hogy én igen, mert akkor a kolléganők közül (gyors felmérés, mai, 27 nő) legalább egy mondta volna, hogy ő kap.. De nem kap! viszont, cserébe minden rohadt napon főz apunak/gyereknek/kutyának, pedig ő is ledolgozza a napi nyolc óráját!!!!
2, tudod mit? akkor ne vegyél virágot neki, hanem főzd meg Te a vacsit! akkor nem vagy olcsójános sem, és az asszony is érzi, hogy tényleg számít... Vagy inkább főzz Te minden másnap, és akkor tényleg nem kell egy kurva szál virágot sem venni.. Igaz, neked sem jár elsimerés, mert így 50-50% (legalább a konyhai) munka... (a takarítás, vásárlás, teregétésről már ne is beszéljünk...)

jaa, de tudom, tudom, leginkább a férfiak vannak elnyomva, ők keresnek ugyanazért a munkáért kevesebbet, őket basztatják a gyerekkel stb...

(elnézést, nem a nőnapot akarom ünnepelni, nem érdekel, de a férfipicsogást rühellem! jajaja, kell vennem egy szál virágot, undorítóóóóó)

blacklord 2010.03.08. 14:00:27

Én is úgy volnék ezzel, hogy ha majd lesz férfinap is, akkor lehet róla szó. Vagyok sokszor kedves a párommal amúgy is, nincs szükségem centralizált vezényszóra ehhez.

jó lujza 2010.03.08. 14:16:51

A nőnap annyira kínos, hogy ezúton kérek elnézést miatta a férfiaktól. Szerintem nőknek, férfiaknak egyaránt megalázó, a kényszeredettség-kényszerítettség miatt, és tényleg vannak a munkahelyi seggfejek, akik még tesznek rá egy lapáttal, hogy más normális férfiak (és nők) még kellemetlenebbül érezzék magukat. UGYANIS azoknak a férfiaknak akik elfogadják és becsülik AZOKAT a nőket akik ezt megérdemlik, bőven van alkalmuk ezt bizonyítani, mint ahogy nap mint nap meg is teszik. Ezeknek a férfiaknak szívesen mondaná azt az ember, hogy köszönöm, bár ők többnyire elfelejtik a nőnapot. :-)

babraba 2010.03.08. 14:23:36

@jó lujza: ezzel viszont teljesen egyetértek... :)

Frakk_a_macskák_réme · http://multipedia.hu/page/ajanlo/ 2010.03.08. 14:23:57

@babraba:

Nahát, nahát. Ha nem csinálsz "így", akkor (idézlek) szánalmas, olcsójános, picsogó vagy - pont erről beszéltem. (kösz a szemléltetést) Nem vagy a múlt században... A személyeskedésed ma már egyszerűen nevetséges. Idejétmúlt.

babraba 2010.03.08. 14:33:15

@Frakk_a_macskák_réme: Te viszont továbbra is csak hisztériázol... nahhh, ilyen pasitól nem kell a növény, a figyelmesség, a főzés! igaz a pasi sem.. (ha már személyeskedünk...)

babraba 2010.03.08. 14:38:32

@Frakk_a_macskák_réme: még egy apró kis dolog: "A feministák ünnepeljék egymást, majd akkor kapnak tőlem virágot, ha nekem életük folyamán legalább egy sört fizetnek azért, mert férfi vagyok, vagy apa." és ha kitolsz a seggeden egy gyerekfejet meg a többit, majd ünnepellek, mint apa!

Frakk_a_macskák_réme · http://multipedia.hu/page/ajanlo/ 2010.03.08. 14:43:05

Az utódok azok dolga és lehetősége, akiknek punci nőtt a lábuk közé. (elemi biológia) Nőstények tehát: Embernők, tehenek, űnők, tyúkok, stb.

Én viszont szartam tegnap egy kiadósat. Az számít?

