"A múltból tanulni kell, a múltat tisztelni kell, de eljön az idő, amikor a múltat le kell zárni, és előre kell tekinteni!" Idézet tőlem.

Sokszor tapasztaljuk azonban, hogy ez messze nem így működik. Előrebocsátom, nem vagyok egy jogász végzettségű ember, nem értek a büntető joghoz, a polgári jog professzora címet sem érdemlem meg. Jog szót pedig csak olyan szövegkörnyezetben szoktam használni, hogy jogos tizenegyes volt-e, amikor Mracskó Misi alárúgott Füle Antinak a Békéscsaba - Vác szuperrangadón.

Itt-ott szembetalálkoztam már azzal a kifejezéssel, hogy soha el nem évülő bűncselekmények - leginkább talán a második világháborúban történtekkel kapcsolatosan. Nem vagyok holokauszttagadó, messzemenőkig elítélem, ami ott és akkor történt, és azokat, akik azokat a szégyenteljes dolgokat csinálták. Ugyanakkor azzal nem tudok megbékélni, hogy 70 évvel ezelőtti dolgokat előszedjünk még mindig, bűnösöket, felelősöket keressünk ennyi év távlatából, és perbe fogjunk intézményeket, vállalatokat, országokat azért, amit pl. 1943. márciusában csináltak. Legyen egy határ, ameddig ezt meg lehet tenni!

Néhány héttel ezelőtt látott napvilágot, hogy a magyarországi holokauszt áldozatainak amerikai és izraeli örökösei dollár milliárdokra perlik a MÁV-ot és 6 magyarországi bankot. Megértem, hogy szörnyű elveszíteni egy háborúban családtagot, valamint a család teljes vagyonát. De! 65 évvel ezelőtt fejeződött be a második világháború. Ezek az emberek még fickándozó spermium formájában sem léteztek ekkor, hiszen az édesapjuknak (aki a 4. C-be járt) még csak akkor bújt ki fanszőrzetének első hírnöke. Magyarul olyan jól beszélhetnek, mint a legnagyobb magyarok, a honfoglaló Franco Nero vagy Tony Curtis. Nem csodálkoznék, ha Magyarországot Algéria fővárosának hinnék. A MÁV szolgáltatásait annyiszor vehették igénybe, mint én Tel-Avivban az idegenvezetést. Sőt, mindenbizonnyal az OTP Banknál vezetik 65 éve a folyószámlájukat, és most éppen a 3 hónapos, fokozódó betét konstrukcióban tartják a családi vagyont. És mennyire érzik, hogy megjátsszák az USD / HUF kamatkülönbözetet! De remélem, most nem az árfolyamhatás viszi el a família teljes megtakarítását.

Azt nem is mondtam, hogy a Jellasics vezette, Bécsbe menekülő seregek 1848-ban átlovagoltak az ük-ük-ük-ük-ük-ük-ük-ük nagypapám Pornóapátiban lévő veteményesén, és helyrehozhatatlan károkat okoztak. Most éppen perben állok a Lumerul Hrvatska lótenyésztő amerikai-horvát vegyesvállattal, és nem állok rosszul. Viszont sajnos úgy néz ki, hogy vesztek a rumi perben, mert az osztrák legfelsőbb bíróság, nem látja bizonyítottnak, hogy 1710-ben a labancok tették földdel egyenlővé 135. unokatestvérem rumi parasztházát.


I have a dream, I still have a dream: 2158-ban, Hans-Jürgen Kopfmeister, Németország kancellárja bocsánatot kér a németek 2. világháborúban elkövetett bűneiért. Remélem addigra az ilyen perek sem borzolják tovább a kedélyeket...

TE HOGYAN BÜNTETNÉD A KÁRTÉRÍTÉSRE ÉHES ÖRÖKÖSÖKET?

Az ük-ük-ük-ük-ük nagyapjukról derüljön ki, hogy 347 évvel ezelőtt tyúkot lopott, ezért mai értéken számolva 1 milliárd dollár vagyoni kártérítést kelljen fizetniük!
Várjuk az esküdtszék ítéletét a tekintetben, hogy fennmaradjon-e az el nem évülő bűncselekmények intézménye.
Megosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://bunti.blog.hu/api/trackback/id/tr281890803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spiritmonger 2010.04.06. 09:24:48

ha kártérítés kell nekik, kapják meg

de szigorúan csak az után, hogy a kérelmezők az ügyvédeikkel együtt végigéljék teljesen valósan azt, amiért ők a mindenféle kártérítési igényeiket beadták. pl 6 év gettóban, 4 év munkatáborban vagy frontszolgálaton, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy a vonatjegyek árát kamatostul kellene visszafizetni
süti beállítások módosítása