Ismert változáson ment át a kéregetők pofátlansága az elmúlt 10 évben, a Fedél Nélkül igényesebb kiadást élt meg, hiszen már évek óta csak egyetlen példány van a kéregetőnél, annyira világos lett, hogy nem azért kap pénzt, mert ad valamit. Már gesztus sincs benne arra, hogy odaadja az újságot. Emellett számos alibizés alakult ki, ami mind arra megy rá, hogy úgy érezd, kaptál valamit, és neked legyen kellemetlen: köszöngetés, parkoló autók között rögtönzött stand-up, és 1db egyhetes virágcsokor árulása.

Ezek közül minden határon túlmegy az, amikor az üres parkolóhelyek mellett áll az ember, és integet be egy összetekert újsággal, hogy ott a hely. Mintha ő csinálta volna. Miközben az:

1. akkor is ott van, ha ő nem áll oda
2. nem azért szabadult fel, mert ő ott van
3. adott esetben + hétvégén még ingyen is van

Ezt azokhoz az állami monopóliumnak számító immateriális javakhoz tudnám hasonlítani, mint a légtérhasználati jog, vagy a rádió- és mikrohullámú frekvenciák használatának joga, vagy akár a kikötő joga, a vámok, és olyan dolgok, amik valakinek úgy termelnek hasznot, hogy az semmit nem tett érte, csak rátelepedik a használatára, és azt szabályozza. Ezt az állam megteheti, a csöves nem. Hol normális az, hogy a fizető parkolóhelyen, amire ott az óra, fizess még valakinek? Érdemes-e azon gondolkodni, hogy lerúgja-e a tükrödet, ha nem fizetsz? Illetve azon, hogy mi a faszért akart pénzt hétvégén? Miért nincs szabin? Akkor persze "hazamegy", amikor tömeg van, és nincsenek üres helyek, hiszen csinálni, azt nem tud.

Persze, ha nem akarsz fizetni, keresel másik helyet, van egy két méterrel odébb, meg 5 méterrel odébb, hiszen SEMMI SZÜKSÉG ezekre a naplopókra. Ha pedig nem akarsz fizetni, de ettől még megállsz ott, ahol integet, akkor kioktat a jómodorról, és úgy csinál, mintha valamilyen tánc-, protokoll- és illemtanár volna, és te elcsakliztad volna az általa termelt okosságot, edukál egy olyan ember, akinek persze vitatható, hogy az utcában kerülése az ő hibája, vagy azoké, akiben megbízott, de tény, hogy nincs hová mennie, én viszont 30 embernél elalhatok egy hónapig, ha utcára kerülök, és mondjuk munkát kell találnom.

Szerinte modortalanság az, hogy a nálad lévő 450 forint aprót úgy szeretnéd beosztani, hogy 70 perc parkolás, 0 csöves, és nem úgy, hogy 50 perc parkolás + meg is bírságolnak, amikor lejár a jegy + még a csöves is jól járjon, aki SEMMIT nem tesz, és megint azért akar pénzt.  Nem tetszik!

MIT ÉRDEMEL A MEG NEM TERMELT JAVAKON ÉLŐSKÖDŐ?

Egyszer kerüljön neki is 4400 forintba az, hogy valakinek odaadta az utolsó aprópénzét. Vagy kezeljük helyén a dolgokat, ez olyan, mintha más lakását adná ki szobáztatásra, csak mert nyitva volt az ajtó. Még neki is jó kimenetelű bünti ötletem van: találjon magának egy munkásszállást, és legyen parkolóőr! Nem túl megbecsült közfeladat, de munka!

"kicsit gonosz, de megnézném, hogy mit mondanának, ha a kukán ülve a markomat tartanám egy-egy pillantásért cserébe..." by SpeedFreak

"Munkát, és Kenyeret a népnek, méghozzá ebben a sorrendben! Ha alamizsnát adunk, magunkkal tolunk ki!" by littlerock

"Addig örülj, amíg ő kér tőled és nem neked kell mástól kéregetni." by ámbátor

 

Megosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://bunti.blog.hu/api/trackback/id/tr301805166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

qwerti (törölt) 2010.03.29. 11:43:08

Kis gáz nagy kuplung :). Valahogy vártam ma egy olyan cikket, hogy "Mit érdemel az aki tekergeti előre-hátra az órákat és emaitt elkések melóból, stb" :). Nem jött be...

regisztráltam · http://href.hu/x/cdde 2010.03.29. 11:48:16

A nyugatinál a felüljáró alatt mindig és mindkét oldalon vannak. Soha nem parkolok oda ponz ezért.

