Mindig is volt háziállatom, csak a klasszikusok (hal-papagáj-macska-kutya) az egzotikus állatok (varánusz, madárpók, piton vagy oroszlán) otthoni tartása soha nem vonzott. Az állattartás felelősséget is jelent, legalábbis nálunk, normális embereknél. Soha nem értettem, hogyan lehet egy állatot csak úgy sorsára hagyni, amikor a kedves gazdi megunja a korábbi kiskedvencet vagy belefárad a gondozásába.

Még inkább felháborít, ha ennek ráadásul egy olyan kegyetlen formáját választják, hogy kidobják a szerencsétlen blökit a mozgó kocsiból közúton. Sajnos egyszer szemtanúja voltam egy ilyen fájdalmas kutya-gazdi szakításnak, amit az is súlyosbított, hogy autópályán történt: leállósávba lehúzódó, ajtót kinyitó, kutyát mozgó kocsiból kidobó, ajtót becsukó. Szegény blöki még teljesen sansztalanul megpróbált az autó után futni... Az ilyen "gazdi" nyilvánvalóan nem gondol arra, hogy nemcsak a kutya, de az utat rendéltetésszerűen használni kívánók életét is veszélyezteti.  Miért nem megy egyből át egy úthengerrel a kutyán? Vagy azt gondolja az ilyen, hogy "kapsz egy utolsó esélyt" és ha eljutsz a következő autópálya lehajtóig, akkor élhetsz (mint a Tökéletes célpontban és hasonló remek filmekben).

Még szerencse, hogy a kutyákban van egy kis emberség és néha segítenek a bajba jutott társukon (megrázó képsorok - CSAK ILLUSZTRÁCIÓ):

MIVEL BÜNTETNÉD A KUTYÁJÁT AUTÓPÁLYÁN KIDOBÓ GAZDIT?

Nyakörvet és láncot az ilyen "gazdira" és élje egy hétig a láncra vert ebek eseménydús életét. Természetesen naponta kapja meg a szükséges csont és száraz kutyatáp adagot.

"A börtönéveket követően kötelezzük, hogy segítsen sebesült állatokon saját költségén, pl. ha bejelentés érkezik elütött állatról, neki kéne kimenni legalább 10-szer." by Franky4fingers

Aki kóbor kutyát (vagy hasonló esetet) lát az autópályán, az hívja az Autópálya Felügyelet központi ügyfélszolgálatát: 06-40-40-50-60 és reméljük idejében érkezik a segítség. (Rozinak köszi a felvetésért.)

 

Megosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://bunti.blog.hu/api/trackback/id/tr981679818

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sárga hó 2010.02.05. 15:16:18

 Sárga hóból ne egyél! - tartja az öreg eszkimó mondás, nem véletlenül. Mi sem tesszük, de azért szemet szúr, hogy nem csak sárgára színezett, hanem barna foltos hó is van. Nem kell keresni, szembejön minden sarkon.  Ilyenkor látható igazán, ...

Trackback: 2010.01.19. 10:33:36

Komolyan, be tudok halni az allatvedok hulyesegen. Aszongya, mit erdemel az a bunos, aki kihajitja a kutyajat az autopalyan? Velemenyem szerint tetszoleges nagyon rosszat, es a kurva anyjat az olyannak

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2010.01.18. 17:34:46

A Hannibal című filmben lévő disznókat sétáltassa az ilyen!

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.01.18. 18:12:03

Nem egy ismerősöm van, aki menhelyről vagy utcáról fogadott be kutyát, és ilyenből van kevesebb, bármi lesz a bünti, a befogadók az ellenkezőjét érdemlik. Kapcsolódó rajzfilm: Gréti.

Undorító, aki így megszabadul évek után egy állattól, faszom az ilyenbe. Bazmeg KITENNÉM az embert. Nyugati aluljáró szerűségbe, mozgó helikopterből kidobás, de valahol Kirgizisztánban, hogy ne találjon haza. Vagy ejtőernyővel Irakba bepottyantás öltönyben és Ray Ban szemüvegben, CIA alápólóban. Ezt bekameráznám, tévének valóságshowként elad, a bevétel 10%-ából pedig építenék egy kutyamennyországot kifogyhatatlan velőscsonttal, a maradék 90%-ból meg egy diszkrét blogszanatóriumot aranyból magamnak.

Fricsek · http://fridabogi.blog.hu 2010.01.18. 19:01:28

Én nem dobnám ki sehonnan, megkínoznám.
Kikötném egy forgalmas úthoz az illetőt, lehetőleg tűző napra. Vizet nem adnék neki. Azt még nem döntöttem el, hogy szatyrot húzzak e a fejére vagy lássa hogy jön a kamion?
A videót meg sem mertem nézni:/

Amphiprion Ocellaris · http://bohochal.tumblr.com/ 2010.01.18. 21:08:50

A Macskafogó mintájára építenék egy gépet, ami összeszedné az ilyen barmokat és galamblelkű állatvédőkké változtatná őket.

nyílméregbéka 2010.01.19. 08:23:47

Minimum letöltendőt, kényszergyógykezeléssel és súlyos pénzbüntivel egybekötve.
Kiskutya kidobása nem sokban különbözik a csecsemő kirakásától. Védtelen, kicsi, a gazdi / szülő gondjaira bízott lény. Kár,hogy kutyát is, gyereket is szabad jogsi nélkül tartani.

Az autópálya súlyosbító körülmény. Tehát 2 év letöltendő. Min.

