TÉVHIT, hogy nem örülünk a vendégposztoknak! Íme egy újabb, ezúttal misbelief tolmácsolásában:

Mindenekelőtt hálásan köszönöm a Bünti Blog üzemeltetőinek, hogy teret engednek dühöm levezetésének - úgy gondolom, hogy blogom szigorúan kötött kereteibe nehezen lenne beilleszthető a szóban forgó téma.

Brit tudósok szerint már az őskorban megjelentek a mai szórólapok elődei: egy közelmúltbeli ásatás leletei alapján szinte biztosra vehető, hogy tolakodó, vastag bicepszű ősemberek kőtáblára vésett hirdetéseket osztogattak a barlangok szűk kijáratánál. Az egyik legősibb „marketing tool”-ról van tehát szó, és a szórólap a mai napig mit sem vesztett népszerűségéből. Mármint a hirdetők körében!

Statisztikák hiányában nem merném kijelenteni, hogy a szórólap-osztogatás üzletileg teljesen értelmetlen, de az mindenesetre biztos, hogy az emberek 99%-át ezek a hirdetések mérhetetlenül irritálják. Vannak persze fokozatok. A postaládába bedobott szórólappal még talán együtt lehet élni. A mozgólépcső tetején vagy a járda közepén kezüket polipcsápként használó, szórólapot tukmáló diákmunkásokat megfelelő rutinnal ki lehet kerülni (tényleg, ismeri valaki azokat az üzleteket, ahol 15 éve CSŐDELJÁRÁS van?). Nade miként tudjuk elkerülni, hogy leparkolt gépkocsink ablaktörlőlapátja alá szórólapot helyezzen/helyeztessen el egy élelmes kisvállalkozó?!

Kezdjük ott, hogy hogy jön bárki is ahhoz, hogy hozzáérjen az ablaktörlőnkhöz? És vajon tudja-e a szórólapozó szakma, hogy milyen bosszúságsorozat adódhat pofátlan tevékenységéből? Az elmúlt hetek változékony, csapadékos időjárása a hirdetőket egyáltalán nem zavarta. Ők ugyanis nem gondolják végig, hogy a száraz, de borús időben elhelyezett hirdetéseiket a közelgő eső szarrá fogja áztatni. A több órára magukra hagyott autókhoz visszatérő tulajokat ilyenkor már csak egy szélvédőre tapadt trutymó fogadja, vagy ha közben ismét kisütött a nap, akkor egy üvegre rászáradt, azzal egyesült képződmény!

Nos szokták hangoztatni, hogy a negatív reklám is reklám, de ez egy... TÉVHIT! Amellett, hogy a trutymóról sokszor nem is állapítható meg a hirdető személye, nincs az az isten, hogy én igénybe vegyem egy nekem bosszúságot okozó vállalkozás szolgáltatásait! Köszöntem a lehetőséget.

HOGYAN BÜNTESSÜK AZT,
AKI SZÓRÓLAPPAL TAPÉTÁZZA A SZÉLVÉDŐNKET?

Az ő ablaktörlőlapátja alá olyan 20-25 kg tömegű kőtáblákat tegyenek, amelyekre potencianövelő szerek és szexuális segédeszközök reklámját vésték!

Szórólapon is küldhetitek a Bünti javaslatokat...

Vendégposzt: misbelief

Megosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://bunti.blog.hu/api/trackback/id/tr291937860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BuDdHa 2010.04.21. 12:04:46

opera alatt olvashatatlan a poszt(minden sor második fele elcsúszik)

Pepe83 (törölt) 2010.04.21. 12:25:38

Kezeljék a szórólapot szemétként és a hirdetőnek minden egyes fecni után számlázzanak ki 1000 forint hulladékkezelési díjat :)))))

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.04.21. 12:53:48

Legálisan el lehessen őt ütni, mikor a szórólapokat osztogatja.

eloszto · http://eloszto.hu 2010.04.21. 13:12:03

Nem kell vásárolni náluk, az épp megfelelő bünti.

portis · http://www.online-szallas.com 2010.04.21. 14:06:57

A szórólapozás az egyik legjobban teljesítő hirdetési forma.
Vannak esetek amikor más nem is nagyon alkalmazható.
Igy aztán evvel együtt kell élnünk.

lobaszopiatej 2010.04.21. 14:11:10

+ fontos szempont , csodalkozom h kimaradt: TOLVAJOK, BETOROK celpontjava teszik a kocsit/lakast ami megtelik szorolappal !