MP 2010.03.29. 12:02:56

Ezen nem fog senki sem változtatni amíg a városvezetés nem lesz olyan akinek ez fontos. Félelmetes mi megy a fővárosban. Ez főleg annak feltűnő aki ritkán megy oda. SZERENCSÉRE! Az ilyen helyeken lévő parkolóőr meg nem lenne hülyeség. De sajnos erre ezek a személyek így nem alkalmasak. Szívesebben állnék olyan helyre ahol egy arra megfelelő személy ha nem is őrzi de legalább ránéz a kocsimra néha. Óránként és autónként négyszázból már futná!

IndaMuncher 2010.03.29. 12:12:20

"hogy úgy érezd, kaptál valamit, és neked legyen kellemetlen"

Nem pont ide tartozik, de pl bulikban láttam olyat (Nyíregyházán, nem tudom máshol van-e ilyen) hogy virágárus nő, aki direkt párokhoz megy oda bulikban, és kérdezgeti a pasikat, hogy: "Vesz virágot a hölgynek?"

Szánalmas és undorító dolog, hogy olyan helyzetbe hozzák az embert, hogy hülyén érezze magát. Nem is értem miért engedik le ezeket szórakozóhelyekre.

Persze ha számlát kérnék tőle, csak lesne...

white_widow · http://bunti.blog.hu 2010.03.29. 12:24:06

@qwerti: Milyen igazad van. Na, majd ősszel!

Kukori és Kotkoda 2010.03.29. 12:25:35

Büntetés tippeket szeretnék kérni a következő állatokra:
1. 4 emeletes házban a 3. emeleti erkélyen madáretetőt állít fel, szotyolával tömi a madarakat kilószám. Az összes szotyimaradék az alatta lévő erkélyekre hull, úgy néz ki, mintha focimeccset néztünk volna az erkélyen.

2. Közvetlen ezalatt lakik a másik roggyant, aki az erkélyén lévő szotyikat + egyéb szennyet lesöpri az erkélyéről a földszinti lakás irányába.

Na ki lakik a földszinten? :)

the játszótér · http://thejatszoter.blog.hu 2010.03.29. 12:28:00

Ezt a blogot miért csak most fedeztem fel??? Nagyon jó!!! Gratulálok!

Dester 2010.03.29. 12:32:31

@F.house: erre a kérdésre válasz az "Életem értelmei" (egyébként kiváló) sorozatból: "kösz nem, már az ágyamban alszik" :DDDD

Outlier 2010.03.29. 12:34:56

Ugyanez Madridban negerekkel. Nem Mo a lepra hely, hanem fajunk a lepra faj.

IndaMuncher 2010.03.29. 12:37:00

@Dester: Szerintem szörnyű a sorozat, de jó a válasz. :

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.03.29. 12:38:40

@white_widow: tényleg igaza van, de én azt akartam rá írni, hogy majd JÖVŐRE! Teljesen használhatatlan vagyok ma.

dfactor 2010.03.29. 12:45:29

@F.house: Ehehe, simán rá szoktam vágni, hogy NEM. Utána lelépnek :D

Andie 2010.03.29. 13:00:38

@F.house: Erre a normális NŐ (veled szembenülő) mondja azt, hogy köszönjük nem. Ha a randi előtt nem jutott eszedbe, ott az asztalnál már úgyis késő, és fölösleges dolog.
Minket szinte havonta támadnak meg ilyen matyószoknyás, fonott kosaras rózsáslányok, de egyik se lett gazdagabb a pénzemből, és a lány is megvan még :)

Akkor már normálisabb a pirosnál rózsát/tulipánt áruló cigó, főleg amelyiknek tényleg szép áruja van. Ezektől már vettem hazafele menet, még alkudni is lehet velük, és többnyire I. osztályú a virág. Asse bánnám, hogy kenyeret, tejet és kimért felvágottat is árulnának, nem kéne fél órát még azzal töltenem, hogy a lidinél parkolót keresek, aztán kocsira százast váltok, pénztárnál sorbaállok, stb :)

A cikkhez: én a múltkor a nyugatinál az egyik ilyen román jómunkásnak igértem 100 ftot azzal, hogy 15 percre megyek be az állomásra Anyámékért, addig ő itt áll a kocsi mellett, és ha jön a parkolóör, eljátsza, hogy már indul is, vagy elhajtja az annyába, stb.
Mikor kijöttem, ott állt a kocsi mellett. Megkapta a pénzet.