Tibetiyeti 2010.01.19. 08:28:56

Legszívesebben én is megkínoznám az ilyeneket, de törvényes úton szerintem épp eléggé elrettentő lenne, hogy ha ugyanúgy büntetnék, mintha ember ellen követte volna el. Persze nem magyar módra (előre megfontolt szándékkal, különös kegyetlenséggel, csoportosan és még erőszak is = 2 év felfüggesztett és még az áldozat kérjen elnézést) büntetve, hanem mondjuk amcsi módra, szerintem az korrekt, bár a szemet szemért is tetszik.

atila68 (törölt) 2010.01.19. 08:28:57

Még főiskolás koromban volt "szerencsém" végignézni egy benzinkútnál stoppolva, ahogy cicalány kiteszi a (vélhetően megunt, "jáj hát ez kakil, meg pisil!") törpe uszkár kölyköt a cicaautóból, majd felhajt az autópályára.
Szerencsétlen blöki úgy ötven métert futott a forgalommal párhuzamosan majd állóra fékezett kerekekkel széttrancsírozta egy kamion.
---
Aki ilyenre vetemedik az legalább menjen el a legközelebbi lehajtóig és ott tegye ki, hogy ne az autópályára fusson fel utána. Lécci.

Senkifia 2010.01.19. 08:33:38

pár méteres kötélen kitenni az autópályára,és mikor félrelépne,kicsit rántani a kötélen,de csak annyit,hogy ondjuk a térde törjön....aztán nevetni,ahogy megpróbál félremászni a kamion elől....
Legundorítóbb dolog,ami létezik,kutyával ilyet tenni . Csóró közmondásosan hűséges,erre a suttyó takonygerincű"gazdája" kirakja az autópályán .... annyi vér nincs a pucájába,hogy elvigye egy menhelyre.remélem valahol az égben ezeket a bűnöket is jegyzik. És duplán,vagy triplán számít az emberekkel szemben elkövetettekhez képest.Mert az ember tudja,mireszámthat egyes "ember"társaitól.Szerencsétlen kutya nem tudja,és csak néz....

indapass90210 2010.01.19. 08:38:40

@Fricsek: És hogyan kínoznád meg? Egész nap sztorikat mesélnél neki az életedből?

ged 2010.01.19. 08:45:50

Látom mindenki habzó szájjal fröcsög!
Srácok ne azt mondjátok el, hogy mit tennétek ezzel a paraszttal. Hanem MIT TESZTEK az ellen, hogy ez ne forduljon elő többet, hm?

Ma amikor nincsenek értékek, mindenhol azt sugalmazzák, hogy vedd meg, mert jár neked, ha már nem kell, dobd ki, vegyél újat, akkor miért csodálkoztok, hogy így viselkednek az 'emberek'.

Itt a virtuális térben mindenki nagy erkölcscsősz és tökéletes, nézzetek magatokba, a való élet minden területén is ennyire feddhetetlenek vagytok?
Mert rajtatok is múlik, hogy milyenek az embertársaitok.

Gera 2010.01.19. 09:08:57

@ged: Jaj, hagyjuk már ezeket a kenetteljes ostobaságokat. Az a helyzet, hogy ezt a magatartást speciel a társadalom nagy része mélységesen elítéli, a bulvármédia és a szemétköcsögpénzéhesmultik is.

Gera 2010.01.19. 09:14:00

Ami a büntetést illeti: már megtanulam, hogy ez a blog a zsigeri ítélkezésről szól :), úgyhogy első felindulásból kötelet az összes ilyennek. És nem azért, mert többre értékelném az állatokat, mint az embereket, hanem megelőzési céllal, mert az ilyen féregtől az emberek sem várhatnak jobbat.

Amphiprion Ocellaris · http://bohochal.tumblr.com/ 2010.01.19. 09:21:49

@ged: A blog egyik célja, hogy a kreatív büntetések kiötlésével kicsit provokatív módon tereljük rá a szót különböző problémákra. Egyébként szándékunk az is, hogy a konstruktív / valóban építő javaslatokat is kiemeljük, nemcsak a frappáns büntiket.

Thyme 2010.01.19. 09:22:20

Nyugtasson meg a poszt írója, hogy amikor a fenti eset tanúja volt az autópályán, akkor az emberi gonoszságról szőtt filozofikus gondolatokon kívül arra is volt gondja, hogy megfogja azt a nyomorult, haléálraítélt kutyát, és biztonságba heklyezze. Ha nem, akkor ő sem különb a kutyát kitevő gazaembernél, és feltehetjük a kérdést: mit érdemel az az állítólagos állatbarát, aki sorsára hagy egy halálos veszedelemben forgó kutyát, majd erkölcsi fensőbbséggel mereng a sorsán a számítógép előtt ülve?

Fricsek · http://fridabogi.blog.hu 2010.01.19. 09:26:54

@Dövan: Pont leszarom a véleményed. A tyúkról már ki vagy tiltva, mi van nem bírod ki nélkülem?
@ged: Az a baj, hogy Mo-n az emberek teljesen rosszul állnak a kutyákhoz, ilyen fogyóezköznek tekintik őket... Én elmondhatom magamról, hogy sokat, és nem csak azon vagyok felháborodva ha valaki kivág az autóból egy kutyát. Szólok, ha éhezik, ha láncra van kötve, ha rosszul bánnak vele.
Igen is megkínoznám azt, aki láncra verve tartja a kutyáját, hogy egy életre elmenjen tőle a kedve Valamint azokat is, akik kalitkában tartanak madarakat, sőt, tulajdonképpen az Állatkertet is felszámolnám, aki egzotikus állatokat akar látni, az menjen oda, ahol azok élnek, vagy a nyóckerbe.
De legjobban akkor is a kutyák miatt haragszom- a madarak annyira nem állnak közel hozzám, de őket is nagyon sajnálom-, és amikor megkérdezem, hogy miért kell meg megkötve tartani azt a szerencsétlen kutyát
Azt feleli, hogy azért, mert egyfolytában ráugrik a ruhájára. Az már nem jut eszébe, hogy egy kutyát meg lehet tanítani arra, hogy ne ugráljon, mint ahogy azt sem tudja, hogy azért ugrik rá, mert szeretethiánya van, és még annyi sincs neki, hogy legalább a házból kiszivárgó szagokat érezze
(nem is beszélve arról, hogy egy megláncolt kutya semelyik betörőnek sem tud a seggébe harapni, csak ugatni, de azt amúgy is megteszi).