1ebkent ami a marketingeseknek jopofa eszkoz, az nekunk bizony SZEMET !!

Ha pedig messze a kuka, munkat ad eltakaritani.

Alex3000 2010.04.21. 14:20:42

Sosem olvasom el az ilyen cetliket. Amúgy meg a postaládába dobott hirdetést is büntetném, tököm tele vele.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.04.21. 14:20:54

Az esetben, amikor a postaládára direkt ki van írva, hogy szórólapot ne dobjanak bele, és a kedves szórólapozó mégis teletömi, javasolt lenne egy szívlapáttal történő arcon suhintás.

Vorg a Halhatatlan Báró 2010.04.21. 14:23:12

Mennyi fát kivágnak a sok szemét miatt!

A szomszédot is bírom, kiveszem a szórólapot, persze megy a kukába, erre megyek le pár perc múlva és érdekes módon van benne egy új. Nahát!

degi2004 2010.04.21. 14:23:20

gyenge, nagyon gyenge - 1es leulhecc

ha nem kell szorolap, hajtsd fel az ablaktorlot, vagy vedd le :D
vgy add el az autodat - es a szamitogepedet is - akkor vegre vilagbeke lesz !!!

Bambano 2010.04.21. 14:24:07

szerintem golyót neki.
de a kivitelezhető megoldás az lenne, hogy elviszed az autót egy rendes kézimosóba, lemosatod, kérsz a szórólapon reklámozott cég adataival egy számlát és elküldöd, hogy utalják át.
ezt kellene törvénybe foglalni.

a szórólapozás korrekt formája, hogy kitesznek dedikált tárolókat a lépcsőházba, azt megtömi a szórólapos reklámmal és akit érdekel, az vesz belőle. a maradékot meg áthelyezik a mellette álló papírkonténerbe.

amatőr 2010.04.21. 14:24:22

Egyszer a belvárosban, a Vigyázó Ferenc utcában egy közeli bolt vagy 10 szórólapját találtam az ablaktörlők alatt egyenletesen elosztva egy késő estébe nyúló munka után. Mivel este volt, az a kis idő már nem számított, összeszedtem minden szólólapot az utcában, egycentis fecnikké tépkedtem. A bolt ajtaján levélszekrény helyett csak levélbedobó nyílás volt, amihez a rácson keresztül is remekül hozzá lehetett férni...

Megics 2010.04.21. 14:27:04

@BuDdHa: Ne izgasd magad, nem vesztettél semmit.

pillantás · http://www.eloszto.hu/ 2010.04.21. 14:28:00

Mindig elszoktam kérni a szórólapokat azoktól akik osszák.

Manyizga (törölt) 2010.04.21. 14:32:25

A szórólapozó vajon milyen jogon mer hozzányúlni az ablaktörlőhöz? És ha agyonüti az áram, mert az van benne, akkor még én vagyok a hibás...

Egyébként olvasás nélkül, azonnal a helyszínen eldobom.

Flúgatlan 2010.04.21. 14:33:50

Csatlakozom a posztíróhoz: én is direkt megjegyzem az ilyen hirdetőket: na ezekhez nem megyek be.

De ezen felül komolyan megbüntetném az így hirdetőket szemetelésért és a közlekedés biztonságának veszélyeztetéséért. Jártam már úgy, hogy a jobb oldali ablaktörlő alá tettek valamit, este elindultam, aztán amikor felgyorsítottam, a menetszél kitépte a lapot és az hirtelen keresztbe átsuhant a szélvédő előtt. Nyugis ember vagyok, így csak a pulzusom ugrott meg, félre nem rántottam a kormányt. De lehet ebből baleset.

Az autó szélvédője nem hirdetési felület. Annak tisztán tartása közlekedésbiztonsági kérdés is. Még ha kicsit erőltetett is: ezt is a nyakukba varrnám az így hirdetőknek.