horcrux 2010.03.29. 13:00:50

Van ám ennek egy továbbfejlesztett változata is. A csövi elkéri a parkolójegyedet, amikor távozol, összegyűjt egy jó adagot,és eladja az éppen szükségeset egy olyannak, aki ugyanazon idő alatt kapott mikuláscsomagot. Az érvényes jeggyel bemész a parkolótársasághoz, elsikálod a bűntetést. Itt már valódi munkavégzés történik, mindenki jól jár, kivéve a parkolási céget, de hát őket ugye ki nem...

pakesz (törölt) 2010.03.29. 13:01:58

@F.house: miert kellene attol hulyen erezned?
veszel masnap ugyanannyiert viragot es elmondod hogy azert meg el is mentel, hogy lassa mennyivel fontosabb a no neked

pakesz (törölt) 2010.03.29. 13:03:59

@horcrux: van tovabbfejlesztett...
parkol ott 20 kocsi abbol 15 kapott mikulascsomagot, na most a maximalis profitszerzes azt diktalja, hogy ne 5 jeggyel kereskedjen hanem 10 jeggyel, ergo kidobja a kukaba 5 autobol aztan toluk is elkeri...
sot a tovabbfejlesztett, hogy o maga kapja ki a szemetbol elotted hogy hat a csunya parkoloor az meg kidobta...
sot...

Leonard Zelig 2010.03.29. 13:08:24

Azóta nem adok pénzt, amióta a hajlékony lenyúlta a telefonomat, amit véletlenül elejtettem az Erzsébet-híd alatti húgyosjóska parkolóban (ez külön téma lehetne, hogy csak gázálarccal ajánlatos ott végigmenni). Letagadta, hogy megtalálta, és amikor 10 perc múlva rácsörögtem a számomra, már Újpesten volt az unokatesójánál.

Takacs Jeno 2010.03.29. 13:11:18

Sógorom elhajtotta a tekercsújságost, a Nyugatinál. Mire visszajött, tele volt köpködve turhával a kocsi. Meg egy nagy karistolás volt a jobb oldalon a fényezésben. Megfogta a csövest, és megszorította. Erre tér-időt lépve 3 borsodi fémgyűjtő lépett oda a semmiből, és udvariasan jelezték, hogy nem kéne, hacsak nem kér új légvételi lehetőséget az oldalára, meg egy-két szellőzőt a hátára, amit ők díjmentesen elkészítenek, a náluk levő erre fejlesztett, nem szalonázáshoz használatos, míves nyelű fém tárggyal.

Magyarország, Budapest, 2010.

pakesz (törölt) 2010.03.29. 13:12:25

@Leonard Zelig: en azota nem adok penzt amiota felfogtam hogy ezzel artok Budapestnek
mindenki aki ad penzt az eltartja ezeket, ha senki nem adna, akkro nem lennenek kint penzert kuncsorogva
max ehendoglenenek, na puff neki, egy kis etiopiai filing lesz legalabb

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2010.03.29. 13:18:43

Kövezzetek meg, de néhol jól jönne ez a VIP szolgáltatás!
Pl.: Belgrád rakparton, az Ezsébet híd és a Szabadság híd között, rohadt hosszú parkoló, és ha mondjuk a Fővám tér közelében van dolgod és szeretnél minél közelebb megállni, sosem tudhatod, hogy melyik az UTOLSÓ hely. Ezért inkább leállsz középtájon (főleg, ha nyomulnak mögötted), és idegeskedhetsz, hogy még volt vagy 3 hely közelebb!

ámbátor 2010.03.29. 13:30:32

Addig örülj, amíg ő kér tőled és nem neked kell mástól kéregetni.

littlerock 2010.03.29. 13:33:44

@Andie:

Könyörgöm, ne adj nekik tippeket!!! még a végén olvassák, azt csak lesek, amikor egy fél kilós kenyérrel, meg zacskós tejjel kopogtatnak az ablakomon a pirosnál...

littlerock 2010.03.29. 13:44:36

@pakesz: egyszer egy ismerősöm megkérdezte, miért nem szeretnék segíteni az éhező afrikai embereken?

A válasz egyszerű: mesterségesen tartjuk fenn azt az életformát, és nincs felelőse a következő generációk szenvedésének... az elmúlt 30 évben hány ember szenvedésének nyitottuk meg az utat, az adományainkkal? Mert amíg van mit enni, addig szaporodik a populáció... ha nincs, akkor erős létszámcsökkenés van, ez az élet rendje!!!