AnnaKarenina 2010.03.08. 16:24:29

@Frakk_a_macskák_réme: Azt írtam, hogy nem VOLT választójoguk. A Svájc meg azért érdekes valóban, mert, ha jól emlékszem, csak a 70-es évek elején lett a nőknek választójoga.
A nőnap (mint ENSZ-világnap) meg azért fontos, mert bőven van a világnak olyan tája, ahol a nők semmit sem számítanak, sőt sok szörnyűséget megtehetnek velük.
Egyébként most olvastam az Indexen egy magyar felmérésről, ahol a nők kb. 30 %-a is szívesebben választaná az otthonmaradást a munka helyett. Ez azt is jelenti, hogy kb 70 % viszont jónak tartja viszonylagos, vagy tényleges függetlenségét. Ugyanakkor a magyar férfiak 40 %-a mondja, hogy a nőnek otthon a helye.

Frakk_a_macskák_réme · http://multipedia.hu/page/ajanlo/ 2010.03.08. 16:46:36

@AnnaKarenina:
Az afrikai falvakban elég keveset profitálnak a nőnap létéből. Ahol ünneplik, ott letjogosultságát vesztette, ahol meg indokolt lenne, ott meg kb letojják. Ennyi erővel ünnepelhetnénk a zsidókat, és a négereket is kvázi-kötelező jelleggel, hasonlóan mókás lenne.

Másrészt meg kell jegyeznem - bár ez messzire vezet - hogy az a megállapításod, hogy: " bőven van a világnak olyan tája, ahol a nők semmit sem számítanak, sőt sok szörnyűséget megtehetnek velük" egyszerűen a bulvármédiába illő csúsztatás, de legalábbis vitatható.

Van persze a világnak olyan tája, ahol az EMBEREKKEL büntetlenül megtehetnek sokmindent - így a nőkkel is - de olyan tája tudomásom szerint elég kevés (nincs), ahol semmiféle társadalmi gátja ne lenne a nők elleni erőszaknak, míg a férfiakkal szemben van ilyen kontroll.

Sőt - bár ez is messzire vezet - hogy pl. ne menjünk messzire, európai szemmel a nők elleni erőszak elítélendő, míg a férfiak elleni erőszak elfogadott. (tehát egy nőt megütni egy átlag férfi nem is igen tud a belenevelt gát miatt, másik irányban nincs ilyen gát)

Na de ez már nagyon nem a blog.hu-ra való, csak úgy eszembe jutott...

AnnaKarenina 2010.03.08. 17:07:14

@Frakk_a_macskák_réme:
Írj, kérlek az ENSZ-nek, töröljék a világnapokat.
A másik felvetésedre: gondolj az arab nőkre, akiket az iszlám törvények szerint bizonyos esetekben férfi családtagjaiknak tulajdonképpen kötelező megölniük, vagy az Afrikában kislányként megcsonkítottakra. Szóval azért vannak speciális női esetek, a többivel egyetértek, már ami az emberek ellen elkövetett szörnyűségekre vonatkozik.

Frakk_a_macskák_réme · http://multipedia.hu/page/ajanlo/ 2010.03.08. 17:16:51

Miért írnék az ENSZ-nek? Ugyan már. Legyen világnapja a nőknek, van a pandáknak, a gyereknek, a melegeknek és a maszturbációnak is. Ezzel egyáltalán semmi gondom nincs.

Problémám egyedül azzal van, hogy sokan kényszert csinálnak belőle, és szar alaknak próbálják beállítani, azt, aki nem a tömeggel megy, és hülyeségnek tartja.

Visszatérve az arab nőkre: teljesen véletlenül nemrégiben beszélgettem egy oda férjhez ment magyar származású hölggyel, aki elmondta, hogy ez amit itt hallasz, egyszerű parasztvakítás: rengeteg tiszteletet kap, olyan jogai vannak, amit itt el sem tudsz képzelni (tehát őt munkára nem kényszeríthetik, a férje köteles őt eltartani, de ha mégis dolgozik, akkor azt soha nem kell a közös kiadásokra fordítania, azzal maga rendelkezik) stb.

Afrikai országokban megcsonkított leánygyermekekről nagyon nem tudok mit mondani,ez tényleg szörnyű, de ne felejtsd el, ugyanitt levágják a fiúgyermekek egyik kezét, hogy ne harcolhassanak, vagy elviszik őket nyolc évesen "gyermekkatonának" és belehajtják a zárótűzbe, vagy az aknamezőre meghalni. (plusz persze a férfiakon is kötelező jelleggel elvégzik a körülmetélést, és a "megcsonkítást" gyakran egybemossák a körülmetéléssel a lányoknál is).

