Akik már régóta követik az egykori óbudai polgármester és a Sziget "se veled, se nélküled" kapcsolatát, azok Tarlós István főpolgármesterré választása óta várták a csiki-csuki állapotot bemutató szappanopera újabb évadát. Nem is kell csalatkozniuk, mert itt a folytatás. Az előzeteseből ítélve izgalmas epizódok következnek...

 

Nem féltjük a Sziget Kft-t. Egyáltalán nem szorulnak védőbeszédre. Gerendai Károly ma már üzleti alapon működő és (direkt pénzbeli) állami támogatás nélkül is profitábilis vállalkozást működtet. (Érezzük is a belépőjegyek árán...) Ha viszont felvesszük ezt a fonalat és tisztán közgazdasági alapon gondolkodunk, akkor jogosan merül fel, hogy egy rendezvény költségstruktúrájába bele kell kalkulálni a helyszín bérleti díját és ki kell tudni gazdálkodni azt. Az eddigi ingyenes területhasználat bónusz volt és nem a norma.

Közterület magáncélra történő használatáért díjat kérni ugyanis tökoké. Dilettáns módon kalkulált, irreális mértékű díjat kérni nemoké. Merthogy ingyen ebéd tényleg nincs, de egymilliárd forintos ebéd sincs. Akkor sincs, ha piaci kofák olcsó trükkjeit idéző zsírpapírba csomagoljuk. 2,5 milliárd forintos ebédet torkos csütörtök alkalmából egymilliárdért ajánlani pont olyan, mint a burgonya ártábláján a 110 Ft/kg fölé 220 Ft/kg-ot írni, majd az 50%-os diszkonttal kampányolni. Nem éppen európai. Már csak azért sem, mert kicsit belegondolva, a főpolgármester által bedobott komolytalan alkualap mögött két dolog lapulhat:

  • Tarlós úgy alkuszik, mint egy arab árus a hurghada-i bazársoron: a zsíros turistát szépen meg kell fejni, és ezt csak úgy lehet, ha magasról indulunk. Ez azt is jelenti, hogy a Sziget sikeressége alapján áraznak, és így az egésznek olyan szaga van, mint a védelmi pénz szedésnek, vagy annak, amikor a külföldi tízszer annyiért kapja a gulyást az angol nyelvű étlapról, mint mi a magyar nyelvűről.
  • Tarlós szándékosan "kiárazza" magát, mert a háta közepére se hiányzik a Sziget és a kapcsolódó apró bosszúságok. "Egymilliárd forint? Szerintem meg kettő!" - mondja majd a vevő, kölcsönösen kinevetik egymást és elköszönnek.

Bármelyik verzió is fedi a valóságot, a főváros egymilliárd forintos díjszabása mindenfajta racionalitást, szerénységet és szégyenérzetet nélkülöző követelés, pedig kellene kapcsolódnia hozzá valamelyiknek, a vastag arcbőrön kívül.

MIT ÉRDEMEL A PIMASZUL ALKUDOZÓ TARLÓS ISTVÁN?

Ha a Sziget elmarad vagy máshol kerül megrendezésre, 2011. augusztus 10-15. között minden nap prezentáljon egy igazán csapatós házibulit a saját rezidenciáján. A nagyszínpad természetesen a konyha.

Büntessük-e szegény Pistát vagy elég neki a BKV?

 

Megosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://bunti.blog.hu/api/trackback/id/tr202582958

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miért a nyugdíjasokat és kisgyerekeseket kell szívatni? 2011.01.19. 10:13:25

Most hallottam a rádióban, hogy a főváros egyik tervezete szerint megszűnne a 6 év alatti, és a 65 év feletti személyek 100 százalékos támogatása, mert ez nagyon sokba kerül a fővárosnak. A kormány pedig nem dotálja teljes mértékben, így a BKV hiánya e...

Trackback: 4: István 2011.01.16. 11:16:07

Na, eltelt egy hét és kialakult, hogy vasárnap délelőtt lesz az összesítés. Gyér hét volt, de West Balkán ügyben még nem volt nyilatkozat, bár heti nyertesünk lehet, hogy ott is indul.             Szóval NE kattints, mert ...

Trackback: Egy visszautasítható ajánlat 2011.01.14. 23:34:35

Sok-e 2 500 000 e Ft. – azaz kettő és félmilliárd forint – amennyit Tarlós úr gondol a Sziget rendezvény helypénzeként.                       A Wikipédián olvasható adatok szerint a f...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spacecake 2011.01.14. 22:40:28

ja persze...a 30milliós nyereség az meg valós,nem??meg hogy néha veszteséges...??:-))
ki fogják fizetni,kifizetnének többet is...és ez így van rendjén!!!
alku...igen,mint a piacon!!!és???
ja....elsőőőőőőőőőőőőőő!!!!:-)))

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2011.01.14. 22:48:40

Az ajánlom Gerendainak vigye le Pusztavacsra az M5 mellé,régen is ott voltak nagy fesztiválok(ország közepe),ott olcso a hely!!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.01.14. 22:56:40

Szerintem az nélkülöz mindenfajta racionalitást, hogy Gerendai csak 80 millát vall be nyereségként - hja, papíron. Ami nullszaldós, az manapság nem szokott ilyen sokáig működni errefele. Kivéve trükközve, és itt az lesz.

Meg az is, hogy egy 10 éve nyíltan profitorientált rendezvény (előtte még értem, hogy nem az volt, és magam is voltam kint párszor) nem fzet helybérletet. Na ne.

ave 2011.01.14. 22:57:05

Azert aki nem tudja KONKRETAN, hogy mennyit keresnek vele, az nezzen utana, hogy mennyiert vette meg az Econet a Sziget Kft.-t. Abbol azert ki lehet indulni. ;)

Rwindx 2011.01.14. 23:10:17

Tehát akkor a Sziget rendezvény helybérlete mennyit is ér? fél milliárdot, 1 milliárdot, 2 milliárdot?
Lehet licitálni.

Amphiprion Ocellaris · http://bohochal.tumblr.com/ 2011.01.14. 23:10:32

Teljesen felesleges engem arról győzködni, hogy fizetni kell a terület használatáért, mert én is így gondolom.
A kért összeg viszont irreális. A Sziget Kft. árbevétele 4,5 milliárd HUF körül van, ebből kb. 2 milliárd maga a Sziget. De ez nem a profit. Egyértelmű, hogy ebből 1 milliárd bérleti díjat nem lehet kitermelni.
Egyébként pedig ha már a lehúzásra megy, akkor az említett Econet tranzakcióból valóban ki lehetett volna számítani, hogy mennyit tudnak elkérni tőlük. Ebből se jön ki az 1 milliárd...

Viktus 2011.01.14. 23:32:20

A Sziget szervezői hülyére keresik magukat véget ért az igyé kapjuk a hasznot korszak ... ez van hiába sírtok.

gézukácska 2011.01.14. 23:37:06

1, Azt nem értem, hogy miért állandóan az irigykedés megy? Csináltad volna meg te a szigetet, akkor te keresnél vele akármennyit! De ahhoz nem volt vér a ...., egyszerűbb irigykedni.
2, És az mennyit érhetne a zállamnak, hogy talán az egyetlen pozitív országimázs a szizsé (ahogy a francia látogató mondja), valamint, hogy a külföldi látogatók mennyit költenek itt?
Lehet, hogy ingyen is megérné kiadni a területet, ahogy eddig. Nem?
(Nem én vagyok a Gerendai, nem voltam soha a szigeten, öreg vagyok hozzá, csak próbálok gondolkodni)

Megdobbent 2011.01.14. 23:37:15

Max 100-200 milla lehet a realis. Ha meg nem, akkor irany barmi mas, nincs olyan telepules szerintem, ami ne kinalna ugyanakkora teruletet ennyi penzert. Plusz bevetel, ha a repterrol szervezett sajatbuszok viszik a nepeket a celhelyre, oszt' jonapot.

Goompah 2011.01.14. 23:43:13

Az egymilliárdos területhasználati díj semmivel sem kevésbé reális, mint a 80 millás nyereség.

Azzal, hogy a Sziget csak 80 milla után adózik, adót csal, pénzt von el a köztől. Kötve hiszem, hogy Tarlós egymilliárdról indítana, ha a Sziget is a valós nyeresége után adózik.

Éhesló 2011.01.14. 23:46:58

Szerintem - ha tarhálós ajánlata irreális - vegyenek szigetet máshol, olcsóbban.
A piac győz a voluntarizmus felett!

Mr.Treeger 2011.01.14. 23:50:08

rossz a megközelítés:
Tegyük fel, Jean Párizsból, vagy Sean Londnonból, vagy pl Hans Münchenből 20-as évei elején pár haverjával eljön a Szigetre bulizni, lehet hogy többször is.
Jó emlékekkel hazamegy, majd eltelik 10-15 év és vagy a párjával tervez egy városnézést, vagy éppen üzleti út szólítja már mint komoly felnőttet Bp-re. És mint legtöbb európai fiatalnak Bp-ről a Sziget lehet az egyetlen emlékképe vagy benyomása. (ami legtöbbjük esetében pozitív). Ezért kár lenne ennyire buta módon hozzáállni ehhez az ügyhöz a Polgármesteri Hivatal részéről, mert nem nagyon van más marketing terv Bp európai PR-jára.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2011.01.14. 23:55:08

Valahol megdöbbentő, hogy az eddigi kommentek a féltékenység oldaláról közelítik meg a kérdést. Fizessen irreális összeget mert jól menő vállalkozása van?!

Tarlós Robin Hood-ot játszik, hogy majd ő elveszi a gazdagoktól. Vicc. Tegyétek már félre azt, hogy a Sziget Kft mennyire jól menő vállalkozás és azt is, hogy esetleg simliznek benne. (Nyilvánvalóan sántít az éveken át nullszaldósak vagyunk dolog...)

Erőfitogtatás, erőből politizálás ez, Tarlós szépen megtanulta a leckét, most csak felmondja. Messzire visz ez, nem örülök neki.

Turizmusról és az egyéb hatásokról meg senki nem beszél. Ha Gerendai majd nemet mond erre az ajánlatra, már látom, ahogy Tarlós elégedetten summázza majd: "most legalább megtanulták a leckék"...

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2011.01.15. 00:14:07

A fideszes szarháziság mindenhová elér.

Az erőből való, unszimpatikus politizálás amit a Taplós féle fideszes banda végez, sajnos oda vezet amit ők eddig csináltak ellenzékben, tüntetés, tv ostrom, pécsi vízmű elfoglalás!

Egy ilyen európai rendezvényt nem tönkre tenni, hanem támogatni kéne.

A Gerendai viszont fekete pénzekből - a vállalkozók az ő zsebébe tett sok millájáról van szó, hogy tovább maradhassanak - sok száz milliót tett zsebre!

ORBÁN TAKARODJ, TE SZOCI KLÓN!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.01.15. 00:21:03

@Amphiprion Ocellaris: Alkudni fognak. Nem lesz az 1 milcsi, nyugi. Tarlós sem hülye. Kell belőle kivenni pénzt, de nem annyit, amitől megdöglik, mert akkor nem lehet jövőre is kaszálni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.01.15. 00:22:22

@Közutált Szíjj ártó "lendvayildikó" Péter takarodj: Akkor most a Gerendai jó arc?

A pécsi vízműről meg annyit, hogy sokkal jobb offsór cégekbe nyomatni a magyar pénzt, ugye...?

vontod75 2011.01.15. 00:23:43

Fizessen a Forma1 is! Nehogymá a "zadófizetők" fizessék ki a Hungaroringnek nyújtott támogatást! :)

Cliff 2011.01.15. 00:23:45

en nem ertem ki all a szigetesek melle, komolyan. csak rokonok lehetnek...
10 eve amikor meg "veszteseges" volt a "ceg" minden szeptemberben uj autogarnitura kerult az udvarra...ami nem lett volna gond, ha legalabb fizettek volna egy kis tarsasagi adot...vegyuk mar eszre hogy eddig ezek neztek minket hulyenek, de ennek veget kell vetni!
az ilyen gondolatokat es irasokat egy ket elvakult utolso balibes mohikan tolja meg, de lassan kihalnak!

vontod75 2011.01.15. 00:27:41

@Cliff: Nem is értem mit kell itt problémázni. Adót csalnak? Mehet az APEH ellenőrizni. Vagy az elszámoltatási biztos. :)

orient 2011.01.15. 00:30:36

Én inkább arról közeelítem meg a dolgot, hogy most Tarlós nincsen ingyen ebéd programja minden rendezvényre fog vonatkozni. Én kifejezetten azért szeretek itt élni mert nagyon sok kulturális rendezvény volt az elmúlt 10 évben. Ez volt a Demszky talán egyetlen jótéteménye hogy ezeket támogatta. Most akkor nem lesz Hídfesztivál a nyáron többet? Vörösmarty téren is évente 2x? Mert ugyebár azért évente sok dolog megy a városban és ha mindet lesarcolják akkor olyan érdekes lesz a város mint Miskolc belvárosa..

Tita nick 2011.01.15. 00:51:20

Nonononono. A Sziget üzleti vállalkozás elsősorba. Aki közterületet foglal, az fizessen. Vagy vannak egyenlőbbek? Sztem mindenki legyen egyenlő a törvények előtt. Miért? Szted nem jön jól az az összeg az amúgy is eladósodott Budapestnek? Vagy odaadod a fél fizetésed havonta? posztolgass és tarhálj te.

Dr. Tim Pedersen Dr. (egy L-lel) 2011.01.15. 00:58:37

@Cliff: tehát te egy looser, csóró fideszcsicska vagy, aki mindenkit utál akinek több pénze van mint neked. szar lehet egész életedben irígykedni.

gusandor 2011.01.15. 01:10:50

@Közutált Szíjj ártó "lendvayildikó" Péter takarodj:
A Gerendai viszont fekete pénzekből - a vállalkozók az ő zsebébe tett sok millájáról van szó, hogy tovább maradhassanak - sok száz milliót tett zsebre!
Látod kisbarátom ez a baj, Te már ezen szocializálódtál...:(

gusandor 2011.01.15. 01:14:30

@ColT:
Így van. Amennyiben mégse, akkor legalább nem lesz 2 hetes rumli...

gusandor 2011.01.15. 01:18:01

@orient:
"Ha mindet lesarcolják akkor olyan érdekes lesz a város mint Miskolc belvárosa.."
És akkor mivan??? Miért gondolod hogy Neked (nektek) ez jár???

Goompah 2011.01.15. 01:19:49

@Tim Pedersen:

"tehát te egy looser, csóró fideszcsicska vagy"

Mit is lazít meg Cliff?

Minek használsz olyan idegen szavakat, amelyeket leírni sem tudsz? Vagy csak írd simán azt, hogy lúzer, azt is megértjük. :)

31/48 2011.01.15. 01:30:48

Egyszerűen megdöbbent, hogy hogy tudnak azon felháborodni az emberek, hogy Palpatine "megsarcolja" a Szigetet.

Bezárt már a Sziget, vagy véget ért az alkudozás? Még csak el sem kezdődött. Mivel nincs kialakult protokoll a kérdéses terület bérleti díjának pontos belövésére, így természetes, hogy a felek akár nagyságrendileg is eltérő nyitóajánlatról indulnak.

Aki ezen háborog, az vagy egy az üzleti élettől elvont széplélek, vagy érdekelt az ügyben és csak a show kedvéért teszi magát, vagy politikailag elkötelezett bérrettegő.

Gerendai úr majd eldönti megéri-e neki maradni, vagy jobban jár-e áttelepülni, ha igen, azt fel is használhatja ütőkártyaként a tárgyalásokon.

Másik kérdés, hogy ha a vállalkozása jogszabályba ütköző módon nem elégségesen járult hozzá a közterhek viseléséhez, akkor azért meg kell büntetni, de ez nem tartozik a kérdéses ügyhöz.

Ami egy egyszeri, mindennapos, habár volumenében jelentős bérleti szerződés, ahol a bérbeadó piaci kötelességének eleget téve igyekszik minél többet kisajtolni a bérlőből. Szerintem egy százmilliós összeg is összejöhet.

Demagógoknak: hány lélegeztetőgép/ hajléktalan megmentése... stb.

gusandor 2011.01.15. 01:35:32

Egy másik nézőpont.

nteslent.blog.hu/2011/01/14/igenis_fizessen_a_sziget_a_terulethasznalatert?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

easy mango 2011.01.15. 01:53:23

Súlyosan téves felfogás, amit Tarlós képvisel, és az is amit az itt irigykedők tanúsítanak. Tarlós pont azért csinálja, mert tudja, hogy sok az irigy, ezzel a népszerűségét veszi meg tőletek, de ez hosszú távon a budapesti rendezvényeknek árt. Mennyi vendégéjszaka, mennyi BKV-jegy fogy, mekkora ÁFA bevétele van az államnak ezen? Mekkora összegeket hagynak itt a külföldiek, és mekkorát a magyarok is? A reklámértéket pedig el ne felejtsük! Európa egyik legnagyobb ilyen rendezvényéről beszélünk. Ennek kapcsán legalább úgy ír rólunk a külföldi sajtó, hogy nem szapul a lemaradásunk miatt, vagy a demokráciaellenes intézkedések miatt, hanem fiatalos, laza benyomással. Olyan képet festve rólunk, ahová jó jönni, üzletelni, azaz pénzt hozni.
És egy olyan területről beszélünk a szigeten, mint a köz területéről, ahol Te (irigy) szerintem jó, ha életedben félszer voltál. Park. Szép. De ennyi. Nem akadályozza a város életét komolyan. 1 hét. Nem megvenni akarja a szigetet szervező cég, hanem egy olyan eseményt tart, ami közvetve és közvetlenül komoly piaci súlyt jelent a városnak.
Komoly városokban (Bécs, New York, Párizs stb.) egy bizonyos lépték fölött (koncert, filmforgatás, sportesemény) a város nem kér semmilyen díjat a közterület használatáért, csak az ügyintézés díját, és felajánlja az együttműködést, például a tömegközlekedés szervezésében,a rendőrség közreműködésével stb. De van olyan rendezvény is, ami már-már koncessziós díjat fizet, csak náluk tartsák. Egy amerikai film, ha meglátja az árakat (Vár: 10-12ezer ft/m2/nap) simán elmegy Prágába, és ott költi el az 50 millió dollárját. És itt nem arról van szó, hogy a fabódéba kirakják a mézeskalácsot és árulják a turisztoknak. Vagy az újságos. Mert annak a díját fizettessék meg. 5 négyzetméter, csak a profitra megy az eladó, nem közvetít értéket, nem mélyíti a város hírnevét, ebben az esetben értem a négyzetméter árakat. De ez nem egy vándorcirkusz a falu főterén, kérem!
Gerendai nem hiszem, hogy lopja a pénzt. Ekkora léptékben már nehéz. Az rt-k könyvelése egyébként is elég jól átlátható. Lehet, hogy csak pár tízmilla a nyereség a főszervező kft-ben, de számtalan munkát, technika, szállítás, színpad, egyebek, a céghez kapcsolódó vállalkozások végzik. Magyarul a haszon szétszóródik ezek közt. De rendben megcsinálnak mindent. Lehet kockáztatni ekkora pénzt bárkinek. Mondjuk ha van annyid, amennyiből meg tudod hívni a bandákat, meg megszervezel mindent, reklámozod, lebonyolítod, szerintem biztos találsz olyan önkormányzatot, aki pármillióért ad területet. És tessék vállalkozni!

easy mango 2011.01.15. 02:03:11

És ez nem bérrettegés. A polgármesterek tényleg túszul ejtik az ilyen cégeket. Az árakat ahhoz képest szabják, hogy mely rendezvény mennyit képes fizetni. Nem a sziget az első ilyen eset, és ez nem jó tendencia, ha a főpolgármester személyesen képvisel egy ilyen beszűkült piaci szemléletet.
És vannak más furcsaságok, Red Bull Air Race, Hungaroring !?

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.01.15. 02:35:35

Ja, hát akkor kérdezzük meg az újpesti, óbudai, angyalföldi lakosokat, hogy mit hallanak egy héten keresztül - és hogy az ő önkormányzatuk a fővárosival ellentétben milyen arányban részesül bármilyen bevételben. Sokkoló adatokat kapnánk.

Támogatom Bede professzor ötletét, miszerint szervezzük ki a Szigetet valami magyar falunak.

Ja, és aki kifogásolja az eddigi gyakorlatot: adjátok már nekem légyszi a Margitszigetet csak két napra ingyen, és dicsőséget hozok a Nemzetre.

easy mango 2011.01.15. 03:04:56

Tibim, szerintem ez oltári ciki, hogy 20 éve ez a gumicsont, hogy nem lehet kinyitni az ablakot.... mondjuk én biztos nem vagyok képben, a harmadik kerületben, közvetlenül a Duna partján....

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 03:12:33

Miért rossz alkualap az 1 milliárd? 200.000 szigetlakóra leosztva ez 5000/kopf. És a belépőjegyen kivül (al)bérleti dijat fizet minden kereskedő,kocsmáros odabent. Persze kiadás is van.
Tök reális alkualap, legalább befolyik vmi a ktgvetésbe, ami eddig feketén ment a demszky-maffiának.
Ha a szevezőnek nem tetszik, nem csak zsidók szervezhetnek fővárosi fesztivált. Pont.

Spacecake 2011.01.15. 03:18:15

@easy mango: menjenek Prágába.a Várban lakom.leszarom.nem vok kíváncsi okádó,bégető hollandokra,németekre,franciákra reggel 6kor(amikor munkába indulok).leszarom az adóforintokat.menjenek Hortobágyra,béreljék ki a pusztát 30millióért.
ja és 31éves vok és Ibizára járok bulizni.ha van kedvem.ha meg nincs akkor nem.de ne okádjanak a házam elé!!!!na ez is benne van a Gerendai költségvetésébe???ja és bocs h magyar vok.

Jofiu 2011.01.15. 05:09:51

Mr.Treeger 2011.01.14. 23:50:08
Jean, Sean, es Hans mennyire nem fordul ki a mai szigetbol?
Meselj!
Persze ez alapjan hasznos ha lehuzzuk oket, minel nagyobb osszegre, tudnak valamit a tarlosek.

Jofiu 2011.01.15. 05:13:16

Oszinten.
Mennyiben jobb a mai sziget mint regen?
Ma nem igazan uzleti vallalkozas?

mendson 2011.01.15. 05:41:41

Mennyi pénzt kap a Forma I.? És mennyi állami támogatást? Mennyire konkrétan kimutatott nyereséget produkál (és nem olyan blabla,hogy áttételesen igy-meg úgy)? Hány fitala és kevésbé fiatal embertérképére rakta/rakja fel Budapestet az F I. és a Sziget?Én azt hiszem minden összehasonlításban nagyobb értéket jelent a Szigetfesztivál, mint az elöre lezsirozottnak tünő F I..Ezzel nem azt akarom mondani,hogy ne legyen FI csak azt, hogy az ide is irogató frusztrált faszkalapok kapjanak már észhez és ne a pénzbeli nyereséget irigyeljék attól aki csinál valamit ami az egész országnak mind pénzbeli,mind hirnévbeli hasznot és dicsöséget hoz.De és sokkal valószinübbnek gondolom,hogy ezzel ök is tisztába vannak,csak most egy fidesz vezérürü állásponjáról van szó és ügye a csordaszellem meg kötelez.Agykérek nélküli balfékek....

magyar bucó 2011.01.15. 05:49:57

Mit érdemelne? Sok pénzt és újraválasztást.
Az elődje meg pár év börtönt a herdálásért.

fehéregér 2011.01.15. 06:28:16

@Spacecake: "ja és bocs h magyar vok."

Mi az a magyar VOK? Mint amiben a kínaiak főznek, csak magyar?

A stílusod barátom minden, csak nem magyar.

Honnan szedted össze amúgy ezt a közhely-halmazt az "okádó, bégető" szigetesekről? Az ekhó tévé mondta? Vagy a demokratában olvastad?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.01.15. 06:35:09

@Cliff: hazugság!
az értelmiségi index olvasók teljes joggal háborodnak fel, hogy egy ilyen nagyszabású kultúrális rendezvény, ami annyi mindent ad a világnak, mint a mi szigetünk, annak pénzt kelljen adni a fidesz diktatúrának!!!
hát hol a jogállam, hol a demokrácia????

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.01.15. 06:37:41

@Tim Pedersen: jah, egyetértek veled olvtárs...
csak egy ostoba vallásos fideszdroid zombi áll ki emellett a fideszes pénzlenyúlás mellett

mi felsőbbrendű értelmiségi liberális demokraták megvetjük az ilyet ::X

Kivancsi 2011.01.15. 06:37:48

Remelem bezar a picsaba a sziget.....

1. Tarlos bandaja nem kaszal 1milliardot
2. Gerendas bandaja nem kaszal 80Milla + meg hany 0 -t?
3. Kulfoldi igenytelen banda meg otthon marad....
4. Nem lesz csuva, szemet, "disznool" Budapesten, Szigeten....