Munkát, és Kenyeret a népnek, méghozzá ebben a sorrendben! Ha alamizsnát adunk, magunkkal tolunk ki!

littlerock 2010.03.29. 13:47:07

@misbelief: inkább sétálok 5-10 percet, mint idegeskedek ugyanennyit, vagy többet... erre találták ki az mp3- lejátszós telefont, meg a headset-et... legalábbis számomra

ne most 2010.03.29. 13:59:32

@littlerock: A létszámcsökkenés nem feltétlenül azoknál van, akinél gondolod. Nézd csak meg az erőszakos cselekményekért elitéltek népes táborát.

Röviden választhatsz vagy adsz 100Ft-ot vagy veszel 5000Ft-ért biztonsági zárat.

2010.03.29. 14:09:12

A Nyugati parkolója egy rémálom, barátomat vittem ki a vonathoz egy 24 éves ütött-kopott Toyota Starlettel. Beszélgetünk, vesszük ki a csomagokat, hajlesz odajön, imádkozik, kéreget, kuncsorog és nem lehetett elhajtani a fenébe. Közteres, rendőr, parkolóőr a fasorba' se... GÁZ.

majke 2010.03.29. 14:14:37

nyugatinál, a pályaudvar parkolójában faterom a saját szemével látta, hogy az a csávó, aki integetett neki egy szabad helyre 5 perccel később beszáll egy audi-ba, és elhajt.

Andie 2010.03.29. 14:17:21

@littlerock: Várjá, adok én ennél jobb ötleteket is nekik :) Pénzbedobós TV! Nézheted a hireket a piros lámpánál/ dugóban. Esetleg dupla pénzért még sétál is a kocsi mellett, ahogy haladsz :D

Másik témádhoz: amellett, hogy teljesen igazad van (az ember a természetes szelekció ellen dolgozik akkor, amikor az amúgy elhulló egyedeket támogatja, gyógyitja, stb), az Emberi léthez az is hozzá tartozik, hogy szociálisan érzékeny. Tehát nem csak az tett minket emberré, hogy össze tudjuk adni a 198-at a 436-al, és 2 lábon járunk, hanem hogy foglalkozunk a körülöttünk lévő társainkkal empatikusan, akár erőnkön felül is, eltemetjük a halottainkat, nem esszük meg, sőt, felkaorljuk más (idegen!) csecsemőjét, stb stb.
Azt lehet vitatni, hogy ez jó tulajdonság-e, és nem-e hosszú távon magunk alatt vágjuk vele a fát - de a társadalom, az emberiség nem fekete-fehér - azthiszem végső soron "hál'istennek".

@ne most: Vagy ahogy littlerock irta : adsz neki 100Ft-ot -> vehetsz 5000-ért zárat :)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2010.03.29. 14:18:51

@Andie: ezzel csak két problémám van, kezdjük a személyessel. Egyszer vettem így egy csokor virágot, legalább is egyet akartam. A faszi meg baromi agresszíven elkezdte nyomni, hogy vigyek kettőt, nem, ötöt, nem, tizet, és szórta be a kocsiba a csokrokat. Nekem meg ugye indulnom kellett, állt a sor... Baromi kellemetlen volt, aztán meg mentem haza annyi virággal, mint egy virágbolt.
A másik gond, hogy ezeknek a virágoknak (aluljárós paprikáknak, stb) az eredete - finoman szólva is - erősen kétséges. Természetesen elképzelhető, hogy személyesen az őstermelőhöz, vagy közvetlen családtagjaihoz van szerencsénk, de lényegesen valószínűbbnek látom, hogy inkább a másodlagos gazdaság vonalán nyomulnak.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.03.29. 14:20:34

@majke: tényleg, a Nyugatinak is van parkolója! Ott ugyanazt a (fél)halszálka sort két irányból is meg lehet kocsival közelíteni. Már 2 perce álltam egy autó mögött, amíg tollászkodott benne a nő, hogy majd kigurul előre, én meg a helyére be. Így is lett, de gurul ki, és a túloldalon MÁR INTEGET valami fasz, hogy akkor oda jöhetne egy kocsi, amibe 2 perce állnék be. Kiugrottam a kocsiból ordítva, hogy ne integessen az én helyemre, akkor végül is abbahagyta. Tehát rendes. Meg nem is az én helyem, de azért szívesen berángattam volna vmelyik vonat alá enni a májából meg úgy viccesen a sínek közül kis széndarabokat rakni a szeme helyére, és hóembernek becézni, már ha megvan még a feje, meg ilyesmi.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.03.29. 14:29:19

@Andie: ezt a zárat magyarázzátok már el, hogy mire való, és akkor miért nem kell adni pénzt? Ha van ilyen záram, akkor nem köpködi szét a kocsim kilincsét, meg a szélvédőt, meg mondjuk nem húzza végig a fényezést? :D Mert amúgy el is lophatná? Milyen jól képzett...