Picur87 2010.01.19. 09:28:12

@ged: Rendkívül bölcs vagy...mit gondolsz mit lehetne tenni? Hogy akadályozod meg, hogy valaki egy olyan élőlénnyel tegyen ilyet, akinek az élete teljesen tőle függ.Aki szereti.Mondd csak el, ha olyan baromi okos vagy! Te mit is teszel? Hm?
Hogy akadályozod meg, hogy egy primitív "ember" mondjuk a gyerekével tegye ugyanezt? Jahogy azt szigorú szankciók követik.
Sajnos ez nem Amerika, ahol az ilyen aljadék a gatyáját is kifizetné egy ilyen után és akár több évet is börtönben tölthetne

mirikrantz 2010.01.19. 09:29:42

össze kell zárni a jackbauerrel 24 órára. De komolyan, börtön, sok sok év. Gondolkodjon. ja és kutyákat kelljen gondoznia felügyelet mellett.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.01.19. 09:52:20

Karácsony óta van egy cicánk. Hála annak a vadparasztnak, aki a 2-3 éves cicát a fagyban és legnagyobb hidegben volt képes az utcára tenni. (Persze, az is lehet, hogy elszökött, ám annak fényében, hogy mennyire megijed, ha felemelem a papucsom, vagy a horgászbotos játékát, nem csak világot akart látni.)

A cica rühes volt, most már nem az. Kapott oltást is, és szerencsére egyre jobban van.

Az előző gazdinak köszönet, hogy egy ilyen kedves állat csapodótt hozzánk, egyébként meg szívlapátot neki, de erősen, kettőt a hátán eltörve.

indapass90210 2010.01.19. 10:03:03

@Fricsek: Tehát akkor már nincs esélyem nálad?

Lawjer · http://bunti.blog.hu 2010.01.19. 10:03:36

@Rozi: Amikor (mondjuk) 130-al közlekedsz az autópályán nem feltétlenül számítasz ilyesmire és mire felfogod mi történt kb. esélyed sincs visszamenni (leglábbis esetemben így volt). Nem mintha mentegetőzni szeretnék.
Azon kívül egy kutyát üldözni az autópályán viszonylag nehéz lehet, de persze akkor ezt nem is mérlegeltem.
Nyilván lehetett volna másképpen is eljárni, nem akarok ezzel vitatkozni.

Gera 2010.01.19. 10:04:02

@white_widow: Bakker, nem a videóról beszélt, hanem arról az autópályás esetről, ami a posztban van leírva.

Dr. Trebitsch 2010.01.19. 10:33:17

Ez a blog ijesztő.

Sok a frusztráció bennetek, vagy mi van? Hogy lehet egyszerre szeretni az állatokat és kötelet, kínzást, börtönt kívánni embereknek?

A kutyáját kidobó ember érzéketlen tahó, aki saját magát minősíti a tettével. Ahogy saját magát minősíti az is, aki habzó szájjal fröcsög rá, és holtan akarja látni. Megvan egyébként ennek a tettnek is a súlyával arányos büntetési tétele, ma már akár letöltendőt is lehet kapni állatkínzásért. (Autópályán kidobás esetén talán meg is állna a minősítés.)Más kérdés, hogy nagy az esély megúszni, de ez így van sokkal súlyosabb bűncselekmények esetében is.

Mondom mindezt úgy, hogy szerető gazdija vagyok egy országúton talált, kidobott kutyának, aki vallásosan imádja az új családját. És láttam, amint évekbe telt nála, amíg úgy-ahogy kiheverte az átélt traumát, és látom, hogy teljesen soha nem lesz már lelkileg egészséges.

És mégsem szomjazom senki vérére. Arányérzék, plíz!

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.01.19. 10:35:08

Mit csinálnék vele. Nem nehéz a válasz. Ablaktalan töksötét 2x2 m kőcella, fűtés nélkül, bútorok nélkül, 50x50 cm ajtónyílás amin keresztül a napi két szelet száraz kenyeret és a két liter vizet megkapja. Semmi fény, semmi ruha, semmi orvosi kezelés, csak a két szelet kenyér és a két liter víz, meg egy kübli amibe foshat és naponta cserélik. Menni élve csak befelé lehet, kifelé csak holtan. Pár hónapig el fog tartani. Lesz idő gondolkodni mielőtt meghal szépen lassan. Ezt tenném vele. Gondolkodás nélkül. És jól aludnék minden este.

soma665 2010.01.19. 10:44:41

@igazitrebitsch: és legalább keresztény a kicsike?

ati27 2010.01.19. 10:49:32

Nálunk Édesanyám fogadott be egy kidobott Fekete tacskó kutyust. (mi pont nyaralni lehettünk öcsémmel) Természetesen, ahol egy kutyus elfér, ott elfér egy másik is. (családi háznál) Nagyon megkedveltük, és hihetetlen ragaszkodó volt! igazitrebis, az arányérzék, szerintem pedig, ugyanazt kell művelni az ilyen "gazdival" mint ő a kutyával.. Egyik előttem szóló irta, hogy irakban tenné ki CIA-as pólóban.. Na kb ez olyan kihívás mint a kutyát autópálya/vagy forgalmas autó út mellet kitenni.. Nekem is volt olyan munkatársam aki "vadászott" az úton átkelő macskákra, és a fék helyett a gázt nyomta. Erre még büszke is volt..

Hagrid 2010.01.19. 10:51:25

@igazitrebitsch: Ez nem jogász blog. Abban letöltendőt adnék: 1. súlyos állatkínzás, 2. forgalom és emberi élet komoly veszélyeztetése miatt.

Itt ebben a blogban az indulat a döntő:

Összekötözném a lábát és kitenném az autopályára az Egyesült államokban.:D

Vagy haverokkal megkergetném autoval. Mikor 2-3 auto cicázik vele, meggondolja, milyen is az, amit tesz.