Szep nyugodt csondes nyari augusztusi sziget lesz...
Mint volt 15evvel ezelott!!

Mi ezzel a problema?

Aki tombolni akar es a penzet kolteni...
A klasszikusokat idezve!!

- el lehet menni mashova....

mákostészta 2011.01.15. 06:39:33

Ha azt mondjuk, aki behúz egy csomó lét a köz vagyonát használva, az fizessen is a használatért a közös kasszába, mégpedig a lehető legtöbbet, az mi a lófszért lenne irigység?! Meg Orbán vezérség?! Ez is csak egy sunyi hangulatkeltés. Amúgy sem tud itt sztm senki, még csak megközeltően pontos számokat sem, akkor meg h a csába vitatkozzunk a számokon?! Alkudjanak meg, fizessen és kész. Ki gondolja komolyan, h a városvezetés az itt kommentelőktől hall először a járulákos hasznokról, és nem kalkulál vele? Honnan szedi bárki is, h tutira el akarják kergetni a Szigetet? Egyelőre alkudozás kezdődik. Simán, akár pofátlanul is. Mintha Tel-Avivban, vagy a Király utcában nem így mennének a dolgok. Nem is, persze csak Hurghadán. Hol is hallottam, h mindennek az az ára, amennyiért elkel?

magyar bucó 2011.01.15. 06:49:23

@fehéregér:
"Mi az a magyar VOK?"

Boronatárcsa, amin szabad tűzön sütni szoktunk. :)
Hungarian wok. :)

BKV reszelő 2011.01.15. 07:05:15

@fehéregér: Én például látom. Óbudaiként. Te nem látod, mert olyankor éppen okádsz.

2011.01.15. 07:26:52

Az ingyenes terület használat mellé kapott állami és önkormányzati támogatások (ami az akkori értéken számítva sem kevés) azért nagyban hozzájárultak ahhoz,hogy az egykori Diák,majd Pepsi sziget Sziget fesztivállá váljon.

állami és önkormányzati támogatás
év/MFt

1993 3,2
1994 7,2
1995 10.5
1996 16
1997 18,5
1998 22
1999 21,5
2000 68
2001 72
2002 70
2003 120
2004 100
2005 100
2006 100

2009-ben kértek,de már nem kaptak(130 millió) állami támogatást.
A nyereség abban az évben "csak" 150M volt,ami nem tűnik túl kedvezőnek a szintén a Sziget Kft. által szervezett jóval kisebb volumenű Volt fesztivál 70 millió, a Balaton Sound 200 millió forint eredményéhez képest.

Goompah 2011.01.15. 07:36:00

@éberség elvtársak:

Ezek az adatok honnan valók?

Nem azért kérdezem, mert nem hiszem el őket. :)

Lumieres 2011.01.15. 07:39:47

TartósPista szerintem megérdemel egy BKV privatizációt. Alig várják a kiszervezés, a beszervezők.

Lumieres 2011.01.15. 07:50:34

@Kivancsi: Jól értelmezed TartósPista üzenetét. A Sziget elmehet a... "picsába"!
Ez TartósPista részéről BESZÓLÁS! Véget értek azok az idők. Természetesen elég gyávaPista ahhoz, hogy nyíltantilcs'abe. Helyette a jól bevált "válságadót" veti ki, abban a reményben, hogy "elmennek a picsába". És akkor nem Pista a "geci", aki beltilcsa...

www.youtube.com/watch?v=D4-Mli0G4ZI

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 07:52:16

Mint mondtam, számoljatok, elvtársak. 300.000 vendégnap mellett ha 500 milla lesz a végösszeg, az vendégnaponként csak 2500 Ft. Budapestnek.
Adóbevételt generál? Áfát? Igen, ez a központi ktgvetésbe megy.
Fontosabb mint az F1? Ezen ne nyissunk vitát, az F1 közvetitést több mint 3 milliárdan nézik, olyanok, akik amúgy nem tudnák, Budapest hol van.
A 70-150millás nyereségen röhögjünk jóizüen. Minden zsidó veszteségből él.
Ugyanazok aggódnak Gerendás pénzéért, akik pár hónapja a Mal Rt. pénzéért, azelőtt meg a bankok, élelmiszerláncok pénzéért aggódtak(meg a 23 millió román miatt). Akkor is ajvékoltak, hogy jaj, kivonulnak, jaj, honnan lesz Tesco-csirkeszárnyam? Nem ment el senki, nem is gondolták egy percig sem komolyan.
Mondanám, hogy nevetséges, de inkább szánalmas. Nagyon.

Lumieres 2011.01.15. 08:04:20

@Bathory: Visszatér az eredeti VADSZIGETELÉS. Emlékszik még valaki az első szigetre?

KopaszMercis 2011.01.15. 08:04:23

@Viktus:
Igen de attol hogy a 2 kulcs figura el tud menni egy evben 2 honapra luxusnyaralsra, attol meg nincse 1 millard forintjuk helyberleti dijra...

Amugy az egyhaz telekadoja mikortol indul? Sziget elott mar?

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 08:05:30

@Lumieres: Eddig ki ment el a válságadó miatt?
Ha jól vágom jópár ország már kopizza. ha nincs üzletrészed az érintett vállalkozásokban, akkor szimplán buta vagy, mint a föld.

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 08:07:51

@KopaszMercis: Itt is itt vagy?

Az egyház üzleti vállalkozás-e? Már a zsidó hitgyülin kivül, természetesen....:)

tabim 2011.01.15. 08:10:11

Nem tudom mit kell itt sírni. Ha nem lesz sziget, mert "nem éri meg", akkor nem lesz. Ki a faszt érdekel? Azért Európán belül bárhová elég könnyen el lehet menni, ha valaki bulizni akar. És akkor legalább nem itt okádnak, meg nem itt verik szét a metrót.
Amúgy meg, ha ennyire kigazdálkodhatatlan a területhasználati díj, akkor kérjék el a szántóföldet a paraszttól és rendezzék meg ott ezt a szart, Józsi bácsinak biztosan nem kéne 1 milliárdot fizetni.

KopaszMercis 2011.01.15. 08:11:43

@Bathory:
Gondolom a perzselybe kapitali penzt tesz a tisztes kozonseg, a misebor meg a futes az amugy is ingyen van, es a pap is a szentlelek gecijet letudozve nem pusztul ehen. Latom a kozgazt emelt szinten miveled... mar nem csak teolgiai szakember vagy hanem kozgazdasz is. Uh... :(

2011.01.15. 08:12:13

@Modor Tibi: Figyu,én Monacoban lakom és borzalmas dolog minden évben a forma 1 amikor a TELJES várost lezárják egy hétre !!! Az utcákon se lehet közlekedni, egy hétre be kell tárolni a kaját és egész nap elviselhetetlen a motorok sivítása ahogy visszhangzik a házak között. A félemeleten a Jean-Baptiste nénivel tiltakozást is szervezünk, mert ez tűrhetetlen !!!
a Sziget fesztivál legalább lakatlan területen csinálják.

Lumieres 2011.01.15. 08:13:06

@Bathory: A Sziget például. Kizárt, hogy ennyi pénzért megérje megvenni a szigetet.

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 08:14:38

@tabim: A Tescó is sirt, nem? Meg a nyuggerek is a válságadó miatt. Mindenki csomagolt, nem? Van bárki, aki elment? Ugyanmár.
A politikus sem hülye, csak annyira fogja levenni őket, ami bele fog férni. A zseton meg nem magánzsebekben fog landolni meg pártkasszában(szadesz), hanem a ktgvetésben. Ez újdonság Bp-en.

viragimado 2011.01.15. 08:14:41

Először is, Tarlósnak teljesen igaza van. Budapestet teljesen lenullázátk az elmúlt 50 évben! Meg lehet nézni mennyire lepusztult lett. Ahhoz, hogy rendbe tegyék, pénz kell.
Ki is használták a fővárost folyamatosan. Nem kelltt terület használati díjakat fizetni, vagy csak minimális mértékben!
Gerendai a Szigeten gazdagodott meg, bár állandóan sírt, hogy veszteséges a fesztivál. Érdekes mégis újra meg újra megrendezte! Vajon miért? Azt tudja itt valaki, hogy az ital nagyker, ahol meg kell vásárolni a kintlévő szórakoztató egységeknek az italt (mert bevinni NEM lehetett!), az övé? Van neki miből kicsengetni az egy milliárdot! Ha meg nem itt csinál fesztivált, mi csak örülünk neki, akik itt lakunk! Már régrs rég óta elegünk van belőle!!

KopaszMercis 2011.01.15. 08:14:48

@tabim:
Szerintem is.. irany nickelsdorf panniona fields. Fizesse a sok sok buzerans francia meg fuves holland az osztrakoknak azt a baszott sok adot. Onnan legalabb sosem fogja tudni a Viktor ellopni. Meg vegre lerazhatna magarol a sziget maradek par sopredek paraszt magyart akik beronditanak a kepbe. A sok csoro fasszopo itthon maradna es vegre csak a kremje menne ra.

Ugyanezert orulok a benzinar emelesnek.. a sok "szegenygazdag" vegre elkezdett visszakerulni a helyere a BKVra, en meg mar nem kell annyit rostokoljak reggelente a cigany dugoban...

lobster thermidor 2011.01.15. 08:15:17

@KopaszMercis:

Fogadunk hogy van?
Csak nem a közterület használatra akarják költeni.
Eddig megúszták, nyilvánvaló, hogy néhány vastagon kibélelt nokiás dobozzal. Most borult a bili.
Azért nem féltem Karcsikát, valahogy ezt is megumbuldálja majd.

Lumieres 2011.01.15. 08:15:30

Ahogy a blogban is írta a szerző:

Tarlós : - Legyen 1 milliárd a KÖZ-terület használati Díj 2011-ben 1 hétre.
Sziget: - Szerintem meg kettő!

Érted a poént?

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 08:17:58

@KopaszMercis: Jas, meg az egyházak iskolafenntartók, kórházfenntartók, szoc. munkát végeznek.
Tudtommal belépti dij nincs a templomban. Na nekik könnyebben elhiszem hogy a túlélésért küzdenek.

KopaszMercis 2011.01.15. 08:19:07

@viragimado:
Bar ott nincsenek ennyire szelsoseges kommunistak hatalmon mint itt, de nem reg voltam Havannaban, es ott pont az tortent, amirol te beszelsz.. egeszen mashogy nez ki.
Az egyetlen egy ok, hogy Tarlos a koltsegvetesbe akarja a penzt, az az, hogy igy tudja ellehetetleniteni a szigeteseket, akik lassuk be evek ota terdepeltetik es szopatjak a csavot. Nos azert mert nem tetszik a braner ize kibaszni egy orszaggal nem tul bolcs dolog, politikai szempontbol.. de tegye csak mert a sopredek tapsikol hozza. Nezd meg az eszak koreaikat azok is pont ugyanilyenek.. van amikor ez igy muxik es igy van jol!

viragimado 2011.01.15. 08:19:14

@Kulics: ismered te Budapestet? Én itt lakom szemben a hajógyári szigettel. 5 percre tőle a többi sok ezer emberrel együtt. És ez csak a budai oldal, vagyis Óbuda. Ez nem lakatlan hely barátom. Ez kőkeményen lakott terület. Ilyenkor egy hétig nem lehet közlekedni a tömegközlekedési eszközökön a sok idióta miatt. "Élvezzük" a napogik bármilyen tisztálkodás nélkül, koszos, büdös, részegen hányó, bedrogozott fesztivál látogatókat. Van persze normális is, nem is értem hogy bír ott kint lenni.
Ezt valóban lakatlan területre kellene kitenni, na de uyge az Gerendainak sokkal többe kerülne.

Lumieres 2011.01.15. 08:19:16

Ha az 1 milliárdot ábrázolni akarom, akkor "atombombával" célszerű szemléltetni.

1000 Megatonnás atombomba. Ezt dobják rá a szigetre (10 napra lebontva) 100 Megatonnás részletekben.

Mennyi most 1 hektár Sukorói föld?

KopaszMercis 2011.01.15. 08:19:38

@lobster thermidor:
Meselj mar nekem arrol, hogy hany nokias dobozba fer el 2.5 milliard forint

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 08:22:16

Senkinek nem tünnek fel az arányok?

1 milliárd? Sok?

800 milliárd csak a BKV adósság pakettje, emberek! Igy is úgy is ti fogjátok megfizetni, Gerendás is dobhat a kalapba!

Lumieres 2011.01.15. 08:22:36

A szántó területek esetében 4 millió hektárról van szó – ennek mai értéke körülbelül 2.500 milliárd forint .

vagyis 2.5 Milliárdból 4000 Hektár Szántóföldet lehet venni.

viragimado 2011.01.15. 08:23:24

@KopaszMercis: na most szerinted kit érdekel a Sziget fesztivál ebben az országban? Pár ezer magyart, aki kimegy. Semmi értéke. Ha nincs semmit sem veszít az ország, ezért kissé túlzás azt állítani, hogy az országot szopatja meg Tarlós ezzel.
Gerendai nem térdepeltette Tarlóst. Ő vitte enyhén padlóra a Gerendait a hangszigetelt sátrak kikényszerítésével. Amíg az nem volt, egy hétig nem aludt itt, és a pesti oldalon több ezer ember, akik a fesztiválozókkal ellentétben másnap dolgozni mentek, meg kisgyerekek, akiknek aztán pláne pihenniük kellett volna. Én "élvezem", mióta elindult, hidd el tudom mit beszélek!

KopaszMercis 2011.01.15. 08:25:00

@Bathory:
Nagyon helyes.. a telki magankorhaz is korhaz fenntarto meg is fizet adot.

Most akkor mindenki egyenlo vagy sem? Nem arrol van szo, hogy nem kivetelezunk a szigettel sem?

En komolyan egyetertek azzal hogy a sziget igenis fizessen budapestnek a hasznalatert.. akkor is ha ez nem - es tenyleg nem - europai. Bar mar regen sem volt hizelgo a gyurcsanyi korszak oda, de tavasz ota mar tenyleg kifejezetten serto rajuk nezve, de ez itt a balkan, nem europa. Itt igy mukodik, es a sziget fizessen. Punktum. Szal ezt fel kell fogni es elfogadni. Europaban egy ilyen fesztivalnak orulnek, es nem kernek tole penzt, hiszen sok millardos vonzata van a tortenetnek a koz szamara.. igen de ott dolgos szorgalamas urak laknak, nem irigy rokkantnyugdijas lusta patkanyok. Ha Tarhalos Istvan a primitiv valasztoinak a kedvere akar tenni, akkor le kell huzza ezt a rendezvenyt. Ha nem lenne akkora balfasz, akkor innen is csuroghatna egy kis lovetta a partkasszaba, nem csak a hepiendkaeftebol, de hat szegenyke fideszes, mit lehet tenni? Ez van....

nu pagagyí 2011.01.15. 08:26:13

Súlyos téveszme amit Tarlós képvisel, eredménye minden egyéni kezdeményezés tönkretétele lehet.

A bérleti díjakra kell lennie valami szabályzatnak Budapesten, amiben nem pofára vagy a rendezvény árbevételétől függően rendezik az elveket és a tarifákat. Ez azért szükséges, hogy minden vállalkozó, rendezvény szervező előre tudja mire számíthat, és a gyanú árnyéka se merüljön fel, hogy a közösségi tulajdont esetleg korrupciós vagy politikai célokra használja fel az aktuális városvezetés.

Ha van ilyen, akkor a szerint kell kivetni a bérleti díjat, ha nincs ilyen, alkossák meg és addig ne zsarolgassanak.

KopaszMercis 2011.01.15. 08:26:36

@Bathory:
Hat ezt sem ertetted...
Segitek tomondattal.
Attol mert valaki berak 20 millio a nemszky zsebebe meg nem biztos hogy van 1 milliardja, azert mert a tarlos egyik embere is nagyon okos!
Ecsem, te halado kozgazdasz felsofoku teologus ES fields dijra melto matekos is vagy! Nagyon vag az eszed!

belekotty 2011.01.15. 08:27:33

Nem értem a problémát. Tarlósék az átlagos közterület használati díjjal kiszámolták mennyi lenne a Sziget ára.
Na az ennyi. Innen indulnak.
Ha valaki ki akarná bérelni egész Budapest összes utcáját egyszerre egy hétre, mennyit tartanátok jogosnak?
Ebből engednek, mert a Hajógyári szigetről van szó, nem a Váci utcáról, meg bevétel a városnak.
Tarlós remek politikus és remek háttér alkukat kötő. Ezzel eléri hogy a Sziget valamennyit fizessen és azok a kerületek is beszálljanak pénzzel akik az idegenforgalmából profitálnak.
Nektek melyik a jobb, ha a Gerendás offshore cégei gazdagodnak csak, vagy a Főváros is kap belőle?
A III. kerület pedig elszenvedője a Szigetnek, tehát Tarlós és a Sziget viszonya érthető. Én a Bús Balázs helyében a Sziget idejére a laci konyháknak adnék engedély a környező közterületekre egy hétre.

viragimado 2011.01.15. 08:27:39

@Lumieres: nagyon igazad van. A sziget régen szép zöld övezet volt. Oda jártunk ki sokszor, mikor a gyerekeink kicsik voltak. Rendben tartott park volt, locsolva, fű nyírva, virágzó bokrok, örökzöld fák, cserjék. Mi van ma? A Sziget soha helyre nem álló nyoma! Mindent kipusztítanak, a növényzet NEM képes egy év alatt regenerálódni, így folyamtosan pusztul! Hol ér meg ennyit egy nyomorult fesztivál? Vigyék ki őket valahová a pusztába, ahol nem okoznak kárt! Én azt vártam igazából, hogy a Tarlós be is titlja a fesztivál lakott területen való megrendezését! Ez még a sokkal enyhébb változat sajnos.

KopaszMercis 2011.01.15. 08:29:45

@viragimado:
Igen valoban azert hirdetik a Parizsi metroban honapokig oriasi plakattal mert egy tok jelentektelen rendezveny...

Megegyszer irany a pannonia fields, ha a Gerendaiek nem allapodtak meg veluk reges regen, akkor amator gecik... szal tuti nem allapodtak meg az osztrakokkal egyelore.

De vigyek szepen oda.. rajottem mar reges regen hogy a civilizalatlan tuskot onmagatol megmenteni lehetetlen.

A zenekarok is szivesebben mennek osztrakhonba jatszani, a hires magyar vendegszeretetet mar nem egy komoly brigad megtapasztalta.. nekik is jobb, nekunk is jobb. Ugyis tavolodunk europatol.. zarjuk le a hatarokat es hagyjuk a faszba az egeszet.. vissza a regi rendszerhez az oroszok fele, az legalabb ugy ahogy mukodott. Viktor is elvezte, neki is jo volt.. nyilvan ez adja a csapas iranyt.

Lumieres 2011.01.15. 08:29:48

A Duna hordalékából létrejött sziget az óbudai part mentén, az 1651. és az 1654. folyamkilométer között fekszik. Területe 108 hektár.

40 szigetet lehetne 1 heti köz-területhasználati díjból venni az Alföldön.

Pajtás 2011.01.15. 08:30:19

Tarlós főtanácselnök úr.

viragimado 2011.01.15. 08:30:35

@belekotty: sajnos a Bús Balázs hiába adna bármilyen engedélyt. A Gerendai, önnös érdekből, SEMMIT nem enged bevinni a Szigetre! Amit ott kell megvásárolni, annak a bevétele, nyeresége, az ő zsebébe vándorol! Az előbb említettem, hogy az övé az ital nagyker, ami a Sziget alatt kötelező jelleggel kint üzemel. Nos az árai katasztrófálisan magasak!! Annyira, hogy már több szórakozóhely NEM települ ki a Szigetre, egy hétre, mert nem éri meg nekik!

TomT 2011.01.15. 08:30:35

Engem jobban érdekelne, hogy az mit érdemel, aki ilyen ordas baromságokat bír kérdezni. Sőt, leírni. Publikus helyre.
Nem európai, mi?!? Mint mondjuk családnévvel jópofáskodni?

Örüljünk inkább együtt, hogy így legalább lekerül a teher szegény Gerendai mester válláról, megkíméli magát a sok stressztől, hogy sikerül-e épp hogy nullszaldóra kiügyeskedni, ahogy évek óta panaszkodott.

(Nem lenne baj, ha előbb-utóbb valóban felelni kellene a nyilvánosan terjesztettekért.)

belekotty 2011.01.15. 08:31:02

@viragimado: "Amíg az nem volt, egy hétig nem aludt itt, és a pesti oldalon több ezer ember, akik a fesztiválozókkal ellentétben másnap dolgozni mentek, meg kisgyerekek, akiknek aztán pláne pihenniük kellett volna. Én "élvezem", mióta elindult, hidd el tudom mit beszélek!"

- Amíg nem voltak hangszigetelt sátrak, addig én sem tudtam aludni fent a 3as6árh1en. Kibírhatatlan volt. Az hogy Tarlós ennek nekiment abban teljesen igaza volt.

?Illetékeselvtárs? 2011.01.15. 08:31:26

Mit mondjak, úgy érzem, hogy megint az indulatok száguldoznak össze vissza.
Én úgy gondolom, hogy a megközelítéssel van megint baj. Sokan tudni vélik, hogy a Gerendásék adót csalnak. Ezt vizsgálja meg a megfelelő hatóság és ha igaz akkor büntessen, ha nem igaz akkor kussoljon. De semmi szín alatt nem lehet egy közterületi díjba belekalkulálni azt az összeget amit "esetleg" elcsalnak. A másik fontos szempont az arányosság. Ha üzleti alapon nézzük a sziget bérleti díját valóban nevetséges összeg jön ki. Ez egy üres terület ahol nincs áram, nincs víz, nincs csatorna, csak föld,fű, fa. Kérdezem én a milliárdokat követelőket, vajon ők fizetnének e egy hétre ennyi pénzt egy üres telekért úgy, hogy nekik kell a felsoroltakat kialakítani majd utána elbontani és teljesen helyrehozni a területet? A harmadik érdekes kérdés az, hogy ha szigorúan a négyzetméterből indulunk ki az árképzésnél és nincs kivételezés (mostantól) akkor tessék már kiszámolni, hogy egy olyan rendezvény mint Pl. az a biciklis verseny (sajnálom de nem tudom, hogy milyen címen futott a verseny) ami behálózta fél Budapestet annak mennyit kell majd ezután fizetni? Biliárdokat? Vagy egy maratoni futóversenyre mennyit kéne perkálni ami szintén elég sokat van Budapesten igen szép útvonallal.
Apró megjegyzés még, hogy a világ nagyon sok részén a közterületi díjakat a bérlés célja határozza meg. Pl Prágában a belvárosban nincs közterület foglalási díj a filmforgatásokra, de van díj a vendéglők kitelepülésére. Van díja a szemetes konténer kirakásának is de az töredéke a kerthelyiségekének stb. stb.
Gondolkodni kell nem kaszát fenni. Egyéb iránt a nagy egyenlősdi kihirdetése bennem egész rossz emlékeket ébreszt. Lásd Kína.

Lumieres 2011.01.15. 08:32:05

@Bathory: Naná... Ebből TartósPista akar földet venni... 4000 Hektár = 40 négyzetkilométer. Ami egy 4x10 km-es téglalap. (kábé akkora mint egész BUDA)

belekotty 2011.01.15. 08:33:27

@viragimado: Nem a Szigetre adjon ki engedélyt, hanem a budai oldalon lévő közterületekre. Ott nincs hatalma a Gerendásnak. Ha a Baumax elötti részen lenne 50 lacikonyha, abből szép bevétel lenne és nem offshore zsebekbe menne a pénz.

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 08:34:12

@KopaszMercis: Miért nem európai közterület használatáért pénzt kérni? Mert a posztiró ezt tette a sorok közé? Miért nem európai a ktgvetésbe szedni a pénzt, ahelyett, hogy az alvállalkozók közt osztanák szét?

Annyi esze azért lesz Gerendainak, hogy annyira fog lemenni az alkuban, hogy nehogy más rendezzen fesztivált, aki 300-500 millát röhögve kifizet, jut is, marad is. Mindenki pótolható.

viragimado 2011.01.15. 08:34:18

@KopaszMercis: nézd lehet, hogy van akiknek ez egy szint, de én nem örülök annak, ha CSAK arról ismernek minket, hogy egy hétig koncertek vannak, és lehet állat módra viselkedni, piálni, drogozni.
Bocs, de én ennek semmi értékét nem látom, akár hol is hirdetik! Meg lehet nézni azokat, akik ilyenkor ide jönnek! Én egy hétig nap, mint nap láttam őket! Hidd el, semmit nem veszítünk azzal, ha nem jönnek ide.
Már az utolsó pár évben kicsit módosult a látogató összetétel a magas árak miatt, de még így sem az, amire büszkék lehetünk!!

KopaszMercis 2011.01.15. 08:34:50

@viragimado:
Uristen azt a megkeseredett szerencsetlen minimalberes kispolgaros kurva anyjat... hogy lehetsz ennyire eletunt ember?