Kupa Troopa 2010.04.21. 14:38:03

A szórólap=szemét. Hogy valaki ahhoz, hogy összeszemetelje az autómat?! Ez olyan, mint vendégségben a földre hamuzni, vagy a rágó papírját eldobni.
A közterületeseknek kellene büntetni az ilyeneket...

daniferi 2010.04.21. 14:40:56

Azért is külön szarjanak sünt ezek a parasztok, amikor olyan fajta szórólapot tesznek be az ablaktörlő alá, amit ha ki is veszek, a nyoma ottmarad a gumin. Utána nagyon jó, hogy eső esetén pont szemmagasságban húz két csíkot az új ablaktörlőm.

csintapala (törölt) 2010.04.21. 14:43:16

Én is utálom ezeket, pláne hogy nekem pl nem lehet felemelni az ablaktörlőt alap helyzetben, mert a motorháztető felső éle takarja. Tehát amikor a hirdetés tűzdelő rutinból megpróbálja megemelni, akkor gondolom jól nekinyomja a kart a motorháztető élének.

Rejtélyes 2010.04.21. 14:57:17

Én (ha lesz autóm) ugyanazt a szöveget fogom kiírni, ami a buszmegállókon van:

"Ha ön hirdetést helyez el az autómon, azzal automatikusan kibérli az autómat a hirdetésre, és x ezer forint + ÁFA hirdetési díj fizetésére kötelezhetem, valamint a rendes takarítással együtt a hirdetés bármikor eltávolíthatom"

X = aktuálisan pénztárcámból hiányzó pénzösszeg+átlagos takarítási díj :D

pavor nocturnus 2010.04.21. 14:58:27

A szórólap önmagában hasznos jelenség, mindig elveszem attól a szerencsétlentől, aki az utcán, vagy aluljáróban állva tuszkolja felém, s rápillantok a tartalmára... Persze 90%-ban számomra haszontalan információt tartalmaz, de pl. a hétvégére vonatkozóan egy ingyenes golfozási lehetőségről szórólap révén szereztem információt, enélkül nem lett volna róla tudomásom... Tehát nem szemét... Az ellenben, aki a kocsi szélvédőjére pakolja, nos az már valóban szemét...

Escobar888 2010.04.21. 15:00:54

Engem is nagyon régen zavar már, hogy rendszeresen tele szemetelik az autómat a szórólapokkal.
Gyakorlatilag ez mechanikus spam.
Nem kérek belőle. Jó lenne erre valami tiltó rendelet, hogy a kéretlen reklámokat ne tehessék az autóra.

csintapala (törölt) 2010.04.21. 15:09:40

@pavor nocturnus: "A szórólap önmagában hasznos jelenség... Persze 90%-ban számomra haszontalan információt tartalmaz... Tehát nem szemét..."

Ezt gondolt át mégegyszer.

Pepe83 (törölt) 2010.04.21. 15:13:58

@pavor nocturnus:

A szórólapozás nagyon nem hatékony reklámozási forma, csak mivel annyira olcsó (papír+nyomdafesték+pár ezres annak a baleknak aki osztogatja) megéri, mert ha 1.000 emberből csak 5 megveszi a terméket, vagy a szolgáltatást, már visszajött az ára.

Andie 2010.04.21. 15:15:18

Alapvetően nincs bajom a szórólapozókkal. Ez is egy munka, valahogy hirdetni kell, hát ha már ilyen kalóz módját választják a cégek, hát tegyék. Nem olyan nagy fáradtság azt a lapot kivenni onnan, és eldobni. Az a speciális eset, miszerint megázik, aztán megszárad - hát elég ritkán fordul elő, valljuk be. Egy jó kis téli sós hóréteg hetekig az alvázon - sokkal nagyobb kárt tesz.
Emellett nem értek egyet vele persze, már csak környezetvédelmi szempontból sem.

ÁMDE. Mikor nemrégiben egy ilyen szórólap eltávolitásakor észrevettem egy 3 centis csíkot a visszapillantó tükör előtt nem sokkal, akkor igen bepöccentem, és megpróbáltam megkeresni a srácot, mert tuti, hogy az ő kabátjának cippzárja, vagy ilyesmi karcolhatta meg a verdát. Persze nem találtam meg, de dögöjjön meg az ilyen, aki úgy hajulgat a kocsik ablakához, hogy közben összekarcolássza azokat.
Nem, sajnos nem jött ki polírral. (egy elem újrafényezése 60 rongy)

Dr. Panasz Muki 2010.04.21. 15:33:04

Szabályozni kellene (=betiltani h kocsikra tegyék a szórólapot).
Fel kell jelenteni az ilyen cégeket rongálás + szemetelés miatt. Közteresek simán meg tudnák oldani.
Ha van rá szabály, akkor a szerencsétlen szórólap osztót is el lehet zavarni, pénzbüntetni, stb.
De a jelek szerint szabály az nincs.