Szerinted az emberi élet drágább, mint egy másik állaté?:D Mond ezt majd néhány ezer év múlva, mikor már emberiség sem lesz, mert kipusztította önmagát és más állatok és a természet veszi vissza az uralmat a bolygón.

redrick 2010.01.19. 10:56:27

Mit? Halalt. Gyorsat, egy ilyennek meg a vascso sem jar. Golyo a tarkoba es gyorsan elfelejteni meg az emleket is...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.01.19. 10:57:57

@igazitrebitsch: azért frusztráltak az emberek, mert azt látják, hogy a legaljasabb bűnöket elkövető férgek soha nem kapnak méltó büntetést, legyen az milliárdos lopás vagy állatkínzás.
Itt az is közrejátszik, hogy az állat ránk van utalva, nem él meg pl. egy autópályán esélye sincs, ezért duplán aljas, aki ilyet csinál.
Mondjuk én azt gondolom, hogy aki képes egy kutyát kitenni autópályán, vagy kikötni egy fához, míg a szerencsétlen éhen pusztul (ezt láttam), az úgy nagy vonalakban közveszélyes és semmi keresnivalója egy társadalomban.

redrick 2010.01.19. 11:02:22

@igazitrebitsch: Aranyerzekert konyorogsz. Honnan veszed, hogy a tied jobb, mint az enyem? A te aranyerzeked talan nem kivanja az illeto halalat, az enyem igen. Ha embert dobna ki, hajlamos lennek azt mondani, hogy jovan, menjen targyalasra az ugy. De aki kutyat...

redrick 2010.01.19. 11:03:13

@ged: Igazad van, de a "paraszt" szot ne hasznald igy.

Dr. Trebitsch 2010.01.19. 11:03:18

@Hagrid: hát, talán naiv vagyok, de de azt gondolom, igen. Ha nem értesz egyet, akkor őszintén remélem, hogy vegetáriánus vagy... másképp aligha vagy hiteles.

Igen, észrevettem, hogy a blog az indulatról szól, ezért írtam, hogy ijesztő.

És nem védem az állatkínzókat, még csak megbocsátó sem vagyok az ilyen magatartással szemben. Csak éppen az állatszeretetbe burkolt mizantrópia is taszít...

Dr. Trebitsch 2010.01.19. 11:05:37

@Rékuc: lélektanilag egyetértek. Csak rajtuk kívül is vannak szociopaták bőséggel. Mégse lehet mindegyiket kinyírni - vagy ha lehetne, az sem lenne sokkal jobb világ, attól tartok...

Idet 2010.01.19. 11:06:43

Ketrec az udvaron, ahová befolyik a víz, és nincs árnyék. Póráz, nadrágszíjnevelés, kenyér-víz, ha megnyikkan, üvölteni rá. Közszemle.

Aki egy jószággal megtesz ilyet, előbb-utóbb embertársával is megteszi.
Én olyat is láttam, hogy kikötve hagyták ott a kutyát az út mellett. Eloldoztuk, de megfogni nem sikerült, mert hetvenhétfelé rohant el.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.01.19. 11:07:14

és ha már mit érdemel és állatkínzás, elmesélném a saját történetemet:
Vidéken éltünk és befogadtunk egy kismacskát. Kis vörös gombolyag volt, elneveztük Vacaknak. Félig kinti, félig benti macska volt, ahogy kedve tartotta (télen leginkább bent persze). Fontos megjegyezni, hogy a környéken senkinek nem volt sem baromfi, sem galamb, sem egyéb jószág a portáján, alvóváros jellegű település, nem falu volt, ahol egy macska nem okoz gondot vagy kárt.

Egy februári napon valaki légpuskával meglőtte Vacakot, a lövedék a kis gerincébe fúródott és a macska deréktól hátrafelé lebénult.
Természetesen műtöttük, szteroidos gyógyszereket kapott, hogy visszanyerje a mozgást a hátsó részében. Teljesen inkontinens volt és mivel télen nem lehetett volna kiengedni, naponta takarítottuk utána a házat, de még a szag sem érdekelt, csak gyógyuljon meg... a mellső lábán vonszolta magát, groteszk látvány volt, legszívesebben sikítva futottam volna el, de mégis szeretni kellett, olyan ragaszkodó volt. Ragaszkodott hozzánk és az élethez.
Félév múlva az állatorvos kimondta az ítéletet: Vacak sosem fog meggyógyulni, béna marad. El kellett altatnunk, nem volt életképes. A végsőkig jókedvű, aranyos cica volt, végtelenül hálás a törődésért, amit kapott.

Szerintetek mit érdemel, aki meglőtte?

redrick 2010.01.19. 11:09:55

@igazitrebitsch:

"Csak éppen az állatszeretetbe burkolt mizantrópia is taszít.."

Nalam a mizantropia szoros osszefuggesben all az allatszeretettel. Meg onmagam szeretetevel is, mivel fajtarsaim egyre hatekonyabban basszak tonkre az elohelyemet.

Hagrid 2010.01.19. 11:11:31

@igazitrebitsch: Nagyon sok jót gondolhatsz az emberekről, de sajnos kevés kivétel igazolná azt, hogy ne legyek mizantróp. Majd ha az emberek tényleg megérdemlik, hogy...majd akkor jobban tisztelem őket.

Apropó vega. Szerinted a pályán kidobott kutyusokat megeszi valaki? te megeszed a kutyádat? Ha kínai felmenőd van, megeshet, bár nem valószínű. Még a távol-keletiek sem tesznek ilyet a kedvencként tarott állataikkal. Nah innentől kezdve ne magyarázzon nekem senki sem ilyen csontig lerágott hülyeséget, hogy az állatkínzás és a vegetáriánusság párhuzamba vonható.

indapasssucks 2010.01.19. 11:13:18

érdekes nézni, ahogy ezen a blogon egyes kommentelők tobzódnak a vérgőzös elmebajban.