"A gyerekek meg a retek, es a zold ovezet.. a faszom sem all rendesen mar a sziget alatt"

Uristen de tenyleg. Elni es elni hagyni. Egy evben van 365 nap ebbol mostansag kb 5 nehezebb neked a sziget miatt. Bazd meg nem robinzonkruzo vagy ecsem.. ha nem tetszik, hogy mas emberek korbe vesznek vonulj el a faszba remetenek. Jezus isten...

Lumieres 2011.01.15. 08:35:59

@viragimado: Te legalább őszinte vagy. Ezt gondolod. De látod, hogy Tarlós nem tiltja be, csak mégis betiltja. Ez a POLITIKUS.
Hazudik neked is és nekem is. Nekem azt hazudja, hogy nem tiltja be a szigetet, neked meg ezt hazudja, hogy mégis betiltja.
Mindkettőnknek hazudik.

www.youtube.com/watch?v=D4-Mli0G4ZI

viragimado 2011.01.15. 08:36:23

@belekotty: voltak évek, amikor a többség kijárt enni! Többek között ide hozzánk, mert nagyon közel vagyunk. Na azt nem szeretnénk újra. Azt a koszt, szemetet, amit csináltak!!
Mivel egész éjjel fent vannak, meg isznak, a többség (szerencsére) nem jár ki a Szigetről. Ha lenne értelme, már megtették volna.

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 08:37:10

@Lumieres: Igen, Budapest ktgvetése az Tarlós Pistáé, te nagyon hülye. Lenne 40 négyzetkilométere Bp-nek tehermentesen, nem pl. 800 milliárdos Bkv-adóssága.

viragimado 2011.01.15. 08:38:50

@Lumieres: ezt nem tartom hazugságnak. Soha nem titkolta, hogy ellene van, ahogy mi is. Nem buta. Tudja, hogy NEM tilthatja be. De van egy lehetősége, ami vagy bevételt hoz a tönk szélén álló fővárosnak, vagy nyugalmat.
Hidd el Tarlós tudja mit miért csinál. Itt 16 évig volt polgármester, és a kerület csak jól járt vele.

KopaszMercis 2011.01.15. 08:41:22

@Bathory:
Mennyit fizet a forma 1 terulethasznalati dijat europa szerete?

Vagy varj ez rossz pelda, mert a forma 1 az nem zajos!

Ooo.. mennyi terulethasznalati dijat (vagyis ingatlan adot) fizet az egyhaz europa szerte?

A pelda lenyege hogy bizonyos dolgoktol nem illik ilyen penzt szedni, attol mert lenne jog alap.

Joga van ra? Igen? Ez erv? Nem! Tarlosnak joga van az anyja halalos agyan a feje melle szarni a parnara.. de en hadd ne tapsikoljak ahhoz, hogy ez igy mennyire korrekt!

Szal el lehet kerni, de nem illik, de hat egy olyan emberrol beszelgetunk, akit barmikor egy sarga oves karates tinedzser az anyja hatan megbasz, de tarlos kollega megis azzal fenyegetozik szekeles kozben az onkormanyzatnal, hogy a masik fejerol lecsapkodja a szemuveget. Nagyon nagyon maci laci..

Azert sincsen amugy ertelme, mert sok embernek a hasznaba csorbit ezzel bele. Elhiheteted hogy a Gerendai majd az alvallakozok hasznabol fogja ezt kiokoskodni, es majd megint a kis emberek fognak szopni. O fillere ugyanannyit fog keresni mint eddig, mert nem hulye. De ahhoz, hogy Tarlos erre magatol rajojjon, ahhoz az kellene, hogy az apparatusaban valahol legyen egy valaki aki nem totalisan eletkeptelen.. szal erre meg varni kell.

Lumieres 2011.01.15. 08:42:13

@viragimado: Nézd, Te egy ŐSZINTE ember vagy. Ezt becsülöm, még akkor is ha gyökeresen mást gondolunk a világról és a szigetről és valószínűleg nagyon sok és fontos dologban még.

Azon érdemes elfilozofálni, hogy bár olyan irányba mennek a dolgok, amilyenbe szeretnéd (tilcs'ák be a szigetet), de mégis HAZUDIK a főpolgármester.
Ez egy morális dilemma, ha mélyebb gondolkodású ember vagy.
Az egyik feled szeretné, hogy tilos legyen a sziget, a másik feled pedig tudja hogy hazudnak neki. Melyik a fontosabb, hogy NE LEGYEN SZIGET, VAGY HOGY NE HAZUDJANAK? Én az mondom, hogy mégha utálom is a szigetet, de az nekem sokkal fontosabb, hogy NE HAZUDOZZON A FŐPOLGÁRMESTER.

Mer' ha most hazudik ( az elején) és elnézzük neki, akkor 4 évig nem reklamálhatunk a többi hazugságért, mert mindenki aki NÉMA a hazugságban cinkosa!!

Lumieres 2011.01.15. 08:44:21

@Bathory: Ha nincs pénze, adja el a szigetet. 1 milliárdért lehet, hogy meg is vennék.

viragimado 2011.01.15. 08:44:32

@KopaszMercis: a stílusod önmagáért beszél. Te lehetsz életunt, ha neked ez szórakozás. Nekem igen sok programból, és családból áll az életem, és igen szeretek élni! :))))
Semmi kifogásom a te félétek ilyen szórakozása ellen, ha azt nem több ezer ember pihenése rovárása teszitek. Soha nem tiltakoztam a diszkók ellen. Itt van majdnem szemben a Dokk, stb. Meg van oldva, hogy ne zavarjanak senkit, nem is emelt szót ellenük senki! Van megoldás? Van. Együtt tudunk egymás mellett élni? Együtt tudunk, és már hosszú évek óta! Akkor miről beszélünk? Gerendai is találjon ilyen megoldást. Nem az a jó megoldás, ami csak az egyik félnek jó!!

?Illetékeselvtárs? 2011.01.15. 08:45:35

@viragimado: Tudod, hogy nagyon mosolyogtató amiket írsz? Minden mondatod mögül a sértett mellőzött kisember üvöltése a világba című saját drámád jön le. Azért annak mindenki örülhet, hogy nem te voltál Óbuda polgármestere, mert most akkor arról folyna a vita, hogy a "Börtönszigetet" bővítsék e még vagy csak simán lőjék a Dunába azokat akik más véleményen vannak.

Lumieres 2011.01.15. 08:46:32

@viragimado: Tudja, hogy nem tilthatja be, de mégis "betiltja". Tarlós ezek szerint TELJESEN ŐSZINTE. De az a kérdés, hogy MELYIK TARTLÓS az őszinte. Aki azt mondja, hogy nem tiltja be a szigetet, vagy az amelyik betiltja?

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 08:46:45

@KopaszMercis: A Forma 1 futamokat tudtommal nem közterületeken rendezik, igy szóba nem jön a közterület-használati dij.

Azt, hogy nyugaton nem szednek közterületi fesztiválokon dijat a területért, csak a posztiró sejteti. Ha van konkrét infód, linkeld, meggyőzhető vagyok. Anélkül ez süket duma.

KopaszMercis 2011.01.15. 08:47:52

@viragimado:
De jo, hogy ide szuletett magyarorszagra az objektiv merteke a kulturaltsagnak.

Komolyan, hogy lehetsz ennyire nagykepu? Nem akarlak bantani, de nyilvan nalad hegyeshalomnal veget er a vilag, ha ilyeneket mondasz. Hogyan szorhatsz egy iteletet egy ennyire inhomogen brigad felett. Mondjuk en tinedzer koromban nem jartam, aztan par evig allandoan kinn voltam, aztan 4-5 evig megint csak nem jartam a szigetre es most ket eve megint vegig kinn vagyok, latom, hogy mi van ott, koszonom magamnak is tudok itelkezni. Ezert mondom, vigyuk a szigetet oda, ahol orulnek annak a nehany milliard plusz forintnak az emberek. Itt majd elveszik a maganynyugdijpenztarbol es hello :)

Amugy, hogy mennyire nincsen igazad kijarok a nemet ismerosommel mindennap aki a legnagyobb europai nemet eretkesito cegnel felsovezeto. Elegge civilizalt kultur ember es imadja a szigetet. Kimegy, el sorozget mindennap megnez egy koncertet, es haza megy es masnap reggel megy meloba. Hidd el jo esellyel szofisztikaltabb es normalisabb, mint barki a csaladodban.. Ha nalatok az ilyen degeneralt velemenyek hangoztatasa megturt, es nem azert ide irod mert pofanbasz az asszony sodrofaval, ha otthon ilyet mersz mondani, akkor meg nem csak jo esellyel, hanem biztosan :(

viragimado 2011.01.15. 08:49:26

@Lumieres: tudod, ha mi úgyis látjuk az igazat a dolgok mögött, és mindenki, aki képes gondolkodni, akkor az nem is igazi hazugság. Az igazi az lenne, ha úgy tenné, hogy később derül ki mi volt igazán, amire ugye van jó néhány példa.
A politikus MIND hazudik, ezt is sajna tudomásul kell venni.
De: ha én, aki itt élek születésem óta, és látom, hogy ment tönkre a főváros, és azt tapasztalom (talán, reményeim szerint, hiszen előre nem tudhatom), hogy talán újra igazi FŐVÁROS lesz Budapest, akkor én csak az eredményt nézem.

KopaszMercis 2011.01.15. 08:49:40

@Bathory:
Igen monaco belvarosa a boka kolaje es a megdumalsze es a trianon libanon tengely miatt a zsidoke is egy kicsit!

Nem tudom, kerdeztem... valaszold meg te.

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 08:50:28

@Lumieres: Ez az adjuk el, ha nincs pénzünk inkább a korábbi vezetés zseniális tehetségére volt jellemző. Amúgy Joav Blumnál is nagyobb ingatlanzseni vagy, ha megveszed a szigetet 1 milliárdért. Hadd súgjak, nemrég volt posztban 1 db rózsadombi villa, amit többre taksáltak.

KopaszMercis 2011.01.15. 08:52:25

@viragimado:
Meg van oldva, hogy nem zavar senkit a dokk meg a stb? Tavaly a hetvegen nem tudtam kijonni taxival a szigetrol a hetvegen, es ki kellett gyalogoljak, mert a ket szorakozo hely miatt lezartak az oda vezeto utat. Hihetetlen.. dobbenet. De most mar ertem.. a dokk miatt a szolgalmi utat garantalo torveny nem baj ha nincsen betartva, de a kozterulet foglalsi dij az viszont ervenyesuljon. Nincsen kettos merce... :)

De ertem en, amig a dokkban aruljak a drogot az ok, a szigeten mar nem. Vilagos... elegge egyszeru kiccsavo vagy te, hallod-e :)

sannya 2011.01.15. 08:52:58

@?Illetékeselvtárs?:

egy reszrol,az a semmit nem ero,nem osszkozmuves telek egesz pontosan 620.000m2...az azert nem egy villamosmegallo...
masreszrol,eddig ingyen kapta,DE o szedett erte penzt(ha mas nem a satrasoktol,ugye,mint terulethasznalati dijat,ami utan erdekes modon nem fizetett IFAt,mint minden szallasado...
harmadreszt a 2,5milliard a dempszli altal elfogadot es jovahagyott torvenyi rendelkezes,nem most merult fel eloszor,mar 2008ban is szerettek volna beszedni ezt toluk (www.hetek.hu/belfold/200806/bezarhat_a_sziget) (raadasul ez a retek a szadesz hazi ujsagja,ugyhogy lehet kezdeni fasisztakolni is...)mas kerdes,hogy inkabb a nokias dobozokat valasztottak...
negyedreszt ha nem er semmit a gerendas cege,akkor miet is fizetett az econet a 25%os tulajdonreszert 1,5milliard forintot???
otodreszt meg a rengeteg kis trukkozessel siman kimossa azt,hogy ne legyen nyereseges...mert ugye itt nem csak az eladott belepokrol van szo,hanem a beszedett teruleti penzekrol is,a csak es kizarolag(a normal ar 3-4szereseert bitositott)elelmiszerekrol,stb,stb...
hatodszor ne szunjon meg,de fizesse ki a az arat,vagy ne sirdogaljon,ha azt mondjak neki a hivatalban,hogy bocsika,arra az idopontra epp nem szabad a sziget,mert a karancslapujtoi traktorosok itt szeretnenek gyakorolni es ezert kifizettek x osszeget,amit karcsika nem hajlando...
sokadszor pedig nevetseges,hogy azok a ballibsik picsognak itt a leghangosabban az ingyesseg mellett,akik idaig azon vertek a nyalukat,hogy nincs inygen ebed...
persze,hogy nincs,csak a megfelelo elvtarsaknak...lasd varoshaz ter,ahol erdekes modon mindig csak az szdsznek nevezett gittegylet kaphatott teruletfoglalasi engedelyt(ingyen)ugye...ja mega zwack fele palinkanapok...
kettos merce,mint mindig...
ha a valami jo,arrol a ballibsi tehet,ha rossz,akkor a zorban...ha a ballibsirol kiderul,hogy lop,kettos mercet alkalmaz,arrol is a zorban tehet es a szuklatokoru emberek,ugye...

abszurdisztan,2011...

Lumieres 2011.01.15. 08:54:30

@viragimado:
Pontosan idézed a PÁRT jelmondatait_

Az igazság = hazugság.
A szabadság = szolgaság
A tudatlanság=erő.

vidéki suzukis 2011.01.15. 08:55:50

A bérleti díjjal egyetértek. A mértékét nem tudom megítélni. Azt meg, ha a esetleg elmarad a drogsziget, nem nagyon fogom sajnálni.

sannya 2011.01.15. 08:56:07

@KopaszMercis:
szerintem ezt a vigalmi negyedes dolgot ne feszegesd nagyon,meg megegsz miatta...
:))
ki is adta el(a fovaros,segitek,igen,a dempszli)aron alul(meg most is vizsgaljak)es kiknek???
:)))
ugyhogy ebbe belekeverni a tarlos vagy a IIIkeruletet vicces nezopont...

KopaszMercis 2011.01.15. 08:56:36

@sannya:
teso mielott nagyon megzuhannal lelkileg szolnÁk... itt arrol van szo, hogy tarlos csavo ne a asszony picsajabol huzogasson ki random szamokat, hanem probaljon mar meg nemi meltosagot szinlelve komoly osszegekkel eloalni.

Menj be holnap utan a melohelyre ulj le a fonokkel bertargyalni es kerjel 40 milliard forintot havonta.. na pont annyira fogsz komolynak tunni a fonok szemeben, mint most tarlos az ertelmes lakossag (ertsd 10-15 fo magyarorszagon) szemeben...

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 08:57:08

@sannya: Korrekt, hehe. Még Joav Blum se kapná meg 1 milliárdért.

viragimado 2011.01.15. 08:57:34

@KopaszMercis: először is én vagyok az "asszony". :))))) A véleményemet mindenhol, és mindig úgy mondom el, bárkinek, ahogy tényleg gondolom. A kultúráltság mérőfoka nálam nem a munkahelyen betöltött pozíció! Köze sincs hozzá! Imádok utazni, sokfelé voltam a világban, sok dolgot láttam. Volt, ami tetszett, volt, ami nem. Volt olyan kultúra, ami nagyon távolt állt a mienktől, és mégis valahogy sokkal jobbnak tűnt.
Én valóban soha nem voltam kint a Sziget fesztiválon. Gyerekeim közül kettő szintén soha, az egyik talán 3 évben reggae koncerteken, a negyedik egyszer segített egy barátnőjének, aki egy szórakozó kitelepült egységét vezette. Na ő azt mondta soha többet, még segíteni sem megy ki. Pedig bulizni járó, sok helyre járnak. Soha nem voltak tiltva, hogy kimenjenek.

Lumieres 2011.01.15. 08:57:50

@Bathory: Inkább maradjon tarló's a sziget.

KopaszMercis 2011.01.15. 08:59:03

@sannya:
fu nyika, ezt nagyon nem ertetted...

viraglelku faszcibalot zavarja a drogkereskedelem nagyon.. amikor sziget fesztivalon tortenik
amikor a dokkban van, akkor ok, mert az asszony nem panaszkodik a hangra es engedi hogy viragunk betericse gecivel :)

Kettos merce. Ennyi volt. En a dokkosokat betiltanam a szigetet meg elvinnem a picsaba ebbol az orszagbol.. eleve, ide jon az a sok szerencsetlen kulfoldi es ezt a brigadod kell elturje. Nem melto egy europai szintu rendezvenyhez, sem a helyszin, sem a magyarok mint nep. Nem veletlen, hogy a nobel dijat sem itt adjak at a foci vbt es az olimpiat sem itt rendezik stb stb :D

KopaszMercis 2011.01.15. 09:00:50

@viragimado:
- Ertem.. gyerekek soha ne nyuljatok semmilyen droghoz.. az ordogtol valo, mindegyik kivetel nelkul veszelyes es tonkre teszi az eletedet! En mar csak tudom, hiszen soha sem probaltam.
- De anyu te szoktal borozni es az kemeny drog!
- Az nem szamit!

:-)

Merre fele eltel a nagy vilagban?

viragimado 2011.01.15. 09:02:37

@KopaszMercis: még mindig nem "kiscsávó" vagyok! :))) Drogot mindenhol árulnak, ha nem tetszik nekem, akkor is. Azt meg, hogy mit zárnak nem tudom, nem járok arra esténként. A gyaloglás pedig egyáltalán nem rossz dolgo. Nézd a jó oldalát, egészséges! :)))
Félre a tréfával, az biztos bosszantó lehett. Én sem örültem volna ilyen esetnek. De ez gondolom nem minden alkalommal van így. Mentünk már a rakparton kocsival péntek vagy szombat este, és ki-be jártak a kocsik.

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 09:04:28

Már akkor is csodálkoztam, amikor sokan kikeltek magukból, hogy hogy mer a kormány pénzt sápolni a multiktól meg a bankoktól, jajjaj, mi lesz most.
Gondolom, senki nem gondolja végig, hogy amit nem ők, azt ti fogjátok bedobni a kalapba.
Vagy itt mindnki multi/banktulajdonos? Vagy csak dilettáns idióta?

Winston Smith 2011.01.15. 09:06:42

Tekintve hogy iszonyatosan jól megy a Szigetnek, most már tényleg OK, hogy a Főváros nem ad neki pénzügyi támogatást (mint tette azt az alapítás óta), illetve hogy beszed egy méltányos összeget területhasználat címén. Mivel a Főváros meg gondban van.

Az összeget pedig méltányosan kell megszabni. Azaz hogy ne lehetetlenítse el Budapest (sőt, talán egész Magyarország) legnagyobb nemzetközi hírveréssel járó rendezvényét.

(Btw, a kultúrális fővároskodás mennyibe is került a költségvetésnek és hány külföldit hozott az országba? Ehhez képest a Sziget semmibe nem kerül se a városnak, se a költségvetésnek.)

viragimado 2011.01.15. 09:06:57

@KopaszMercis: nem éltem, csak utaztam, túristaként. Franciaország, Mexikó, Olaszország, Kanada, Egyiptom, Tibet, Anglia, Ausztria, Németország, Chile, Thaiföld.

sannya 2011.01.15. 09:07:08

@KopaszMercis:
teso(nyuszomuszo,ha mar bizalmaskodsz)kis matek...
:)))
egyenesen a varoshaza weblapjarol...
(sajna tul hosszu az egesz,nem enged linkelni...)

ideiglenesen elhelyezett epitmeny/berendezes/elkeritett terulet 110ft/m2/nap
kapcsolodo vendeglato tevekenyseg 1.700ft/m2/nap
kapcsolodo kereskedelmi tevekenyseg 900ft/m2/nap
kapcsolodo szorakoztato tevekenyseg 700ft/m2/nap
kapcsolodo reklem 6.000ft/m2/nap

620.000m2rol beszelunk es nem minimum ket hetrol egyes esetekben...

(teljesen korrekt szamolasokat lehet talalni az index polidi forumjan a hasonlo topicban,erdemes ott is olvasgatni(nem reklamkent))
a 2,5milliard a torvenykezes szerinti pontos ar...ennyi...

csokoltatlak...

viragimado 2011.01.15. 09:08:31

@Winston Smith: a legnagyobb nemzetközi hírveréssel járó rendezvény nem ez, hanem a Forma-1. :))))

KopaszMercis 2011.01.15. 09:10:01

@viragimado:
Nezd nekem pl jo esellyel jon a kedvenc zenekarom a Szigetre, akikkel raadasul tokre joban vagyok. Igazi kulfoldi nagy zenekar.. legutobb a nagyszinpadrol nezve nezegettem, hogy 50 000 ember ugrabugral a koncertjukre.. utana tok jot soroztunk, majd masnap kuldtek ertem egy limuzint a four seasonsbol es elmentem furdozni az enekessel. A csavonak van pilota jogsija es sajat repulogepe amivel turnezik. ha minden jol megy iden az o magangepevel fogok tudni berepulni ide az elozo bulirol.
Beismerem, ha en is a tepozaras szorospicsaju frusztralt tarisznyas kispalos 16 orazo pultos csaj lennek lehet, annyira nem mozgatna a sziget. De mondom, ez nem egy homogen brigad es egy kalap ala veheto dolog.. a gyermekeid biztos sokkal kulturaltab korulmenyek kozott utaznak a sajat kis szupika bulijukba, mint en fogok iden a szigetre, es sokkal civilizaltabb es jobb korulmenyek kozott fognak porogni mint en a nagyszinpad mogotti reszen, ahol a costes fogja csinalni a cateringet :)

Amugy megyegszyer: egyetertek a teruletfoglalas dijazasanak elvevel es azzal is, hogy huzzon innen ebbol az orszagbol a faszba a sziget.
De ne szorjunk mar egyseges iteletet mindenkire, aki kijar.

KopaszMercis 2011.01.15. 09:10:56

@sannya:
torveny szerinti pontos ar.. ertem:

az erv attol meg el:
"Joga van ra? Igen? Ez erv? Nem! Tarlosnak joga van az anyja halalos agyan a feje melle szarni a parnara.. de en hadd ne tapsikoljak ahhoz, hogy ez igy mennyire korrekt!"

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 09:12:16

@Winston Smith: Abban egyetértünk, hogy az összeg olyan legyen, hogy továbbra is megérje rendezni.

Abban nem, hogy a Sziget a legleg. 300000-en látják, a F1et(Tv) 3 milliárdan.

nu pagagyí 2011.01.15. 09:12:34

@viragimado: Ez egy olyan rendezvény, amiről ismerik Budapestet és messzi földről is eljönnek rá. A szép fás környezetben történő reggelizés valószínúleg nem vonzana külföldről és az országból tömegeket. Erre büszkének kell lenni, a konfliktusokat meg a kölcsönös jószándékkal kezelni.

A bérleti díj sem tabu, ha nem primitív módon és zsarolás jelleggel támad hirtelen milliárdos igény arra hivatkozva, hogy jól megy ki tudja fizetni a vállalkozás. Nem hiszem, hogy a város érdekét szolgálná, hogy ellehetetlenítse a vállalkozásokat amiből egyébként megélni szeretne.

Ha Tarlós jogosnak tartja az összeget (nem tudom mi alapján) és a szándéka nem a rendezvény megfojtása, akkor tegyen le valami előre kiszámítható, a fokozatosságot betartó díjemelési javaslatot, hogy a vállalkozás eldönthesse kifizeti vagy máshova viszi a rendezvényt. Utóbbi esetben nulla bevétel lesz, de legalább lehet majd megint falatozni a szigeten.

Winston Smith 2011.01.15. 09:13:40

@viragimado: Lehet, hogy az F1 nagyobb, de a Sziget akkor is benne van a TOP2-ben.

Kis különbség, hogy az F1 folyamatos állami támogatásra szorul, a Sziget meg nem.

KopaszMercis 2011.01.15. 09:15:14

@viragimado:
jah nem eltel csak utaztal.. ertem en. Tehat aki pornot nez, az mar nagyon ert a szekszhez :)

Nekem van egy 20 eves lany ismerosom.. mar most 10szer annyi helyen jart, mint Te. Oktober ota.. elotte ki sem tette a labat magyarorszagrol. Nem ez nem igaz, egyszer volt nemeteroszagban masfel napig egy koncerten meg pragaban egy ejszakat egy koncerten. Most meg pincer egy hajon es jarja korbe a vilagot.

Akkor ha o aszondja, hogy mar pedig a sziget kulturalt, akkor az ugy is van? Hiszen tobbet latott a vilagbol mint te.