Vateraman 2010.03.29. 14:32:30

@F.house: Itt Pesten is vannak ilyen kocsmai virágárusok. Asszonyt mindig kérdem: No, sör kell, vagy virág? :D. Mindig a sört választja :D

MesésKrémes (törölt) · http://www.sutemenystylist.blog.hu 2010.03.29. 14:35:54

@Before: Valakitől hallottam,hogy az általad emlegetett zöldségek-virágok származási helye a nagybani zöldségpiac kukája.amit az ottani árusok kidobnak,mert pl romlik,vagy megnyomódott,azt ők kiguberálják,úgy forgatják,hogy szépen mutasson,aztán ha hazaviszed,meglepődsz h milyen csúnya.ilyenektől elvből nem veszek,mert a termelő megvesződött azzal h az a cucc kinőjön,ezek meg szemétként árulják nekünk.

Andie 2010.03.29. 15:08:12

@nosferato: A záras sztori megértéséhez el kell vonatkoztatni kicsit :) Arra gondoltunk itt, hogy ezek elmennek, és betörnek a lakásodba is, mellékállásban. De ha nem adsz neki 100 ft-ot, akkor éhenhal, és nem megy betörni hozzád -> nem kell új zárat venned. Kapise?? :)

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.03.29. 15:28:02

@Andie: ja hogy otthonra! Én azt hittem, hogy ilyen autós esernyőről meg kormánykerék-tárcsáról és hasonló nem formatervezett, ám atombiztos szerkezetekről van szó.

mokas_gizi 2010.03.29. 15:41:11

@Kukori és Kotkoda:

Szólni kell nekik 2-3x...
Ha ez nem működik:
A pillanatragasztó igen olcsó és a ajtózárak nem szeretik őt...

mokas_gizi 2010.03.29. 15:44:24

@littlerock:

Ebben is van igazság nem egy igen szegény ország van ahol nagyon sok gyémánt van mégis ők az egyik legszegényebb ország a világon...most abban e menjünk bele hogy a gyémántból is igen sok van a földön,de mesterségesen tartják drágán egy kis kedves zsidó család...

A másik igen furcsa dolog, hogy ezekben a szegény országokban nincs élelem, ivóvíz, orvosi ellátás...

De még a 12 éves gyerekek is kalasnyikovval rohangálnak...
Valahogy fegyvert mindig tudnak vásárolni arra mindig van pénz...

"Can't Stop The Signal..." 2010.03.29. 15:44:55

ezt vajon a csövesek is olvassák?....

SpeedFreak · http://speedfreak.blog.hu/ 2010.03.29. 15:49:33

kicsit gonosz, de megnézném, hogy mit mondanának, ha a kukán ülve a markomat tartanám egy-egy pillantásért cserébe...

mokas_gizi 2010.03.29. 15:50:33

@Before:

Itt egyébként az szánalom, hogy ha te ki mész oda árulni akkor bevisznek...

Ha neked üzleted van és nem adsz számlát vagy nem tudod igazolni honnan van az áru akkor akkora büntetést kapsz hogy hónapok alatt tudod csak kifizetni...sőt még az üzletet is bezáratják pár hétre napra...

Romákat nem viszik be, ők mindig ott árulnak, ezenfelül esetek többségében lopott termékeket árulnak, akkora szemetet hagynak maguk után hogy szánalom... Keletinél érdemes megnézni amit ott művelnek estére ott a szemét kupac...

Tehát valóban ott a kettős mérce, de a Romák javára...és ez már kezd túl feltűnő lenni...
Érdemes azt a névsort megnézni, hogy Sólyom kiknek adott kegyelmet...az elmúlt időszakba...és miket követtek ez azok az emberek...hát egyik sem az ország javát szolgálja szabad lábon az is biztos...fehér ember nem sok volt közte ha volt egyáltalán...

SpeedFreak · http://speedfreak.blog.hu/ 2010.03.29. 15:53:26

@mokas_gizi:

jah, Gerald Durrel írta az állatkertjéről és alapítványáról szóló könyvében, hogy ha kihalóban lévő fajok megmentésére szakosodott alapítványnak gyűjtesz, sok a zárt ajtó, de ha atomtengeralattjáróra, vagy vegyi fegyverre kérsz pénzt, rögtön adnak. Gondolom ez nála elsősorban a brit kormányra vonatkozott, de akkor is van benne igazság...

mokas_gizi 2010.03.29. 16:10:19

@SpeedFreak:

Ez az egész már egy másik világ, mai napon megértettem, hogy ebben az országba szerintem soha sem lesz változás...