Vajon mit érdemel az, aki csinál egy blogot, hogy öncélúan hergelje az embereket?

Hagrid 2010.01.19. 11:14:48

@igazitrebitsch: Nagyon sok jót gondolhatsz az emberekről, de sajnos kevés kivétel igazolná azt, hogy ne legyek mizantróp. Majd ha az emberek tényleg megérdemlik, hogy...majd akkor jobban tisztelem őket.

Apropó vega. Szerinted a pályán kidobott kutyusokat megeszi valaki? te megeszed a kutyádat? Ha kínai felmenőd van, megeshet, bár nem valószínű. Még a távol-keletiek sem tesznek ilyet a kedvencként tarott állataikkal. Nah innentől kezdve ne magyarázzon nekem senki sem ilyen csontig lerágott hülyeséget, hogy az állatkínzás és a vegetáriánusság párhuzamba vonható.

Dr. Trebitsch 2010.01.19. 11:14:48

@redrick: része vagy a fajnak, tehát akkor lennél következetes, ha önmagadat is utálnád.

Ha kivétel vagy, ok, de rajtad kívül is vannak kivételek, sokan, ha nem is elegen. Ebben az esetben nincs okod utálni az embert, úgy általában.

Idet 2010.01.19. 11:15:36

@Rékuc: Teljesen egyetértek.

És még: büntetés, jogszabály, az van, csak az nincs, aki betarttassa, és ez nemcsak az állatok gyötrőire igaz.

Hagrid 2010.01.19. 11:15:56

@indapasssucks: pl. elküldhetne téged olyan blogra, ami érdekel is...

redrick 2010.01.19. 11:16:37

@indapasssucks: ha csak par embert sikerul annyira felhergelni, hogy a kovetkezo allatkinzo seggebe illeszen egy kerekkulcsot, ahelyett, hogy tovabbsetal, mar megerte. Szal nem feltetlen oncelu... Bar a blogger inditekairol en sem vagyok meggyozodve

Bokorványi Bábolna 2010.01.19. 11:18:02

Van kutyám, mentett, keverék. Szeret engem, bízik bennem, amikor lát, örül nekem. Nem túl okos, úgyhogy nagyjából ennyi van benne. De azért jobban szeretem, mint némely rosszindulatú és okos embertársamat.
Nem az a kérdés, hogy mit érdemel... hanem hogy milyen ember az, aki képes ilyet tenni.

Expurgatio 2010.01.19. 11:18:52

@igazitrebitsch: Egyszer próbálj eljátszani a gondolatokkal és elrugaszkodni a földtől! Jöjjön ki aminek ki kell jönnie!

Dr. Trebitsch 2010.01.19. 11:19:52

@Hagrid: "Szerinted az emberi élet drágább, mint egy másik állaté?"

Erre a kérdésedre válaszoltam, nem állítottam, hogy húst enni állatkínzás lenne. Ha nem lenne drágább, nem merülhetne fel, hogy megesszük őket. Ahogy agyon kéne lőni a vadászokat és a hobbihorgászokat is.

Tudom, hogy abszurd, de a kérdés is az volt, elnézést.

AutosVilli 2010.01.19. 11:21:28

Nem tudom feltünt e valakinek,de az a kutya amelyik kihuzigálja a már megdöglött társát,talán ÉHES és nem felbaráti szeretetből teszi azt. A másik,hogy a városok mellett elhaladó utakon több kutyát csapnak el,a képen látható ebeket,nem is biztos hogy kirakták,lehet elszöktek othonról és rátévedtek az útra.A láncon tartott kutya sokkal egészségesebb ,mint a kenelben tartott.Többet mozog,és többet van szabadon,mint a kenelbe zárt kutyák,a láncontartott kutyákkal többet foglalkoznak,gyakrabban oda megy a gazda megsimogatni(mert láncon van)a kenel egy fajta kompromisszum ,szabadon van de mégse,kevesebbet kell foglalkozni vele.
Szerintem.

redrick 2010.01.19. 11:22:04

@igazitrebitsch: reszben pont azert utalom az embert, mint fajt, mert magamat szeretem. Nem gyulolok minden egyes embert, csak a vegeredmenyt. Lassuk be, az egyes emberek osszessege, mint vegeredmeny meglehetosen negativba tendal, gyakorlatilag mindenfele szempontbol. Van nehany egyed, aki atlatja, hogy nem jol mennek a dolgok, de azok is kezdenek egyre nepszerutlenebbek lenni a nyajban. Lasd az "oko-terrorista" mint kifejezes megjeleneset, meg a greenpeace elleni sunyi kampanyt, amit egyre inkabb kajal az ostoba csorda.
Persze en sem lehetek teljesen kivetel, de torekszem ra.

Dr. Trebitsch 2010.01.19. 11:23:51

Ennyi reakciót egy igen mérsékelt hangvételű kommentre még sosem kaptam. :)

Most már látom, hogy darázsfészekbe nyúltam, elrontottam a játékot. Bocsi. Ventilláljatok tovább nyugodtan, végül is jobb itt levezetni a feszültséget. Nekem sajna mennem kell...

Utó Pista 2010.01.19. 11:24:00

Hát én elbőgtem magam.

Idet 2010.01.19. 11:24:01

@Rékuc: Szinte ugyanaz a történetem. Anyámék balatoni házába járunk nyaralni, vittük a macsekot is, baromi jól érezte magát, soha nem csavargott el(ő is vörös volt). Meglőtték őt is, és ugyanúgy járt, mint a Te cicád. Én nagydolgára karban kivittem és segítettem neki, a pisilést embernek való inkontinens-pelenkával oldottuk meg, amit alátettem és cseréltem. Három évig élt így, olyan életerő volt benne, és élniakarás. A vége altatás lett, mert a veséje elrákosodott (véres vizelet), és már fájdalmai is voltak.