Nezd en elhiszem, hogy nagyon jo dolog egyiptomban az ólinkluzív bufeben hanyasig zabalni magad 7/nap 6 ejszaka akciosan a c travel jovoltabol es a gyermek prostitualtak stirolni tályföldön, de szerintem ezektol nem no igazan az ember latokore, es nem is erv arra, hogy ettol te barmit is meg tudsz itelni. Ha eltel volna masutt.. par evet. Talan, meg az sem igazan. Mindegy. Sajnalom, hogy ennyire be vagy szukulve, mert amugy szorult beled tenyleg nemi ertelem, de mindent kiolt az ez egyszeru primitiv kispolgari attitud...

viragimado 2011.01.15. 09:15:51

@KopaszMercis: egy előző hozzászólásomban írtam, hogy persze vannak normálisak is a kijárók között. :))) Nem ítélet szórás ez, csak egy vélemény, az is csak személyes, nyilván sokan másképp gondolják, és ez így van jól. Nem kell, hogy egyformán gondolkodjunk. Az unalmas lenne. :))

KopaszMercis 2011.01.15. 09:16:34

@Winston Smith:
Tarlos is folyamatos allami tamogatasra szorul
Gerendai meg nem.

Ez is kulonbseg :)

Gerendai a sajat, Tarlos meg a mi penzunkbol szopat minket :)

Winston Smith 2011.01.15. 09:17:09

@sannya: "a 2,5milliard a torvenykezes szerinti pontos ar...ennyi...

csokoltatlak..."

Ettől el lehet térni, vagy szerinted Tarlós törvényt akar sérteni, amikor 1 milliárdról beszél?

(Amúgy sem törvény, hanem önkormányzati rendelet.)

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 09:18:14

@Winston Smith: Szorul? Ezt honnan veszed?

Az állam tudja, mire érdemes pénzt kiadni. Aki az F1re jön, szállodában alszik, étteremben eszik. A szigeten földön alszanak és zacskóból esznek. Áfa, érted? Egyébként is sokkal többet hoz a TV-közvetitési jog, mint a közvetlen itt hagyott pénz.

KopaszMercis 2011.01.15. 09:18:57

@viragimado:
Nezd az altalad megfogalmazot panelvelemeny: a drogos iszakos egymasra hanyo igenytelenek letapossak a zoldet es a gyermekeimet kell felteni, egyfelol egy vicc, masfelol nem jogos.

Ertelmes ember a sziget beszunteteset nem akarja. Ertelmes ember - ha ot az zavarja - arra a hetre szabadsagra megy. A sziget meg sosem volt flesmob, ha jol tudom. Szerinted mogyorodon csak forma 1 rajongok szuletnek?

En megegyszer egyetertek azzal hogy fizessenek, de amit tarlos csinal az komolytalan.. es jellemzo ra is es a szar brigadjara ez az amator tusko hozzaallas.

KopaszMercis 2011.01.15. 09:19:36

@Bathory:
Vagod egy az egyben ugyanazok a brit es nemet ismeroseim jarnak mind a kettore... uristen..

¡Hola! :)

szürke_tapir · http://akozert.blogspot.com 2011.01.15. 09:22:13

@Spacecake: Osztán az eszedbe jutott-é hogy mit mondanak az ibizaiak rólad, meg az okádó, bégető, hányó magyarokról??

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 09:22:59

@KopaszMercis: Lehet hogy miattad járnak, szedjél te is jattot. Férfiprosti vagy-e?

viragimado 2011.01.15. 09:23:04

@KopaszMercis: nem feltétlenül az ismeri a világot, aki egy hajón járja körbe a világot, bár elismerem sokkal több emberrel találkozik.
Nem szoktam hányásig zabálni, nem az én stílusom. ÁLtalában magánszervezésben utazunk. Nem szeretem ha megmondják mit nézzek meg, hová menjek. Kispolgári sem vagyok, nagyon nem. :))) A Szigetről nem azért ez a véleményem, mert sokat utaztam.
Az utazásaink során olyan helyeken jártunk, olyan dolgokat néztünk meg, amitől bizony nő, változik az ember világról alkotott képe. Látod te nem is ismersz, de megfellebezhetetlen véleményt mondasz róla, ahogy én rólad nem tettem, hiszen pár mondat alapján nem is lehet.

meeximus 2011.01.15. 09:23:52

Nem bírtam tovább olvasni a sok okos véleményt. Mivel évek óta dolgozunk a Szigeten, pár dolgot leírnék pro és kontra.

1. A Sziget ma Magyarország kevés olyan terméke közé tartozik, ami eladható. Budapest marketingje egy büdös nagy NULLA, az országimage egy óriása nagy NULLA! Aki itt okoskodik, az menjen aztán pattogtassa az ostort a ló hátán a pusztában! Arra már senki nem kíváncsi ám a világon! Van a Sziget, van Budapest, van a Balaton, és van a termál, és van a bor. Ennek ellenére az összes "reklámfilmben" pusztát, barmot, pulit, lovat látsz, ami minden csak nem európai.
Szóval okoskák, a magyar kormányoknak és politikusoknak köszönhetően, ma Magyarországot a fesztiválokról ismeri a legtöbb fiatal.

2. Én is Budapesten lakom. Vannak gyerekeim. De úgy gondolom, hogy egy megapolisban lakó polgárnak el kell viselnie azt, hogy a nagyváros vonzza a rendezvényeket és az embereket. Valamelyik barom írja, hogy ő a várban lakik és Ibizára jár bulizni és hogy a hollandok odapisálnak az ajtaja elé...hát te nagyon beteg ember vagy, ezt leírtad magadról. Mert ugye, dögöljön meg, akinek nincs 400.000 Ft-ja Ibizán bulizni, és minden Szigetes igénytelen pöcs. Remek ember lehetsz, gondolom 31 évesen anyutól kaptál egy kecót és egy bömöst a várban, és vered a nyálad. De azért lefogadom, hogy a Sound-on ott játszod az agyad.

3. A Sziget egy vállalkozás. Pontosan 14.000 Ft-ért adják tovább a vendéglátósoknak azt az üveg Jager Maistert, amit 2.000-ért vesznek a Raikertől. És mindent 4-szeres áron adnak, nem beszélve arról, hogy ők pénzt kérnek az alvállalkozóktól azért a területért is, amit ingyen kapnak az önkormányzattól. 380.000 ember után tudnak fizetni 1500 Ft/főt szerintem a fővárosnak és kell is, mert így reális.

De nem 1,5-2 milliárd forintot ám, mert ez vicc. Az a baj, hogy én is balfasz módon rászavaztam egy 64 éves emberre, akinek már csak a bosszú maradt, és a régimódi hozzáállás.

Magyarország én így szeretlek. Tele irigy emberekkel, kisstílű politikusokkal, feljelentgető nyugdíjasokkal.

Winston Smith 2011.01.15. 09:23:57

@Bathory: 3 milliárd. :))))))))))))))) Tudsz te számolni?

A világon összesen él kb. 3 milliárd férfi (az F1-rajongó nőket ne számoljuk, az kerekítési tétel), de ebben benne van a 2 éves kisfiú, az indiai földműves akinek az áram sincs bevezetve a falujába, meg az amerikai akit nem érdekel az F1, csak a Nascar.

Meg én, aki szintén lesz@rom az F1-et.

A 3 milliárdnak legfeljebb a töredéke lehet valóságos.

viragimado 2011.01.15. 09:26:11

@KopaszMercis: az a baj, hogy ez nem "panelvélemény", hanem sajna személyes tapasztalat! Volt hogy reggel munkába menet a HÉV-re szállt fel ilyen társaság a Szigetről jövet, és ott hánytak a HÉV-en. És gondolom te is, ha minden évben csak ezt a részét látnád a fesztiválnak, akkor neked sem lenne jó véleményed róla. Ez emberi dolog. Annak alapján alakítunk ki véleményt, amit tapasztalunk.

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 09:27:33

@Winston Smith: Ez összesen, a 18 futam TV-nézettsége, ami gondolom úgy jön össze, hogy aki mindet nézi, az 18xnéz. Attól még óriási...:)

?Illetékeselvtárs? 2011.01.15. 09:27:33

@sannya:
Még egyszer leírom, lassan, hogy te is értsed. Nem az ellen van kifogásom, hogy fizessen mindenki közterületi díjat (bár ennek a jogosságát is megkérdőjelezem pár esetben de ez valóban nem tartozik közéjük) HANEM A MÉRTÉKÉT!
620 000 nm mint írod valóban nem kicsi. Éppen ezért számold ki, hogy mekkora beruházás ezt egy hétre szuper közművesíteni, majd visszaállítani rétté. Ezt valamiből nekik is finanszírozni kell. Belépő illetve sátorhely értékesítés. Ez viszont teljesen jogos a vendéglátósokkal szemben mert a feltételeket ahhoz, hogy ott bármilyen vendéglátó egység működni tudjon és az ANTSZ engedélye meglegyen azt a SZIGET kft biztosítja és nem a Tarlós úr. Tudod ezekből az óriási tarhálásokról minden esetben az a szlogen jut eszembe, hogy "Önöknek épült az Önök pénzéből" és valóban nekünk épültek az autó pályák a mi pénzünkből ami után mi fizethetünk jó sok használati díjat.
MIT AD AZ A FŐVÁROS AKI EGY MEGLÉVŐ ÜRES TERÜLETET milliárdokért akar egy hétre bérbe adni még ha az 620 000 nm is.
Tessék beruházni, tessék szervezni, tessék üzemeltetni a tisztelt fővárosnak és tessék utána beszedni a hasznot ami állítólag hihetetlenül busás. Én nem tudom, hogy az vagy nem az de nyilván senki nem szeret ingyen dolgozni. És szeretnélek figyelmeztetni, hogy én most sem Zorbánoztam, most sem Gyurcsányoztam, mert ezekre nem fecsérelem az időm.

renevol 2011.01.15. 09:28:50

Vicces: az egykori SZDSZ-es Tarlóst 99%-ban a Sziget tette híressé. Semmi másról nem volt híres, csak arról, hogy a fesztivál örök (kamu) kerékkötőjének szerepét játszotta másfél évtizeden át, a gazdag óbudaiak védelmezőjeként. (Rajta kívül kb. csak a szintén nagy vendéglátós szoci Molnár "ZP" Gyula vált országosan is híressé/hírhedtté a kerületi polgármesterek közül.) Tarlósnak most nyilván valami arrogáns Sziget-fóbiás lépést kell felmutatnia, hogy az imidzsét tartani tudja. Persze most már szerepkonfliktusban lesz, hiszen főpolgármesterként amúgy jól jön a fesztivál nyilván.

Ha jól tudom, 35ezer embert engedhetnek be egy nap a fesztiválra. 1M-ot 7 napra elosztva erre a 35e emberre, az 4.000 FT/napijegy (mármint hogy ez csak a területfoglalás ára/fő/nap). Egy hetijegyre a területfoglalás ára így tehát 28eFt/hét. Erre jön a Sziget eddigi jegyára, tehát olyan 60eFt/hetijegy kb., kicsit kevesebb, mint egy minimálbér. Szerintem nem lesz olyan magyar fiatal, aki ezt megengedheti magának.

Szerintem ez irreálisan magas összeg, és szerintem jó, hogy van egy ilyen tényleg nagyon híres fiatalos fesztiválunk, kár lenne megfojtani. Egy reális árat kell nekik mondani, nem erőfitogtatásból egy többszörös árral kezdeni.

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 09:30:09

@?Illetékeselvtárs?: Ez egy nagy 5let, rendezze a főváros. Csak ugye önkormányzatnál ügyes ember nem dolgozik(na jó, enki sem dolgozik ilyen helyen), nem tudnak annyit fizetni.

KopaszMercis 2011.01.15. 09:30:09

@viragimado:
En alapos tapaszatalat es EGYEB informalodas utan alakitok csak ki velemenyt.. raadasul ezt aztan mind at eresztem egy logikai szuron.

Mondjuk felteszem magamnak ezt a kerdes: "ha 18 ev alatt egyszer egy nap, amikor reggel munkaba megyek a heven, es valaki odahanyik, akkor azert napalmozzak le budapest egyik legnagyobb zenei rendezvenyet, vagy dolgozzak inkabb kemenyebben, hogy ne bkv-val hanem bmw-vel tudjak menni dolgozni, es akkor le tudom szarni, hogy ki hanyik 20 evente a heven"

Mondjuk igy?

KopaszMercis 2011.01.15. 09:32:12

@Bathory:
Nem mely-e-magyar-e-vagyok-e.. es azert jarnak ide, mert annyira vendegszereto nep a magyar :)

Vagy kurva olcso itt meg minden.. =) Tudom tudom neked bemeseltek, hogy draga...

Winston Smith 2011.01.15. 09:32:44

@Bathory:

"Az állam tudja, mire érdemes pénzt kiadni."

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Ezen csak nevetni tudok, ne haragudj. :))))

"Aki az F1re jön, szállodában alszik, étteremben eszik. A szigeten földön alszanak és zacskóból esznek."

Fogalmad sincs a Szigetről. A Szigetre érkezők eleve kifizetnek a jegyért pár tízezret, utána meg kajára és sörre egy napi egy tizest alaphangon otthagynak.

"Áfa, érted?"

Nem tudom, tudtad-e, de a Sziget sem áfa-mentes terület.

"Egyébként is sokkal többet hoz a TV-közvetitési jog, mint a közvetlen itt hagyott pénz."

Ez így van. Többet hoz. Csak éppen Bernie Ecclestone-nak, nem nekünk.

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 09:34:28

@KopaszMercis: Neem, végre egyetértünk 1 dologban. Buliügyben Mo., Bp. qrva olcsó és ahhoz képest nem is rossz. A fesztiváljegy nem olcsó nyugattal összevetve sem, de minden más igen.

KopaszMercis 2011.01.15. 09:34:49

@meeximus:
Amen.. vegre egy ertelmes ember. Ket perc es budos balliberalis taho fasz zsido leszel meglatod!

Nagyon nagyon igazad van mindenben.

KopaszMercis 2011.01.15. 09:35:30

@Bathory:
En mar azt varom, hogy vegre normalis szintre emelkedjen a benzinara, es megint jarhato legyen a varos...

Winston Smith 2011.01.15. 09:36:26

@Bathory: "Ez összesen, a 18 futam TV-nézettsége, ami gondolom úgy jön össze, hogy aki mindet nézi, az 18xnéz."

Akkor ez egy teljesen irreleváns szám. Magyarországnak csak az számít, hogy a magyar futamot hányan nézik.

Horthyrendszer 2011.01.15. 09:36:35

@KopaszMercis: Igazi libero köcsög vagy apám.
Tényleg törvényszerű szerinted:ARC,Vágta,meg a sziget free,a belvárosban meg egy 80m2-es terasz havi 1 milla?

Winston Smith 2011.01.15. 09:38:40

Ja, amúgy arra is kíváncsi vagyok, hogy a futóversenyek mekkora területfoglalási díjat fognak fizetni pl. az Erzsébet-híd lezárásáért.

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 09:38:47

@Winston Smith: A Szigetre érkezők eleve kifizetnek a jegyért pár tízezret, utána meg kajára és sörre egy napi egy tizest alaphangon otthagynak.------300.000x300 az 900.000.000 Ez már nem fog fájni, ugye?

"Egyébként is sokkal többet hoz a TV-közvetitési jog, mint a közvetlen itt hagyott pénz."

Ez így van. Többet hoz. Csak éppen Bernie Ecclestone-nak, nem nekünk. ------Ecclestonenak olyan cége van, ami nemigen helyettesithető, Gerendás helyett viszont biztosan van, ai meg tudja rendezni, vagy egy hasonló fesztivált, ha ő úgy dönt és nem fizet.

fidesz = házmesterek pártja 2011.01.15. 09:39:41

"de egymilliárd forintos ebéd sincs"
Egy ne is legyen! De ahogy az előzetes pletykákban szerepelt, 2.5milliárdos... na az igen.
----
@Horthyrendszer: tévedésben vagy. Ő egy ugyanolyan köcsög zsebnáci, amilyen te lehetsz a nicked alapján, csak ő szeret a saját hányadékában fetrengve "szórakozni".

KopaszMercis 2011.01.15. 09:40:14

@viragimado:
Nem igazan tudok mit mondani neked, ha igy komolyan akarunk kommunikalni, szamomra az, hogy ezek miatt te be akarod tiltatni a fesztivalt egyaltalan nem vall sem nyitottsagra, sem tag latokorre.. ezek begyoposodott eletunt kispolgari ertekek.. onamitas ha azt mondod nem. Ezektol azok felnek akiknek idegen.. egyszer kimennel korbeneznel rajonnel, hogy kurvara nem a zullesrol szol ez. Ez kikapcsolodas.. azert mert van nehany barom, a brigad legiegnytelenebb legalja, az a nehany ember.. emiatt ezt nem lathatja igy ertelmes ember.

Ez olyan, mintha minket magyarokat a kormanyunk alapjan itelnenek meg.. pont a sopredek alapjan? Nem lenne szep!

Winston Smith 2011.01.15. 09:40:30

@Horthyrendszer: A Váci utcát azért ne keverjük össze egy külvárosi füves mezővel...

KopaszMercis 2011.01.15. 09:41:08

@Horthyrendszer:
fasztalicsak: nem erted hogy a dijjal egyetertek... mindossze eddig kb 7szer irtam ide.

A mertke egy vicc, te baszatlan agyatlan faszparaszt

viragimado 2011.01.15. 09:41:26

@renevol: lehet, hogy "híressé" az tette, de mi itt Óbudán azért másról ismertük 16 éve. Az eredményekről.
@meeximus: bizonyos részekben igazad van. Azt meg pont jó, hogy leírtad, Gerendai mennyit is keres a Szigeten. Így már biztosan tudjuk, bőven belefér neki az 1 milliárd. :))))

?Illetékeselvtárs? 2011.01.15. 09:41:38

@Horthyrendszer:
Te pedig egy igazi úriember vagy ez a kifinomult stílusodból is látszik.
Te miért nem a nyilvános kivégzéseket követelő oldalakon írogatsz inkább. Bár szerintem ezzel a névvel sanszos, hogy ott vagy.

Bocsi "Kopaszmercis" tudom, hogy nem kértél védelmet :))

sannya 2011.01.15. 09:42:34

@Horthyrendszer:
persze,hogy torvenyszeru,a szadeszes elvtarsaknak ez a minimum,ami jar,hogy kibirjak a naponta rajuk leselkedo rasszista-antiszeimta-fasiszta-kirekeszto-intolerans veszelyt...

renevol 2011.01.15. 09:43:03

@Horthyrendszer: Azt azért ugye tudod, hogy az általad (jó meglátással) írt dolog pont a 180 fokos ellentéte a liberalizmusnak.

?Illetékeselvtárs? 2011.01.15. 09:43:31

@KopaszMercis:
Azért te is őrizd meg a hidegvéred mert akkor te sem várhatsz jobbat ha így írsz !

KopaszMercis 2011.01.15. 09:44:38

@?Illetékeselvtárs?:
Nekem van rendes meretu himszerszamom, igy nem okoz frusztraciot az objektivitas es az igazsagossag.. foleg nem ha az en vedelmemre kell. Kispajtasnak kimaradt erosen hogy egyetertek fizessen a sziget, de egy realis osszeget.. nem pedig valami tarlos fele nedves alomszerut :)

KopaszMercis 2011.01.15. 09:46:03

@?Illetékeselvtárs?:
gondoltam igy hatha erti.. de teljesen jogos :)

Winston Smith 2011.01.15. 09:46:26

@Bathory: "Gerendás helyett viszont biztosan van, ai meg tudja rendezni, vagy egy hasonló fesztivált, ha ő úgy dönt és nem fizet"

Megrendezni esetleg meg tudja (bár azt se hiszem), de nem úgy, hogy kitermelje az 1-2 milliárd területfoglalási díjat.

Ecclestone meg totál helyettesíthető, ha meghal, gond nélkül megy tovább az F1.

Winston Smith 2011.01.15. 09:51:00

@Bathory: "300.000x300 az 900.000.000"

Látom nem megy a matek...

300 000 x 300 az még csak 90 millió, nem 900 millió.

Napi 30 ezret kellene plusszba legombolni minden emberről a 900 millió, napi 6 rugót meg az 1,8 milliárdért.

Ami közel 50 %-os jegyáremelés.

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 09:51:02

Megrendezni esetleg meg tudja (bár azt se hiszem), de nem úgy, hogy kitermelje az 1-2 milliárd területfoglalási díjat------pont az a gond, hogy ez a zsidó eddig egyetlen fillért nem fizetett, nem 1-2 milliárdot

Ecclestone meg totál helyettesíthető, ha meghal, gond nélkül megy tovább az F1. ---------A cége nem hal meg, a jogok a cége tulajdona(de ne hasonlitsuk már ezt a 2 céget össze)

sannya 2011.01.15. 09:51:43

amugy ez is ilyen tipikus magyarosch tortenet...senki nem hallgatja meg es veszi figyelembe a masikat...
azok,akik jo messze laknak nem akarnak foglalkozni a zajjal,az ottmarado mocsokkal,lepusztitott korulmenyekkel...
ez ugyanaz a kanyar,mint a liszt ferenc teri eset,ahol a rozsadombrol lemaszott "liberalis ertelmisegi fiatalsag"hisztizett,hogy neki biza joga van itt szorakozni,meg kulonben is,az,aki meg adott esetben 50-70 eve ott lakik az dogoljon meg,koltozon el...ott sem zavart senkit,hogy elobb voltak a lakok e csak(joval)utanuk az etteremdomping...
vagy itt is fel lett hozva zamardi meg a balatonsound...ott sem zavart senkit,hogy egy bekes lakoovezetbe vittek be a kethetes orjongest...sokan epp azert neztek arrafele nyaralot,mert nem kertek a siofoki szemettelepbol...erdemes megnezni,hogy mostansag minden masodik zamardiban levo nyaralon kint van az elado tabla...vajon miert...

persze,kell szorakozni,fesztivalokat csinalni...de mashol ezeket miert nem a lakoteruletek kellos kozepen teszik???
(ha szabad hazabeszelni,elek genovaban,itt is megy minden majustol a summerfest,de lent a tengerparton,kb 15 percre a varoskozponttol es 5 percre az utolso lakott hazaktol...megsem hisztizik senki,hogy o a piazza del poppolon szeretne bulizni,vagy a stadionban,csak mert az van olyan helyen,hogy reszegen is haza lehessen maszni...)

de meg lehet nezni a sloan castle dolgait,vagy glastonburyt,woodstockot...

mondom,abszurdisztan...

Winston Smith 2011.01.15. 09:53:15

@Winston Smith: Természetesen 30 helyett 3-at akartam írni.

Horthyrendszer 2011.01.15. 09:54:41

@?Illetékeselvtárs?: Megébredtél a tegnapi tünti után?Ti mind ezzel a felsőbbrendű kurvaanyád-tudattal születtek?A gálám jön ki tőletek...
A témához:
A Gerendai fajtársatok ma Bp egyik legnagyobb vendéglátós vállalkozója(Mix,Costes,sziget-amiről tudunk).Fizessen,vagy húzzon a faszba a Geszti haverjával együtt,aki a a teljes Dózsa Gy.utat teleplakátolja...ingyér.
Mit lehet ezen védeni?Te nem velem vitázol,hanem kb 9 millió emberrel.

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 09:55:48

@sannya: Hát annyiban egyet lehet érteni aBp helyszinnel, hogy sok előnye van.

Mo-n főleg az a probléma, hogy nem megy mindenhová autópálya, meg nincs nemzetközi reptér, igy kényelmetlen a szigetelőknek. Szerintem legyen sziget és Bp-en legyen, és fizessenek 1 milliárdot. Ha kell, toldják meg a jegyárat, leszarom. 4-5 sör szigeti árából kijön.

KopaszMercis 2011.01.15. 10:03:04

@Horthyrendszer:
jujjj de kis duzzogo kis mergesputtonyocska valaki :)

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 10:03:15

@Horthyrendszer: Ezzel arra célzol, hogy 1 milla zsidrák van, mert azt kikérem magamnak.

Viszont a jelek szerint 1 millánál sokkal több agymosott gyökér libsi.

orient 2011.01.15. 10:03:31

@gusandor: Miért ne járhatna. Mindn magyar nagyvárosban kéne kulturális fesztivál és élet, mint minden érdekes városban a világon. Mondjuk így az emberek és fiatalok nemcsak plázákban és RTL klubbon nevelődnek, hanem népi fesztiválokon is. Érdekes hogy a rohadt balibsi szoci demszky támogatta a népi, MAGYAR rendezvényeket, a nagy magyar NEMZETI kormány Tarhósa meg nem fogja. Mint ahogy többször írtam már ebben az országban minden fejjel lefele megy és fordítva.

Leírtam ezt a választ aminek nincs köze a szigethez mert nem azért aggódok igazán. Ja és légy szíves ne válaszolj vissza mert nincs kedvem agyatlan embereknek érvelni dolgokról ami teljesen evidens.

KopaszMercis 2011.01.15. 10:05:05

@Bathory:
szal tiltsak ki a furko magyarokat a szigetrol de facto?

SzaGyu 2011.01.15. 10:06:34

TARLÓS ISTVÁN? Megmondom.

Miniatűr Orbán figurákat árultak Karácsony környékén.
Kár, hogy Orbán FALLOSZT nem árultak, mert akkor megkaphatta volna Tarlós és talán tudta volna valamire használni.