Amit a TV-ben sajtóban hallunk az annyira a jéghegy csúcsa, hogy azt el sem tudjátok képzelni...
Azok a 10 milliárdok amikről hallani lehet mostanában azok csak aprópénzek...

zsebatya 2010.03.29. 16:21:39

@littlerock: Sajna, nincs igazad: a populáció növekedése és az élelem-ellátottság között közvetlen összefüggés csak az olyan fajok esetében mutatható ki, amelyeknél fajfenntartás ösztönét a környezeti hatások befolyásolják. Az ember -legalábbis az ismert kutatások szerint - csak a legvégletesebb helyzetekben (mondjuk a Himalája tetején) tartozik ezek közé. Sőt, az emberiség szaborodási gócpontjai közül több éppen az élelmezési veszélyzónákkal esik egybe. (Például Indonézia, India szegényebb tartományai, de az úgynevezett kiemelt segélyezési kockázatú Afrikában (főként a kelet és a belközép térségeiben) sem csökken az emberek száma. És ebben a morzsaként érkező segélyeknek vajmi kevés szerepük van. Sajnos, ez a helyzet.

ÁkiBáki (törölt) 2010.03.29. 16:33:21

Jó ez az autós biznisz.
Megveszed, jó drágán, majd kigurulsz vele a kereskedés kapuján, s rögtön buksz 20%-ot,
de még előtte rendszám, forgalomba helyezés, stb.
Majd súlyadó, amiért semmit nem kapsz, csak fizeted.
Benzin, karbantartás, szerviz, biztosítások (melyeket te biztosan befizeted, de ha nekik kellene, akkor biztosan csaló vagy, mert utazol a pénzükre), vizsgáztatás, melynek szabályait minden évben változtatják, persze úgy, nehogy te járj jól.
Parkolás, mikulás csomag, kerékbilincs, elszállítás.
Aztán jön a homeless az újsággal.
Hát nem csodálom, hogy egyik- másikat felrúgják.

Ленина · http://szanalmas.hu 2010.03.29. 16:35:12

Mivel a parkoló őrökből lesznek a csövesek, a csövesekből pedig parkolóőrök, ezért én semmi különlegeset nem látok. Főleg, hogy a Csövesparkolóőrök előbb-utóbb jelöltetik magukat valamelyik választási listán.

gramercy 2010.03.29. 16:44:01

ezt csinalja magyarorszag is, nagyban: kuncsorgunk az eunal, az imf-nel, aztan megyunk megvesszuk a felest

egy ideig mukodik...

Mityu Addideapénzt kft LE 2010.03.29. 16:54:00

@Kukori és Kotkoda:

Szépen összesöpörsz a szotyihéj mennyiségből egy borítékra valót és vissza a feladónak. Szépen postaládába kézbesíted. A hatást nem tudom megjósolni, de szerintem a 3-4. után már lehet elgondolkodik a fószer... Én "beazonosítható" cigarettacsikket postáztam vissza így. :)))

LaMeRick 2010.03.29. 16:54:21

@F.house: Van Bpen is ilyen, a legjobb amikor 4en ülünk (kanok) a kocsmában és úgy is kínálgatják a gazt.

Ha a bnőmmel vagyok, akkor egyik cimborám örökbecsűs mondatát alkalmazom: "Köszönöm, nekem már van rózsám!" :)

littlerock 2010.03.29. 17:33:35

@zsebatya: nos értem én a tudományos elemzéseket, de! alpárimagyarul fogalmazva: ha nincs kaja, semmilyen élőlénynek nincs energiája szaporodni, vagy az utódok éhen halnak, tehát az sem szaporodik tovább. A szegény éhező gyerekek sorsáról épp a szüleik tehetnek, meg mi, akik adunk annyit enni, hogy ezen a szinten "élni" tud az a csoport... ha nincs gyerek, nincs éhező száj... Nekünk embereknek jogaink, és érzelmeink vannak, a természetnek, meg "embertelen" törvényei... hiába a jó szándék, csak bajt csinálunk...