Kinek volt ő útban? Nincsenek háziállatok (kiscsirke, mondjuk), nem vadászott az énekesmadarakra sem, csak pockot fogott.
Költse az illető minden pénzét koporsószegre, legyen ez bármilyen vérszomjas kívánság is.

Franky4fingers 2010.01.19. 11:25:50

Kötelezném, hogy segítsen sebesült állatokon. Természetesen saját költségén. Állatorvosi klinikán van elég szörnyű eset. Természetesen, ha bejelentés érkezik elütött állatról, neki kéne kimenni. Mondjuk 10 db állat.

Miért? Az ilyen emberek mentalitása abból az egyszerű, pszichológiai által sokszor vizsgált magatartásból származik, hogy minél jobban eltávolodom a szenvedéstől, annál kevésbé vagyok együtt érző. Kicsit közel vinném...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.01.19. 11:27:08

@AutosVilli: ja, tök fasza amikor látod az udvaron a láncra vert kutyát, amelyik őrülten, hörögve ugat minden arrajáróra (arra is, aki a szomszéd utcában lakik és naponta kétszer elmegy a ház előtt), és a szerencsétlen körül ki van koptatva a gyep és lényegében keményre döngölt, teleszart, homokos kopár föld a lakhelye, valóban irtó jó sorsa lehet az ilyen állatoknak, mindig úgy irigyltem.

Dr. Trebitsch 2010.01.19. 11:28:18

@Franky4fingers: na, ez kb. arányos lenne, szerintem is.

Idet 2010.01.19. 11:29:16

@AutosVilli: Éhes, ahogy mondod. A kutyatámadások nagy része is azért történik, mert a kutyák (főleg a nagytestűek) nem/nem eleget kapnak enni, borzalmas körülmények között tartják őket és legtöbbször ütik, ingerlik is. A szerencsétlen szabályosan megbolondul.

redrick 2010.01.19. 11:30:07

@Franky4fingers: szep alom, de komolyan azt gondolod, hogy az a fereg, aki kepes kidobni egy kutyat az autopalyanm, megvaltoztathato barmilyen modszerrel? Ha igen, akkor nem ertek egyet.

AutosVilli 2010.01.19. 11:31:47

@Rékuc: Mert a kenel nincs teleszarva és nem kopár és abban nem csahol hörögve minden arra járóra.
És tudod miért nem ,mert kenelt elég kevesen építenek a keritéshez,inkább eldugják a kert végébe,mert az egy építmény és kinézete van,és elég kevesen tehetik meg hogy ha már kenelt építenek akkor abba beletoljank 200-e Ft-ot hogy ki is nézzen valahogy.A legtöbb kenelt nem is látod, és az eldugott kenelben a kutya is elvan dugva.

Idet 2010.01.19. 11:34:01

@Franky4fingers: Teljesen egyetértek.
Azért, egy nap láncrakötés nem ártana...

ragamust 2010.01.19. 11:39:49

fejlövést, egyértelmű.

Idet 2010.01.19. 11:39:55

@redrick: Nem változtatható meg, szerintem sem. De az arányos, kemény bünti talán visszatartaná legközelebb.

redrick 2010.01.19. 11:40:57

@Idet: es vissza is kanyarodtunk az "aranyos" bunti kerdesehez :)

Hóhér Tibi · http://bunti.blog.hu 2010.01.19. 11:41:30

Radikális állatvédőknek viszont hatalmas riszpekt, ők is saját kezükbe vették a végrehajtást, ha már a törvénykezés leszarja az állatkínzást:
indavideo.hu/video/A_radikalis_allatvedok_orrot_tornek_egy_kiskutyaert

UzB 2010.01.19. 11:49:54

@indapasssucks: elég büntetés a faszságaidat olvasni...hidd el.

Idet 2010.01.19. 11:52:51

@redrick: A helyzet az, szerintem, hogy minden haragunk ellenére mégis efelé a megoldás felé kellene tartanunk, bár nekem is ökölbe szorul a kezem, mikor ezekre a szubhumánokra gondolok, és bármelyikbe bele tudnék rúgni egy hatalmasat, lelkifurdalás nélkül.

redrick 2010.01.19. 11:54:36

@Idet: hat rugjal, amikor csak tudsz. Amekkorat csak tudsz.

white_widow · http://bunti.blog.hu 2010.01.19. 11:54:43

@indapasssucks:
csináld meg a posztot, közzétesszük

JeffreyD 2010.01.19. 11:58:56

@indapasssucks: te egy igazi irigy köcsög lehetsz, akinek még életében nem volt egy kreatív ötlete (valószínüleg pék vagy), másokat fikázol, eltorzítod a valóságot, csak hogy indulatott gerjessz és valaki rád figyelejen (talán életedben először)

Idet 2010.01.19. 11:59:28

@redrick: Hát, csak virtuálisan. Nem vagyok gyáva, de 150/53, nő, ezek a paramétereim...

redrick 2010.01.19. 12:03:36

@Idet: Hehh... ez nem kifogas :) En eleg gyarkan megkapom a "telefonfulke" jelzot es az egyetlen ember aki igazan be tud paraztatni, az az 50 kilos felesegem :) Szal ne becsuljuk tul a meret jelentoseget...

atila68 (törölt) 2010.01.19. 12:04:06

@Rozi:
Kedves Rozi!
Nem, nem tudlak megnyugtatni.

Ha úgy érzed elemi kötelességem lett volna a több sávos autópályán(M1-M7 kivezető szakasza) leküzdeni a kocsiból történő kilódítás helyszíne és a köztem lévő közel ötven(50) méteres távolságot és a kirakott eb után futnom a 90-120 km/órás sebességgel haladó gépjárművek közé akkor te sem vagy különb a kutyát kitevő "gazaembernél"(sic!), csak ezúttal engem kívánsz a vágóhídra.