Kotyomfitty 2010.04.21. 15:33:53

operában nem fér ki a eljes hasáb, és vízszintesen még görgetni sem enged. Írok Mozillából inkább.

civistroll 2010.04.21. 15:39:40

Némelyik szórólap festékanyaga fog, egy fehér autón nyomot hagy.

Kotyomfitty 2010.04.21. 15:40:23

hmmm, itt sem fér l.
Szóval autóm nincs, engem a levélszekrényes szórólapozás borít ki. Főleg, ha ugyanaz a cég/szaki hirdet hetente. Nekem nem dugul el hetente WC-m, enm akarom minden héten eladni a lakásomat, és a pizzát is online renelem, ott megvan az aktuális étlap. Anno minden lapból eltettem egyet (amikor még nem volt netem), hogy ha kell hirtelen, legyen. Ráadásul gyerekkorom óta kissé környezetvédő vagyok (nem olyan nagyon elvakult fanatikus, de ami nem fáj, azt megteszem - szelektív gyűjtés. etc), és zavar ez a nagy pazarlás. Egyébként régen, friss pestiként és középsulis diákként én is elvettem mindenkitől, mert szegény szórólapozó, ebből van pénze. Azóta meg azt gondolom, szegény fa, abból lenne az oxigén a Földön... úgyhogy én ránézek, mit osztanak, és HA ÉRDEKEL, elveszem. Ha nem, akkor nem. És otthn is ezt szeretném, egy hirdetőtáblát (egyébként ilyenünk van is), vagy tényleg egy fakkot nekik, és ha eldugul/el akarom adni/pizzát akarok és lerobbant a net, akkor lesétálok (felsőbb lakók lelifteznek) a földszintre, és már ott is az infó.
Ja és kaputelefon: nem tudok bszélni, csak kaput nyitni vele, szakemberrel tali megbeszélve 4-re, háromnegyed 4-kor csengetés, kinyitom, és várok. Lent kapunyitás, kis zaj, amúgy semmi. Mikor már legalább 5x felért volna a delikvens, vagy 10x is, eluntam, lemegyek, hát bunkó szórólapozók ott nyomulnak. Mondtam, ha a postaládámba is tesznek, letöröm a kezüket, én nem őket akartam beengedni... többet nem is fogok snkit, inkább lemegyek személyesen kaput nyitni.

pavor nocturnus 2010.04.21. 15:42:09

@csintapala: Megtettem... Mindenki számára más információ a hasznos, így a számomra haszontalan információ más számára még érdekes lehet... Innen az "önmagában hasznos" és nem a "számomra hasznos" disztinkció...

pavor nocturnus 2010.04.21. 15:43:00

@Pepe83: Tehát a te gondolatmeneted szerint is hatékony, igaz...?

Poll 2010.04.21. 15:50:30

"Fel kell jelenteni az ilyen cégeket rongálás + szemetelés miatt. Közteresek simán meg tudnák oldani."

Egész pontosan hogyan is? Amelyik cégnek a nevét meglátják a papiron azt jól megbüntetik? Igen hamar becsődölne mindenki a konkurencia "okos" húzásával. A lapot osztó szerencsétlennek meg 100%, hogy semmilyen hivatalos megbizása nem lesz arra, hogy hirdetést teritsen valamelyik cég megbizásából. (nem mintha egy senki közterületesnek lenne joga, hogy akárcsak igazoltassa, nemhogy hivatalos megbizását ellenőrizze)

Alikam 2010.04.21. 15:56:05

Vihar a biliben...

Nekem sem szimpatikusde azért nem halok bele.

Ugyandehogy (törölt) 2010.04.21. 15:58:18

@Poll: egy ismerősömet megbüntették, mert a szelektív mellé hullott pár paírdarab a nevével, címével....

Jonny Coupe · http://jonnycoupe.blog.hu/ 2010.04.21. 16:04:50

Nemrég történt, hogy véletlenül áthajtottam egy jó nagy még originál kötegen. Legalább ennyi okosság azonnal oda került, ahová való.

Poll 2010.04.21. 16:09:37

@Babette: remélem nem fizetett, mert ilyennel körberöhögnék a biróságon, azt aki feljelenti. Ha ez igy működne, akkor mást se csinálna senki, mint a konkurencia nevében dobálna illegális helyekre reklámokat.

Ugyandehogy (törölt) 2010.04.21. 16:14:32

@Poll: a hatóságtól kapta a bírságot....