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 10:09:05

@orient: Ezt úgy érted, hogy a sziget népi, magyar rendezvény? Mármint Gerendás magyar, vagy lemaradtam valamiről?

Mária 2011.01.15. 10:09:28

@Bathory:

"Mindenki pótolható."

Mivel tudnál pótolni egy Európa szerte jól bevezetett rendezvényt ha a Gerendai mégis eláll attól hogy a főváros mellett rendezze?

Tudnod kell hogy a turista aki elmegy a szigetre még átlag plust egy hetet eltölt a fővárosban.

Mivel pótolnád ezt a rendezvényt?

Kivezényelnéd egyhetes haknira a Koós Jánost, a Korda Gyurit meg az Illetékes elvtársat ???

Esetleg valamelyik ripacsgarnitúrát valamelyik csak a bunkómagyarok által sztárolt ostobenko magyar vígjátékból ???

Na és ki lenne rájuk jó pénzért kíváncsi?

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 10:10:44

@KopaszMercis: Latint viccből se használj, nem megy a stilusodhoz!

Martin Blake · http://varositulelo.blog.hu 2011.01.15. 10:12:40

www.glastonburyfestivals.co.uk/worthy-causes/local-benefits/

A szigetnek van valami hasonloja? Igy kellene kommunikalniuk nekik is, hogy lassuk mivel jarulnak hozza a kornyeken elok eletehez.

sannya 2011.01.15. 10:13:48

@Mária:
ez eleg nagy ongol,ugyanis a koos,a horda gyuri es a tobbi szerencsetlen epp hogy ott haknizik...
fuss neki megegyszer,szerintem...

sannya 2011.01.15. 10:15:00

@orient:
felsorolnad,ha megkerlek szepen,hogy dempszli milyen magyar-nemzeti rendezvenyeket tamogatott???
kerlek...
koszi...
:)

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 10:15:10

Mivel tudnál pótolni egy Európa szerte jól bevezetett rendezvényt ha a Gerendai mégis eláll attól hogy a főváros mellett rendezze?---A Sziget jó rendezvény, ha Gerendás el akarna álli a Bp-i rendezéstől akkor rendezné máshol, nem ajvékolna.

Mivel pótolnád ezt a rendezvényt?----Más rendezvényszervezők is vannak, még magyarok is elvétve. Nem gesztivel pótolnám..:)

Esetleg valamelyik ripacsgarnitúrát valamelyik csak a bunkómagyarok által sztárolt ostobenko magyar vígjátékból ???
--------Mint Koltait pl.? A helyzet az, hogy őt is és Sasjóskát is a libsibolsi vezetés éltette, de sikerült még igy is börtönbe kerülniük....

Mária 2011.01.15. 10:21:17

@viragimado:

"Hidd el, semmit nem veszítünk azzal, ha nem jönnek ide."

Cicuka szerintem maradj a babakocsinál meg a pelenkáknál.

Egy üzleti vállalkozás, egy befektetés megtérülése NEM HIT kérdése hanem a száraz számok és eredménykimutatások kérdése.

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 10:30:06

@Mária: Gondolom 1 éve pótolhatatlannak gondoltad Maunikát meg JoshiBarátot is, de eltüntek végre.

Újraindul viszont a Mindentudás Egyeteme. Király!

Mária 2011.01.15. 10:30:59

@sannya:

Ez a felejthető banda a retro szekcióban szokott indulni. A hazai perverz igények kiszolgálására.

Nem azért hogy VELÜK nevessen hanem azért hogy RAJTUK nevessen a nép.

Elvannak úgy mellesleg a sarokban de az ő nevükre mint fő attrakcióra nem lehetne építeni egy európa-szintű reklámkampányt.

Vagy gondolod hogy a francia húszéves gyerek hazamegy mondjuk Dijone-ba és arról áradozik, hogy így a Korda Gyuri bácsi, úgy a Koltai elvtárs?

És a következő nyáron a hasonlóan "világsztár" kategóriás magyar ripacsok miatt jön vissza?

nu pagagyí 2011.01.15. 10:36:39

@sannya: Semmi gond. Eddig nem kérték, most kérni fogják. Annyit tartsanak be, hogy most csak annyit, hogy ne lehetetlenítse el a rendezvényt -egyébként ami bejönne, az kimehet kártérítési összegként az eddigi költségek fedezetére -, jövőre meg kérjék a teljes összeget, ha egyetértenek saját rendeletükkel, hogy a Vörösmarty téri kétnégyzetméteren nyugta nélkül vitézkedő bóvliárusra kihegyezett tarifával számolnak olyan rendezvényt is ami plussz fizetőképes tömegeket generál. Addig is Tarlós áttekintheti, hogy mindenkin bevasalják-e rendelet által előírt összeget.

Ha a cél nem csak a pénzbehajtás, meg fognak egyezni erre az évre, jövőre meg esetleg máshol lesz a rendezvény, lehetőleg jó messze Budapesttől, hogy az egyéb adóbevételekkel se legyen gondja a fővárosnak.

Amúgy a lakosság csend és nyugalom iránti érdekei is fontosak, de ha túlzásba viszik, Budapest nem tud a gazdaság és kultúra motorja lenni. Méltatlanná válik a fővárosi pozícióra. Ez esetben javaslom, hogy a félkész metróalagútban tyúkot és disznót tarsanak, kielégítve a falusi létforma igényeit.

Mária 2011.01.15. 10:38:17

@Bathory:

Ha én lettem volna a kertévék döntéshozója, kizárólag abból a szempontból tartottam volna ezeket az embereket értékesnek, hogy mekkora nézettséget generálnak és menynire magas áron lehet eladni melléjük a reklámidőt.

A szigettel dettó ugyanaz. Ha van Sziget, ami az előzetes külföldi kampányokban ingyen reklámozza az országot és a fővárost, az a Tarlósnak már nettó haszon.

Ha van utána jó sok külföldi turista aki még plusz egy hetet eltölt a fővárosban, az a Tarlósnak szintén nettó haszon.

Tekintettel arra, hogy a Sziget reklámkampányába nem fizetett egy forintnyi marketing hozzájárulást.

Ezek után a Tarlós le akarja vágni az egyébként sok irányból, sok csatornán, a sok kicsi sokra megy alapján, mindennemű fővárosi befektetés, etetés és ganézás nélkül is jól tojogató tyúkocskát.

Mi ez, ha nem nettó rövidlátó, csak az azonanli, fix, a városhoz befolyó készpénzre koncentráló, mindenféle józan gazdasági megfontolás ellen menő ostobaság?

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 10:38:51

@Mária: Mit vakerálsz?

Mint feljebb is irtuk, Gerendást is(a sziget fő-vállalkozója), Kordát is meg Koltait is a libsibolsi vezetés karolta fel, tömte pénzzel. Úgy néz ki ennek vége, mint a Maunika-sónak. Biztos hallottad, hogy Fidesz-közeli cég részt szerzett az RTL-ben. Szóval elég nehéz megmagyarázni nekem, hogy az igényesség a bal oldalon található.

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 10:45:22

@Mária: Szokták hazudni, hogy nézettséget csak Maunika-szerü mélyigénytelen müsor hozhat. Ez volt az érv mellette évekig. Biztos ami biztos a szomszéd kertévé is ugyanezt nyomta ugyanebben az időben, nehogy választani lehessen.

Ha lesz komolyan müsor, és csak az lesz, akkor meg azt fogják nézni a népek. Igy engem a sajtószabadság sem érdkel, ha annak az az ára, hogy kinyitják a (nyilvánvalóan irányitott) kakicsapot az emberek fejére, aztán azzal érvelnek, hogy ezt at emberekért teszik. Naná, mi másért?

ilanyok 2011.01.15. 10:49:56

Egy gyakorlatilag üres "nem használt" területért el lehet kérni 50 millió forintot, ha valaki nagyon akarja. De azokban az országokban, ahol komolyan gondolják, hogy a turizmusból komoly bevételt akarnak, azok másképp gondolkoznak. Ott csábítják oda az embereket, mert az a bevétel, amit egyébként sörre és kenyérre elköltenek. Az igazi bevétel az lesz, ha a szigeten levő gyerekek egy része, 10 év múlva, feleségével és két gyerekével Magyarországon nyaral. Ennek megértéséhez egy kis stratégiai gondolkodás kell.

Mária 2011.01.15. 10:53:54

@Bathory:

Én nem "oldalakról" beszéltem, hanem arról, hogy mit veszít a főváros, ha nem józan megfontolások után dönt, hanem izomból üldözi el a jól tojó tyúkocskát.

Azt a stílusodat meg, ami szerint én "vakerálok" sürgősen felejtsd el.

Mert még a végén visszajövök egy, a tiédhez hasonló noname fikanickkel és élvezettel csinálok nyílt színen hülyét belőled.

csárli hárper 2011.01.15. 11:01:50

látom a sok agyhalottnak nem tetszik hogy egy hétig több ezer hazai és külföldi fiatal(csakis libsibolsi köcsög ofkorsz)szórakozik és költi a pénzét a szigeten, és a városba. Ezeknek ajánlanám a "magyar sziget" elnevezésű dzsemborit Verőcén, az izig vérig népnemzeti és keresztény jobboldali, igazi kultúrált szórakozás, némi késeléssel, foci drukker verekedéssel, senki nem iszik, nem hánynak Mari néni háza elé, nincs szex, és a vendéglátók is szittya magyar emberek akik mindent "ingyen" adnak a kultúrált szórakozásra vágyó keresztény bibliaolvasásban megfáradt fiataloknak.

easy mango 2011.01.15. 11:03:25

oké, akkor leírom, hogyan megy a közterület hasznosítás Budapesten, mert intéztem már egynehány tízezer négyzetmétert úgy az elmúlt 10 évben. Jön egy rendezvény, és azt mondja, hogy erre- meg erre van szüksége, X 1000 nm. Az ember megfogja a 23 kerület árlistáját (+ 1 a fővárosi területek külön) és elkezdi bogarászni. Sok kerület olcsóbb díjszabást használ 100-150 nm alatt, mert aki annál többet kér, az tuti gazdag, azt húzzuk le. Néhány kerület úgy van vele, hogy ide ne jöjjenek, ezért irtó magasak az árak (vár 12 ezer ft/nm/nap, erzsébetváros 700 ft/nm/nap) A pénzt előre kell fizetni, az engedélyt forgalomtechnikai terv, rendőrségi engedély, miazmás után kapod meg. Az önkormányzat ezért semmit nem ad. Nem értesíti a lakókat, nem takarítja az utcát, nem üríti ki a bódéktól, csöviktől, kocsiktól. Ezt mind a rendezvényt szervező cégnek kell. Ha kell egy üres Andrássy út, két napra kell kifizetned, mert előző nap szalag kerül a parkoló kocsikhoz, és aki reggel elmegy mondjuk dolgozni, az este már csak a szomszéd utcában állhat majd meg. Az engedélyek 0 órától 24 óráig szólnak, így egy éjszakai rendezvény még egy plusz napot kifizet. (1 nap ürít, 1 nap este elkezd, 1nap hajnalban befejez).
Ha hiszti van (lakók, boltosok) az önkormányzat nem csinál semmit (bár kapott pár tízmilliót), mert ez nem az ő dolga...
Ezzel az a baj, hogy lehet szarakodni, csak ahogy írtam, mondjuk egy amerikai film, meggondolja, hogy egy 30 másodperces jelenetért az Andrássyt vegye bérbe 150 millióért (ft), vagy elmegy Bécsbe, ahol ez pont 150 euró és a maradék 50 millió dollárját (1 milliárd forint) ott költi el. Röviden a matek: inkább adják az Andrássyt 20 millióért, mert nem bukunk el 1 milliárdot így. Ennyi. És ezen nincs mit vitatkozni. És aki nem akar túristát, meg külföldit, meg egy ennyire prosperáló vállalkozást Magyarországon, az bizony jól megette az "állambácsi mindent megold majd jól" típusú fideszmaszlagot, amiért külön bünti jár. Addig szégyelje magát!

renevol 2011.01.15. 11:03:38

@Bathory: Te valami elbaszott bunkó geci fasz vagy.

Adott a helyzet, kérdés: mennyit fizessen a fesztivál területfoglalási díjként a Fővárosnak. A téma ez. Ehhez te annyit tudsz hozzáböfögni, hogy faji alapon szerinted a zsidók mondhatják azt, hogy sok 2.5 milliárd forint 1 hét területfoglalásért. Ha nem faji alapon válik ketté az összeg megítélése, akkor szerinted liberálisok soknak tartják, a nem liberálisok kevésnek. Illetve: a liberálisok mind agymosottak, ezért tartják soknak a 2.5 milliárd forintot 1 hét területfoglalási díjért. Illetve: a liberálisok közül az agymosottak tartják soknak a 2.5MDFt-ot 1 hetes területfoglalási díjnak.

Még egyszer: te valami elbaszott nagy geci tudatlan minuszIQ-s gonosz geci féreg aljanép vagy. Majd agymosott libsi zsidózd le Tarlós Istvánt is, mikor majd a 2.5 MD Ft töredékéig lemegy (mert nyilván le fog), te büdös náci görény.

Muad\\\'Dib 2011.01.15. 11:11:19

Teljesen felesleges valami óriási világnézeti ügyet fabrikálni ebből az egészből. Annyit kell megnézni, mi is a pozitív és negatív hozadéka a dolognak.
Pozitívnak vehetjük azt, hogy a fiatalok körében jó reklám az országnak. Ez jó.
Pénzügyi szempontból viszont nagyon nem igaz, hogy itt valami óriási összeget költenek el a városban. Óriási összeget költenek el a szigeten. Piszok nagy különbség.
Ebből kiindulva a helyzet körülbelül ugyanaz, mint amikor nyitsz egy kávézót és nyáron szeretnél kirakni pár asztalt az utcára, csak nagyban. Márpedig neked ezért keményen fizetned kell. Nem jöhetsz azzal, hogy így több vendéged lesz, majd év végén nagyobb nyereségadót fogsz fizetni.
Bokszolják csak le egymás között a díjat bátran, és hagyják ki belőle a világnézeti/ideológiai baromságokat, mert rohadtul nem tartozik ide. Ez szintisztán üzleti ügy, ami eddig valamiért nem úgy volt kezelve.

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 11:13:29

@Mária: Összekakilom magam a félelemtől.

Milyen jól tojó tyúkocska az, amelyik egy fillért sem fizet a főváros kasszájába? A járulékos bevétel az államé, cserébe a sziget állami támogatást is kapott. Remélem csak eddig.

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 11:14:52

@Mária: Mondjuk én szivesen füzök konkrétumokat a hozzászólásaimba, te meg a süket dumát nyomod, hogy szerinted igy meg úgy...

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 11:22:24

@renevol: Hát ha szerinted attól náci vagyok, mert kimondom, hogy Gerendás meg Geszti zsidó, csak tessék. Ha albánok lennének akkor azt mondanám. Akkor nem sirnál.

Újabban 1 milliárdról van szó, ha olvasnád a hozzászólásokat, ami 300.000 fesztiválozóra vetitve 3300Ft/kopf, ennél a napi költőpénz a szigeten vagy 3xtöbb. És akkor még nincs belépőjegy. Szóval szerény véleményem szerint teljesen reális alkualap, és lehet egyezkedni.
Arról vitázunk, hogy szerintem a fővárosi ktgvetésben jobb helyen van az 1 milliárd, mint egy jordán-pozitiv kft. mérlegében, ahol van még több is.

renevol 2011.01.15. 11:26:33

@Muad\\\'Dib: Teljesen egyetértek a hozzászólásoddal, így van. A pozitív externáliák miatt nem kell olcsóbban adni semmit. Illetve ha igen, akkor szabott ártáblázat szerint, mindenkinek járjon ugyanaz a kedvezmény. (De inkább ne járjon senkinek.)

Annyit tennék még hozzá, hogy egy közösségi tulajdonban lévő valamit gondolom nem olyan egyszerű beárazni. És ha eddig nem üzleti ügyként volt kezelve a dolog, akkor lehet, nem reálisak azok a számítások, aminek alapján a teljes Sziget bérleti díját most kiszámolták. Azt írják az újságok, hogy úgy számolták ki, mint ha a teljes sziget területe kocsma lenne, így nyilván sokszoros lett a végösszeg.

Mária 2011.01.15. 11:28:30

@Bathory:

Menthetetlen vagy, a magam részéről veled a párbeszédet itt befejeztem, fiatalkorú barátom.

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 11:32:17

@renevol: Csatlakozom, biztosan nem reális egy nagy terület diját úgy kiszámolni, mintha kocsmaterasz lenne.

Persze ő tizenix éve viszi a boltot anélkül, hogy egy centet fizetett volna. Mármint a ktgvetésbe, mert zsebbe egész biztosan fizetnie kellett.

És véditek, ész megáll. Persze ha a cégnél dolgoztok, az más.

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 11:33:16

@Mária: Semmilyen párbeszéd nem volt, én leirtam a tényeket, te meg vinnyogtál. Leülhetsz+!

abaka 2011.01.15. 11:37:20

Nem ez az elso poszt, amit a temaban olvasok, de en tovabbra is meg vagyok dobbenve a legtobb kommentelo szanalmas kicsinyessegen, butasagan es irigysegen.

A Sziget ma az egyetlen olyan magyar krealmany, ami szamottevo pozitiv orszagimazst epit. Az egyetlen olyan dolog, amirol szelesebb korben tudjak kulfoldon, hogy magyar es jo. (Korabban ott volt a Balaton, de az egyre kevesbe jelentos a horvat tengerpart miatt.) Mindezt teszi ugy, hogy az orszagnak nem kerul semmibe, sot milliardos hasznot hoz.

Valoszinu persze, hogy van rengeteg mutyizas a profit korul, ami erkolcsileg megkerdojelezheto, de nem tudnatok egy pillanatig a sajat jol felfogott erdekeiteket szem elott tartani?

Ugy latszik nem, de akkor meg kar picsogni, gyurcsany/orbanozni, hogy szarban az orszag...

easy mango 2011.01.15. 11:37:54

Skacok! Tényleg úgy gondolod, hogy egy önkormányzat költségvetésében jobb helyen van az 1 milliárd (2 milliárd vagy 2,5 milliárd) mintha pörögne a gazdaságban? te ezzel a remek gazdasági érzékkel járulsz az urnákhoz 4 évente? Kár. És ismét: ez nem a teraszos étterem léptéke!!!! Ez fontos. Egy fagyizó korántsem ugyanaz, mint egy sokszázezres világrendezvény a zenei szcéna híres tagjaival. Ezeken felül a kikalkulált ár nevetséges. Ugyanazon az áron az óbudai főteret lehet bérelni. Macskakővel, épületekkel, közvilágítással, közeli parkolókkal, csatornával, áramvételi lehetőséggel, stb. Ez egy koszos park. A Duna közepén. Egy haszontalan semmi. Egy fillért nem ér. Az egyetlen pozitívum, hogy a városban van, de ezen felül...szóval nem a Time Square...
És, hogy kinek milyen haszna van (zsidóknak, libsiknek, vizigótoknak, bárkinek) az pont nem jogosítja fel a fővárost, hogy zsaroljon, a haszon terhére. Jól jár ebből a város is (áfa, ifa, társasági-, jövedéki adók stb., reklámérték), bőven többe kerülne csak maga a reklám európaszerte, mint 2,5 milliárd.

szamarhegy 2011.01.15. 11:39:08

@Bathory: A Sziget teljes (költőpénz, belépő, szálloda, taxi, étterem,stb.) GDP hatását 5-6 mrd.-ra becsülik, a teljeset, nem a GERENDAI-nál lecsapódót. Ha azt 4 mrd.-ra becsüljük, ami a Gerendai-hoz kapcsolódó üzleteknél csapódik le, ebből levonják a fellépők díját és az egyéb költségéket, akkor nem hiszem, hogy röpködnének a milliárdok. A zsidózás meg zsidózás, a magyar népesség legalább fele, szlovák, német, horvát, szerb,román, stb. származású, mégsem hallom senkitől, hogy pl. a kézi válogatott sváb kapusa, horvát jobbszélsője...
Egy hozzászóló említette, hogy a Hajógyárin egy mezei büfés, egy szimpla, mezei júniusi hónapon 2.500 Ft./nm/hó összeget kell, hogy fizessen, tehát a Gerendai-val fizetendő összeget nem a Hajógyári értékéhez mérték, hanem Gerendai felé irányuló irigység faktorhoz. Ez olyan, mintha kiadnál egy totál lepukkant üzlet helységet, nem is túl jó helyen, de a bérbevevő rendbe teszi, fizet is egy alacsony árat, majd kitalál egy bombaüzletet és akkor odaballagsz, hogy öcsém látom jól megy az üzlet, adjál belőle nekem is, mert csak, mert kell...

easy mango 2011.01.15. 11:40:17

Itt nálatok Magyarországon tényleg ennyi rövidlátó, irigy, szánalmas él?

Cuppanj a végére! (törölt) 2011.01.15. 11:41:18

Más is meg tudja rendezni a fesztivált,valószínüleg becsületesebben.Gerendaiék már éppen eleget kerestek.

renevol 2011.01.15. 11:44:07

@Bathory: Kizárólag hazudni és csúsztatni tudsz, mint minden náci. Te nem Gerendait vagy Gesztit zsidóztad és libsizted le, és én nem ezen háborodtam az előbb fel. Te azokra az emberekre állítottad, hogy csakis ebbe a két kategóriába eshetnek (zsidó vagy libsi), akik szerint 2.5 milliárd Ft sok az Óbudai-szigeten 1 hét területfoglalásra. A hozzászólásod visszakereshető, úgyhogy ezúttal nem tudod magad kimenteni szokás szerint, te büdös náci selejtféreg. Te Tarlós Istvánt is zsidó származásúnak (!) és/vagy liberálisnak titulálod, amennyiben és azáltal, ha alámegy az eredetileg beajánlott összegnek. Te szardarab náci geci, kalodában a helye az ilyennek, mint te. Sok hasznot a társadalomnak valószínűleg nem hozol, élősködsz az adófizetők pénzén, lógatod a lábad a pálinkával a segélyből.

viragimado 2011.01.15. 11:44:33

Katasztrófa a stílus, ami itt (is) megy!
@Mária: először is "cicukázzál" otton. A Szigetes túristák nem töltenek itt több időt, mert ők hátizsákos túristák! Nem megy szállodába, vagy csak nagyon kevés közülük. Ahogy nagyon kevés megy ki egyáltalán a Szigetről, amíg itt van. Tehát Gerendain kívül SENKI nem profitál belőlük! Egyébként üzleteim vannak, könyvelni is tudok, pontosan tudom mit jelent egy üzleti vállalkozás! De itt nem a Gerendai üzleti eredményeit elemezzük.

szamarhegy 2011.01.15. 11:44:46

@Bathory: Fizessen a területért díjat, de a TERÜLETÉRT, ami egy kutyafuttató, gazos terület, és ne a Gerendai ÜZLETÉRE, annak nagyságára, pláne ne a bruttó bevételre hivatkozva szedjenek sápot, az az Apeh dolga, hogy Gerendai könyvelésében, forgalmában turkáljon.

szamarhegy 2011.01.15. 11:47:38

@Cuppanj a végére!: Korrekt srác vagy, Gerendai végig csinált 18 évet, amikor szívás volt, meg 0-ról ki kellett mindent találni, nem tolongott senki, hogy meg tudnám csinálni, most hogy egy bevezetett üzletről van szó, meg mennyi jelentkező van.... Tipikus magyaros történet, a munka büdös, de a nyereség már kellene.

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 11:47:45

@easy mango: Aha, mondjuk újat mondasz hogy a főváros adót szed.

Nincs baj a véleményeddel, hogy szerinted jó az, hogy a fiatalok zsebéből ki, egymilliárdos zsebébe be(pörög a gazdaságban,,,), de szerintem nem jó, hogy a telektulaj ezt ingyen - kenőpénzért - szolgáltatja.

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 11:52:24

@szamarhegy: Ha a jegyárat megszorzod 300.000el, az kb. 4-5 milliárd. Gondolom alábecsülöm az átlagszigetelőt, ha mégeccer ennyire saccolom a vendéglátásban hagyott pénzt. Akkor 10 alaphangon. Ha van fogalmad a vendéglátóiparról, akkor tudod hogy a haszonkulcs nem 10%, átlagosan legalább 70! Gondolkozz már mielőtt kiteszel egy 'becslést'.

szamarhegy 2011.01.15. 11:54:10

@easy mango: Ez van, a posztkádári tünetek, reflexek most jönnek elő a legerősebben, amiben sajnos a politika is jelentősen benne van, a magyar parlamentben nem ül egyetlen kapitalizmus iránt elkötelezett párt sem. A Fidesz a kapitalizmusban a közeli oligarchákat látja, meg a szükséges rossz multi gyártó cégeket, a Jobbik államszocialista, rendőrállamot szeretne, az Mszp Mszp, az LMP-nek sincs fogalma és gondolata a gazdaságról, ami van az is szociális, meg zöld, a KDNP meg súlytalan. És ez leképezi az 1,8 millió versenyszférából élő 8,2 millió eltartott magyar igényeit, gondolatait. A magyarok 12%-a tanul felnőttként, a szlovákok 60%-a, a nyugati országoknál 80-90% ez a szám, idegennyelvet nem beszélünk, így marad a dögöljön meg aki mégis boldogul...

viragimado 2011.01.15. 11:54:54

@easy mango: kicsit tanulnod kellene még! Nézz utána mennyit ér egy ilyen terület egy nagyváros közepén.
@orient: Demszky azt támogatta akitől elég pénzt kapott. Közben meg mindenből kilopták amit csak lehetett, az erdmény a mai főváros állapota.
Egyébként mindegyik lop, ezt tudjuk jól, csak az a különbség, hogy van aki mindent, van aki meg is hagy valamit. Demszky és bandája az első kategóriába tartozik, és ez ment 20 évig.

