Futni mindenhol lehet, pont ez az egyik legjobb benne. Legyen szó a sivatagról, a Mont Blanc környékéről vagy éppen a Dunapartról. Budapesten a futás talán legnépszerűbb helyszíne a Margitsziget, végül is van ott egy futópálya vagy mi.

Vannak azonban olyanok, akik szerint egészen más célokat szolgál a körbefutó rekortán és pont elfér rajta egy babakocsi vagy éppen a bringó-hintó, és milyen jó, mert nem is (annyira) görönygyös, meg hát kellemesen esik rajta a séta is. Kicsit persze zavaró, hogy futkározó idióták kerülgetik a turbékoló párocskákat, de hát olyan jó puha ott a talaj.

Akik (rendszeresen) futnak (főleg akik szaladni szeretnek), tudják, hogy mennyire zavaró ha az egyenes vonalú egyenletes mozgást azért kell megszakítani és kiesni a végre pont elkapott jó ritmusból, mert valaki nem hajlandó félreállni az útból.

Utálom, ha futásra kijelölt helyen turista csoportokat, bámészkodókat, DOHÁNYZÓ sétálókat, bringóhintókat kell kerülgetnem. Edzettségtől függően egy komolyabb távnál sokszor az is öröm, hogy az ember nem bukik fel a saját lábában, és jó ha még megvan a tempó, nemhogy még figyelmetlen (nem oda való) embereket kerülgessen.

Eggyel bosszantóbb kategóriába sorolom azon szembe közlekedő gyalogosokat (kiemelve a kézenfogva andalgó és dupla helyet elfoglaló párokat), akiknek megfelelő ideje van félreállni - hiszen már messziről látja, hogy futó közeledik - valamilyen érthetetlen oknál fogva ezt mégsem teszi.

Mindenesetre ma Budapest Maraton, melyen a Bünti szerkesztősége is képviselteti magát. Jó futást mindenkinek, és ha ma a maraton közben gyalogos téved a futók közé, azt duplán büntessük!

TE MIVEL VENNÉD EL A KEDVÉT A FIGYELMETLEN GYALOGOSNAK?

4 kör futás a Szigeten általános iskolai tesiórás szerkóban, aztán bringóhintó után kötve még két kör és nem lesz több probléma a figyelmetlenségével.

Amíg futjuk a maratont találjátok ki, mi legyen!

Megosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://bunti.blog.hu/api/trackback/id/tr852268904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nina Skye 2010.09.27. 08:42:04

Siman nekifutok feltartott okollel.

wadallat · http://wadallat.blog.hu 2010.09.27. 13:37:29

Óvatosan megviccelném, valahogy így: www.youtube.com/watch?v=I-S1wZBgUhM

Persze a futók kapnának egy térképet hozzá.

wadallat · http://wadallat.blog.hu 2010.09.27. 13:39:09

Megviccelnék minden nem-futót aki a futópályán mozog valahogy így: www.youtube.com/watch?v=I-S1wZBgUhM

wadallat · http://wadallat.blog.hu 2010.09.27. 13:40:00

Nabazz... bocs a duplázásért. Egyiket törölheti az admin. Meg ezt is. :)

schdl (törölt) 2010.09.27. 15:16:47

Mit érdemel, aki nem futásra használja a Sziget futókörét? - jó kérdés.

Mit érdemel a futó, aki nem gyaloglásra/autózásra/buszozásra/kerékpározásra használja a belvárost? - jó kérdés.
Miért olyan jó a smogos, bűzős, teljesen természetellenes belvárosban futóversenyeket tartani, lezárva ezzel az amúgy is járhatatlan Fővárost (tovább növelve ezzel a smogot és bűzt)? Miért nem lehet kint futni a pusztában? Friss levegőn, széles helyen? Ez persze nem az edzésszerűen futóknak szól, hanem a tri-duatlonosoknak, illetve a libressz, nájk meg spár futóknak

schdl (törölt) 2010.09.27. 15:22:15

Amúgy egyetértek a posztolóval; futópályán fussanak, kerékpárúton kerékpározzanak, járdán gyalogoljanak, úttesten autózzanak. Ne keverjük :)

Amphiprion Ocellaris · http://bohochal.tumblr.com/ 2010.09.28. 16:41:28

Én annyira lusta vagyok, hogy járkálni ugyanúgy nem szoktam ott, mint futni...

Frucsasz 2010.10.06. 16:06:01

Mit érdemel az a gyalogos, kézenfogva szemből andalgós, babakocsit tolós, aki mindezt nem a számára kijelölt gyalogúton, hanem attól egy méterre, a külön sávként megjelölt kerékpárúton teszi? Aki miatt a kerékpáros kénytelen vagy átmenni a gyalogútra, hogy kikerülje, vagy le kell szállnia/lassítania. Holott a kresz kimondja, hogy a gyalogosnak tilos akadályoznia, irányváltoztatásra vagy lassításra kényszerítenie a kerékpárost akár kerékpár- akár gyalogos- és kerékpárútról van is szó.

És mit érdemel az, aki mindezt szemből teszi, tehát látja, hogy jön vele szembe a biciklis, és látja, hogy egy bazi nagy sárga cangás piktogram van felfestve épp oda, ahol sétál?

És mit érdemel az, aki a kutyáját szaratja a kerékpárútra?
süti beállítások módosítása