Előrebocsátom, hogy főleg fociról lesz szó. Hiába no, ehhez értek valamennyire, a többi sportot csak ugatom. Maga a téma meg egyik régi nagy kedvencem elítélendő cselekedete miatt pattant ki az agyamból. A nickemből is látszik, hogy nagy Thierry Henry fan vagyok (vagyis inkább már csak voltam), DE amit tett az írek elleni pótselejtező utolsó perceiben, számomra megbocsáthatatlan. Róla, és egyéb sportszerűtlen sportolókról szólna ez a poszt... 
 
 
Elsőrendű vádlott, a MÉSZÁROS
Ehhez a ketegóriához sajnos saját tapasztalatom is van: a nick-em úgy ragadt rám, hogy sok éven át nagypályán Henry stílusában (gyors elfutások, cselezőképesség, sok rúgott gól) tudtam focizni, amíg egy agyas MÉSZÁROS kapus úgy csúszott rá a támaszkodó lábamra, hogy kettős – síp- és szárkapocscsont – törést szenvedtem. Azóta 5 csavarral és egy platinarúddal a lábamban játszom. Aki ilyen és ehhez hasonló sérüléseket okoz, annak szerintem semmi keresnivalója a pályán.
Erős idegzetűeknek ajánlom csak a következő videókat (az anyagok 18++++++-os besorolása nem véletlen). Az elsőn Eduardo da Silva, a másodikon Marcin Wasilewski (Juhász Roland anderlechtes csapattársa) „kivégzése” látható:
 
 

 
Eduardo azóta hál’ isten újra játszik, de Wasilewski további pályafutása még kérdéses. Íme az ő eltört lába:
 
 
Másodrendű vádlott, a SUNYI
Ide tartozik Henry is, akiről fent már megemlékeztünk, de ide sorolhatnám az 5 leghíresebb kezezőt is. Mind nagyon jó játékos, de legyen már egy határ! Ez nem sport, ezzel csak megölitek a játék tisztaságát!!!!!
Szintén a SUNYIK táborát gyarapítja az a "kedves" szurkoló is, aki az athéni olimpián berángatta a nézők közé az addig fölényesen vezető Vanderlei Lima maratoni futót, aki így kiesett a saját ritmusából és végül nem tudott nyerni.
 
 
Harmadrendű vádlott, az ÖSZTÖNLÉNY
Csak két emblematikus figurát említenék itt, a véletlen folytán ők is franciák, mint Henry. Az időrendiséget tartva az első Eric Cantona karaterúgása, a második pedig Zinedine Zidane ’’fejese”. Ezek számomra megbocsátható bűnök, hisz mindenkiből előjöhet néha az állat, főleg ha felfokozott idegállapotban provokálják.
Jómagam is ÖSZTÖNLÉNY vagyok; a szájkarate alap. Nem egy kiállításom volt már nagy- és kispályán egyaránt, mert járt a szám a bírónak és/vagy az ellenfélnek, de soha semmilyen sérülést nem okoztam és furcsa mód kezezni sem kezeztem tudatosan még soha.

 
  
A főbűnös, a KÖZTÖRVÉNYES
A Hypo női kézilabdacsapatának "szimpatikus" edzője, Gunnar Prokop azért képez külön kategóriát, mert ugyan tette MÉSZÁROS-i magasságokba emeli őt, de ezzel nem okozott sérülést, ’’csak” sárba tiporta a sport íratlan szabályait. Egyszerűen felfoghatatlan, amit művelt, pszichiátriai eset.
 

 

TE HOGYAN BÜNTETNÉD AZOKAT, AKIK FITTYET HÁNYNAK A SPORTSZERŰSÉGRE?