Pepe83 (törölt) 2010.04.21. 16:15:18

@pavor nocturnus:

Nem. Akkor nevezném hatékonynak, ha valóban a célközönséghez jutna el és aránylag sokan meg is vennék.

Az nem nagy hatékonyság, hogy ráfordítok egy minimális összeget, eljuttatom 10 ezer embernek, közülük 9.800 kidobja, 200 elolvassa és 5 ember megveszi.

Poll 2010.04.21. 16:18:28

@Babette: milyen hatóságtól? Nem sok olyan van, amelyik ellen ne lehetne fellebezni, de az biztos, hogy nem a szemeteléssel foglalkozik :)

hard 2010.04.21. 16:18:42

én amit kocsira raknak szórom le róla, nem érdekel hova esik, csak ne a kocsin legyen. Kukáig nem megyek el vele az tuti.

pavor nocturnus 2010.04.21. 16:20:48

@Pepe83: Pozitív előjellel számítható az az előny, amelyet a ráfordított költséghez képest eredményez...? Ha a válaszod igen, már eredményes volt...

soroslo 2010.04.21. 16:23:11

@BudDHa: Chrome alatt is, a kommentek is, sőt a "válasz erre" sem látszik.
:(

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2010.04.21. 16:24:05

@Laca@blog: Na hát akkor nyitott kapukat döngettem! :)

_petya 2010.04.21. 16:36:09

@hard: valóban kéretlen dolog a szórólap, de attól még suttyó dolog szemetelni.. :/

Popeye76 · http://zugloihazelado.atw.hu 2010.04.21. 16:37:27

A büntetés egyszerű: ha postaládára ki van írva, hogy szórólapot/kéretlen reklámot kérem ne dobjon be, de mégis bedobják, akkor be kell perelni a reklámozó céget. Nyugat Európában simán megítéli a bíróság, Mo-on is lesz annyi haszna, ha sokan megcsináljuk, hogy nem lesz kedvük a sok perrel foglalkozni, így inkább elkerülik az ilyen postaládákat.

A szélvédőre sajnos nehéz ugyanezt kiírni, ott marad a sün, a szívlapát és társaik.

Popeye76 · http://zugloihazelado.atw.hu 2010.04.21. 16:41:45

@Poll: Németországban és Ausztriában simán működik a dolog. Nagy különbség ott, hogy az emberek többsége nem kifacsart aggyal gondolkodik, és nem próbálja meg kihasználni az általad említett lehetőséget. További folyamodvány, hogy az ott jól működő társadalmakban, ha ezt vki. mégis megteszi és kiderült (pl. mert elég könnyű bizonyítani pl. az impresszum alapján, esetleg a terjesztőt tanuként bevonva, vagy egyszerű megfigyeléssel az érintett környéken), akkor úgy megbüntetik a "magyar módra" gondolkodót, hogy csődbe megy, és még az unokái is fizethetik a büntetését.
Hát ennyi.

Popeye76 · http://zugloihazelado.atw.hu 2010.04.21. 16:47:03

Más: én kivételesen egyszer szereztem használható infót szórólapról: kiadó garázst kerestem az utcánkban (elég kis utca), és a tulajdono 10 vagy 20db szórólapot tett a garázsához rendszeresen közel parkoló autókra. Egyrészt megörültem neki, másrészt ebben az esetben tényleg ez a leghatékonyabb hirdetési mód, hiszen a célcsoport az akinek van autója és az utcában sokat parkol. Telitalálat volt, ki is vettük! Ez mondjuk elég különleges eset!

Picsasereghajtó 2010.04.21. 17:04:39

Én azt gyűlölöm a legjobban, amikor látja az állat, hogy én rohanok a Nyugatinál a metrótól a villamoshoz, ő meg elém áll és nyújtja felém a szemetét. Löktem már fel így szórólapozót "véletlenül" :)

Különben ha az e-mail spam tiltott, akkor a postaládába bedobott spam miért nem? Az előbbit a gmail kiszűri, az utóbbit viszont kurva idegesítő állandóan válogatni a hasznos tartalom közül.

Picsasereghajtó 2010.04.21. 17:06:50

@pavor nocturnus: "A szórólap önmagában hasznos jelenség, mindig elveszem attól a szerencsétlentől, aki az utcán, vagy aluljáróban állva tuszkolja felém"

Baj, hogy elveszed. Ha senki nem venné el, akkor nem álldogállnának ott.

