Mit érdemelnek a bankok?

Címkék: gazdaság

2010.01.29. 07:40

Tulajdonképpen egy nagy globális orgazmust köszönhetünk a gazdasági válságnak, hiszen végre mindenki kieresztheti a fáradt gőzt, és kedvére mocskolhatja az emberiség ősi ellenségét, a BANKOT. Sajnos olyanok már nem lehetünk, mint Joey Tribbiani nagymamája, aki az elsők között köpte le a felakasztott Mussolinit, de ebből az össznépi mulatságból a világért sem maradnánk ki, úgyhogy belerúgunk mi is egyet a fetrengő áldozatba...

Sokunknak van svájci frank hitele. A szerencsétlenebbeknek meg japán jen. Az igazán szerencsétlenek meg még 145-ös JPY/HUF árfolyamnál vették fel azt... Nekik konkrétan "pillanatok" alatt majdnem duplájára nőtt a forintban kifejezett tartozásuk a bank felé. Részvétünk! Tudjuk, hogy a válság olyan hatással volt a felvett devizahitelekre, mint a napfény a buliban még a legjobb választásnak tűnő csajra. Tisztában vagyunk a kockázatokkal, nem is ez a lényeg. Nem azért büntetnénk a bankokat, vagy inkább a szabályozási keretet alkotókat, mert 210-es CHF/HUF árfolyam mellett megnő a törlesztőrészlet. Még csak azért sem, mert kurvagyorsan kb. a duplájára emelték a kamatot a vadul tomboló világválság közepette. Nehezebb és drágább deviza forráshoz jutni, rendben, elfogadtuk. Még azt a bájos last minute akciót is csak-csak lenyeltük, amikor az új etikai kódex által biztosított utolsó napon elegánsan csavartak mégegyet a tökünkön a kamatok ismételt megemelésével.

Most viszont fejhangon süvöltjük világgá a kérdést, hogy amikor normalizálódik egy kicsit a helyzet, akkor visszafelé miért nem ugyanolyan szapora a korrekció? 300-as EUR/HUF és 210-es CHF/HUF árfolyamnál mindenkiben meghült a szar, hogy mennyi hitel fog bedőlni, Jézus Mária, vége a Világnak! Aztán amikor mégse jön el az Ítélet Napja, akkor gondolnak egyet és nem követnek le semmilyen enyhülést? Úgy okoskodnak, hogy ha a paraszt tudott törleszteni szélsőséges árfolyamszinteken is, akkor most miért ne fizetne? Az árfolyam úgyis kedvezőbb valamivel, észre se fogja venni, hogy ugyanazt a kamatot nyögi? Ezen a ponton engedtessék meg, hogy Pataky Attila, előadóművész és táltos urat idézzük: "Miért megy mindig fel? Miért nem megy le?"

Úgy néz ki, szépen lassan lecseng a gazdasági válság. Sebtibe hozzunk még ítéletet a bankok felett, nehogymár megússzák! Az a kedves olvasó pedig, akit már megkeresett egy bájos hang a banktól azzal, hogy örömmel értesítse hitelkamatának csökkenéséről, javasoljon felmentést! (...és persze köszönje meg Emesének!)

TE MIVEL BÜNTETNÉD A BANKOKAT?

Bünti javaslatunk az ún. BANKÁRPRÉS. Az illetékes pénzügyi szakembereket egy hidraulikus szerkezet segítségével hirtelen helyezzük erőteljes nyomás alá! A préselés erejét csak a hitelkamatok csökkenése esetén és azzal arányosan mérsékeljük! Akik nem bírják a bankárprés által kifejtett fokozott terhelést, azokat írjuk le hitelezési veszteségként!

Mercédesz el, 25 éves buxa el, pezsgő el. Helyette metró, kőbányai, anyád. Plusz a lottón csak pont mellé találatok, hogy esélye ne legyen még egyszer. by Greenman-in-greensuit

 

Megosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://bunti.blog.hu/api/trackback/id/tr501706119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

logikaibukfenc 2010.01.30. 11:54:07

tudom hogy nem lehet kategorikusan kijelenteni, de NINCS és nem volt válság.

én nem vettem észre, és most sem zavar.
pedig : pont most szűnt meg a munkaviszonyom. nincs több forrás, de valamiért nem nyugtalankodok.

akit berántott, az valószínűleg csak túlvállalta magát, vagy nem megfelelő időben, vagy nem megfelelő befektetést választott.
csak hamar kellet volna valami ami akkor jobbnak ígérkezett.

csak azok mondták, hogy válság van, akik nem jól döntöttek.
nem mindig káros a várakozás, a halogatás. olyan pedig nincs , hogy megfelelő alkalom, csak legoptimálisabb kihasználás van.

morgóska 2010.01.31. 15:34:42

Mit érdemelnek? Kártalanitás nélküli államosítást!

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.02.01. 17:50:04

Szerintem az összes bankot államosítani kellene, mert gyakorlatilag a bankok között nincs verseny egy bizonyos méret fölött, és esélye sincs, hogy tönkremenjen, mint egy sima vállalat, mert akkor ha csőd szélére kerülnek, jön az állami mentőöv. A kapitalizmusnak pedig pont a verseny a lényege, ahol ez nem biztosítható, ott vegye kézbe a dolgokat az állam, ne milliárdosok kezébe kerüljön az erőfölényükből származó extra profit.

compass 2010.02.01. 20:50:08

Vajon az miért van ha veszek valamit valahol, akkor az mondják: köszönöm a vásárlást, vagy csak simán köszi. Mert ez így udvarias. Magánszemélyként és céggel kapcsolatban is volt, van szerencsém banki hitelhez. Nem egy sikeressen lezárt hitelügylet után egyik bankban sem esett ki sem az ügyintéző sem a felettes (FHB-nál maga a részleg igazgató) szájából a kössz vazze hogy az ügyfelünk voltál. Ezt az alap dolgot nem képessek a fejekbe verni azokon a míííítingeken. Rohadjanak meg ott ahol vannak!!!

Greenman-in-greensuit 2010.02.02. 00:13:00

felsőfokú ítélet: Minden bankárnak. Mercédesz el, 25 éves buxa el, pezsgő el. Helyette metró, kőbányai, anyád. Plusz a lottón csak pont mellé találatok, hogy esélye ne legyen még egyszer.

papillon 2010.02.09. 14:49:30

Torgyán: Nagy meglepetést fogunk okozni
Úgy látszik beérett Chillében a cseresznye.
A bankoknak: Torgyánt pénzügyminiszternek!
(Minden bankár mehet cseresznyét szedni.)
süti beállítások módosítása