A MÉSZÁROSOK kapjanak örökös eltiltást, ami vonatkozzon gyermekeikre és unokáikra is!
A SUNYIK kapják be, és válasszanak kézzel játszható sportágat (kézi-, röp-, vízi vagy kosárlabda)!
Az ÖSZTÖNYLÉNYEK – mivel én is köztük vagyok - felfüggesztettel megússzák.:-)
A KÖZTÖRVÉNYES Prokopnak két bünti is jár:
  • Először kapjon egy irdatlan nagy belemenést egy NFL-es hátvédtől, miközben ő hátrafelé fut, hogy ne lássa mikor várható az ellen; ÉS ha ezt túlélte, akkor
  • egy termetesebb vízilabda játékos ugorjon a nyakába a partról miközben ő békésen úszkál a medencében.
Vackor1 jogosan veti fel, hogy a színészkedő sportolókról se feledkezzünk el, és vegyük őket egy kategóriába a "sunyival" és a "köztörvényessel". A "mészárosokat" - hacsak nem bizonyíthatóan és egyértelműen vétlenek - ÖRÖKÖS eltiltással büntetné.
 

 

Megosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://bunti.blog.hu/api/trackback/id/tr41742561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Idet 2010.02.14. 10:08:55

Nagyon szeretem a Büntit, de ehhez nem értek, úgyhogy csendben maradok!

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2010.02.14. 11:00:09

Bár nem foci, de azért vannak még érdekes és meglehetősen durva esetek, pl Tonya Harding (műkorcsolya), aki a volt férjével eltörette a vetélytársa a lábát. Ő felfüggesztett börtönt kapott, egy masszív pénzbírságot és életre szóló eltiltást.

RCH 2010.02.14. 11:06:21

Egyszeruen nem ertem, hogy a vilag sok mas sportjahoz kepest a fociban miert utasitjak el a videobiro hasznalatat.
Amugy meg nem szeretem a focit. Nem a jatekkal van bajom, hanem azzal, ahogy muvelik. Sunyi, alattomos, helyenkent meglehetosen durva jatek. A jegkorongot, amerikai focit sokkal "tisztabbnak" tartom. (Raadasul porgosebb, latvanyosabb is.)

vackor1 2010.02.14. 11:22:46

Szép napot!

Nem maradt ki véletlenül - ha már a foci a főtéma - a "színész"?
Én őket sem szeretem, szerintem súlyos sportszerűtlenséget követnek el, minimum a "sunyival" és a "köztörvényessel" venném azonos kategóriába..
Egyébként nem kérdés: a "mészárosra" - ha csak nem bizonyíthatóan és egyértelműen vétlen volt, láttam már ilyet, ezért írom - ÖRÖKÖS eltíltás!!!!
Üdv!

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2010.02.14. 11:49:45

Volt egy olyan ötlet, hogy ha egy játékos sérülést okoz, akkor őt olyan hosszú ideig tiltsák el, amennyi ideig a sérülés miatt a másik játékos nem tud játszani.

(Ent mondás talán.)

Kupa Troopa 2010.02.14. 12:06:42

Az időhúzás, színészkedés is szintén sportszerűtlen viselkedés, amit a focisták tudományos szintre fejlesztettek. Nincs még egy ilyen sport, amiben ennyit színészkednek.

white_widow · http://bunti.blog.hu 2010.02.14. 12:16:58

@vackor1:
Mennyire igazad van! Ezzel a kis videóval kedveskednék mind neked, mind a színészeken röhögőknek/idegeskedőknek.
www.youtube.com/watch?v=O9RZV57Inwo

vackor1 2010.02.15. 17:04:03

@white_widow: úgy is mint Mr. "Tájföl" :)))

Köszönöm, először szörnyűlködtem, aztán felfogva, hogy ez csak kitaláció, már nevetni is tudtam.. Mert ugye ez csak vicc, csak a poén kedvéért készült???
Kérem, ne mondja senki, hogy ez komoly....

Szergő 2010.03.14. 21:54:14

mit érdemel a profi sportolók világszintű teljesítményeit saját,haverok közötti játékával összehasonlító posztíró?

amúgy rohadt jó a blog de ez most kicsit csípte a szemem sorry!

Amphiprion Ocellaris · http://bohochal.tumblr.com/ 2010.03.15. 17:37:04

@Szergő: Nehogymár elnézést kérj a véleményedért! Jól jön nekünk a kritika is, annak meg külön örülünk, ha összességében azért tetszik a blog!
süti beállítások módosítása