Nem szeretnék benevezni a nagy nemzeti kémiaversenybe, mert az adott helyzetben az empirikus megközelítés sokkal kézenfekvőbb:

  • Bármilyen anyag ÁRTALMAS, amiből hirtelen egymillió köbméter zúdul lakott településekre.
  • Ha egy iszapfolyam több embert elsodor, négyen pedig belefulladnak, akkor az ÁRTALMAS.
  • Ha egy anyagtól 113-an égési sérüléseket szenvednek (ketten életveszélyeset, hatan súlyosat), akkor az ÁRTALMAS.
  • Amit vegyvédelmi ruhában kell feltakarítani, arról joggal feltételezhetjük, hogy ÁRTALMAS.
  • Ha egy vegyület kipusztíthatja egy folyó teljes élővilágát, akkor az ÁRTALMAS.

Aki fentiek ellenére is azt állítja, hogy a vörösiszaptól nem kell félni, az vagy a szellemi leépülés végső fázisába lépett, vagy passzióból pofátlankodik. Mindenesetre egy magára valamit is adó, felelős cégvezetőnek tudnia kéne, hogy mi a javasolt attitűd ilyen helyzetben. Ha az emésztőmből átfolyik a szar a szomszéd telkére, akkor átmegyek, bevallom, hogy ezt elkúrtam, elnézést kérek, és elkezdem ellapátolni a trágyát, amíg megérkezik a szippantós autó. Semmi esetre sem próbálom azt bizonygatni, hogy a hömpölygő fekália nem is büdös, és nem kezdek el azon alkudozni, hogy minél hamarabb újra használhassam a wc-m. Nem, mert ezzel azt kockáztatom, hogy a kedves szomszédnak még a kislábujjából is az agyába tolul a vér, és egy hirtelen mozdulattal belenyomja az arcomat az "ártalmatlan" fosfolyamba. Amolyan empirikus módon!

MIT ÉRDEMEL, AKI SZERINT A VÖRÖSISZAPTÓL NEM KELL FÉLNI?

Mivel "a vörösiszaptól nem kell félni", vegyvédelmi ruha nélkül segítsen ellapátolni azt!
Mivel "a vörös szín a házfalakról mosással könnyen eltávolítható", segítsen tisztára sikálni a környékbeli házakat!
Mivel "semmilyen tekintetben nem veszélyes, és nem ártalmas anyagról van szó", ha a fenti két feladattal végzett, szedje össze a Marcalból a döglött halakat!

Zúdítsátok ide a Bünti javaslatokat!

Megosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://bunti.blog.hu/api/trackback/id/tr652347919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fehérlilom 2010.10.07. 06:57:04

Nyugodtan bekenhetnénk a házát, hogy tudja mennyi ideig és mennyi pénzbe kerül azt letakarítani! És teszem hozzá saját kis kezével végezze, mert segítséget (tőlem) biztos nem kap.

7thSea 2010.11.06. 12:28:49

Először is:VÖRÖSISZAP-BEÖNTÉST NEKI!!! (majd meglátja mennyire ártalmatlan ez a vörösiszap).
Az előző büntiket csak annyiban módosítanám, hogy ő maga kenje be a házát, és saját magát vörösiszappal, kesztyű nélkül.
süti beállítások módosítása