Szóval ez nem ilyen egyszerű, na.

babraba 2010.03.08. 18:38:23

@Frakk_a_macskák_réme: sajnos részben igazat kell adjak neked, minek rákényszeríteni vkire vmit, amit nem akar... DE:
1, a nők napja nem rólad szól! a csajodról, aki, ha ma viszel egy szál vmit, vagy csokit, vagy vacsit csinálsz (jó esetben) egy óriás cigi+szex kombóban fog részesíteni (tudom, ez jó kapcsolatban mindennapos de ilyenkor, tuti jobban odafigyel! - nálunk így van :D). Szóljon erről, ne a százmillió idegen nőről! Ez is lehet az "olyan napok" közül egy, miért pont ez ne???
2, a körülmetélés a ffiaknál nem egészen ugyanaz, mint a nőknél, azt hiszem, ezt Te is belátod... (az, hogy ffi hamarabb megy el, mert körülmetélték, az nem paralell azzal, hogy sohasem leszel képes élvezni a szexet)
3, az arab női ismerősödnek szerencséje volt, jó helyre ment férjhez! Nem minden arab állam és férfi normális, azt hiszem, erről nem kell mesélnem, a Google a barátod!
4, és igen, bármilyen nemű ember ellen elkövetett erőszak szörnyű, és nem csak a nőkre kellene felhívni így a figyelmet, és nem is csak rájuk hívják fel... a wikipédiában megtalálhatod a világnapok listáját! (fókavadászat, apartheid áldozatai, az erőszak gyermekáldozatainak világnapja - június negyedike)Amiért a nőnapból felhajtás lett a kereskedelmi következményei. Megfut a virágárusnak és a csokiboltosnak! Ha ez bassza a csőrödet, megértem, de akkor ne virág csoki, főzz vacsit! vagy a kötelező energiabefektetési elvárás zavar? Akkor viszont minek a kapcsolat? Úgyis belefektetsz, akkor miért zavar, ha van egy nap, amikor kicsit elvárt? Így legalább kevésbé fordul elő, hogy hazaérsz gigacsokorral, kanosan, a kedvesnek meg pont akkor volt szar napja! Persze, előfordulhat, de mivel "készülsz rá", így hangulatba hozod magad! (Vagy nem?)

babraba 2010.03.08. 18:40:07

@Frakk_a_macskák_réme: jaa, és a kaksi nem számít! (kérdezd erről anyudat, ő már mindkettőben otthon van! :D)

Frakk_a_macskák_réme · http://multipedia.hu/page/ajanlo/ 2010.03.08. 20:05:55

@babraba:
"1, a nők napja nem rólad szól! a csajodról": Tévedés, ez a virágárusokról és a feminizmusról szól. Egyikben sem vagyok érdekelt....
2. Összekevered a körülmetélést a csikló kivágásával, nem szégyen utánaolvasni.
3. A hölgy, akiről szó van, saját elmondása szerint NEM ment jó helyre férjhez, tökátlagos helyen van, alsó középosztálybeli férjjel. Ez mellé. Ne hivatkozz a google-re, amíg blikkből tájékozódsz ;) (nem mintha a google hitelesebb lenne, a lószar nem lesz ízesebb a sokmilliárd légy egybehangzó véleményétől)
4. Szerencsére nincs szükségem tanácsra e tekintetben, kösz, megvagyunk :) be is baszna, ha csak a konzumidiótáknak közelező és a pirosbetűs ünnepeken mutatnánk egymás felé szeretet.

(miért nem tud egy bizonyos ember(preferáltan: hölgy)típus személyeskedés nélkül véleményt ütköztetni? El kell gondolkozzak rajta, hogy ez vajon tanult modorosság(modortalanság) vagy velük született sajátosság. Szerintetek?)

Kedves Barbara, szerintem ne erőltessük a dolgot tovább... mindkettőnk számára megalázó lenne, ha tovább kéne magyaráznom, amit leírtam. ;)

tz1 2010.05.01. 19:07:33

A nőnap kell! Jól benyalom magam vele valakihez. ;)
süti beállítások módosítása