Feltehetőleg kuriózumnak szánták a Budapest-Bamako szervezői, hogy a 2011-es "fapados Dakaron" elindul a világ legkisebb embere, a 65 centiméteres Pityu, aki civil foglalkozását tekintve állítólag "késdobáló és jégtánc művész". A mélynövésű Colin McRae aztán nem sokkal a rajt előtt majdnem bebukta a sivatagi kalandot, amikor promófilmje forgatásán ittasan karambolozott. A jogosítványa ugrott, a Bamako nem, mert navigátorként végül nekivághatott Afrikának. Így legalább megszabadult az "iszik vagy vezet" dilemmától és Rejtő Jenő hőseit lepipálva piálhat, dorbézolhat, kötekedhet és cowboyoskodhat, ahogy azt a róla készült video is mutatja. Nem kenyerünk a spoilerezés, ezért trailerként legyen elég annyi, hogy Pityu emberkedős produkciója örökre elhomályosítja a szellentő-káromkodó szépségkirálynők emlékét. (A teljes video a képre kattintva tekinthető meg.)

HOGYAN BÜNTETNÉTEK A STUKKERRAL HADONÁSZÓ PITYUT?

Mi beérnénk azzal, ha valaki úgy picsán rúgná, hogy elszáll Bamakóig.

 A film végén szerintetek mi történik?

Megosztás

Akik már régóta követik az egykori óbudai polgármester és a Sziget "se veled, se nélküled" kapcsolatát, azok Tarlós István főpolgármesterré választása óta várták a csiki-csuki állapotot bemutató szappanopera újabb évadát. Nem is kell csalatkozniuk, mert itt a folytatás. Az előzeteseből ítélve izgalmas epizódok következnek...

Megosztás

Otthonszülés kettő

Címkék: család egészség társadalom

2010.10.06. 10:01

Ismét aktuális téma, Geréb Ágnest és három társát éjjel őrizetbe vették, mert újra kellett éleszteni egy újszülöttet az ilyenolyan születés házánál. Ami nem is otthonszülés ugye, de félrevezetni nem akarok: otthon szülnek, de van egy felkészítő intézmény, ahol Geréb Ágnes az ő tevékenysége iránt érdeklődők részére a relkészítő tanfolyamokat gyakorolja... Azt nem tudom, hogy a nevét miért lehet kiírni (az Index az őrizetbevételről szóló beszámolóban megtette), de talán azért, mert a sok nem helyén való esetével közszereplővé tette magát. Vagy ha nem, akkor én most azzá teszem.

Megosztás

A katasztrófák természetüktől fogva is épp elég borsot törnek az orrunk alá, de ilyenkor még az is tetézi a helyzetet, hogy az átlagost jelentősen meghaladó mértékben burjánzanak a groteszk emberi magatartásminták. Az alábbira Zoltán nevű olvasónk hívta fel a figyelmünket:

"Épp néztem az Aktívot, amikor is megmutatták a szavazás aznapi eredményét. A kérdés az volt, hogy felhívta-e már a Nemzeti Segélyvonalat, és a végeredmény 92% "IGEN", 8% "NEM" lett. Az Aktívban egy ilyen SMS 250 Ft-ba kerül. A Nemzeti Segélyvonal felhívása szintén 250 Ft-ba kerül. Szerintetek mit érdemel az a pár száz gyökér, aki ahelyett, hogy segítene másokon, ugyanannyi pénzért, abban leli örömét, hogy világgá kürtöli, ő márpedig nem segített senkin, és büszke rá."

Megosztás

Nem szeretnék benevezni a nagy nemzeti kémiaversenybe, mert az adott helyzetben az empirikus megközelítés sokkal kézenfekvőbb:

 • Bármilyen anyag ÁRTALMAS, amiből hirtelen egymillió köbméter zúdul lakott településekre.
 • Ha egy iszapfolyam több embert elsodor, négyen pedig belefulladnak, akkor az ÁRTALMAS.
 • Ha egy anyagtól 113-an égési sérüléseket szenvednek (ketten életveszélyeset, hatan súlyosat), akkor az ÁRTALMAS.
 • Amit vegyvédelmi ruhában kell feltakarítani, arról joggal feltételezhetjük, hogy ÁRTALMAS.
 • Ha egy vegyület kipusztíthatja egy folyó teljes élővilágát, akkor az ÁRTALMAS.
Megosztás

Futni mindenhol lehet, pont ez az egyik legjobb benne. Legyen szó a sivatagról, a Mont Blanc környékéről vagy éppen a Dunapartról. Budapesten a futás talán legnépszerűbb helyszíne a Margitsziget, végül is van ott egy futópálya vagy mi.