Húsz éve hallom a kamion kerekeinek csikorgását miközben ott állok tehetetlenül.

Az végkép rejtély hol találod hozzászólásomban "az emberi gonoszságról szőtt filozofikus gondolatok"-at, egy biztos, "feltehetjük a kérdést: mit érdemel az az állítólagos állatbarát, tájékozatlansága okán erkölcsi fensőbbséggel mereng a sorsán a számítógép előtt ülve"?

Nem kell bocsánatot kérned.

Idet 2010.01.19. 12:26:16

@redrick: Hát, ne! Bár azért, a méret az méret;-)
Ha ellep a düh, verbálisan nekimegyek egy "telefonfülkének" is, eddig még sikerrel, általában elhátrálnak a törpefúriák elől.

Szelid sunmalac 2010.01.19. 12:39:56

@JeffreyD: Marpedig a pekeknek iganis van fantaziajuk! Kulonben mindegyik ugyanolyan lenne, de nem igy van! Gondolom, te is ettel mar jobb es rosszabb kiflit is. Na latod!!!

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.01.19. 15:11:37

@Rékuc: Na, most totálisan igazat adok neked, jól írtad Rékuc.

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.01.19. 15:14:48

@Rékuc: Lassú kínhalált. Ugyanazt amit a macskával csinált. Kést a gerincébe és éljen úgy tovább. Rohadék.

Thyme 2010.01.19. 17:44:00

@Lawjer: Lehet telefonon értesíteni az autópálya-felügyeletet, akkor ők odamennek és hívják az körzetben tevékenykedő állatvédőket, ha kell, egy közeli állatorvost. Szerencsére vannak példák ilyesféle jó gyakorlatra is. Úgyhogy szereld fel magad a szükséges telefonszámokkal legalább, és akkor valamit tudsz segíteni akkor is, ha az adott helyzetben a megállás balesetveszélyes lenne.

Thyme 2010.01.19. 17:47:20

(Bocs, ha ez a vonal itt nagyon OFF, én csak a "kutya" szóra ugtottam, de látom már, ez a blog egészen másról szól.)

Lawjer · http://bunti.blog.hu 2010.01.19. 17:50:24

@Rozi: Kösz a tanácsot, nem tudtam. Már megérte megírni a posztot, ha ezzel a tanáccsal valaki (akár én) megment majd egy kutyust.
Azóta van internet a zsebemben, így lehet könnyebben jutok infóhoz, igaz az is balesetveszélyes.

Thyme 2010.01.19. 17:55:18

@atila68: Amit írtam, nem neked szólt, hanem Lawjernek, aki látta, amint a kutya fióut a kocsi után, aztán szem elől vesztette, de ő már válaszolt is.

Nyilvánvaló, hogy nem vizualizálok én sem heroikus autópályai kergetőzést, aminek valószínűleg tömegkarambol lesz a vége, és nemcsak a kutya hal meg, hanem sokan mások is.

De az azért ugye nem kérdés, hogy egy telefont bárki megereszthet, ha ilyesmit lát, feltéve, ha ismeri a megfelelő telefonszámokat (az internetről össze lehet gyűjteni őket). És akkor legalább valóban kap szegény kutya egy esélyt.

Thyme 2010.01.19. 18:10:00

@Rozi: azt akartam írni: ugrottam (de tudat alatt talán arra gondoltam: ugattam :))

nyílméregbéka 2010.01.19. 19:06:22

@Rozi: igazad van, felírok magamnak pár ilyen telefonszámot.
Egyébként aki állatokkal kegyetlenkedik - és az autópályán kirakást, fához kötést vastagon ide számítom -, az az emberekkel sem fog sokkal normálisabban viselkedni. Töb helyen olvastam már, hogy a sorozatgyilkosok zöme gyerekkorában állatokat is kínzott. www.gondola.hu/cikk.php?szal=42253 Nem is lep meg az összefüggés. Tehát már csak ezért is igenis oda kell csapni, ha ilyen történik.

privateer 2010.01.19. 20:25:42

@ged: Hm ezen elgondolkoztam most.
Ma amikor nincsenek értékek, mindenhol azt sugalmazzák, hogy vedd meg, mert jár neked, ha már nem kell, dobd ki, vegyél újat.
Vajon emberi életre is igaz? Baráti, szereteti és családi kapcsolatra is?

flea 2010.01.20. 13:15:25

Kirakni a transz-szibériai expresszből a tajga közepén. (Csak hogy érezze, milyen az. Pár nap után akár érte is lehet menni.)

sasfiók 2010.01.20. 15:18:29

@flea: Szia!.....Pár nap után...... Minek ????? ))))
A főcímhez : 9 mm ólom vagy acél /opciós lehetőség/ kissé elnyúló formájú hengeres alakban.....

flea 2010.01.20. 15:42:08

@sasfiók: most az a sztori jut eszembe, amikor a szibériai tajgán 3 nap keresés után megtaláltak két eltűntet, akik azonban ebben nem bízva éhhalál ellen már felakasztották magukat. Még melegek voltak...

atila68 (törölt) 2010.01.21. 00:10:29

@Rozi:
Ez esetben természetesen hozzádszólásomból a nem kívánt rész törlendő, én kérek elnézést, számomra félreérthető volt kinek is szólsz.