Cradle 2010.03.29. 17:41:33

@F.house: az illemtan is azt mondja hogy nem illik a virágkínálótól virágot venni. Akkor már régen rossz, ha csak akkor jut eszedbe hogy vegyél neki, ha odaáll melléd a virágáruslány.

zsebatya 2010.03.29. 17:42:24

@littlerock: Alapjaiban igazad van, de ezek a szó minden értelmében "sötét" térségek. Én is durva leszek: toszni tud az illető, mert viszi a vére, de hogy mitől lett az gyerek a nőből, azt a népség per konkréto nem tudja. Bizonyos összeesküvéselmételek szerint a fejlett világ épp ezért "találta ki" az AIDS-et, csak valami véletlen folytán az alapanyag kikerült az ellenőrizhetőség korlátai közül.
De hogy ne legyek csak off: az újságos parkoltatón, a kéretlen szélvédőmoson, meg az éttermi virágárus partizánon ott nőjön köröm, ahol a legkevésbé szeretné!

zsebatya 2010.03.29. 17:44:05

@littlerock: Bocs: "a népség nagy része nem tudja". Így talán pontosabb.

Cradle 2010.03.29. 17:44:25

A posthoz: jah tegnap (vasárnap) találkoztam egy ilyen onjelölt integetőemberrel az opera mögött délután négykor. Máshol kerestem helyet és kész. Jó lenne ha ezeket a kreatív ingyenélőket elzavarná valaki a csába.

De úgyis mindjárt kezdődik a szélvédőmosós szezon úgyhogy a parkolóban integetők nemsokára visszafogott hűvös angol gentleman-nek fognak tűnni...

fehéregér 2010.03.29. 18:56:34

Tudjátok, mit? Nem az az igazi primitív, aki(k) itt a célkeresztbe került(ek), hanem aki nem gondolkozik el azon, hogy nem lehet ugyanazt a morált elvárni az utcán élőktől, mint akik egy valódi-, vagy viszonylagos jólétből osztják itt az észt. Ha van egy szobád, egy ágyad, fürdőszobád és naponta enned is van mit, akkor örül neki cseszd meg, és blogolj, kommentelj paraszt új- vagy régi gazdagokat, idióta, pökhendi politikusokat, a legnyomorultabbakat rugdalni.....gartulálok, komolyan. Lehet, hogy eygszer ti is ott kucsorogtok majd egy kis pénzért.
Mindez persze nem azt jelenti, hogy mindent el kell viselni, de ez a rendszeres nekiugrás a nyomorultaknak, gusztustalan.

fehéregér 2010.03.29. 18:57:38

már megint tele elírással....na, mindegy, azért remélem érthető

rbsat1 2010.03.29. 19:08:46

Csodálom a felfedezést!
Ez a városligetben, hétvégén, kb. 10 éve megy.
Még nem volt olyan kurzus, amely tett volna valamit ellene. A legszebb az, amikor külföldivel csinálják. Szegény semmit sem ért, 2 EUR nál kisebb pénze nincs, hatalmas kaszálás.
És van olyan hülye aki büszke a New York-i forgóajtós viccre.

vagyok59 2010.03.29. 19:19:00

Dolgoztam a nagybanin. A virág szerintem nem onnan van, hanem a temetőből. De a zöldség-gyümölcs tutira a nagybani kukájából van. Érdemes megnézni, mi megy ott zárás előtt.

ÁkiBáki (törölt) 2010.03.29. 19:51:26

@fehéregér: Ó, hát egy humanista. Tudod nagyon szívesen segítek bárkinek, aki rászorul, csal azt nem veszem szívesen, ha palira vesznek, és az adományomból valakik kurva jól élnek, akik ezeket a szerencsétleneket rabszolgaként használják a legbrutálisabb fizikai erőszakot alkalmazva.
Érdekes, a múltkor kipróbáltuk: aki kenyérre kért pénzt, vettünk neki két hatalmas szendvicset, na az nem kellett.
Na most ez akkor hogy?

ÁkiBáki (törölt) 2010.03.29. 19:54:42

@nosferato: És ne feledd, hogy azért fizetsz többek között adót, hogy az állam ezt megoldja. Nem azért, hogy ellopják.
(M6 autópálya 3.3 milliárd/km., menhelyre, a valóban rászorulóknak meg nem jut, hát persze)

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.03.29. 19:58:50

@fehéregér: ne haragudj, szerintem 60 posztból kettő van, az egyik a szélvédőmosókkal foglalkozik, aki ha nyomorult, ha nem, utolsó kéretlen féreg, a másik az újsággal parkoltató. Elmennek ezek a picsába. Nem szorulnak védelemre. Sokáig gondolkodtam, mennyire viselem el, hol van vége az emberségnek, meg a szociális hálónak, és főleg azon, hogy mennyire TEHET arról, hogy ilyen helyzetben van, mert azt külön szeretném választani attól, hogy utána egyébként hogy viselkedik.