Vannak azonban olyanok, akik szerint egészen más célokat szolgál a körbefutó rekortán és pont elfér rajta egy babakocsi vagy éppen a bringó-hintó, és milyen jó, mert nem is (annyira) görönygyös, meg hát kellemesen esik rajta a séta is. Kicsit persze zavaró, hogy futkározó idióták kerülgetik a turbékoló párocskákat, de hát olyan jó puha ott a talaj.

Akik (rendszeresen) futnak (főleg akik szaladni szeretnek), tudják, hogy mennyire zavaró ha az egyenes vonalú egyenletes mozgást azért kell megszakítani és kiesni a végre pont elkapott jó ritmusból, mert valaki nem hajlandó félreállni az útból.

Megosztás

Máté Péter feltehetően meg se izzadt azalatt az egy perc alatt, amit tegnap a rendes játékidő hosszabbításában a pályán töltött; játékának köszönhetően a Debrecennek mégis jó esélye van, hogy megnyerje az EL (avagy Eszméletlen Lúzerség) 2010/2011-es idényét. Könnyen elképzelhető ugyanis, hogy az UEFA kizárja a magyar csapatot az EL főtáblájáról, mivel Mátét egy adminisztrációs hibából kifolyólag nem nevezték a selejtezőre, mégis becserélték. A játékos jogosulatlan szerepeltetése így annulálhatja azt a 180 percet, ami alatt a Debrecen simán kiverte a Liteksz Lovecs együttesét az Európa Liga selejtezőjéből.

Megosztás

Újra valóságshow. Nem mintha az elmúlt 5-6 év tehetségkutatói, táncos műsorai és celebfőzőcskéi nem azok lennének, de a klasszikus bezárós műfaj nagyon régen pihen. A sokáig közel azonos nézettségű két nagy kereskedelmi tévécsatorna egymást előzgette évekig. 30-35%-okra gondoljatok még 2003-ban. Most viszont jó rég óta úgy áll a helyzet, hogy az RTL 25-35% között kaszál, a TV2 meg rendre 17-25, de már rég megvolt néhányszor a ping-pongból ismert "köztetííííz". A TV2 éppen most látszik erősíteni, és az utóbbi időben párszor beérték a vetélytárst, de úgy kellene nekik egy nagy húzás, mint egy falat kenyér. A látszólagos helyreállásra aki már pezsgőt bont, az nem veszi figyelembe, hogy még mindig szaporodnak a tematikus csatornák, és NYÁR VAN, amikor a génjeink a tévé elől kirángatnak sokunkat a szabad levegőre (tévézni:)).

Megosztás

Álljon itt néhány jelenség, ami miatt úgy gondolhatjuk, hogy a Sziget nem tetszetős:

 
 • Mit érdemel a közeli kerületekben tapasztalható zajszennyezés?
 • Mit érdemel a tömeg a közeli hipermarketben?
 • Mit érdemelnek a hipermarket parkolójában tarháló punkok?
 • Mit érdemel, aki azt hiszi, hogy a bevásárlókocsit a behelyezett 100 forintért tulajdonképpen megvette és cserébe a Szigetre szállítmányozhatja vele minden hacukáját?
 • Mit érdemel a tömeg a HÉV-en?
 • Mit érdemelnek a HÉV megállótól a bejáratig hiénaként sorakozó jegyüzérek?
 • Mit érdemel a szigetjegy árazója?
 • Mit érdemel, aki ingyen kap szigetjegyet, de jópénzért árulja?
 • Mit érdemel a szőrt becsípő karszalag?
Megosztás

Mit érdemelnek a koncerttahók?

Címkék: szabadidő

2010.08.12. 07:40

Mai vádlottaink, a koncerttahók az anyatejjel szívták magukba, hogy miként zúzzák szét mások zenei élményét. Legtöbben az ingyenes koncertek keltetőgépeiben fogannak, de a már kifejlett egyedek is az ilyen események alkalmával mutatják meg magukat teljes pompájukban. Ebből is következik, hogy az adott rendezvényen jelenlévő koncerttahók számossága a jegy árával fordítottan arányos. Legjelentősebb fesztiváljuk és szakmai konferenciájuk a Kapcsolat koncert, ahol elleshetik egymástól az új trendeket, innovatív suttyóságokat. Empirikus vizsgálataink alapján jelenleg ez a módi koncerttahóéknál:

Megosztás
süti beállítások módosítása