Patrese 2010.04.21. 17:09:36

A szórólapos tevékenység a statisztikák szerint az egyik legjobb ár/érték arányú hirdetési forma, nem hiába van tele a postaláda. A hirdetők felől, akik ezt a szolgáltatást is kipróbálják, én ugyanezeket a tapasztalatokat hallom vissza. Természetesen vannak azonban olyan vállalkozások (nagyon kis százalékban), akiknek ez mégsem jön be valami miatt: az általuk reklámozott termék/szolgáltatás rossz ár/érték arányán semmilyen PR sem tud változtatni.

Egy vidéki nagyvárosban egy szórólapos céget vezetek, van némi rálátásom a dolgokra. Ablaktörlős/osztogatós szórólapozást a cégünk alapból el sem vállal, sok esetben sok helyen engedélyköteles lenne, illetve valóban annyi bosszúságot okoz a lakosságnak, hogy inkább negatív reklámnak minősül, mi megpróbáljuk lebeszélni róla a hirdetőket.
A postaládákkal kapcsolatban pedig a mi filozófiánk az, hogy aki kiírja hogy nem kér szórólapot a postaládájába, annak a postaládája tabu. Mi egyenesen tiltjuk az embereinknek, hogy ilyen postaládába reklámanyagot tegyenek, rendszeresen, évi 1-3 alkalommal újraszámoljuk a körzetekben az ilyen postaládákat, és ennek megfelelően adjuk csak ki az anyagokat a terjesztőnek.

Picsasereghajtó 2010.04.21. 17:12:00

"a mi filozófiánk az, hogy aki kiírja hogy nem kér szórólapot a postaládájába, annak a postaládája tabu"

Így sokkal korrektebb lenne: akinek a postaládájára NINCS kiírva, hogy az illető kegyesen megengedi hogy ti hónapról hónapra teletömjétek szeméttel, az tabu.

Patrese 2010.04.21. 17:19:24

@Sün! balázs:

Nézőpont kérdése.

Sajnos az a helyzet, hogy én nem csak vezetem a céget, hanem terjesztek is. Nos azt kell hogy mondjam, hogy a panel körzetben, ahol dolgozom, sokkal többen várják, kérik, reklamálják ha nem kapják a szórólapot, mint ahányan anyáznak hogy miért dobjuk be nekik. Rengeteg errefelé (sajnos, hiszen mi csak vidékiek vagyunk, alacsony fizetésekkel meg sok munkanélkülivel) a csóró, a kis nyugdíjas, a munkanélküli, akinek nem mindegy, hogy miután egész havi megélhetésre marad a pénztárcában 10-20 ezer forintocska, hogy mikor hol van akciós tej, kenyér, alapvető élelmiszer. Nem mindegy nekik, hogy a Lidlbe, a Tescoba, a Pennybe, vagy a Corába kell ezen a héten menni, mert alapvető élelmiszeren tudnak spórolni napi pár száz forintot, és így TALÁN lesz még mit enni a hónap utolsó 3 napján is.

Saját statitsztika: A körzetemben a postaládákba bedobált reklámanyagok 60-75%-a nem a papirdobozba, hanem a lakásba kerül.

mbazs 2010.04.21. 17:19:53

OPERA ALATT SZAR AZ OLDAL!!!!
CSAK ÚGY HUSZADJÁRA MONDJUK!

Morci úr · http://suttyok-ket-kereken.blog.hu 2010.04.21. 17:25:23

Akinek annyi esze van,hogy elveszi az utcai szórólapostól a szemetét az gondoljon bele abba, hogy őmiatta létezik egyáltalán ez az idióta szokás!

1 hét alatt megszűnne ha nem lennének ilyen gyengeelméjűek.

Alikam 2010.04.21. 17:25:52

A buti nem akar írni blogot arról, hogy büntetni kéne azokat az oldalakat, amik szarul jönnek be Opera alatt?:)))

SumQuiSum 2010.04.21. 17:28:47

A szórolapozó, valamint a megrendelője kerüljön finom megsimogatásra az általa kiosztott szórólapok élével.

Wolf Gabor · http://www.MarketingCommando.hu 2010.04.21. 17:31:15

ITT MAJDNEM MINDEKI A SZÓRÓLAPNAK KÖSZÖNHETI A FIZETÉSÉT!

A kisvállalatok alkalmazzák itthon a legtöbb embert, és a szórólap a kisvállalatok top 3 marketing eszköze közt van.