Cuppanj a végére! (törölt) 2011.01.15. 11:55:58

@szamarhegy: Ahogy mondod,az ilyen "tisztességes,becsületes" vállalkozót becsülni kell. Sikerült a hangulatos kis szigetből 18 év alatt egy rakás péztermelő szart előállítania.Igazi zsidó vircsaft.

mediacapic 2011.01.15. 11:56:34

A sziget programja évről évre siralmas. A külföldi nézők igényét próbálja kielégíteni. Az árszintje sem az átlag magyaroké! Ez nyilván szemet szúrt a városvezetésnek is, és most ők is szeretnének ebből részesülni.

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 11:57:13

@szamarhegy: Tényleg el lehet menni a Hortobágyra, ha ez itt kutyafuttató. A forgalmi jellegü adót pedig forgalom után szokás szedni. Igy csinálja a maffia is, nem fix dijat szed. Na őket sem érdekli hogy az Apeh szerint mennyi az eredmény, figyelnek és számolnak inkább.

viragimado 2011.01.15. 11:59:53

Egyébként ki lehet nyugodtan számolni mennyit NEM fizetett eddig Gerendai hivatalosan a fővárosnak, mert zsebbe nyilván fizetett.
Tudta ő azt jól, ha a Tarlóst megválasztják elő áll valami hasonlóval. Fizetni most is fog, csak ez már nem zsebbe kerül, hanem talán valami kis javulás történik belőle itt a fővárosban. Ez nem baj, szerintem.

KopaszMercis 2011.01.15. 12:01:00

@Mária:
te ezexerint nem csak a sajat blogodon vagy kurva hulye

VoLk&StRoY 2011.01.15. 12:01:26

Tök egyszerű tarhó pista meg akarja szűntetni a szigetet. Ez neki már zsigerből szükséglet, de megszokhattuk már, hogy nem egyenesen ezt mondja (modják), hanem hátúlról jön, mint a fodrász. Ez olyan, mint a való világ mizéria. Ez a szennyműsor addíg lesz a masszív támadások célpontjában, amíg van heti hetes. Ha heti hetes átköltözne más csatornára, ott se vele lenne "baj", hanem akadna hirtelen ott is egy felettébb erkölcstelen műsor. Úgy hogy hölgyeim és uraim lehet tovább folytatni a "fizetnie mindenkinek kell" szöveget.

KopaszMercis 2011.01.15. 12:01:51

@viragimado:
de az osszeg amit fizetni tud adott... es nem 2.5 milliard de nem is 1...

szamarhegy 2011.01.15. 12:02:09

@Bathory: Nem a sajátomat tettem ki, de persze lehet ettől több, de ha valaki ezt feldobja, akkor tegye hozzá a költségeket is. Egyébként a külföldiek 50%-a nyitás előtt már Budapesten van, 40% utána marad pár napot, 14% lemegy a Balatonra. Ha súlytalan lenne a hatása, nem hiszem, hogy a szállodások is aggódnának. DE továbbra se értem, mi köze Tarlósnak egy vállalkozás nyereségességéhez, amikor a területfoglalási díjat akarja meghatározni. A Hajógyári sziget egy kereskedelmi szempontból értéktelen terület, ha nem az lenne, akkor egész nyáron működne ott vagy 100 étterem. Az üzleti értéket Gerendai 18 éves munkája jelenti, de ahhoz meg mi köze Tarlósnak. Ok, korábban segített a Főváros, de a segítséget a Sziget visszaadja Budapest szállodáira, éttermeire, szórakozóhelyeire gyakorolt bevétel növelő hatással.

mic@ 2011.01.15. 12:02:56

Szerintem meg.. gerendai fizessen, mert megérdemli , keres "szegény gyerek" ezen nem keveset-! és a budapestiek agyát húzza a hangos külföldi igénytelen szétszívott agyú köcsögökkel ! Ingyen élő!! Mint a legtöbb sorstársa-! Nem kell tiltani csak fizess.....

KopaszMercis 2011.01.15. 12:04:13

@Muad\\\'Dib:
Bazd meg ez egy tok ertelemes hozzaszolas volt toled.. mi lett a fideszes propagatorral, akibol olyan konnyu volt hulyet csinalni? Teljesen igazad van.. komolyan. Igen fizessen igen boxoljak le egymaskozt. De legyen sziget. Fizessen a sziget.

Kar hogy nem tetted oda hozza, hogy a tarlos huzza mar ki a fejet a sajat picsajabol, mert ugy kerek egesz lett volna :)

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 12:05:18

@VoLk&StRoY: Jas szerinted Orbánék ki akarták nyirni a Tescót meg a bankokat. Érdekes módon mind itt maradt, pedig akkor azon rettegtél, nehogy elmenjenek. Majd Gerendai is marad és fizet, az elmúlt tizenx évet már úgy sem lehet leverni rajta.

szamarhegy 2011.01.15. 12:05:25

@Cuppanj a végére!: Kb. 200 kisebb-nagyobb fesztivál van Mo.-on egy évben, lehet válogatni, 6 éve nem voltam a Szigeten, a Toi-Toi üzlet se az elit kultúra része, de nem is erről van szó.

VoLk&StRoY 2011.01.15. 12:05:52

@mediacapic: "A sziget programja évről évre siralmas. A külföldi nézők igényét próbálja kielégíteni. Az árszintje sem az átlag magyaroké! Ez nyilván szemet szúrt a városvezetésnek is, és most ők is szeretnének ebből részesülni."
Igazad van, a siralmas programból a városvezetés is ki akarja venni a részét! Hát nyelvészdiplomát hol szereztél?(:)

renevol 2011.01.15. 12:06:03

@Cuppanj a végére!: Az általad lereagált hozzászólásban nem szerepel semmi olyan, még utalás szinten sem, hogy a Szigetet csináló vállalkozók "tisztességesek, becsületesek" lennének. E csúsztatás végére még egy zsidózást is odateszel összefoglaló konklúzióként. Láthatjuk, hogy működik a gonosz jobbikosok agya. Te a saját magad fajtáját cigánynak hívod, csak közben másra mutogatsz.

viragimado 2011.01.15. 12:06:17

@KopaszMercis: jó, igen, lehet hogy az összeget még alakítani kell, ahogy valószínűleg fogják is.
És ezt nem is veheti igazából teljesen személyes támadásnak a Gerendai, mert ezentúl SENKI (vagy majdnem senki :)))), mert Tarlós is csak ember) nem kapja meg ingyen a területeket.

szamarhegy 2011.01.15. 12:07:10

@Bathory: Általános forgalmi adó, rémlik valami?

KopaszMercis 2011.01.15. 12:07:13

@mic@:
szerintem pl a fuvarozoknak is sokkal tobbet kellene fizetniuk, mert betegre keresik magukat, hogy a kozutakat elhasznaljak, es alig fizetnek tobbet mint en. A benzin is dragabb kene legyen nekik, meg a regado is es amugy minden.. sot fizetnie kellene az egyhazaknak is, nem is keveset!
Es igen.. a szigetnek is.

VoLk&StRoY 2011.01.15. 12:07:35

@Bathory: ismernék egymást? Tudod hogy mikor mitől rettegek? Te lennél az gyurcsók?

lac666 2011.01.15. 12:09:47

tarlós egy tompaagyú, sötét, bigott, lassúgondolkodású, rugalmatlan, ostoba, fafejű, vaskalapos, primitív, csőlátású, húgyagyú, irígy, keresztbefekvő, maradi, semmihez nem értő, uralkodó, kisebbségi komplexusos, okoskodó, tohonya, problémageneráló, kirekesztő, gáncsoskodó, rosszindulatú, akarnok, bárdolatlan fasz!

ha kihagytam valamit, írjátok hozzá!

viragimado 2011.01.15. 12:12:55

@lac666: azért ehhez képest elérte, hogy Óbudán már 20 éve tudnak együtt dönteni a kerület érdekében a különféle pártokhoz tartozó emberek, hogy ez az egyetlen budapesti kerület, amelyik nincs eladósodva, és mégis fejlődött. Gondolom Demszky párti vagy. :))) Gratulálok!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.01.15. 12:15:35

@easy mango: mindenki kibírja, nincs ezzel gond. De amúgy én is csontvidéki vagyok, szigetet csak tévében láttam eddig, főleg a Hajógyárit. Csak szeretem osztani az észt faluról.

Na de akkor a kerületeknek is jusson valami a zajon meg a közértek bevételén kívül.

Amphiprion Ocellaris · http://bohochal.tumblr.com/ 2011.01.15. 12:15:44

@Bathory: "Miért rossz alkualap az 1 milliárd? 200.000 szigetlakóra leosztva ez 5000/kopf."
Erre mondom azt, hogy ez bazáros hozzáállás. Nem a vevő vélt vagy valós fizetőképessége alapján kell kiszabni az árat.
Igen fizessenek a közterület használatáért, de akkor dolgozzák ki rendesen, hogy miért, mennyit kell fizetni az adott területen, és mindenki, aki magánrendezvényt akar tartani fizessen egységesen. Ne a vevő fizetőképessége legyen az alkualap!
Az teljesen más kérdés, hogy mennyi a Sziget profitja, adót csalnak-e stb. Ha bármi fenntartás van velük kapcsolatban, azt nem így kell rendezni.

lac666 2011.01.15. 12:16:07

@viragimado:
Attól még igaz, amit írtam!

viragimado 2011.01.15. 12:16:19

Sokan azért is támadták, hogy nem akart meleg sátrat a Szigeten. Nos én ezzel is egyet értettem. Vannak meleg barátaink. Egyáltalán nem érdekel ki milyen vallású, színű, származású és nemi identitású. DE: mi a fenének kell ezt kipakátolni? Miért nem lehet ezt normális dologként kezelni? Én sem tüntetek, hogy hetero vagyok. Pont ezzel gerjesztik maguk ellen az indulatokat, de fel nem fogják.

KopaszMercis 2011.01.15. 12:17:05

@viragimado:
De ez a cikk errol szol, hogy a tarlos egy majompenisz, amiatt hogy ennyire gyoker. Komolyan, ha barki leulne igy targyalni egy hasznalt vibrator kereskedovel es ott mondanak 10-100 szoros arat, az lenezne (jogosan!) a vele szemben ulot. Es ez az ember egy megopolis elso embere hivatalosan. Szerinted?

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 12:17:29

@szamarhegy: Az a központi ktgvetésbe megy, de látom neked egykutya.

jet set 2011.01.15. 12:18:04

@szamarhegy: De ez akkor sem jelenti azt, hogy ingyen kell adni a területet. Örüljön, hogy eddig ingyen kapta. Most meg üljön le tárgyalni az idei feltételekről és ne a szája sírjon.

mic@ 2011.01.15. 12:18:27

Vége a testvér korszaknak!! Nincs már demszky papa ! Hála a jó istennek ! Jobbról olvasva is igy gondolom! :-)

viragimado 2011.01.15. 12:18:37

@lac666: ami a stílusára vonatkozik, az igen, meg talán nem elég modern gonsolkodású.. Az itteni eredmények viszont nem a tudatlanságát, lassú gondolkodását jelzik.

lac666 2011.01.15. 12:19:39

@viragimado: tudod, ezt hívják kirekesztésnek! Nem európai!

KopaszMercis 2011.01.15. 12:20:25

@viragimado:
Obuda fejlodott??? En vilag eletembe oda jartam suliba, ott dolgozom, ott probalt a zenekarom, oda jarok edzeni, ott sportoltam "profi" szinten... haaaaaaaaaaaaaat, ha az fejlodes, hogy a szigetrol hazafelemenet obudan telehanyjak a hevet... akkor fejlodott. :D

lac666 2011.01.15. 12:20:51

@viragimado: ezek szerint nem láttál/hallottál interjút vagy riportot vele!

viragimado 2011.01.15. 12:21:46

@KopaszMercis: nem, ez NEM megapolisz jelenleg. Tarlós egy nagyon rossz anyagi, fizikai helyzetben lévő várost kapott a kezébe, ami most csak nevében főváros. Itt most egész más vezetési fogások kellenek, mint mondjuk NEW Yorkban, vagy Párizsban. Ezt a város előbb valahogy talpra kell állítani, ki kell rángatni a sz@rből, ami nagyon nehéz lesz. És ide pont az a mentalitás kell, amivel ő Óbudát vezette, csak nagyobb léptékben.

KopaszMercis 2011.01.15. 12:21:50

@mic@: ugy gondolod hogy apap ykzsmed?

KopaszMercis 2011.01.15. 12:22:52

@viragimado:
Mar megbocsass, de ez megint a beszukult demagog hulyeseg.. mi a faszt kell talpra allitani a zavargasok nyomat mar a FKF reg eltakaritotta...

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 12:24:19

@Amphiprion Ocellaris:

Ne a vevő fizetőképessége legyen az alkualap? Hanem mi a vér? Ez most üzlet, nem?

A külföldi egyetemisták drágább albérleteket használnak Bpen, mint az itthoniak. Ez a világon mindenütt igy van. A Tesco is annyiért adja a csirkeszárnyat, amennyit még épp hajlandóak fizetni érte, nem amennyit Te gondolsz!

viragimado 2011.01.15. 12:24:22

@lac666: szerintem az nem európai, hogy valaki kiplakátolja milyen nemi érdeklődése van. Sőt az nem emberi! Érdekes, az a 4 meleg barátunk nem jár meleg tüntetésre, fesztiválra. Normális, kedves emberek. Ők sem értik ezt a nagy nyilvánosság vágyat.

Muad\\\'Dib 2011.01.15. 12:25:01

@KopaszMercis:
1) Sosem voltam Fideszes
2) Te nem hülyét csinálsz az emberekből, hanem trollkodsz , hiszen soha nem idézel semmi tényszerűt, csak vagdalkozol. Már bocs :)
3) Továbbra is ugyanannyira vagyok csúnyagonosznáczi, mint eddig
4) Azért írtam, amit írtam, mert nem keverem az üzleti vitát politikával. Épp elég szánalmas, hogy itt megint világnézeti vita kerekedett. Holott a "megszokás" szerint pont a jobboldal az, aki felé helyezi a nemzeti propaganda érdekeket az üzletnek, és a baloldal a kőkemény kapitalista. Márpedig eszerint a baloldali kommentelőknek kellene a leghangosabban követelni a piaci törvények alapján, hogy ugyanúgy fizessen komoly pénzeket a sziget a területhasználatért, mint bármelyik kávézó. Csak ugye valaki elkönyvelte, hogy ez egy menő liberális rendezvény, ezért itt nem érvényesek a máshol ordibált érvek. A jobboldali kommentelőkre ugyanez igaz pepitában, itt máris hős kapitalista lett mindenkiből. Ebből én kimaradnék...

szamarhegy 2011.01.15. 12:26:36

@jet set: Olvass már vissza, 10 hozzászólásomból ötben azzal kezdtem, hogy Gerendai fizessen!

lac666 2011.01.15. 12:26:37

@viragimado: igazad van, ne menjenek ki az utcára sem! Sőt zárjuk be őket egy sötét verembe!

kimdzsongil 2011.01.15. 12:27:33

Minek ide bármilyen sziget (magyar, hajógyári) ,forma-1,nemzeti vágta, motorosfelvonulás, múzeumok éjszakája, torkos csütörtök, plakátkiállítás, nagy festők tárlata.
9 M ember úgyis szarik az egészre (mondta feljebb valami idióta).
Állami tévé kell, ahol egész nap a faszszopó Tarlós, Orbán, Kósa, Szíjjártó-féle faszkalapok nyomnák az igét, hogy jó ez így nekünk.
Ez kell és még vitatkoznunk sem kellene.
Világ proletárjai egyesüljetek!

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 12:28:04

@KopaszMercis: Szerintem viragimado arra gondolt, hogy akkora Bp adóssága, hogy az államadósság fejenkéntre lebontva jóval kisebb. Pl. Bkv 800 milliárd.

Ez nem látszik ha sétálsz az utcán, de unokáid is fizetni fogják.

KopaszMercis 2011.01.15. 12:28:28

@Muad\\\'Dib:
Igen, egy konzekvens baloldalinak akkor kellene ezt kovetelnie, ha vegre elkezdene pl az egyhaz is adot fizetni.. ameddig a masik oldalon is van kivetel legyen ezen az oldalon is

viragimado 2011.01.15. 12:29:09

@KopaszMercis: most nem értem, milyen zavargásról beszélsz. Én itt éleg nagyoin rég óta. Itt születtem, nem éltem más városban.Sok kerületben járok. A sok lepusztult épület, a kosz, a szemét (amiről nagyrészt persze a kedves járókelők tehetnek), a pusztulóban lévő műemlék épületek, a zöldövezetek elhanyagoltsága, a közlekedés! Csak azt lehet sorolni, mi nincs rendben. Nézd meg a Belvárost, ami kint nyugaton TÉNYLEG a főváros város dísze! Nálunk katasztrófa. Mejn el a Párizsi udvarba, ahol régen igen elit üzletek voltak, ma hajléktalanok tanyáznak ott.
Szeretem ezt a vároist, mert nagyon szép helyen van, és nagyon dühös vagyok, amiért hagyták így lepusztulni.

szamarhegy 2011.01.15. 12:30:13

@Bathory: Nekem nem, Te hoztad szóba, viszont ha már..., a parkolás is területfoglalási díj, javaslom ne darab-darab legyen az elv, hanem elektronikus alapú rendszerben, az autó értéke, vagy a tulaj adóbevallásának bevétel rovata alapján kerüljön kiszabásra.

KopaszMercis 2011.01.15. 12:30:40

@Bathory:
Az enyimeim biztos hogy nem, a hepiend kft bizniszmodelljen nonek fel :)

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 12:31:24

@kimdzsongil: Látom azt hiszed, hogy a felsorolt remek rendezvényeket értünk, jó szivből, mintegy szivességből szervezik az urak. Ők ebből élnek és ez jól van igy, de a fővárosnak is meg kell élni vmiből.

viragimado 2011.01.15. 12:31:42

@lac666: látod ezt a hangulat keltést utálom! Nem mondtam ne menjen ki, de mi a fenének kelt külön feltűnést? Olyan ember, mint bárki más! Semmivel nem több! Csak ők már azt hiszik néhányan, hogy többek! Ez a baj.
Remélem csak bér kommentelés miatt írsz hülyeséget, és nem azért, mert nem fogd ezt fel, mert az elég gáz lenne.

cscsaba 2011.01.15. 12:32:06

A címben feltett kérdésre, miszerint mit érdemel Tarlós István (ha elmarad a Sziget) a válaszom: tőlem egy kurva nagy KÖSZÖNÖMÖT.

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 12:33:27

@KopaszMercis: Hiába hepiendezel, a jogerősen megitélt csaláslopássikkasztás 90%-a bolsi,libsi. És igen, a másik oldal is lop.

szamarhegy 2011.01.15. 12:33:46

Tarlós elképzelése alapján a Red Bull Air Race jellegű rendezvények, meg az Aug.20.-i ünnepségek, a tűzijáték is ugrik, mert ott csak lefoglalt terület van, viszont nincs olyan 'központi' vállalkozó, akin behajtható a lové.

Muad\\\'Dib 2011.01.15. 12:34:32

@KopaszMercis:
Az egyház ügye piszkosul nem tartozik ide és sokkal bonyolultabb kérdés. Ugyanis az egyház a kapott pénzek mellett, fenntart ilyen "béna" intézményeket is, mint a pl. a Károli egyetem, gimnáziumok, stb.
Az meg hab a tortán, hogy egyház helyett egyházakat kellene írnod, ugyanis ez nem kizárólag a keresztény egyházakra igaz.

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 12:35:49

@szamarhegy: A parkolás nem közterületen megy a legtöbbször, de elvben egyetértek egy bizonyos szintig...

viragimado 2011.01.15. 12:36:11

@Bathory: "felejtsétek el az oldalakat." Ez erősen magyar sajátosság. Akinek lehetősége van, lop. Sőt, jobb ha felfogjuk, azok, akik a nyilvánosság előtt a parlamentben látszólag foggal körömmel harcolnak egymás ellen, azok remek partnerei egymásnak az üzleti életben, meg a pénzünk ellopásában.
Ez van!

KopaszMercis 2011.01.15. 12:40:28

@viragimado:
Azt ugye tudod, hogy kik pusztitottak le... az UFOk!

Disznok ele gyongyot szorni...

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 12:41:00

@viragimado:

Hát, nincs ez.

Országos számokra levetitve, 98-2002 államadósság 53-50%, 2002-2010 áa. 50-80%.

A lényeg ebben is benne van, bár sokáig lehetne ragozni.

lac666 2011.01.15. 12:41:06

Külön feltűnést? A melegsátorral? Igazad van, ne engedjük a táncdal sátrat se, meg rendőr sátrat (ez mégsem rendőrállam), meg semmit!

szamarhegy 2011.01.15. 12:41:17

@Bathory: A fővárosban keletkezik a GDP 40%-a, miközben itt lakik a népesség 18%-a , ez azt jelenti, hogy ha nincs elég pénze a Fővárosnak, akkor nem a bevételi oldal elégtelenségével van a probléma, hanem a csődtömeg BKV-val, a pazarló önkormányzati rendszerrel, az értelmetlen beruházásokkal. Ha a Főváros bevételei (IX. ker. most adott 10 éves megbízást egy Centrum leányvállalatnak, a BKV-ból is magáncégek viszik ki még mindig a pénzt) nem magánzsebekbe vándorolnának, akkor nem lehetne ott semmi probléma, de a bevétel növelés mindig az egyszerűbb lépés.

KopaszMercis 2011.01.15. 12:42:05

@Muad\\\'Dib:
az osszes tortenelmi egyhazat fel kellene egetni, besozni a helyuket.. meg is szunne az osszes szekszualis buncselekmeny egy csapasra.

Amugy valoban nem "bena" a karoli egyetem a fortune 500 osszes CEO-ja oda jart.. es a rengeteg egyhazi gimnazium is aranyat er! Az osszes nobeldijas oda jar kutatni!
Mi lenne ha holnap megszunne az osszes? Semmi!

sannya 2011.01.15. 12:42:59

@Muad\\\'Dib:
kiegeszites-adjak vissza az egyhazaknak amit elvettek toluk es lehet utana elkezdeni targyalgatni...ugye...
:))
de ez itt ritka nagy off...

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 12:44:11

@szamarhegy: Egyetértek, de minthogy 20 év demszky után most új szelek fújnak, legalább valamennyi bizalmat tessék megelőlegezni. Nem Tarlós hibája hogy Bp. ott tart ahol. Ahogy hallom a saját kerülete nem egy csődtömeg.

KopaszMercis 2011.01.15. 12:46:11

@Bathory:
jah a szelsobalos birosag 90%-ban a baloldalt iteli el.. jujj de meglepo :)

KopaszMercis 2011.01.15. 12:47:01

@Bathory:
Tarlosnak megelolegeztek pont annyi bizalmat, amennyit megerdemelt... =)

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 12:47:51

@KopaszMercis: Persze, a Fidesz delegálta a birói kart is.

KopaszMercis 2011.01.15. 12:48:14

@sannya:
Jo akkor cserebe adjak vissza azt az egyhazak, amit elvettek a vilagtol.. valahogy ugy erzem, hogy az egyhaz maradna ados :)

easy mango 2011.01.15. 12:48:43

@viragimado: két dolog.
A fővárosnak megy az IFA (idegenforgalmi adó) és a társasági adó. A szigetes túristák nagyrésze nem hátizsákos. Ez súlyos tévedés. Igenis eltöltenek pár napot, de ebben nem ez a lényeg. Az egész rendezvény kb 5 milliárd forint bevételt hoz az országnak. (azt gondolom nem kell ecsetelnem, hogy az önkormányzatok költségvetésének jelentős része is a központi költségvetésből megy ki)
És, hogy tanulnom kéne ezzel kapcsolatban? lehet, bár korábban írtam, hogy kb tíz éve (kicsit több talán) foglalok közterületet, Budapesten, vidéken, külföldön. Minden árral képben vagyok, de még azzal is, hogy kinek mennyit kell adni, hogy ne egy hónapig üljön egy közgyűlés afelett, hogy a Kálmán Imre utcáért ki akarok fizetni 22 milliót 3 napra....
de faluról Te biztosan jobban tudod.
Olyan rendezvényekben volt részem, ami pl 2007-ben a hazai GDP 0,2%-a volt a rendezvény teljes költségvetése. Gondolom jobb lett volna, ha ezt mondjuk Romániában költik el ugye?