@ÁkiBáki: leírta, hányszor vesznek le egy autótulajdonost. Egy kibaszott csövesnek fogalma nincs róla, hogy én mennyit dolgozom azért, hogy autóval járjak. Magamért csinálom, örömmel.

A társadalom erre a támogatást találta ki (amivel szintén visszaélnek), a menhelyeket, van egy út, amit bejárhat, ha fel akar emelkedni, és az az út sokkal kevésbé megalázó szerintem, mint a kéregetés! Ha azon elindul, eltartják az adómból, amit hadd ne mondjak, mennyi, de annyiból minden nap azt hinné, karácsony van.

Nekem is utak közül kellett választanom, hogy legyek valaki, és még mindig nem vagyok senki. Ha ez neki nem tetszik, menjen a kurva anyjába! A lelkiismeretedet nem 100 forintokkal tudod megváltani, attól nem vagy jobb ember, hogy ezeket a szarokat ájtatoskodva megvéded. Szarnak ők rád, és röhögnek rajtad, meg "gazdag geci" vagy, amikor már sétálsz el, úgy, hogy közben 10x olyan anyagi gondjaid vannak. Az érdemli meg a segítséget, aki belül HÁLÁS érte, nem az, aki meghunyászkodik, megköszöni, meg tornázik neked érte, vagy beparkoltat, 1 percig miniszter vagy, a hátad mögött meg "puccos köcsög". Az ilyen csöveseknek irigylem a szabadságát, de nem támogatom. Én is hoztam döntéseket az életemben, amivel szabadságot kaptam, cserébe kevesebb jövedelemért, vagy nehezebb munkáért. Az ilyen nem része a társadalomnak, nem veszi ki belőle a részét - nem jár lófasz se. És mondom, NEM DOLGOZOM HELYETTE. Kismillió emberen keresztülverekedtem magamat, csupán azért, hogy valóban képességeim szerint részesüljek a megtermelt javakból, nem jobban, és viszonylag korrekt voltam. Az államot nem tudom és nem akarom megkerülni, ezeknek viszont nem tartozom semmivel.

ÁkiBáki (törölt) 2010.03.29. 20:01:26

@nosferato: Ja, és egyébként maximálisan egyetértek. Nem egyszer kellett felállnom életemben (harmadik házasság, három gyerek, stb, nem részletezem) érdekes mindig sikerült. Lehet ufo vagyok.

dzsilla · http://budapestkirakat.blog.hu 2010.03.29. 21:52:42

nemrég történt velem az alábbi eset: bringával mentem munkába, mert jó idő volt, meg olyan kedvem volt éppen. ugye a bringa azért jó, mert még a tárolóban sem kell fizetni a "parkolásért". Lelakatolom a bicajt, és akkor odalép zsolti (később derült ki a neve), hogy ha egy kis apróm van, akkor vigyáz a biciklimre, bármennyiért (= ha nem adsz pénzt, tutira nem lesz itt a bringa mire visszajössz). Adtam neki egy százast. Kb 5 órával később mennék haza, zsolti még mindig ott van, igaz teljesen részeg, és további 7 zsolti veszi körül. és akkor jön oda, hogy ugye milyen jól vigyázott a biciklimre (??), és hogy tudom-e hogy gyönyörű vagyok (???), és hogy mondtak-e már nekem ilyet (????), mert olyan vagyok mint egy gyöngy, se több se kevesebb, de őszintén megmondja, hogy nálam ez a szépség belülről fakad (??!!?!?). és hogy amúgy zsoltinak hívják.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.03.29. 22:13:42

@dzsilla: Zsolti biztosan tudja, mi a jó, és tök jó, hogy látja, hogy belülről fakad. Jól megismerkedhetett a bicikliddel.

SzekelyG 2010.03.31. 02:46:02

És a pirosnál a szélvédődet lemosó kancigánnyal mi lesz?

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.03.31. 09:21:50

@SzekelyG: a poszt negyedik szava van rálinkelve a témára kábé. Na, azt.

Kardbíró 2019.01.05. 00:51:37

Ebben a helyzetben a kisebbik rosszat kell választani. Nekem a tükröm, fényezésem többet ér mint az esetlegesen tőlem lehúzott 200 Ft.
Édedsapám mondta, hogy jobb pár forintot adni, mint szembesülni egy kiadós rongálással...
süti beállítások módosítása