A cég, ami Téged alkalmaz, valószínűleg szórólappal szerzi a vevőinek egy jelentős részét, amiből Téged is fizet.

Szóval szeressétek a szórólapokat, mert ez az egyik hajtóereje az itthoni gazdaságnak. Tessék megnézni, örülni neki, és vásárolni belőle!

Csatlós Csaba · http://www.shp.hu 2010.04.21. 17:54:29

Én csak akkor rágok be, amikor az anyósülés oldalára teszik a szórólapot és körbe kell másznom a kocsit érte.
Egyébként semmi bajom a szórólappal.

Főleg az utcán kézbenyomott lapokkal. Akinek nem kell, nem veszi el. Ez egyébként meg is szűri kicsit a közönséget. Mert a mufurc, ellenéges emberek, vagy akik befelé fordulók és nem hajlandók kommunikálni, azok tuti nem veszik el.

Kétféle ember veszi el: az egyik, aki nyitott, érdeklődő. A másik, aki tudja, hogy milyen munka a szórólapozás és azért veszi el az illetőtől, hogy "fogyjon" neki és hamarabb letudja a munkát. Magyarul segítőkész.

Ez a kétféle ember pedig egyértelműen jobb potenciális ügyfél, mint a befelé forduló, vagy a kötekedő.

Szerintem.

Sundance- · http://oravilag.blog.hu 2010.04.21. 18:06:12

Jelentem CHROME alól sem olvasható, minden sor fele hiányzik.

Nagy Krisztina l Vérnyúl · http://www.palyamarketing.hu 2010.04.21. 18:32:34

:) Az ősemberek tuti nem használtak szórólapot. Nem is olyan régi ez, mint gondoljátok. JCL-Gerillamarketing könyvében a szórólapot még egy igen hatékony gerillamarketing-eszközként írja le, amit szinte senki sem használ... :) Mostanra már látványosan fejlődtünk-e téren.

A legnagyobb baj - szerintem - akkor van a szórólapozással, amikor válogatás, célcsoportképzés nélkül boldog-boldogtalannak a kezébe, kocsijára nyomnak mindent. Aki dühös érte, többnyire azért dühös, mert olyan infókat kap, amire semmi szüksége.

Nagy Krisztina l Vérnyúl · http://www.palyamarketing.hu 2010.04.21. 18:42:09

Megírtam, eltűnt... Ha ez nem tűnik el, majd megírom ismét.

Zabkása 2010.04.21. 18:50:40

na hozzászónék én is, aki már csinált egyszer szórólapozást. Megszorult főiskolásként kjó pénzért tettem be szélvédők alá és házakba.

Nade!

Egy szélvédőt nem emeltem fel, okosat oda lehet tenni úgy,hogy könnyű legyen levenni és nyomot se hagyl esőben hóban nem szorolapoztam mert utalálom amikor nekem is odateszik,plusz én miért áztam volna el. Olyan levelesládába se dobtam egyet se ahol kiírták h ne tegyem. De faszfejek minden szakmában vannak..... Meg kivételek is. Hála Isten csak egy hónapig csináltam zsebbe 80ért nem rossz az!

Hozzá tartozik hogy fogorvosi papír reklám volt, nyomda meg minden szar x-ezer ft, de ha bejön egy beteg aki koronát csináltat meg fogkő már be is jött és max nullába vannak. De megkérdeztem és jöttek a szórólapra, plusz volt h láttam is h eltette.

Bár én is olvasás nélkül dobom ki a kukába ha én futok bele, más ember kezéből meg elveszem,mert tudom milyen számolni,hogy elfoggyon. Ha megfigyeltétek ezért is köszönik meg!

Zabkása 2010.04.21. 18:56:33

bocsi a dupláért mobilról vagyok a moderátort kérem törölje ki

Pepe83 (törölt) 2010.04.21. 19:07:22

@Zabkása:

"Egy szélvédőt nem emeltem fel"

Ez nagy szerencse. Gondolj bele, hogy szegény autótulajdonos mehetett volna szervizbe, hogy az üveget valahogy visszatetesse.