KopaszMercis 2011.01.15. 12:49:09

@Bathory:
Nem dehogy is.. a birok mind komcsik!

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 12:50:30

Minden birónak van persze magánvéleménye, de mint a lakosság körében is, a maszopot már csak az akut agysorvadásosak/alzheimeresek/amnéziások szeretik.

ORGASMUSFORSCHER 2011.01.15. 12:50:39

Ekkora birka népet, mint a magyar nem lehet még egyet találni a földön.

Ha egy átlagember szeretne valamit, pl. szolgáltatást ellenérték (=fizetés) nélkül, akkor mit kap? A nagy lófaszt.

Ha a drága jó osztálynélkülinek hazudott társadalmunk libsi/bolsi arisztokratái kérnek valamit, akkor ők természetesen megkapják, DE ha nem, akkor fel vannak háborodva, az egész világot teleugatják azzal, hogy itt tombol a fasiszmus, stb. (Ha elveszik tőlük, amihez semmi joguk, akkor ugyanez van.)

Miért járt ennek a féreg bandának VIP-hitel a Postabanktól, annó? Miért járt nekik állami vagyon a privatizáció során szinte ingyen, vagy ár alatt? Miért jár egy Gerendainak 20 éven át ingyen egy egész fővárosi sziget???

Mert a bevételből visszaad az adott politikai pártnak, politikusnak. Máshogy nem menne. Ezt kár is vitatni.
(Amúgy érdekelne, hogy pontosan mennyi bevétele volt az évek során, mert azt nem hiszem el, hogy csinálta, csinálta s mindig veszteség volt a vége. Szerintem soha senki nem ellenőrízte, hogy hány jegyet adott el. Hányan voltak ténylegesen a szigeten, stb. Így könnyű.)

Szóval azt nem értem, hogy az átlag ezen miért nem háborodik úgy fel, hogy eltapossa az ilyen Gerendai/Geszti nevű férgeket, amikor az átlagot szinte minden/mindenki, a politika, az adózás, az egészségügy, a szolgáltatók, stb. csak tapossa, szívatja, kihasználja, kirabolja. És nincs remény a változásra.

Úgyhogy hajrá Tarlós!!!!!!!

Muad\\\'Dib 2011.01.15. 12:51:39

@KopaszMercis:
"...Az osszes nobeldijas oda jar kutatni!..."
Ilyen alapon az összes magyar iskolát be lehetne zárni. A vitát veled ismét kénytelen vagyok rövidre zárni. Majd, ha megtanulsz tényeket közölni, esetleg érdemes lesz szóba állni veled.
Addig is, te is visszatérsz ide:
www.hobotraveler.com/blogphotos01/207-517-do-not-feed-troll.jpg

KopaszMercis 2011.01.15. 12:52:27

@easy mango:
Persze hogy jobb lett volna, ha Romaniaban koltik el.. akkor lehet szitani a feszkot es oszd meg es uralkodj a sok birka cigany meg bologat.

A gep forog az alkoto pihen.. es rotyog a markaba!

easy mango 2011.01.15. 12:52:48

Az nyugtat ilyenkor, hogy az irigy, beszűkült kommentelők keserű szegénységben várják otthon a szürke ég alatt, hogy na majd most a Tarlós jól kibasz velük, és az nekem milyen jó lesz. Aztán a fizetésének a negyedébe kerülő kábeltévén megnéz egy jó Bud Spencer filmet, iszik egy olcsó sört, kicsit zsidózik az Indexen, majd a panel erkélyén az üvöltő Szentendrei út romantikájával a lába alatt elszív egy 400 forintos cigit. Az asszony, mióta megszületett a harmadik gyerek is a 40 négyzetméterbe, már nem engedi, hogy a nappali/étkező/háló/dolgozó szobában cigizzen.

samer 2011.01.15. 12:55:03

Fizetni kell és kész, igaza van szerintem nagyon sok a bevétel, adakozzanak csak a városnak...

samer 2011.01.15. 12:57:07

@KopaszMercis: Akkor semmit nem tudnál például az antik műveltségről sem... ki-kinek adósa? Az Egyház tartotta fenn az első kórházakat, ahol az apácák ingyen dolgoztak, és még sorolhatnánk, bármelyik felekezet részéről intézményeket...

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 12:58:00

@easy mango: Biztos igaz amit mondasz, ahogy az is, hogy semmivel nem támasztod alá, hogy hogy jön össze az 5 milliárd adóbevétel.

Az tuti hogy ha a Sziget zsidója igazat mond és 70 millió a pozitiv szaldója, az emberenként/látogató/nap kb. 233 Ft.
Miután kellően kiröhögtük magunkat, ennél egy akármilyen Bpi söröző jobb fajlagos hasznot hoz. És az ő bérlete nincs igyér, meg állami támogatást sem kap.

Muad\\\'Dib 2011.01.15. 12:58:06

@easy mango:
Nem úgy, mint azok a kommnetelők, akik más fórumokon hangosan ordibálják, hogy ilyen a kapitalizmus, és aki nem képes piaci törvények szerint megélni az menjen csődbe. Itt azonban holmi "jobboldali" országimázs érveket hangoztatnak a piac törvényeivel szemben. Fel kéne fogni, hogy ennek az ügynek nincs köze a világnézethez, hiába hazudják bele egyesek. Majd alkudoznak és megállapodnak valahogy. Ennyi...

KopaszMercis 2011.01.15. 12:58:29

@Muad\\\'Dib:
ird mar le, hogy ez hol nem kettos merce, hogy a sziget adozzon de az egyhaz ne?

KopaszMercis 2011.01.15. 12:59:17

@samer:
es ellattak ott annyi embert, ahanyat kezelesbe vett a szenttorvenyszek...?
azt ugye tudod, hogy isten neveben halnak meg a legtobben?

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 13:03:05

@KopaszMercis: mondjuk nem tudom találsz e olyan országot ahol egy vállalkozás meg egy egyház közterhei megegyeznek. Az egyház nem profitcélért dolgozik.

KopaszMercis 2011.01.15. 13:06:05

@Bathory:
A partok sem profitcelert dolgoznak, meg a politikusok sem meg is fizetnek szjat

KopaszMercis 2011.01.15. 13:07:16

@Bathory:
Amugy meg aszondta a Zorban, hogy magyarorszag egyedi gondolkozasu.. tessek itt is alkalmazni kerem szepen :)
Attol mert masutt igy van, meg nem jo

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 13:09:51

@KopaszMercis: Jó, nem szereted az egyházakat, nem baj. Harcolj ellenük.

Én egyh.gimibe jártam, nem erőszakoltak meg, szerettem is, és persze hogy az egyház sok baromságot csinált és csinál.

De indits akkor blogot a témában, mert nagyon off.

Zuzu Petás 2011.01.15. 13:10:47

@viragimado: Voltál már kint a szigeten vagy csak a 15 évvel ezelőtti punkos balhés híradó bejátszásokra emlékszel?

A Sziget már régóta nem csak a "hátizsákos" tiniké. Az a jó benne, hogy minden korosztály, minden rétegből megtalálja benne a szórakozást!

Én 33 évesen voltam kint először, azóta amikor csak tehetem kimegyek. És nem vagyok "csóró", de az ottani árak megfizethetőek az átlag számára, de az élény megfizethetetlen.

Muad\\\'Dib 2011.01.15. 13:11:43

@KopaszMercis:
Nem írtam olyat, hogy kettős mérce, vagy sem. Azt mondtam, az egyház ügye jóval bonyolultabb. Iskolák, műemlékek, stb. Szó nem esett arról igazságos, vagy sem. Valóban nem az, de nem lehet egy tollvonással elintézni.

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 13:12:06

EASYMANGO a nagyvállalkozó hogy elillant amint egy kis számolásra kerülne a sor. Remélem azt számolod, hogy honnan jön össze az 5 milliárd adóbevétel!

KopaszMercis 2011.01.15. 13:13:39

@Bathory:
nem ez igy van.. vagy mindenki.. es akkor MINDENKI. Vagy vannak kivetelek es akkor vannak kivetelek. Ez ennyire egyszeru.
Ha vannak kivetelek szerintem termeszetes, hogy az egyhaz es a sziget is kivetel.

Ha nincsenek akkor meg nincsenk. es az egyhaz se.. hiaba tartjak az 5 eves kisfiuk seggbekurasi rekordjat...

szamarhegy 2011.01.15. 13:14:07

@ORGASMUSFORSCHER: Ne pörögj üresben, a fizetést a hozzászólók 90%-a nem vitatja, csak a számítás módját. Másrészt az újraelosztás mértéke 50%-ot közelíti Mo.-on (szlovák,román 35%) , és ezzel együtt is csődben vannak az önkormányzatok, az eü, a nyugdíjrendszer, stb. , ami nem a vállalkozókra (beleértve a Gerendait, Gesztit) nézve szégyen, hanem az Állam és az Önkormányzatok tehetségtelen, gyáva, sodrodó 'jó ez így, legfeljebb veszünk fel még egy kis hitelt' vezetőire.

samer 2011.01.15. 13:14:08

@KopaszMercis: Igen, allahéban meg Jahvéban...

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 13:17:14

@KopaszMercis: Nézd ez kurva unalmas.

Annyira nem lehetsz hülye, hogy nem érted a külömbséget az egyház meg egy vállalkozás közt.

Ettől lehet hogy a mai rendszernem jó, de ez nem az a poszt.

samer 2011.01.15. 13:19:19

Hogy a témához visszatérjünk, meg fognak egyezni, de fizetni kell.

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 13:23:23

@samer: Jaja, és nem a 70 millás kimutatott profitból, ha lehet...

KopaszMercis 2011.01.15. 13:24:25

Megtalaltam a video arrol, ahogyan a Tarlos videotelefonon prezentalta az ajanlatat

www.youtube.com/watch?v=AwquHAdRmhI

Várúr 2011.01.15. 13:24:53

Csak egy szimpla tény felebarátaim: az elméleti két és fél milliárdot az
e l ő z ő városvezetés által minden más esetben kalkulált helyfoglalási díj alapján közölték a mostani fiúk. Gerendait most már nem is az ág, hanem a gerenda húzza. Nem is értem, szegény srác hogy tudott százmilliós éttermet venni, havi néhány millát betolni és így tovább.

KopaszMercis 2011.01.15. 13:26:28

@Bathory:

Nem erted... te gondolkozol kategorikusan. A kivetelre indok kell.. az nem indok, hogy ez vallasi az uzleti. Az indok, hogy ki mit hoz. A vallasi sok embernek megnyugvast es kulturat.. ok legyen kivetel. A sziget mit hoz, sok embernek szorakozast, sok kulfoldit rengeteg hirnevet es penzben ki nem fejezheto good will-t. Legyen az is kivetel.

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 13:27:23

@Várúr: Az elméletikalkuláció gondolomarra volt, hogy mennyi után és hová kell jattolni. Különben minek pöcsöltek volna a matekkal?

KopaszMercis 2011.01.15. 13:27:46

@Várúr:
A kurva anyjat, hogy megcsinalta magyarorszag elso micslentsillagos ettermet.. ez a parazita..

easy mango 2011.01.15. 13:27:54

@Bathory: már előre bánom, hogy leállok veled, de....namindegy. Lealacsonyodom. oké, legyen....
Hogy jön ide egy cég bevétel/nyereség aránya ahhoz, hogy mennyit kérnek egy pusztaságért a város koszos vizén, amire egy rogyadozó vasúti híd vezet? Korábban írtam, hogy a sziget kft mint főszervező, elképzelehtő, hogy ennyi nyereségre tesz szert (50-60-70-80 millió), a nyereség jelentős része az őrző, szolgáltató, kerítésépítő, színpadtechnikai cégeknél keletkezik, amik, vagy gerendai érdekkörébe tartoznak, vagy a sziget kft-t birtokló rt tulajdona. Ezt hívják üzleti vállalkozásnak, cégcsoportnak. Gondolom számodra ez megegyezik az istenkáromlással és a hazaárulással, de szerencsére a Te szereped a gazdaságban jelentéktelen, így valószínüleg ezt nem is érted. Gondolom jelentős adót fizetsz, iszonyat pénzeket termelsz a gazdaságnak, sőt körültekintő magatartásoddal elősegíted környezeted javulását és boldogulását. Szóval minden irigykedőnek a következő: pofa befog, pénzt befektet, nem nyavajog, keményen dolgozik, nem irigykedik!

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 13:31:09

@KopaszMercis:

Utoljára: Az egyház rengeteg közfunkciót látott el, ezért saját jogon adóztathatott.

Ennek a komcsik véget vetettek, és az állami alamizsnából kellett élni tovább.

Ma állami dotálás és némi adókedvezmény maradt, továbbra is államfüggő az egyház.

Hogy holnap mi lesz, rajtad is múlik, de másik posztban, please.

easy mango 2011.01.15. 13:33:51

aki kételkedik a gazdasági haszonban, annak szívesen elküldöm a KPMG kimutatásait. Sajnos ez csak a VOLT és a BalatonSound fesztiválokat elemzi, de vannak benne összehasonlító táblázatok a Szigettel. ebből megértheted, tényekre alapozva a dolog súlyát.

easy mango 2011.01.15. 13:34:48

küldj mailcímet és küldöm a doc-ot

KopaszMercis 2011.01.15. 13:38:16

@Bathory:
Nem lehet osszehasonlitani, mert a sziget viszi a jo hirunket a vilagban... az hogy itt meg mindig a 2000 evvel ezelott keszult grisham regenyekrol vitatkozunk meg nem...

Húsleves 2011.01.15. 14:00:12

A jegyek ára eddig sem a valós értéket tükrözte. Egyszerűen azért, mert a sziget fesztivál azon a helyen, abban az időben monopólium, tehát nem a piaci verseny az árképzés alapja. Nincs versenytárs, így az árak nem a valós érték irányába, hanem az emberek által még megfizetett maximum irányába törekszenek. Ebből viszont az is következik, hogy a szervezők kénytelenek lesznek az extraprofitjukból fizetni a bérleti díjat, különben csökkenni fog a kereslet.

KopaszMercis 2011.01.15. 14:02:05

@Húsleves:
Az extra profit az a komenyista tisztessegtelen haszon zorbanicsta megfeleloje.. csak mert a samuelson meg nash errol nem irt es sehol nem talalom a defniciojat..

Húsleves 2011.01.15. 14:12:29

@KopaszMercis:
Tudod néha a fejedben is elő kellene állni egy egy szó definíciójának, ezt nevezzük értelmező gondolkodásnak (megismerés, kogníció, stb.). Az extraprofitot én is Orbántól hallottam először, de nem okozott nehézségezet az értelmezése, mert a szavak megismerésének a természetes útja (amelyre újabban a nyelvkönyvek is törekszenek) az, hogy a szövegkörnyezetben értelmet nyer, és így rögzül. A világ nem fér bele se a bibliába, se a koránba, se Samuelson, se Nash szentkönyveibe, ráadásul változik is, ezért elengedhetetlen az önálló gondolkozás.
Örömmel segítettem.

Acsabi44 2011.01.15. 14:23:26

Az lesz a vége, hogy a Sziget kap mondjuk 130 milka állami támogatást, és fizet Budapestnek mondjuk 120 milliót. Egyik zsebből a másikba. Tudjátok, miért jó ez? Minél hosszabb a pénz útja, annál könnyebben eltűnik belőle pár milliócska...

denever333333 2011.01.15. 15:02:07

No eddig bírtam a rengeteg kommentet olvasni mostmár hozzászólok én is!
Szóval én úgy gondolom az ott alvós jegyek mellé lehetne idegenforgalmi adót szedni ahogy a többi szálláshelynél ez 9 milla + területhasználatért lehetne kérni még kb.ugyanennyit.
Aki azt mondja a költségvetésbe megy az áfa annak teljesen igaza van kérdem én a BKV-ét hogy akarja megmenteni Tarlós apánk hát persze, hogy állami pénzből.
Demagógoknak üzenem a sziget nem olyan, mint a gomba nem nő ki augusztus 1. é tűnik el szeptember 1. Csak jelzem kedves jobbos fikázó néptársaimnak tavaly több napos Jobbikos rendezvény volt a szigeten!!!!!!!!!!!
Ők vajon fizettek vagy ők is kifognak menni a pusztába????
A külföldiek elég magas százaléka 25-30% Bp-en lakik hotelben diákszállón és nem a szigeten.
Az meg, hogy egy rendezvényre nem lehet piát és kaját bevinni az teljesen normális dolog minden szórakozóhelyen így van!!! Egyik kocsmáros haverom mesélte diákok hozott piával jöttek be és szólt nekik ha megisszák kifizetteti velük! Megitták! Kifizették a saját piájukat is!
Szóval visszatérve ennek a 3 milliárdos rendezvénynek forgalmi értéke 20-30 milliárd forint amibe úgy a sok vendéglátóegység is beletartozik, meg egy csomó más minden. Az én volt cégtársam csinálta kint sokig a nemzetközi konyhát szóval némi rálátásom van dolgokra. Vagy a fikázok úgy gondolják, hogy a Gerendainak több száz cége van és mindegyikből lehúzza a sápot? Az enyémet miért nem tudta pedig én nyomtattam nekik szóróanyagot anno pár éve? Ez egy egy több 10000 embert megmozgató mega rendezvény ami sajnos már a korlátait feszegeti nincs több hely ami használható és bejárható. Felépítik utána meg lebontják és füvezik, rendebehozzák. Csak megjegyzem, hogy a Gerendai nagyon sok infrastruktúrát tett a szigetre, de lehet persze fikázni, meg betiltani meg ellehetetleníteni! Csak akkor azt kívánom a kieső pénzt fizessék a fikázok!!! A mély magyarok belenyúlhatnak mélyen a jobb zsebükbe hátha össze tudják dobni.
Amúgy a Sziget Kft.-nek itt és külföldön is van fesztiválja s szerintem nem elképzelhetetlen, hogy mondjuk a félszigetet alakítják át Szigetté akkor meg az egész kormány beszophatja, mert nem csak területfoglalási díj nem lesz az Áfa is máshova vándorról!
Az adócsalás az amit bizonyítani lehet erről ennyit ha egy jó könyvelő meg tudja oldani, hogy csalás nélkül kevesebbet fizess hát tedd jogod van hozzá! Ahogy ahhoz is, hogy a világ bármely országába alapíts céget.
Ezt csak olyan "NAGY" magyarok fikázzák akik akiknek sosem volt semmiféle vállalkozásuk sosem mert belevágni semmibe, mert a fikázáson kívül máshoz nem értenek.
Ami meg az egyházat illeti nem az én adóforintjaimból fizessék a fenntartást (nem keveset) Működjenek úgy az iskolák és szervezetek, hogy lokálisan az adott intézmény munkáját támogassa az állam. A többi bevételt meg gazdálkodják ki az adományokból!!! De most globálisan támogatja az állam az egyházat és sleppjét.
Az meg, hogy ki mennyit iszik ha be tartja a szabályokat (pl. utcán csak akkor ha engedélyezik)
Ha valaki ennek ellenére szeretné az én alkohol vagy bármilyen más dolgaimat szabályozni azt nagyon szívesen meg mutatom egy péklapáttal, hogy kit szabályozhat és kit nem!!!!

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 15:08:01

kérdem én a BKV-ét hogy akarja megmenteni Tarlós apánk hát persze, hogy állami pénzből-----mondjuk úgy inkább, hogy nem akarja megmenteni, de muszáj, vagy nem lesz. A vidék is fizetni fogja a BKV 800 milliárdját, pedig keveset használja.

A hetven milliós nyereséget meg ne nekem magyarázzák, amikor több milliárdért(fentebb az egyik kommentben pontos összeg) vettek Gerendai cégében 25%os részt. Eszerint nála a banki kamat is sokszorta többet hoz. Ez az ember ingyen dolgozik, csak értünk.

denever333333 2011.01.15. 15:11:18

Amúgy meg nagyon látom tudjátok ám milyen sátrak és hogy vannak a Szigeten! Pl.: az a Melegsátor amit több tucat fikázó hív az a Magic Mirror néven működik és egy Bp.- melegbár üzemelteti mint nagyon sok más italozó létesítményt!!! Nem propaganda céllal jött létre hanem üzleti.
Csak megjegyzem én pl. 2 x ha voltam bent de mivel ezt a Zenei stílust nem szeretem ezért nem mentem.
Én meg amúgy idén is el leszek 4-5 fesztivállal gondolkozok egy Lipcsében is mert még nem volta az ottani dark-goth fesztiválon.
S ha sziget nem lesz akkor megyek pénzt költeni máshova jobb estben belföldön, de lehet külföldön. A sziget bár még egyet sem hagytam ki nekem inkább már presztízs és haveri, baráti találkozók színhelye! Ja és jelzem, hogy 39 vagyok tehát nem egy mai gyerek 25 éve járok fesztiválokra és ha az egészség engedi és lesz fogok még 10-15 évet biztos!

denever333333 2011.01.15. 15:15:23

Ja és gyereket nevelek és sziget alatt is dolgozok és + még 5 családnak adok betevőt havonta!!!!!!!!!

Tehát kedves fikázok lehet utánam csinálni.
S akár szar akár jó az üzleti sikerem én nem nézegetem más zsebét, hogy mennyi van benne nézegesse az állam ha akarja!!!

denever333333 2011.01.15. 15:22:41

Húsleves: Ezt te hol számoltad ki? Belgiumban egy 3 napos fesztivál ára 5 színpaddal 75 ezer Ft euróba. Tudod miért nem tudtak a külföldik több hetijegyhez jutni? Mert elfogyott limitálva volt. Ugyanis meg volt állapodva az önkormányzattal és a Kulturális minisztériummal, hogy a magyar diákok is tudjanak kimenni. Erre találták ki a kedvezményeket és ezért kaptak állami támogatást a kulturális alapból.

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 15:23:01

@denever333333: Hát igen, de a sziget Bp-é, szóval Te sem adod ingyen a tőkédet, legyen az pénz vagy munka. Ha meg hirtelen kutyasétáltató a sziget meg alkalmatlan, akkor húzzanak a vérbe, majd rendez fesztivált más.

KopaszMercis 2011.01.15. 15:24:40

@Húsleves:
Onallo gondolkodas alatt erted, hogy Te mint fuggetlen entitas egy frusztralt melynovesu ciganygyerektol eltanulsz nem letezo es tudomanyosan ertelmezhetetlen kozgazdasagtani definiciokat...?

Ez lenne az onallo gondolkodas amit emlegetsz.. vagy valami mas?

denever333333 2011.01.15. 15:26:27

Bathory: Akkor járunk gyalog leszarom! Nekem van céges autóm ha meg gyalogolni kellett eddig is szívesen tettem legalább fogyok egy kicsit!
Azért van ilyen helyzetben a BKV,MÁV, Posta stb, mert monopolhelyzetben van ha volna konkurencia rögtön sokkal dinamikusabb és gazdaságosabb lenne itt minden!

denever333333 2011.01.15. 15:27:52

Bathory:
Kérdem még egyszer a Jobbik mennyit fizetett???

KopaszMercis 2011.01.15. 15:29:11

@Bathory:
de ez az egyhazakra is vonatkozik bazd meg.. az egyhazi ingatlanokra stb.. az is bp.. akkor a templom elott osszegyulo slepp is fizessen teruletfoglalast stb.

mondom.. egysegesen! testveriesen. vagy legyenek kivetelek vagy ne..

denever jol latja a dolgokat... most augusztusban en is szerinte elnezek a pukkelpoppra az area4 highfield cuccra.. lehet two days a week meg egy ket masik... attol fugg. Lehet osszefutunk :)

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 15:29:18

@denever333333: Szerintem ennél is egyszerübb ez. Tisztességes vezetés kell, aki nem kizárólag magának lop, hanem az országának, városának, cégének stb.

Attól még, hogy 10 féle benzinkúton tankolhatsz, nincs valós árverseny, az csak kamu habbal.

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 15:31:10

@denever333333: Nemtom és azt sem hogy voltak-e ott.

Gondolom csak a fővállalkozó van szerződésben a várossal, nem minden vattacukros külön-külön.

KopaszMercis 2011.01.15. 15:31:26

@denever333333:
nem erted te budos bunko a jobbik az malydnem etyhaz neki fizetnie nem kell ok tarsadalmi iskolatat csinalnak!!!!!

KopaszMercis 2011.01.15. 15:32:15

@Bathory:
szerencsere ezen valtoztatott a viktor benne van a programjaban.. ja varjal. nem. nincs.

denever333333 2011.01.15. 15:32:53

De legyen! Fizessen mindenki a használt területért az adott helyhez mérten jellegétől adódóan és attól függően mennyi kárt okoz az illetve mennyire akadályozza a napi munkát ( lásd futó verseny) és fizessen az alapján mennyit hoz ez amúgy hasznot az államnak és a városnak. ezek legyenek az arányok! Egység arányaiban a sok "faszság" vallási, identitásbeli, sportbeli meg egyéb felvonulás pártgyűlés meg ilyesmi lényegesen többet fizetne mint a Sziget!!! De legyen így én baromira bírnám!!!