Tudod mikor velem történt, hogy a szemem láttára ítélte halálra a tettes a kutyáját, még nem volt sem mobiltelefon, sem internet.

babin 2010.01.27. 15:53:02

odakötném egy kamion hátuljához és végig törölném vele az autópályát. egyébként a katonákat is úgy képezték ki, hogy állatokat, kutyákat kellett megölniük és ha megtették az azt jelentette hogy már nem tisztelik az életet, mehetnek háborúba embert ölni. ha valaki állattal ilyet tesz elöbb utóbb emberrel is ilyet fog, legalábbis a hajlam megvan rá. az ilyen embereknek tényleg nem érdemes tovább élni.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.01.27. 20:56:04

@babin: "ha valaki állattal ilyet tesz elöbb utóbb emberrel is ilyet fog" -- pont ezen gondolkoztam tegnap, hogy így van-e, amikor a kollégám mesélte, hogy találtak vmi szerencsétlen kutyát elásva, az orra lógott csak ki, arca szétrúgva, szeme kiszúrva, és ÉLT... emberrel előbb volnék képes ilyet tenni, ha egyáltalán. Ezek az emberek nincsenek tisztában azzal, hogy ez büntetendő, és talán a bírói gyakorlat sem eléggé. Ha némelyik idióta adó helyett lenne külön börtönadó, amit közvetlenül arra költenének, olyan boldogan fizetném, és még sokan mások is, hogy szinte kicsattannék örömömben. És akkor volna hely az ilyen faszkalapokat is bezárni.

Kell csinálni egy üzleti tervet némelyik felsőoktatási intézménynek, ami már tényleg csak arra való, hogy viccet csináljon az oktatásból. Ha ki lehetne hozni, hogy ugyanannyit keressen az intézmény a dolgozó rabokon, mint amennyit a harmadévig megtűrt, majd elbukó költségtérítéses diákokon, szép fordulat volna.

- Te melyik campuson vagy?
- Balassagyarmat. Sajnos.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.02.09. 08:01:34

@Lawjer: BÖRTÖNT! "első fokon 2009. május 28-án állatkínzás miatt Magyarországon először, letöltendő öthónapos fogházbüntetést szabtak ki" (...) "Az enyhítés indoklása szerint az időközben bekövetkezett körülményeket vette figyelembe a bíróság, mely szerint a vádlott orvosi kezelések - elvonókúra - alatt áll. Valamint arra az általános büntetéskiszabási gyakorlatra, hogy állatkínzásért nem szoktak letöltendő büntetést kiszabni."

A gyógykezelés sajnos jogos, attól meghülyül, és ha nincs tudatánál, nincs böri. Akkor zártosztály van... de ez milyen már, hogy arra büszkék és még hivatkoznak is rá, hogy "nem szoktak" letöltendő büntetést kiszabni? Hát persze, hogy nem szoktak, kurva anyád, ez a BAJ. Hihetetlen.

redrick 2010.02.09. 10:20:29

@Lawjer:
@nosferato:

MI A FASZ?!! Hat bazmeg ezt nem hiszem el! Nem szoktak??? A budos kurva aktabuzeralo anyadat!! Most van torveny, vagy nincs torveny? Mi a tokom megy itt? Elvonokura?! Legfeljebb, ha az oxigenrol szoktatjak le...

Basszatok meg ez a biro, meg az "elitelt" is kulon posztot erdemelne! Kiveve, ha vki tudja a felfuggesztett csavo nevet, cimet. Nem vagyok a kurucok es modszereik hive, de ezt a tetvet szivesen meglatogatnam, ha veletlenul kiszivarogna nehany szemelyes adat...

flea 2010.02.09. 10:48:32

@redrick:
1) A bíróság okkal feltételezi, hogy ha leszoktatják az anyagról (ami valószínűleg az alkohol), akkor állatkínozni sem lesz a továbbiakban hajlandósága.
2) Ha te egy ilyet "meglátogatsz", akkor megoszlanak a vélemények, hogy te sem vagy jobb, vagy kimondottan rosszabb vagy, de ebből a kettőből választhatsz.

@nosferato:-nak viszont teljesen igaza van abban, hogy a "nem szoktak", az nevetséges.

redrick 2010.02.09. 11:30:25

@flea:

"leszoktatják az anyagról (ami valószínűleg az alkohol), akkor állatkínozni sem lesz a továbbiakban hajlandósága"

Es megis mibol jutottak erre a kovetkeztetesre? De mondjuk, hogy igy van. A birosagnak akkor sem az a dolga, hogy feltetelezgessen, hanem hogy megbuntesse azt, aki bunt kovetett el, a direkt erre a celra alkotott torvenyek alapjan. "nem szoktak". Tenyleg nevetseges lehetne, megsincs kedvem nevetni.
A kutyaval senki nem torodik, pedig arrol kene szolnia az ugynek. Meg az eljovendo bantalmazott kutyakrol, akiket ezutan is vigan megkinoznak, legfeljebb majd azt mondjak, hogy "nagyon reszeg voltam biro ur, megbantam, megigerem leszokok. Soha tobbet nem vagom le a kutyam labat viragos jokedvemben" Ja, megigeri? Akkor mehet, tovabbi sok sikert az eletben.

"Ha te egy ilyet "meglátogatsz", akkor megoszlanak a vélemények, hogy te sem vagy jobb, vagy kimondottan rosszabb vagy, de ebből a kettőből választhatsz"

Szivesebben orulnek a jol megerdemelt bortonbuntetesnek, de hat megigerte az a draga meber, hogy jokisfiu lesz.
Jobb vagyok, vagy rosszabb... ezek egy hangyanyit szubjektiv meghatarozasok. Szerinted ugyanolyan/rosszabb. Rendben, de en inkabb a sajat ertekrendem alapjan dontenem el vmirol, hogy helyes, vagy helytelen, ha nem banod. Te gondold azt nyugodtan, amit akarsz, nem lesznek emiatt almatlan ejszakaim.
Viszont szetbasz az ideg, ha elkepzelem, ahogy ez a szemetlada meseli a haverjainak, mekkora kiraly ugyvedje van, hogy kihuzta a szarbol. AAAHH

flea 2010.02.09. 12:36:57

@redrick: nagyon csodálkoznék, ha egy ilyen szinten klinikai eset állatkínzónak, akinek ráadásul elvonóra kell mennie, saját ügyvédre telne. Szerintem másképp képzeled el a szituációt, mint ahogyan az feltehetőleg kinéz...
süti beállítások módosítása