Zabkása 2010.04.21. 19:23:23

bocsi fáradt vagyok :D
naszóval az ablaktörlőt :D sry

$Norbert$ · http://www.marketing112.hu 2010.04.21. 19:28:58

Lehet, hogy a szórólapok TOP 3 eszköze a szórólap, de ez csak azoknál a cégeknél lehetséges, akik nem ismerik a többi 97-et, mert igenis van jobb, olcsóbb, hatékonyabb marketing eszköze egy magyar kis és középvállalkozásnak, mint a szórólap. Nem tudom, hogy tudtátok, de több, mint 100 marketing elérhető eszköze van a kkv-knak és akkor nem beszéltem a gerilla marketingről.

Hogy a témánál maradjak, amúgy a mostani szórólap-trend a vezető oldali ajtórésbe tenni a szórólapot illetve az autóknál a forgalminak álcázott szórólap.

De ismétlem magamat, akinek TOP3 eszköze a szórólap, az azonnal keressen meg, mert baj van a marketingjével :)

$Norbert$ · http://www.marketing112.hu 2010.04.21. 19:30:47

@$Norbert$: pontosabban a kisvállalkozások TOP 3 eszköze... bocsánat - nagyon lendületben voltam.

sebcsaba 2010.04.21. 20:08:21

Szerintem meg kell keresni a hirdetőt, az autóját rakni tele a saját szórólapjaival, de egy kis tapétaragasztóban megmártogatni előtte. Meg a kirakatát is, lehetőleg befelé fordítva.

Barna László · http://www.creacommedia.hu 2010.04.21. 21:49:49

a hozzászólásokból jól látszódik, hogy van igény a szélvédőre eső után ráragadt szórólapok eltávolítását végző cégre.
Ha másra erre jók a kommentek. :)
Valóban adott célterületek beszórására olcsó és tökéletes a szórólap.
Bár külföldi példákon láttam már megannyi ötletes megoldást, amit kocsira lehet rakni tűzni akasztani

Az igazi Trebics 2010.04.21. 22:20:18

Namost bemásolnám, amit IE8 alatt a cikkből látok:

"Brit tudósok szerint már az őskorban megjelentek a mai szórólapok elődei: egy közelmúltbeli ásatás lel

vehető, hogy tolakodó, vastag bicepszű ősemberek kőtáblára vésett hirdetéseket osztogattak a barlangok

legősibb „marketing tool”-ról van tehát szó, és a szórólap a mai napig mit sem vesztett népszerűségéből. Má"

Itt adtam fel...

Amphiprion Ocellaris · http://bohochal.tumblr.com/ 2010.04.21. 23:14:13

@Az igazi Trebics: @BuDdHa: Bocsánat, a blog sablonban van a hiba, nyomozzuk egy ideje, de még nem találjuk a megoldást.:(

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2010.04.22. 21:41:55

Na például ettől a szórólaposztótól nem sajnálom a fizetését! :)
rtlklub.hu/video/88465

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.04.23. 22:59:02

Ahhoz képest, hogy most volt ez a poszt, tegnap életemben először már eg A4-es szórólapot kaptam az ablaktörlő alá.

paliczp 2010.05.10. 22:25:40

@Pepe83: Ha Operával nem jól látod, akkor nyomd meg a Ctrl+F11 -et, és akkor helyreteszi a sorokat.

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.12.06. 12:09:02

Én a postaládában is utálom. Direkt van kirakva egy kosár, de nem abba teszik. Rutin: Szórólap, párthirdetés stb. kettétép, kosárba bebasz. Nem kukába, hadd lássa a többi lakó, hogy mi a véleményem.

ancsa342 (törölt) 2011.05.23. 15:08:07

Most látom csak hogy mennyi bunkóval élek egy országban!!!Én is szóró lapozok a párom építőipari vállalkozása miatt amit most indítana be mert másképpen nem jutunk manapság egyről a kettőre és ezen múlik gyakorlatilag a napi betevőnk!!!A hirdetésnek egyenlőre ezt a formáját tudtuk választani tehát nekünk a megélhetésünk múlik ezen és sok mindenki másnak is!Szerintem ha valakit nem érdekel a bedobott anyag nem tart semmiből sem kidobni a kukába legalábbis nekem nem szokott gondot okozni hisz én is kapok bőven!!!Ráadásul ezek a szóró lapok nem kevés pénzbe kerülnek!!!!Na de mindegy nem is idegesítem magamat a sok primitív emberen akit ez bosszant az biztos nem küzd anyagi gondokkal így ezért gondolkodik ilyen idiótán!!!!VALAKINEK EZ JELENTI A MEGÉLHETÉST!!!!AMI MANAPSÁG NEM EGYSZERŰ!!!!!!!!
süti beállítások módosítása