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 15:33:15

@KopaszMercis: Hagyjál már az egyházzal, tesó.

Megdugta a hugodat vmi pap, vagy mi van?

orient 2011.01.15. 15:34:32

@Bathory: Szövegértéseddel gondok vannak. Utálom az időmet fecsérelni olyanokra akiknek 5x kell elmagyarázni valamit. Kommentemben benne volt. Én nem a szigetről beszélek és nem azért aggódok hanem a kulturális rendezvényekért amiket szintén meg akarnak sarcolni. Nem a sziget. Még egyszer nem a szigetről beszéltem, de leírom még egyszer hátha nehezen érted: Nem a szigetről beszéltem mint kulturális rendezvény. Még egyszer, vagy ennyiből azért már érted?

@sannya: Demszky milyen rendezvényeket támogatott? Sorolom: Mesterségek Ünnepe, Hídfesztivál nyaranta hétvégenként, Tavaszi fesztivál, Vörösmarty téri fesztiválok elég sűrűn tavasztól-őszig, Nemzeti vágta...stb. Soroljam még? Nincsenek illúzióim, nem azért támogatta mert mekkora jó fej, nyilván sok csúszott neki is belőle, viszont cserébe volt és megtartották. Ha a kedves Tarhó úr minden fesztivált megadóztat majd 100 ezer milliárdra akkor sok minden nem lesz. Leírom neked is, nem a szigetről beszélek, ők valóban fizessenek ne 1 milliárdot, de ésszerűen pár száz millát el lehet tőlük kérni biztos.

@viragimado: Helló, nincsenek illúzióim, hogy a demszky rendszere mekkora fos volt. Nyilván azért van a főváros nyakig szarban mert szétlopkodtak mindent 20 év alatt. Ez nem vitás. Én azt mondtam, hogy az nagyon sok rossz dolog között volt 1 jó dolog, és az ez, hogy legalább a kulturális és hagyományőrző fesztiválokat támogatták. Nyilvánvalóan búsás haszonért, de nem változtat azon, hogy az egyszerű embernek mint én és gyerekeknek volt alternatíva a sok baromság mellé ami a tévéből jön.

denever333333 2011.01.15. 15:35:41

KopaszMercis:

Azért kicsit vegyél vissza mert nem ellened beszéltem!! Sőt!!! Tehát a büdös bunkó erős túlzás!

KopaszMercis 2011.01.15. 15:39:11

@Bathory:
nem en dugtam meg a pap hugat, de hogy jon ez most ide...?
@denever333333:
teso csak ironizaltam... hogy igy reagaljak le.. en tokre igazat adok neked.. tok jogos a kerdes, csak erre ez a reakciojuk, hogy "te budos bunko ballibsi ciganyzsidoniggernaci".. nem az, hogy "jah tenyleg a jobbik sem fizetett.. jujj hat akkor lehet hogy nekik is kene".. ertod?

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 15:39:37

@orient: Ha igy lesz, és most eltünnek a fesztiválok akkor majd jövök és bocsánatot kérek.

Minden példád, amit felhozol kicsi, helyi érdekü feszt., kivéve Nemzeti Vágta, amit szintén jordán-pozitiv vállalkozó visz. Szóval milyen nemzeti rendezvényt támogatott demszky?

orient 2011.01.15. 15:39:47

Kösz hogy törölted a kommentemet amit vagy fél óráig írtam.

Cliff 2011.01.15. 15:40:26

wmiki: a sziget a penzt nem a fidesznek, hanem az allamkaszanak fizeti be.
en nem kerdojeleztem meg a sziget jogosultsagat, sot kellenek ilyen rendezvenyek! en mindig is tamogattam a szigetet, de azert azt lassuk be, hogy ha vallakozni akarsz, akkor annak bizony annak megvannak a kotelezettsegei, vege annak a vilagnak, hogy ingyen kaszalhatsz es meg tarsasagi adot sem fizetsz 10 evig, mert "veszteseges".
ha ilyen nyomorusagos a sziget fesztivalt megszervezni, akkor mer csinaljak mar 15 vagy nem is tudom hany eve?
Tim Pedersen:
nem vagyok fideszcsicska, es csoronak sem szamitok. van ket vallalkozasom, ahol kemeny adokat fizetek es kotelezettsegeket latok el, szted nem kapott volna el az apeh ha azt latja, hogy veszteseges vagyok minden evben, de ennek ellenere boldogan csinalom es meg gyarapszom is???!!kicsit gondolkozzatok mar el!

orient 2011.01.15. 15:45:58

@Bathory: Igazad van talán, de a Tarlós ezzel kezdte a polgármesterséget. Mindent átreformálnak a Demszky rendszerből, kivéve a kulturális arculatát és népi, hagyományörző fesztiválokat akarják megtartani a Demszky érából. Na örültem is neki, hogy ezt elismerik hogy jó volt. Erre a héten jön a hideg zuhany , hogy Tarlós bejelentette, nemcsak a szigetnek, hanem minden szösszenetnek ami a fővárosban történik kő kemény adózás alá lesznek vetve, megszűnt az ingyenebéd, meg hasonlók. Minden rendezvény kivétel nélkül fizetni fog. Én erre gondolok, és szerintem ez nem jó...Kíváncsi leszek ki fog csinálni bármit is ha egy standért a várban majd elkérnek 10milliót a vidéki vagy erdélyi iparművésztől. Persze kitermeli majd. Sajnálnám, mert agyereket lehetett vinni néha értelmes programokra ahol tanultak valamit a kultúrájukról. Vagy egy borfesztiválon a bortermelőknek volt esélye bemutatni a termékeiket amivel megalapozhatják a forgalmukat. Most akkor már nemcsak a multikat szívatjuk kedves nemzeti kormányunk?

Cuppanj a végére! (törölt) 2011.01.15. 15:51:01

@renevol: Mit zörögsz,fogyatékos?
Mit monjak a zsidóra: virágföld vagy nádihenyehunya? Képmutató ökör!

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 15:57:51

@orient: Várjuk ki ezt.

Szerintem komolyabb rendezvényeknél csurgattak eddig is, csak nem a városkasszába. Mégis fura, hogy ingyen volt minden, nem?

Multik miatt se aggódj, látod, itt vannak még mindig. Ha nem lépett volna a kormány, akkor az a 300 milliárd most mint emelt áfa/szja lenne beszedve. Én örvendezek, és te?

easy mango 2011.01.15. 16:05:48

Ez a legegyszerűbb. Növelni a bevételeket, jól megmuatatni minden ballib/zsidó/multinak, hogy a zállam mer nagy lenni, és kemény, és nincs menekvés. bezzeg a Szabadság téren üvöltözhet hetente 200 neonáci. Azt tökingyen adják. Sőt, ingyen szét lehet verni az MTV székházát, sőt, tökingyen lehet kocsikat, meg boltokat gyújtogatni a Rákóczi úton. Ez így gömbölyű. Az a baj, hogy ez a sok dürhő jobbos, sosem járt a határon túl, és nem látta, hogy milyen komoly munkát fektetnek egyes városok a saját imázsuk kidolgozására. Sok erőfeszítés és pénz feltűzni mondjuk egy Salzburg-ot a turizmus térképére. Sokáig senkit nem érdekelt, hol született Mozart (nem is értem mi különös egy 500 éves ház kapuja előtt ácsorogni, és a rizsporos mesterre gondolni), mígnem az ötvenes években itt forgatták a "Muzsika hangjai" című hollywood-i musicalt, ami áttörést hozott a városnak. A következő években özönlöttek a nyugdíjas amerikaiak. Azóta sokezerszeresét keresték a túristákon (meg a mozart golyón), mint amennyibe a közterület került volna, ha kértek volna érte pénzt.
Tarlós rövidtávú népszerűségnövelést csinál ebből, de hosszú távon el-el fognak maradozni a rendezvények (hová lett red bull air race?) és ez súlyos veszteség. Ismétlem, akit érdekelnek a számok, küldjön mail címet, és küldöm a KPMG kimutatását a fesztiválok közvetlen- és közvetett gazdasági hasznáról!

easy mango 2011.01.15. 16:06:50

@Bathory: ma asszem 374-ért tankoltam. most van az, hogy nem mi fizetjük meg az energia-szektorra kivetett különadót? Picim?

denever333333 2011.01.15. 16:07:19

Bathory: S szerinted nem lépi meg a multi, hogy így vagy úgy belekalkulálja az áraiba? Én ezt tenném vagy elküldenék embert mondjuk 10 %-ot és már rögtön megoldódott a probléma! S mit tud csinálni a fidesz vagy a kormány? Leírom semmit!!

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 16:08:42

@easy mango: Semmivel nem drágább az üzemanyag mint szlovákiában, azaz ott drágább. Pedig különadó se nincsen.

KopaszMercis 2011.01.15. 16:09:30

@Bathory:
Miert, azert mert aremeles formajaban es nem pedig szja formajaban veszik el toled?

Orvendez nyugodtan.. onamitas...

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 16:10:18

@denever333333: Ha van adatod arra nézve, hogy emelkedik a munkanélküliség, nyomassad! Népszabis szalagcim stilus nem vehető komolyan!

easy mango 2011.01.15. 16:10:55

viszont ausztriában kb 20 forinttal kevesebbért tankoltam 6 napja. Pedig ott a szolgáltatás lényegesen drágább, mert jobban keres minden alkalmazott, meg a beszállító és így tovább..... a szlovák árakat nem tudom, de nem is érdekel. Szerintem ott is jobban keres egy kutas, beszállító stb., ergo indokolt a magas ár.

easy mango 2011.01.15. 16:12:22

@Bathory: egyébként, ah kiderül, hogy Te mindezt Szlovákiából írogatod, fossá röhögöm magam az arcátlanságodon...

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 16:13:10

@KopaszMercis: Ha áremelés van, akkor idén elszabadul az infláció. Én nem tudok ilyenről.

Ez ugyanaz hogy még most is 1-2 arc azzal jön, hogy micsoda csőd a devizahiteleseknek a kormány kommunikációja. Csak az árfolyamot kell megnézni most meg Bajnai alatt, és kiderül, hogy kacsa ez is.

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 16:15:15

@easy mango: Asszem a körny országokban a jövedéki adókulcs vmivel alacsonyabb, de ehhez a mostani kormány nem nyúlt.

KopaszMercis 2011.01.15. 16:16:04

@Bathory:
oreg, te tenyleg asziszed, hogy ezek a nagy kapitalista multik orban viktor dzsippoid mosolyaert majd benyelik a kulon adot????

easy mango 2011.01.15. 16:17:03

@Bathory: kérlek hagyd abba! Kérlek! Halvány lilád nincs az árak és az infláció alakulásáról, vagy, hogy ez most éppen mennyin áll.... a maginflációval nem is ámítanám a nagyérdeműt.... kicsicsipesz, a devizák árfolyamát nem a Bajnai vagy a zOrbán szabja meg, de államcsődöt mondogatni, meg hirdetni, hogy a piacról is finanszírozni tudjuk magunkat az biztos nem erősíti a forintot...gondolom nem sejted mennyi lehetett volna akkor a forint/svájci frank pár, ha ilyen sületlenségeket nem kiáltoznak bele a világsajtóba.

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 16:17:13

@easy mango:

Az ÁFSZ adatai szerint a decemberi zárónapon több mint 591 000 álláskeresőt tartottak nyilván, az előző év azonos időszakához képest létszámuk 2,2 százalékkal - 13 300 fővel - csökkent.

Legalább a belinkelt cikkbe beleolvashatnál....:)

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 16:21:04

@easy mango: Úgy emlékszem, hogy az euro a 250es átlagszintről a mostanit kizárólag az előző korm. alatt érte el, ahogy a frank is. A többi hőbörgés. Közben ugye 53-róllett 80% adósság. Ha ilyet csinálsz a cégedben ahhoz nagy tehetség nem kell....

easy mango 2011.01.15. 16:23:32

@Bathory: kedves, nem azért küldtem ezt neked, hogy az orrod alá dörgöljek. elolvastam. Figyi, én nem csipőböl mestrházizom. Nem gyűlöletből csinálom. Ha valami javul, az jó. Ha valami romlik, akkor arról lesz véleményem.
De azt Te sem gondolod, hogy ez a javulás, ami 365 nap eredménye a Matolcsy érdeme csak. Viszont ha olvasod, látod, ez az adat akár jobb is lehetne kicsivel, mivel csak decemberben 35 ezerrel nőtt az álláskeresők száma. Szóval semmi hatása a különadónak szerencsére.

easy mango 2011.01.15. 16:30:06

@Bathory: kérlek...kérlek...!!! a beszűkült jobbos archetípusa vagy. A forint gyengül és nem a frank erősödik. Nőtt a csökkenés, vagy csökkent a növekedés?
Szerintem a saját érdekedben ne bizonyítsd be, hogy nem értesz a pénzügyekhez!

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 16:30:17

@easy mango: Nem, nem gondolom hogy Matolcsy érdeme ez a siker.

Attól még, ha valaki a küszöbömre szarik nyolc évig, majd az utolsó évben részben ellapátolja a kakát, nem lesz a kedvencem. De a gyülöletnek nincs értelme, én is szeretném, ha lenne értelmes váltópártja a fidesznek, csak ilyet nem látok egyelőre.

KopaszMercis 2011.01.15. 16:31:41

@Bathory:
azaz lehet, hogy 13 300 fo rajott arra, hogy hiaba igyekszik inkabb el segelyen mert a Zorban nem teremt munkahelyet :)
Amugy meg ar elegge regen volt az elozo kormany es meg mindig szarfos az arfolyam...

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 16:32:47

@easy mango: HELYESEBBEN a forint gyengülT. Érdemi gyengülést a kormányváltás óta nem tudsz mutatni.

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 16:35:17

@KopaszMercis: Az is fog maradni, mert ha erősödne a forint, akkor az import is erősödne, nekünk meg exporterősödés kell. Aki meg hitelt vett fel devizában, hát, kinos, de haszonszerzési céllal vette fel, csak magát okolhatja alapvetően.

KopaszMercis 2011.01.15. 16:45:06

@Bathory:
akkor mar megbocsas de nem a folyofizetesi merleg javulasa vegett romlott..? vagy ez csak most szamit hogy fityisz van...

Az exportot nem ugy kell erositeni hogy szarfos arfolyamot tartunk (nochdazu hulyeseg is hiszen szabad piaci arfolyam mozgas van, de ezt mar ugysem tudod meg a magyar nemzetbol), exportot ugy kell erositeni, hogy termelunk valami jot, ami kell a kulfoldieknek. Bar csak lenne pl egy ilyen feszitval ahova tizezrevel akarnanak ozonleni a nyugatiak es "exportalhatnank" minden fele fityfaszt nekik, amig itt vannak a kokemeny juro fizeto eszkozukkel.. de jo lenne, ha tudnank igy exportot erositeni.. nem pedig szarfos arfolyammal.

Az a kinos amig egy kormany nem szolgal hanem uralkodik.. es ami a legkinosabb amikor ehhez talal szivesen pucsitokat, mint te... :(

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 16:49:58

@KopaszMercis: Hát engem az előző kormány nem szolgált, de biztos van, akit igen ( nincsenek sokan).

Szó nincs arról hogy a fesztivál meg fog szünni. Csak a szokásos sirás, mint hogy a bankok kimennek, és nem lesz hitel. Faszt, nem szivességből csinálják.

Jól nyomhatod ha megmondod hogy kell exportot erősiteni, ennek nagy hasznát vehetnéd.

denever333333 2011.01.15. 17:02:12

Tudod mit csinál a kormány? Lefagyasztja a szart és becsomagolja aranyszínű papírba és odaadja neked meg a többi baromnak, hogy nesze neked ajándék mi így politizálunk. Csak mikor kezd felolvadni akkor az ugyan olyan büdös mint az előző aki csak a markodba csapta, hogy nesze baszdmeg ezt kapod. Szóval egyik kutya másik meg eb van ez a mondás!!! Sajnos sokakat megtéveszt az aranypapír és piros ( narancssárga masni) Tudod mit csinál egy vállalkozó, ha nyomják oldalról a dolgozón vasalja be!
Mondok egy példát és ez csak mert hallottam ilyet. Valaki felveszi a frissen végzett vagy régen dolgozott illetőt minimálbéren 2-3 hónapra, hogy majd a lejárta után meghosszabbítja a munkaviszonyt akkor már normálisabb összeggel majd mikor letelik a 2-3 hónap azt mondja vagy marad minimálbéren vagy szedheti a kalapját!!!
Megteheti?? Meg! Ezért érdemtelen itt havilag nézni mennyi ember kerül útszára.
2009-hez képest 2010-ben több volt a munkanélküli!

Lucky Larry Silverstein 2011.01.15. 17:06:22

@denever333333: Értem, hogy az adatok nem érdekelnek, jól van, akkor marad a kiabálás.

Konstruktiv a véleményed, de ha nem tetszik a kormány, akkor inkább mszp, szdsz, lmp, jobbik-kormányt óhajtanál? Miért?

Egyik kutya másik eb, ez is súlyos érv, főleg 3 pálesz után a kocsmában...

denever333333 2011.01.15. 17:17:12

Tudod szakértői kormány!!! Ezt már tényleg elsütötte a Fidesz még sem ezek szerint cselekszik!!! Lásd Szalai "bebetonozunk 9 évre" Annamária aki úgy van egy Médiával foglalkozó testület élén, hogy nincs világi szemlélete egyedül a médiumok közül a Bartókot hallgatja és úgy viselkedik mint egy apácarendfőnök. Na ez aztán alkalmas! Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem csak végzettség hanem hozzáértés és abban a tevékenységben való több éves részvétel is fontos.
Bathory: Abba a kocsmába ( egyetemi klub itt a XI-be) ahova járok sok értelmesebb nem szemellenzőt hordó 20-30 sokéves van!

orient 2011.01.15. 18:34:25

@Bathory: Multik itt is maradnak, kérdés újak jönnek-e? Ne mond, hogy nincs rájuk szükség mert ez demagógia. Legyenek megadóztatva, ha tényleg nem találtak más utat, a problémát a kommunikációban láttam. Le kellett volna a multikkal ülni, megbeszélni , lenyomni a torkukon, DE kiszámíthatóvá tenni. Értem pl. 3 évig x összeg. Akkor lenyelték volna, de a mai napig nem tudják, mennyit és hány évig. Minden cég életében a nem számítható kilátások a legrosszabbak. Ez a legnagyobb baj vele. Nem az , hogy X milliárdot befizet, hanem azt sem tudja meddig és pontosan mennyit. Ilyen cégek nagy terveket 5- 10 évre terveznek. Erre vannak informatikai megoldások, tudom mert én egy ilyen rendszert tervezek és ez a munkám. Jelenleg a legnagyobb tételeiknél nagy ???-jelek vannak. Ez legszarabb mert tervezni sem tudnak vele. Tehát a kész tények elé állítás, olyan fajta diktatórikusságot mutat amit Chavez és Castro is megirigyelne. Ésszerűen kéne ezt csinálni. Kínában is diktatúra van azonban mindent megtesznek a multivállalatokért és ez a sikerük kulcsa, növekszik a gazdaságuk és ebből tud felkapaszkodni a KKV szektor is, mert enélkül ők sem élnek meg. Mindent a multik mozgatnak a világban és rajtuk múlik minden, nem lehet velük szembemenni. Már a politikát és háborúkat is ők döntök el nem kormányok. Igen zsarolnak, irányítanak, de mi kicsik vagyunk ehhez hogy szembemenjünk velük.

Igen a TEsco, Auchan,SPar...stb. tönkreteszi a magyar kiskereskedelmet, termelőknek sem jó és hasonlók , de máshogy kellett volna lenyomni őket. Például burkoltan kell támogatni a magyar gazdákat, termelőket, cégeket, ahogy más EU-s országok is teszik, mert ezért olcsóbb a szlovák és olasz kaja mint a magyar, nem mert olcsóbban állítják elő. Azonban a Tesco és Auchan megnyírbálásával a többi multi is fenyegetve érzi magát, olyanok is aki valós termelést hoztak ide mint az Audi.

Ugyanakkor a T-COM, Vodafone , Telenor, rendesen adózik és senkit sem tesz tönkre. Olyan hálózatot épített ki amire magyar cég nem lett volna képes ennyi idő alatt, mert nem volt rá pénz és ez közvetlenül hozzájárul a gazdaság fejlődéséhez mert a magyar KKV-k és más fejlesztőközpontok is ezt használják. A magyar internet és telefonhálózat nem is drága mint állítják sokan, össze lehet hasonlítani más EU országokkal, nem drágábbak, tehát ezek a cégek senkit sem bántottak amiért megsarcolták őket. Kellett a pénzük akkor értem, de legalább közöljék velük először és utána jelentsék be ne pedig kész tények elé állítva őket és bizonytalanságba mert fogalmuk sincs mai napig sem meddig tart majd. Ez nagyon amatőr és veszélyes játék. Nem is értem a Viktort mert nem volt ennyire felelőtlen az első kormányzásuk idején. Mondjuk akkor egy ízig vérig közgazdász vitte a dolgot Varga személyében, nem egy "2-ig nem tudok elszámolni" Matolcsy.

kicsigee 2011.01.15. 19:06:20

Ha én Tar(há)lós Pista lennék:
-nem lennék kicsinyes szarrágó és nem kutakodnék Gerendai zsebében, hanem megköszöném neki a Sziget Fesztivált, hiszen sok százezer külföldit vonz az országunkban.

-ingyenes területhasználatot biztosítanék vagy esetleg jelképest összeget kérnék érte hiszen tudom, hogy a fesztivál 3 milliárd bevételt hoz az országnak.

Majd kíváncsi leszek, hogy Tarlós Úr a hungarista fesztiválokra is fog kérni milliárdos bérleti díjat?

A szarházi Fidesz meg ott folytatja ahol abbahagyta 98-2002 között, magasról szarja le Budapestet. A főváros csak egy púp a hátukra.

Tarlóst egyik péntek reggeli tv műsorban Sziget Fesztivál ügyben kérdezték csak hümmögni tudott, meg BKV csődözni ami meg már 20 éve folyamatosan csődben van, de azért maradjon állami tulajdonban mert az nagyon fontos.

Cuppanj a végére! (törölt) 2011.01.15. 19:26:27

@kicsigee: Vérlázító. Abszolút egyetértek.Milyen ocsmány dolog felsőbbrendű,minden törvény felett álló népek zsebében turkálni. Mint Tarlós,Geszti,Sas...
Kihányja a belét a böcsületes pógár. Te phallosz.

gusandor 2011.01.16. 11:51:37

@orient:
Orient, Te gazdaságilag (is) Sík hülye vagy. Amihez nem értesz ahhoz minek szólsz hozzá. "Leírtam ezt a választ aminek nincs köze a szigethez mert nem azért aggódok igazán. Ja és légy szíves ne válaszolj vissza mert nincs kedvem agyatlan embereknek érvelni dolgokról ami teljesen evidens."

gusandor 2011.01.16. 13:36:52

Azt nem értem, a választásokkor hol volt ez az arány amit ilyen fórumokon látni?:D

lobster thermidor 2011.01.16. 18:25:48

@KopaszMercis:

Elég ahhoz egy doboz is, csak jó nagy nokia kell.

Celtic 2011.01.18. 09:16:47

@viragimado: Nem, meg eddig sose hallottam. Hogy az ital nagyker is? Nahat... Hat ezert tart itt ez az orszag.
(bocs, tobb kozhely es evek ota ismert teny nem jut eszembe, kulonben is dolgoznom kell)

Celtic 2011.01.18. 14:21:33

@Bathory: Ecclestone-nak? Merthogy az ove a teve-kozvetites joga...Es hiaba latjak a F1-et tobb milliardan, ha abbol utana tiz ember jon ide...

Celtic 2011.01.18. 16:23:38

@viragimado: Ha nem megy ki a szigetrol, akkor hogyan hany minden hajnalban? Ha egy hetig bent van, akkor miert zsufolt a HEV? Ha ki sem teszi a labat, miert van annyi karszalagos gyerek Sziget idejen a varosban es a gyogyfurdokben?

Celtic 2011.01.18. 20:25:58

@Bathory: Atyam, mekkorat kaszaltam rajta, hoyg 40 evesen ugy dontottunk a baratnommel, hoyg a 3/4 reszben sajat tualjdonu lakasat 4/4 reszre tesszuk es felvettunk 2,5 milliot svajci frankban. Ki hittem volna akkor, hogy en ezt dozsolesre pazarlom...

7thSea 2011.01.20. 22:22:38

Mit érdemelnek azok, akik...
ahelyett, hogy Tarlósra lennének kiakadva, egymást szapulják?
süti beállítások módosítása