Az amerikai Jordan Romero május 22-én, szombaton 9 óra 45 perckor feljutott a Mount Everest csúcsára. Ebben még nem is lenne semmi különös, csakhogy a kis Romero még épp hogy túl van első merevedésén, 13 éves.  Mindenesetre amerikai módra felépítették a kis hegyi fiú karrierjét és csináltak köré egy kis felhajtást (blog, twitter, weboldal stb.) . A kisfiú megsegítésére lehet adakozni is Jordan honlapján, mondjuk inkább letörném a kezét, annak aki erre ad pénzt ahelyett, hogy nepáli árvákat vakarjon ki a koszból és leprából.

Persze fater szerint a fiú tökéletesen fel volt készítve, hogy is gondolhatnánk hogy nem, hisz legalább 5 éves mászó múlt van mögötte. Sir Edmund Hillary és Tenzing Norgay foroghatnak a sírjukban. Felháborító, hogy az apa, Paul Romero még meg is ideologizálja, mennyire rendben van, hogy egy 13 éves gyereket támogat abban, hogy egy olyan sportot űzzön (magashegyi hegymászás), amely még a legjobban felkészült és tapasztalt hegymászók esetében is mindig magában hordozza a lehetőséget annak, hogy valaki csak felfelé indul el és le már nem jön a hegyről. Nepál nem véletlenül nem enged 16 évesnél fiatalabbakat a Csomolungmára (a Föld istenasszonyát ott még tisztelik), kínai oldalról persze lehet menni, ott nem számít.

A kedves szülőknek nyilván attól sem kellett tartani, hogy az amerikai gyámhatóság kiskorú veszélyeztetése miatt eljárást indít és ennek keretében az 6874 méteren lévő alaptáborban egyik nap megjelenik két joviális gyámügyes és környezettanulmányt készít a sátortáborban élő gyermek életkörülményeiről. Arra jobb nem is gondolni, hogy ez az eset őrült szülők körében lavinát indíthat el és lehet nem vagyunk már messze attól hogy Geréb Ágnes "otthonszülést" vezet majd le az Everest tetején, mert a baba és a mama lelkivilágának is jót tesz a magaslati levegő...

A hegyeket tessék tisztelni! Sajnos a kis Jordan nem áll meg és faterral tovább keresik a bajt, több nyolcezres hegy megmászását is tervezik. Sok sikert kívánunk, de azért a szülőket büntetnénk.

MIT ÉRDEMEL A FELELŐTLEN SZÜLŐ,
AKI HEGYMÁSZÁSSAL VESZÉLYEZTETI A KISKORÚT?

Hosszas gondolkodás után és azért hogy vigyázhasson a fiára, beérnénk azzal, ha Paul Romero hegymászó nadrágját üveggyapottal bélelnék ki.

Az esküdtszék túrázik egyet - szigorúan kiskorú jelenléte nélkül - a friss tavaszi időben és utána dönt. 

Megosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://bunti.blog.hu/api/trackback/id/tr492034307

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kétéves függő 2010.05.29. 17:00:02

Világszenzáció! Egy újabb gyerek lett a dohányzás rabja - ezt pedig be kell mutatni világszerte. Igaz, manapság a dohányzás már nem annyira elfogadott, mint eleinknél...mondjuk, a sok egészséges ember meg felzabálja a Földet, de ez az én fasságom. ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szalacsi_Dezső 2010.05.27. 13:03:21

És persze lehet, hogy hazugság és fennt se volt a gyerek. Ki tudja ezt ellenőrizni?

Logan Grimnar 2010.05.29. 19:32:37

A szülő megérdemel néhány száz méter zuhanást az egyik csúcsról.

mama ottmarad 2010.06.09. 09:31:42

Idióta! De legalább együtt volt a gyerekével, nem úgy mint:
Jesse Martin ausztráliai fiatalember 1999-ben 18 évesen hajózta körbe a Földet, ezzel akkor a legfiatalabb vitorlázó volt, aki teljesítette a távot. Ő megállás és segítség nélkül tette meg az utat (amelyet azóta sem csinált utána nála fiatalabb), de rekordját idén kétszer is megdöntötték.

Zac Sundreland, egy kaliforniai hajóépítő fia, idén júliusban fejezte be Földkerülését. Ő volt az első 18 év alatti magányos világkerülő. Alig hat héten belül azonban az ő rekordja is a múlté lett, amikor a brit Mike Perham - idén augusztusban - révbe ért Portsmouthban. Perham alig 17 és fél éves volt ekkor.

Perham várhatóan nyolc hónapig birtokolhatja a legfiatalabb magányos világkerülő címét, októberben ugyanis már útnak indult az ausztrál Jessica Watson, aki most 16 éves, és éppen nagy ködben hajózik a Horn-fok felé, amelytől 2300 tengeri mérföld (4200 km) választja el. Ő hat hónap alatt, megállás nélkül akar körbeérni. (Azóta sikerült neki.)Watson várható rekordjára törne Dekker, aki alig várja, hogy kihajózhasson, illetve Zac Sunderland most 16 éves húga, Abby is, aki várhatóan a karácsony utáni napokban indul útnak.
Laura Dekker holland kislány 14 évesen akart világkörüli vitorlásútra indulni tavaly szeptemberben, de a hatóságok nem hagyták.
Gratuláljunk Hollandiának!

Sólyom Bátor 2010.06.12. 09:34:54

Nem ismerve a teljes történetet, a felkészülést, a biztonságra törekvés mértékét nehéz bármit is mondani. Egyetlen dolog számít, és ez az, hogy amikor - akárhány méterre is a céltól - a szülők azt látták volna fiuk szemében, hogy esetleg nem bírja, vajon leálltak volna vagy nem. És ezt nem tudhatjuk, mert nem voltunk ott a felkészülésüknél, és mert nem láthatunk bele az agyukba. A többi csak baromság: veszélyes helyzet, gyermekveszélyeztetés, stb.

Sólyom Bátor 2010.06.12. 18:54:12

Vajon mi, városi emberek milyen kihívásokban tudunk partnerei lenni gyermekeinknek? Mit engedünk gyermekeinknek, hogy megpróbálják magukat? Felmászhat egy olyan fára, amire mi nem tudunk? Vagy, ahol nem tudjuk segíteni? Kihívás csak az, ami veszélyeket hord magában. Ezt a természeti népek még tudják. Mi minden ilyesmitől mentesíteni akarjuk gyermekeinket, ahogy nagyrészt már velünk is ezt tették elengedni és elkényelmesedni nem tudó szüleink.

peppermint 2010.08.12. 14:44:51

Oxigénpalackot az ánuszába.
süti beállítások módosítása